stdClass Object ( [id] => 128404 [title] => Veliki preokret U21 Hrvatske u Parku Mladeži (FOTO) [alias] => veliki-preokret-u21-hrvatske-u-parku-mladezi-foto [catid] => 276 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] => Povijesni prvi nastup reprezentacije Hrvatske u Parku mladeži, selekcije izbornika Ive Šuška, na Splitov stadion privukao je petstotinjak najvjernijih navijača, kojima nije smetalo ni hladno i vjetrovito vrijeme, kišica, kao ni manjak rezultatkog naboja. Na koncu se najvjernijima sve to vratilo velikim preokretom u režiji hrvatskih reprezentativaca.



Hladnoća nije smetala ni Hajdukovoj vratarskoj legendi Vladimiru Beari da mnogo prije početka susreta dođe na Park mladeži. Poluvrijeme prije starta susreta već je bio na tribinama.
- Ovakvih susreta apsolutno fali ovom gradu. Žao mi je što reprezentacija i seniorska i mlada češće nije domaćin u našem Splitu - govorio je Beara dok je promatrao zagrijavanje hrvatskih reprezentativaca, žaleći što momci koji nose reprezentativni dres više ne nastupaju u svojim klubovima.

 Posebno mu je za oko zapelo žestoko zagrijavanje Chelseajevog vratara na posudbi u Vitesseu Delača. Čudio se intezitetu zagrijavanja.
- Nije ovo dobro, ovo je ipak previše. Vratar se ovako previše psihički umori, ispuše, što se kasnije osjeti na utakmici. Dovoljno je da se samo dobro razgiba i zatim malo 'osjeti' prste, obrani koju loptu - komentirao je iskusni Beara.

Vrvila je svečana loža poznatim licima, od Hajdukovog stručnog stožera na čelu s trenerom Goranom Vučevićem, sportskim direktorom Ivicom Kalinićem, voditeljem omladinske škole Ivicom Matkovićem, trenerom vratara Tonćom Gabrićem, bivšim trenerima 'bijelih' Stankom Poklepovićem, Ivanom Pudarom, aktualnim strategom Splita Ivanom Katalinićem i cijelim vodstvom 'crvenih' koji su bili domaćini reprezentaciji od predsjednika Slavena Žužula nadalje.

Mnogi su došli pogledati i Hajdukov kako mu tepaju napadački tandem budućnosti Vukušić-Lendrić koji je najavljen kako će zajedno startati od prve minute, ali nisu mnogo vidjeli, ni od dvojca, ali ni od cijele momčadi, pogotovo u prvom poluvremenu. Nakon dvadesetak minuta uspavanke gosti su gotovo iz ničega došli do velikih 2:0. Sve je podsjećalo na susret protiv Ukrajine četiri dana ranije u Dugopolju, kada su gosti istim rezultatom otišli na odmor da bi na koncu slavili s 2:1. Deja vu.

Takav scenarij koji se i publici već provlačio po mislima nije se očito svidio našima pa su se promptno trgli i već do poluvremena smanjili. Bila je to samo najava potpunog preokreta u nastavku u kojem su izmjene unijele dosta živosti u Šuškovu momčad. Igrač koji su dobili prigodu koju im je najavljivao Šušak potpuno su je iskoristili.

Deset minuta prije kraja prvo je najbolji pojedinac susreta Filip Škvorc zabio golčinu, a potom je Abdurahimi izborio najstrožu kaznu koju je realizirao Kramarić. Čak se i najavljena kiša smilovala Hrvatskoj (i još više gledateljima), pa je tek nakon posljednjeg sučevog zvižduka počela pljuštati


FRANE VULAS
FOTO: V. DUGANDŽIĆ / CROPIX
 

Dok je mađarski trener Antal Roth tek rezignirano konstatirao kako je njegova momčad samo u prvom poluvremenu pokazala lice koje bi volio vidjeti i u kvalifikacijama, njegov hrvatski kolega Šušak sijao je od sreće.
- Ovo je velika pobjeda, nije lako slaviti nakon 0:2. Veseli me što ni nakon takvog minusa moji igrači nisu pali u apatiju, već su smogli snage da preokrenu rezultat. Nakon ove dvije utakmice stekao sam bolju sliku o ovim igračima - pohvalio je Šušak svoje momke koje priprema za start kvalifikacija za Euro 2013 i susret s Gruzijom.

Po svemu sudeći čini se u Splitu, odnosno Dalmaciji. Rekao je kako će to ovisiti o tome gdje će dan poslije (3. lipnja igraju mladi, 4. lipnja seniori) igrati A selekcija.
- Ako je to Split, onda ćemo i mi igrati u Splitu ili u Dalmaciji. Ne odlučujem ja o tome, ali to predlažem (smijeh) - pokušao je pojasniti Šušak, pa se nasmijao.

- Bit će tada prava nogometna euforija u Splitu koju želimo iskoristiti i za podršku U-21 reprezentaciji! Uostalom imam odličnu povijest igranja U-21 susreta u Dalmaciji, u Šibeniku smo pobijedili Španjolsku u prijateljskom susretu, a pobjeda na Poljudu nad Portugalom u kvalifikacijama jedan mi je od najdražih pobjeda - priznao je Šušak.

Iako je bila riječ 'samo' o prijateljskom susretu nakon pobjede hrvatski reprezentativci bili su presretni velikim preokretom koji su režirali, trijumfom koji im daje krila.
- U prvo poluvrijeme smo ušli loše, ali smo ipak potom uspjeli pokazati kako vrijedimo više nego što je rezultat pokazivao i da su ove pripreme dale ploda. Ova pobjeda daje nam samopouzdanje pred početak kvalifikacija i susret s Gruzijom. Dat ćemo sve od sebe da svladamo Gruziju i na taj način im se revanširamo za poraz naše seniorske reprezentacije! - poželio je Dino Škvorc.

S druge strane samokritičan je bio vratar Matej Delač, krivac za prvi pogodak Ukrajinaca u Dugopolju koji je i kod prvog pogotka Mađara možda mogao bolje intervenirati. Očigledno je kako talentirani čuvar mreže nije u formi zbog koje je zapeo za oko Chelseaju.
- Meni je najteže, kao vratar uvijek se osjećam krivim zbog pogodaka. Osjećam pad, moja nešto slabija izdanja rezultat su male minutaže u klubu - priznao je vratar Vitessea Delač, pa kao i mnogi suigrači ipak izrazio žaljenje što više navijača nije popratilo susret.

- Očekivao sam više gledatelja, ipak je ovo Split koji je zaluđen nogometom - konstatirao je napadač Ivan Lendrić, zadovoljan što se momčad polako diže.

- Iako su ovo tek prijateljske utakmice vidi se pomak. Nadam se da ćemo do 3. lipnja i susreta s Gruzijom posložiti sve kockice - uvjeren je Lendrić.



Tijek susreta:


0:1 Gosztonyi
21 - Mađari su se činilo se bez velikih ambicija dodavali oko šesnaesterca domaćina čija je obrana djelovala potpuno nezainteresirano. Na koncu je lopta došla do Krisztiana Simona koji je iz prve s ruba kaznenog prostora odapeo prema vratima. Lopta se od bloka igrača ispred njega odbila, ali na nesreću Hrvata samo do Gosztonyija koji je za vodstvo gostiju s desetak metara loptu poslao ispod Delača u mrežu.



28 - Veliku prigodu za povećanje vodstva imao je Eppel, ali je njegov šut s 12-13 metara iskosa s desne strane prohujao pored suprotne vratnice.

35 - Nakon odličnog dodavanja Vujičevića iza obrane gostiju u izglednoj prigodi našao se Tičinović, ali prilikom udarca nije dobro zahvatio loptu.

0:2 Balasz
39 - Gosztonyi je pobjegao Jakolišu na lijevoj strani i ubacio loptu pred vrata. Činilo se kako Rugašević na drugoj stativi ima situaciju pod kontrolom, ali je njegovo poigravanje s loptom kaznio Balasz. Veznjak Mađarske ukrao mu je loptu i zatim ju je mirno pored Delača plasirao u gol.

1:2 Pavlović
41 - Vrlo brzo su se Hrvati vratili u utakmicu. Jedan od boljih u redovima 'malih kockastih' Pamić iz slobodnog udarca iskosa s desne strane s tridesetpet metara ubacio je loptu u šesnaesterac, gdje je na sedam-osam metara od vrata dominantan u skoku bio Pavlović te je poslao loptu u donji desni kut Gulacsijevih vrata.

52 - Nakon ubačaja Kramarića iz slobodnog udarca Dino Škvorc je glavom pogodio gredu.

2:2 Škvorc
80 - Filip Škvorc dobru je igru u nastavku okrunio izjednačujućih pogotkom. Odigrao je dupli pas sa Sliškovićem pa zatim s više od dvadeset metara efektno naciljao lijeve rašlje vrata Mađara.

3:2 Kramarić 11m
90 - Kakav preokret! Abdurahimija je u prodoru po desnoj strani kaznenog prostora gostiju prekršajem zaustavio Devecseri, a sudac Pilav je pokazao na bijelu točku. Siguran izvođac jedanesterca bio je Kramarić.



Menadžeri navalili!

Loše, vjetrovito vrijeme nije međutim otjeralo brojne menadžere i skaute. Veznjak reprezentacije Hrvatske Dario Vujičević koji je bio jedan od zapaženijih u redovima domaćina bio je tako na Parku mladeži pod budnim okom predstavnika švicarskih Young Boysa iz Berna. Vujičević je član nizozemskog prvoligaša Venloa, gdje je na posudbi iz aktualnog prvaka Nizozemske Twentea.      

Hrvatska - Mađarska 3:2 (1:2)

Split - Stadion u Parku mladeži. Gledatelja 500. Sudac: Elmir Pilav (BiH) - 6,5.
Strijelci: 0:1 Gosztonyi (21.), 0:2 Balasz (39.), 1:2 Pavlović (41.), 2:2 F. Škvorc (80.), 3:2 Kramarić (90.-11m).
Žuti kartoni: Celjak (Hrvatska) i Fiola (Mađarska).
Igrač utakmice: Filip Škvorc (Hrvatska).

Hrvatska: Delač (5,5) (od 46. Picak -), Jakoliš (5,5) (od 70. Celjak -), Pavlović (6) (od 46. D. Škvorc 6), Kelić (6,5), Rugašević (5) (od 66. Musa -), Vujičević (6,5) (od 46. Punčec 6), Ademi (5,5) (od 46. Šarić 6), Z. Pamić (6,5) (od 46. Abdurahimi 6,5), Tičinović (5,5) (od 46. F. Škvorc 7), Vukušić (5,5) (od 46. Kramarić 6) (od 90.+1 Barišić -), Lendrić (5,5) (od 46. Slišković 6,5).

Mađarska: Gulacsi (6) (od 46. Megyeri 6), Szokol (6) (od 90. Kalnoki-Kis -), Litauszki (6), Fiola (6), Devecseri (5,5), Kiss (6) (od 63. Hidi -), Ad. Simon (6) (od 86. Takacs -), Gosztonyi (6,5) (od 89. An. Simon -) , K. Simon (6,5) (od 62. Lazar -), Balazs (6,5), Eppel (6) (od 82. Katona -).


[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2011-03-28 18:57:47 [created_by] => 31 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2011-03-29 00:38:42 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2011-03-28 19:02:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 5752 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 276 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o domaćem nogometu. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, domaći nogomet [secure] => 0 [page_title] => Domaći nogomet [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/images\/2011\/03\/29\/Sport\/madjarska_hrvatska2-280311.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/03\/28\/Sport\/Ma\u0111arska Hrvatska\/madjarska_hrvatska22-280311.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/03\/28\/Sport\/Ma\u0111arska Hrvatska\/madjarska_hrvatska8-280311.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/03\/28\/Sport\/Ma\u0111arska Hrvatska\/madjarska_hrvatska9-280311.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/03\/28\/Sport\/Ma\u0111arska Hrvatska\/madjarska_hrvatska10-280311.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/03\/28\/Sport\/Ma\u0111arska Hrvatska\/madjarska_hrvatska11-280311.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/03\/28\/Sport\/Ma\u0111arska Hrvatska\/madjarska_hrvatska12-280311.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/03\/28\/Sport\/Ma\u0111arska Hrvatska\/madjarska_hrvatska13-280311.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/03\/28\/Sport\/Ma\u0111arska Hrvatska\/madjarska_hrvatska14-280311.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/03\/28\/Sport\/Ma\u0111arska Hrvatska\/madjarska_hrvatska15-280311.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/03\/28\/Sport\/Ma\u0111arska Hrvatska\/madjarska_hrvatska16-280311.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/03\/28\/Sport\/Ma\u0111arska Hrvatska\/madjarska_hrvatska17-280311.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/03\/28\/Sport\/Ma\u0111arska Hrvatska\/madjarska_hrvatska18-280311.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/03\/28\/Sport\/Ma\u0111arska Hrvatska\/madjarska_hrvatska19-280311.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/03\/28\/Sport\/Ma\u0111arska Hrvatska\/madjarska_hrvatska20-280311.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/03\/28\/Sport\/Ma\u0111arska Hrvatska\/madjarska_hrvatska21-280311.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"468x325"},{"size0":"700x441"},{"size0":"401x550"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x490"},{"size0":"700x508"},{"size0":"700x474"},{"size0":"404x550"},{"size0":"700x473"},{"size0":"465x550"},{"size0":"700x468"},{"size0":"407x550"},{"size0":"700x467"},{"size0":"700x478"},{"size0":"700x433"},{"size0":"700x441"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 276 [name] => Domaći nogomet [alias] => domaci-nogomet [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 2 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7438565 Threads: 5 Questions: 1532801291 Slow queries: 4660474 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 110710224 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 53 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/domaci-nogomet ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/domaci-nogomet/veliki-preokret-u21-hrvatske-u-parku-mladezi-foto-128404 [printLink] => /sport/domaci-nogomet/veliki-preokret-u21-hrvatske-u-parku-mladezi-foto-128404?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 182455 [name] => u21 [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => u21 [link] => /tag/u21 ) [1] => stdClass Object ( [id] => 182456 [name] => u-21 [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => u-21 [link] => /tag/u-21 ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Veliki preokret U21 Hrvatske u Parku Mladeži (FOTO) [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-12-09-31-39-31 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2011/03/29/Sport/madjarska_hrvatska2-280311.jpg [galleryCount] => 16 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2011/03/29/Sport/madjarska_hrvatska2-280311.jpg [title] => ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/03/28/Sport/Mađarska Hrvatska/madjarska_hrvatska22-280311.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/03/28/Sport/Mađarska Hrvatska/madjarska_hrvatska8-280311.jpg [title] => ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/03/28/Sport/Mađarska Hrvatska/madjarska_hrvatska9-280311.jpg [title] => ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/03/28/Sport/Mađarska Hrvatska/madjarska_hrvatska10-280311.jpg [title] => ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/03/28/Sport/Mađarska Hrvatska/madjarska_hrvatska11-280311.jpg [title] => ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/03/28/Sport/Mađarska Hrvatska/madjarska_hrvatska12-280311.jpg [title] => ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/03/28/Sport/Mađarska Hrvatska/madjarska_hrvatska13-280311.jpg [title] => ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/03/28/Sport/Mađarska Hrvatska/madjarska_hrvatska14-280311.jpg [title] => ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/03/28/Sport/Mađarska Hrvatska/madjarska_hrvatska15-280311.jpg [title] => ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/03/28/Sport/Mađarska Hrvatska/madjarska_hrvatska16-280311.jpg [title] => ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/03/28/Sport/Mađarska Hrvatska/madjarska_hrvatska17-280311.jpg [title] => ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/03/28/Sport/Mađarska Hrvatska/madjarska_hrvatska18-280311.jpg [title] => ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/03/28/Sport/Mađarska Hrvatska/madjarska_hrvatska19-280311.jpg [title] => ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/03/28/Sport/Mađarska Hrvatska/madjarska_hrvatska20-280311.jpg [title] => ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/03/28/Sport/Mađarska Hrvatska/madjarska_hrvatska21-280311.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}Povijesni prvi nastup reprezentacije Hrvatske u Parku mladeži, selekcije izbornika Ive Šuška, na Splitov stadion privukao je petstotinjak najvjernijih navijača, kojima nije smetalo ni hladno i vjetrovito vrijeme, kišica, kao ni manjak rezultatkog naboja. Na koncu se najvjernijima sve to vratilo velikim preokretom u režiji hrvatskih reprezentativaca.



Hladnoća nije smetala ni Hajdukovoj vratarskoj legendi Vladimiru Beari da mnogo prije početka susreta dođe na Park mladeži. Poluvrijeme prije starta susreta već je bio na tribinama.
- Ovakvih susreta apsolutno fali ovom gradu. Žao mi je što reprezentacija i seniorska i mlada češće nije domaćin u našem Splitu - govorio je Beara dok je promatrao zagrijavanje hrvatskih reprezentativaca, žaleći što momci koji nose reprezentativni dres više ne nastupaju u svojim klubovima.

 Posebno mu je za oko zapelo žestoko zagrijavanje Chelseajevog vratara na posudbi u Vitesseu Delača. Čudio se intezitetu zagrijavanja.
- Nije ovo dobro, ovo je ipak previše. Vratar se ovako previše psihički umori, ispuše, što se kasnije osjeti na utakmici. Dovoljno je da se samo dobro razgiba i zatim malo 'osjeti' prste, obrani koju loptu - komentirao je iskusni Beara.

Vrvila je svečana loža poznatim licima, od Hajdukovog stručnog stožera na čelu s trenerom Goranom Vučevićem, sportskim direktorom Ivicom Kalinićem, voditeljem omladinske škole Ivicom Matkovićem, trenerom vratara Tonćom Gabrićem, bivšim trenerima 'bijelih' Stankom Poklepovićem, Ivanom Pudarom, aktualnim strategom Splita Ivanom Katalinićem i cijelim vodstvom 'crvenih' koji su bili domaćini reprezentaciji od predsjednika Slavena Žužula nadalje.

Mnogi su došli pogledati i Hajdukov kako mu tepaju napadački tandem budućnosti Vukušić-Lendrić koji je najavljen kako će zajedno startati od prve minute, ali nisu mnogo vidjeli, ni od dvojca, ali ni od cijele momčadi, pogotovo u prvom poluvremenu. Nakon dvadesetak minuta uspavanke gosti su gotovo iz ničega došli do velikih 2:0. Sve je podsjećalo na susret protiv Ukrajine četiri dana ranije u Dugopolju, kada su gosti istim rezultatom otišli na odmor da bi na koncu slavili s 2:1. Deja vu.

Takav scenarij koji se i publici već provlačio po mislima nije se očito svidio našima pa su se promptno trgli i već do poluvremena smanjili. Bila je to samo najava potpunog preokreta u nastavku u kojem su izmjene unijele dosta živosti u Šuškovu momčad. Igrač koji su dobili prigodu koju im je najavljivao Šušak potpuno su je iskoristili.

Deset minuta prije kraja prvo je najbolji pojedinac susreta Filip Škvorc zabio golčinu, a potom je Abdurahimi izborio najstrožu kaznu koju je realizirao Kramarić. Čak se i najavljena kiša smilovala Hrvatskoj (i još više gledateljima), pa je tek nakon posljednjeg sučevog zvižduka počela pljuštati


FRANE VULAS
FOTO: V. DUGANDŽIĆ / CROPIX
 

Dok je mađarski trener Antal Roth tek rezignirano konstatirao kako je njegova momčad samo u prvom poluvremenu pokazala lice koje bi volio vidjeti i u kvalifikacijama, njegov hrvatski kolega Šušak sijao je od sreće.
- Ovo je velika pobjeda, nije lako slaviti nakon 0:2. Veseli me što ni nakon takvog minusa moji igrači nisu pali u apatiju, već su smogli snage da preokrenu rezultat. Nakon ove dvije utakmice stekao sam bolju sliku o ovim igračima - pohvalio je Šušak svoje momke koje priprema za start kvalifikacija za Euro 2013 i susret s Gruzijom.

Po svemu sudeći čini se u Splitu, odnosno Dalmaciji. Rekao je kako će to ovisiti o tome gdje će dan poslije (3. lipnja igraju mladi, 4. lipnja seniori) igrati A selekcija.
- Ako je to Split, onda ćemo i mi igrati u Splitu ili u Dalmaciji. Ne odlučujem ja o tome, ali to predlažem (smijeh) - pokušao je pojasniti Šušak, pa se nasmijao.

- Bit će tada prava nogometna euforija u Splitu koju želimo iskoristiti i za podršku U-21 reprezentaciji! Uostalom imam odličnu povijest igranja U-21 susreta u Dalmaciji, u Šibeniku smo pobijedili Španjolsku u prijateljskom susretu, a pobjeda na Poljudu nad Portugalom u kvalifikacijama jedan mi je od najdražih pobjeda - priznao je Šušak.

Iako je bila riječ 'samo' o prijateljskom susretu nakon pobjede hrvatski reprezentativci bili su presretni velikim preokretom koji su režirali, trijumfom koji im daje krila.
- U prvo poluvrijeme smo ušli loše, ali smo ipak potom uspjeli pokazati kako vrijedimo više nego što je rezultat pokazivao i da su ove pripreme dale ploda. Ova pobjeda daje nam samopouzdanje pred početak kvalifikacija i susret s Gruzijom. Dat ćemo sve od sebe da svladamo Gruziju i na taj način im se revanširamo za poraz naše seniorske reprezentacije! - poželio je Dino Škvorc.

S druge strane samokritičan je bio vratar Matej Delač, krivac za prvi pogodak Ukrajinaca u Dugopolju koji je i kod prvog pogotka Mađara možda mogao bolje intervenirati. Očigledno je kako talentirani čuvar mreže nije u formi zbog koje je zapeo za oko Chelseaju.
- Meni je najteže, kao vratar uvijek se osjećam krivim zbog pogodaka. Osjećam pad, moja nešto slabija izdanja rezultat su male minutaže u klubu - priznao je vratar Vitessea Delač, pa kao i mnogi suigrači ipak izrazio žaljenje što više navijača nije popratilo susret.

- Očekivao sam više gledatelja, ipak je ovo Split koji je zaluđen nogometom - konstatirao je napadač Ivan Lendrić, zadovoljan što se momčad polako diže.

- Iako su ovo tek prijateljske utakmice vidi se pomak. Nadam se da ćemo do 3. lipnja i susreta s Gruzijom posložiti sve kockice - uvjeren je Lendrić.



Tijek susreta:


0:1 Gosztonyi
21 - Mađari su se činilo se bez velikih ambicija dodavali oko šesnaesterca domaćina čija je obrana djelovala potpuno nezainteresirano. Na koncu je lopta došla do Krisztiana Simona koji je iz prve s ruba kaznenog prostora odapeo prema vratima. Lopta se od bloka igrača ispred njega odbila, ali na nesreću Hrvata samo do Gosztonyija koji je za vodstvo gostiju s desetak metara loptu poslao ispod Delača u mrežu.



28 - Veliku prigodu za povećanje vodstva imao je Eppel, ali je njegov šut s 12-13 metara iskosa s desne strane prohujao pored suprotne vratnice.

35 - Nakon odličnog dodavanja Vujičevića iza obrane gostiju u izglednoj prigodi našao se Tičinović, ali prilikom udarca nije dobro zahvatio loptu.

0:2 Balasz
39 - Gosztonyi je pobjegao Jakolišu na lijevoj strani i ubacio loptu pred vrata. Činilo se kako Rugašević na drugoj stativi ima situaciju pod kontrolom, ali je njegovo poigravanje s loptom kaznio Balasz. Veznjak Mađarske ukrao mu je loptu i zatim ju je mirno pored Delača plasirao u gol.

1:2 Pavlović
41 - Vrlo brzo su se Hrvati vratili u utakmicu. Jedan od boljih u redovima 'malih kockastih' Pamić iz slobodnog udarca iskosa s desne strane s tridesetpet metara ubacio je loptu u šesnaesterac, gdje je na sedam-osam metara od vrata dominantan u skoku bio Pavlović te je poslao loptu u donji desni kut Gulacsijevih vrata.

52 - Nakon ubačaja Kramarića iz slobodnog udarca Dino Škvorc je glavom pogodio gredu.

2:2 Škvorc
80 - Filip Škvorc dobru je igru u nastavku okrunio izjednačujućih pogotkom. Odigrao je dupli pas sa Sliškovićem pa zatim s više od dvadeset metara efektno naciljao lijeve rašlje vrata Mađara.

3:2 Kramarić 11m
90 - Kakav preokret! Abdurahimija je u prodoru po desnoj strani kaznenog prostora gostiju prekršajem zaustavio Devecseri, a sudac Pilav je pokazao na bijelu točku. Siguran izvođac jedanesterca bio je Kramarić.



Menadžeri navalili!

Loše, vjetrovito vrijeme nije međutim otjeralo brojne menadžere i skaute. Veznjak reprezentacije Hrvatske Dario Vujičević koji je bio jedan od zapaženijih u redovima domaćina bio je tako na Parku mladeži pod budnim okom predstavnika švicarskih Young Boysa iz Berna. Vujičević je član nizozemskog prvoligaša Venloa, gdje je na posudbi iz aktualnog prvaka Nizozemske Twentea.      

Hrvatska - Mađarska 3:2 (1:2)

Split - Stadion u Parku mladeži. Gledatelja 500. Sudac: Elmir Pilav (BiH) - 6,5.
Strijelci: 0:1 Gosztonyi (21.), 0:2 Balasz (39.), 1:2 Pavlović (41.), 2:2 F. Škvorc (80.), 3:2 Kramarić (90.-11m).
Žuti kartoni: Celjak (Hrvatska) i Fiola (Mađarska).
Igrač utakmice: Filip Škvorc (Hrvatska).

Hrvatska: Delač (5,5) (od 46. Picak -), Jakoliš (5,5) (od 70. Celjak -), Pavlović (6) (od 46. D. Škvorc 6), Kelić (6,5), Rugašević (5) (od 66. Musa -), Vujičević (6,5) (od 46. Punčec 6), Ademi (5,5) (od 46. Šarić 6), Z. Pamić (6,5) (od 46. Abdurahimi 6,5), Tičinović (5,5) (od 46. F. Škvorc 7), Vukušić (5,5) (od 46. Kramarić 6) (od 90.+1 Barišić -), Lendrić (5,5) (od 46. Slišković 6,5).

Mađarska: Gulacsi (6) (od 46. Megyeri 6), Szokol (6) (od 90. Kalnoki-Kis -), Litauszki (6), Fiola (6), Devecseri (5,5), Kiss (6) (od 63. Hidi -), Ad. Simon (6) (od 86. Takacs -), Gosztonyi (6,5) (od 89. An. Simon -) , K. Simon (6,5) (od 62. Lazar -), Balazs (6,5), Eppel (6) (od 82. Katona -).


[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
















[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/domaci-nogomet/veliki-preokret-u21-hrvatske-u-parku-mladezi-foto-128404 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=61e6cbf80013a525288f25ffdb6487a2e78454fa [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Veliki+preokret+U21+Hrvatske+u+Parku+Mlade%C5%BEi+%28FOTO%29&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fdomaci-nogomet%2Fveliki-preokret-u21-hrvatske-u-parku-mladezi-foto-128404 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fdomaci-nogomet%2Fveliki-preokret-u21-hrvatske-u-parku-mladezi-foto-128404 )
Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM

Veliki preokret U21 Hrvatske u Parku Mladeži (FOTO)

Piše PSD.
28. ožujka 2011. - 21:02
Povijesni prvi nastup reprezentacije Hrvatske u Parku mladeži, selekcije izbornika Ive Šuška, na Splitov stadion privukao je petstotinjak najvjernijih navijača, kojima nije smetalo ni hladno i vjetrovito vrijeme, kišica, kao ni manjak rezultatkog naboja. Na koncu se najvjernijima sve to vratilo velikim preokretom u režiji hrvatskih reprezentativaca.



Hladnoća nije smetala ni Hajdukovoj vratarskoj legendi Vladimiru Beari da mnogo prije početka susreta dođe na Park mladeži. Poluvrijeme prije starta susreta već je bio na tribinama.
- Ovakvih susreta apsolutno fali ovom gradu. Žao mi je što reprezentacija i seniorska i mlada češće nije domaćin u našem Splitu - govorio je Beara dok je promatrao zagrijavanje hrvatskih reprezentativaca, žaleći što momci koji nose reprezentativni dres v...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 11:31