StoryEditorOCM
Domaći nogometnije išlo

Stigao je u Hajduk kao ‘afrički Messi‘, ali skromnog talenta i niskih mogućnosti nije uspio, sad je u Dubrovniku

Piše Sport SD
6. ožujka 2024. - 12:14

U Hajduku ima mjesta za mene! - rekao je Patrice Zoungrana nakon kup-utakmice Solina i Hajduka 2016. godine.

“Bili” su slavili 2:1 uz vrlo dobru partiju Solinjana, a među njima i omalenog veznjaka iz Burkine Faso.

Zoungrani je tad bila 21 godina, a tri godine ranije je stigao na Poljud, u ljeto 2013. Doveo ga je tada menadžer Darko Smoljan, baš kao i Jeana Kouassija šest mjeseci ranije.

No, Zoungrana se nije uspio nametnuti u Hajduku pa je sezonu proveo na posudbi u stobrečkom Primorcu. Potpisao je kasnije za Neretvanac gdje se dobrim igrama izborio za proboj u viši rang, u redove drugoligaša Solina koje je pojačao na zimu te 2016. godine.

“Messi iz Burkine Faso”, kako mu se tepalo kad je dolazio, međutim 169 centimetara visoki igrač nije nikad uspio naći svoje mjesto na Poljudu. Nakon Solina igrao je i za Rudeš, Hrvatski dragovoljac te Junak, a u siječnju se ove godine skrasio u dubrovačkom GOŠK-u.

Sada je njegov GOŠK Dubrovnik 1919 u Županijskom kupu izbacio Konavljanina, a u raspucavanju s bijele točke baš je Zoungrana ‘gosparima‘ donio prolaz dalje, zabio je za 5:3.

GOŠK Dubrovnik 1919. čeka ždrijeb četvrtfinala Županijskog kupa, koji je sutra, u srijedu, 6. ožujka, u 16 sati u Gospinom polju. Ne može izvući Župu dubrovačku jer su ista skupina, Dubrovnik – Župa dubrovačka – Konavle, već nekoga iz preostale tri skupine, Pelješac (Orebić ili Ponikve), Lastovo – Korčula (BŠK Zmaj ili Omladinac), ili Doline Neretve (pobjednike ogleda ONK Metković – Neretva ili Neretvanac – Jadran Luka Ploče).

image
Jakov Prkic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 12:57