StoryEditorOCM
Domaći nogometčeka se objava

Senzacija na pomolu, trener trećeligaša sjeda na klupu Gorice

Piše Toni Roić/SN
13. ožujka 2024. - 10:59

Dosadašnji trener trećeligaša Kustošije Rajko Vidović (49), prvi je favorit i gotovo sigurni nasljednik Dinka Jeličića na klupi Gorice! Vijest ima prizvuk velikog iznenađenja, ali Vidovićevo ime iskristaliziralo se nakon maratonske sjednice Izvršnog odbora turopoljskog kluba održane u utorak navečer - pišu Sportske novosti.

Gorica je bez trenera Jeličića ostala u ponedjeljak, kada su predsjednik Nenad Črnko i sportski direktor Mario Brkljača sporazumno raskinuli ugovor s Jeličićem, a njegovi dotadašnji pomoćnici Mensur Mujdža i Marko Krnjić privremeno preuzeli vođenje treninga. Brkljača je tom prilikom najavio da će novi trener biti izabran još ovoga tjedna, a čini se da je kao i kod dovođenja Željka Sopića baš sportski direktor odigrao presudnu ulogu.

Brkljača i Vidović negdašnji su suigrači iz prvoligaških dana NK Zagreba, a baš nedavno smo pisali o utakmici Dinamo - Zagreb iz veljače 2005. godine na Maksimiru, kada su zagrebaši uz čudesne obrane vratara Dragana Stojkića slavili pobjedu 2:1. S klupe ih je vodio Mile Petković, a Rajko Vidović bio je uz Sandra Klića strijelac jednog pogotka za Zagreb. Tu utakmicu igrali su još Brkljača i aktualni Dinamov trener Sergej Jakirović, čiji je Vidović vjenčani kum.

U nogometnoj karijeri koja je trajala do 2014. godine Vidović je bio klasični napadač i golgeter, a osim onog Zagreba, nosio je između ostalog dresove Kamena Ingrada, Rijeke, zaprešićkog Intera i Lokomotive. Pamte se i njegove inozemne epizode u Kini i Vijetnamu, te zeničkom Čeliku (inače je rođen u Zavidovićima blizu Zenice, ali podrijetlo vuče iz žepčanskog kraja kao i hrvatski reprezentativac Ante Budimir, koji je iz Ozimica).

Trenersku karijeru Vidović je počeo 2015. u Dugom Selu, a nakon toga vodio je Maksimir, Trnje, Lučko i Sesvete, redom trećeligaše, kao što je i Kustošija s kojom je u prošlom kolu 2. NL trećeg ranga slavio u derbiju kod Radnika iz Križevaca rezultatom 2:1, te domaćine skinuo s prvog mjesta.

Dolazak u Goricu bit će korak od 100 milja za Vidovića i prilika da se konačno dokaže na najvišoj sceni, a trenutak je sve samo ne lagan i jednostavan. Iako još uvijek na šestom mjestu, velikogorički klub je u teškoj krizi zbog čega je i otišao Jeličić, ima 10 poraza u prošlih 12 kola, a pred njim su tri uzastopna gostovanja (Istra 1961, Varaždin, Lokomotiva), pa dvoboji s Dinamom i Rijekom. Kako se vratiti na pobjednički put, pitanje je svih pitanja u nogometnom Turopolju...

Iz Gorice se zasad nisu službeno oglasili o imenovanju novog trenera, ali ne bude li senzacionalnog preokreta, Rajko Vidović će biti predstavljen igračima vrlo skoro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 08:51