stdClass Object ( [id] => 258165 [title] => Zdravko Reić: Težak zadatak za Zorana Vulića [alias] => zdravko-reic-tezak-zadatak-za-zorana-vulica [catid] => 276 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Eto, primaknula se kraju i ova godina, pa je nekako red da su pokuša rezimirati što nam je u sportu dala, donijela, ali i odnijela ta 2014.. Generalno, bilo je mnogo više razočaravajuća nego nekih obećavajućih raspleta, posebno u nogometu.

S jedne strane, ipak je podosta trijumfalnih trenutaka u individualnim, tu i tamo poneka radost u kolektivnim sportovima. Sad je prilika, po tradiciji, proglašavanja najboljih, pa su logične i polemike, neslaganja tko je što zaslužio…

U cjelini ipak možemo biti ponosni na naš sport i ostvarene domete, u prvom redu i u ovoj godini fantastičnom atletičarkom Sandrom Perković i uz njezin bok veličanstvenom pobjedom tenisača Marina Ćilića na US Openu, ali medaljom Ivice Kostelića u Sočiju, dosezima Lucije Zaninović (slijedi je sestra Ana) i Barbare Matić u borilačkim sportovima, onda učincima u jedrenju: Tina Mihelić, Ivan Kljaković Gašpić, Tonći Stipanović, tandem Šime Fantela i Igor Marenić, u gimnastici: Filip Ude i Marijo Možnik, u streljaštvu je još jednom oduševila Snježana Pejčić, pa na kraju kao možda najvažnije nevjerojatni podvizi veslača braće Valenta i Martina Sinkovića uz izuzetni stručni doprinos njihovog trenera Nikole Bralića. Dakle, široka je lepeza svjetskih dostignuća naših sportaša.

Propuštena prigoda

U momčadskim konkurencijama blistav otisak ostavile su Cibona i Cedevita, ali na prvom mjestu Rijeka, koja se prometnula u novu silu hrvatskog nogometa. Jer ne samo da postaju dostojan rival forsiranom Dinamu nego su osvojili i dva trofeja - kup i superkup Hrvatske, također ostavili sjajan utisak na europskoj sceni bez obzira što nisu prošli u završnicu.

Što je s našim nogometom? Je li najomiljeniji sport u Hrvata tone ili pluta, ima li nade da će biti bolje? Što se tiče reprezentacije Hrvatske i učinka naših nogometaša, stanje je moglo biti znatno bolje. Na svjetskom prvenstvu, bez obzira na isforsiranu nagradu Hrvatskog olimpijskog odbora (proglašeni su za najboljeg promicatelja našeg sporta u svijetu), reprezentacija nije ispunila očekivanja. To je blaži izraz od onog da su izabranici Nike Kovača razočarali u Brazilu. A možda bi baš tako trebalo ocijeniti nastup Vatrenih na mundijalu, jer jednostavno bio je to podbačaj. I to ne samo rezultatski nego još više po prikazanoj igri.

U drugom dijelu godine, ne može se poreći, reprezentacija Hrvatske je pokazala da ima kvalitete za europski vrh. Po osvojenim bodovima (deset na četiri utakmice) može se biti zadovoljan, ali ipak to još uvijek to nije momčad koja je u stanju igrati beskompromisno na pobjedu. E tu je potrebna vještina trenera, to jest izbornika Kovača, koji je kao igrač na terenu uvijek prednjačio, vukao naprijed, oduševljavao svojom nesalomljivošću i koji - za razliku od ovog na klupi - nikad nije kalkulirao.

Otrcane su konstatacije kako će hrvatska reprezentacija s lakoćom do završnog turnira prvenstva Europe 2016., jer kad ne bi po deveti put realizirali nastup na samitu najboljih, onda bi to bio istinski debakl. Zna se, svi igraju, svi napreduju, nema lakih utakmica, ali ipak kad bi Hrvatska propustila prigodu, faktički serviranu na bazi broja sudionika u režiji UEFA, onda bi to bilo neoprostivo. U ovom našem slučaju, u odnosu na rivale, lopta nije okrugla kako se to uobičajeno tumači kad se želi pokazati njezinu ćudljivost, odnosno da su iznenađenja, senzacije, pa i prava čuda u nogometu stalno prisutna, nego je – ajmo kazati - kvadratasta! Hoću kazati kako je baš nevjerojatno da se Luka Modrić i drugovi neće naći među čak 24 reprezentacije na finalnom turniru.

S toga aspekta treba vjerovati da izbornik Kovač sa svojim ljudima iz stručnog stožera neće koristiti kvalifikacijske utakmice za neke isprobavanja, već za uigravanje, homogeniziranje najboljeg sastava. I da će na Euru 2016.napokon Hrvatska proći dalje iz skupine, moguće je i ponoviti podvig pobjedničkog postolja iz Francuske 1998.

Borba za naslov je imperativ

Do sada je Kovač od prve svoje utakmice na Islandu do ove posljednje u Milanu protiv Italije koristio čak 42 igrača, što je svakako previše bez obzira na slučaj kad je u Londonu protiv Argentine uskočilo 13 novih igrača, u stvari B-reprezentacija. Kad smo kod te utakmice mnogi se sablažnjavaju kada i kako je ugovorena, isključivo iz lukrativnih razloga da bi se popunila kasa HNS-a, u svakom slučaju za dobro nogometne obitelji, ali je baš taj dvoboj protiv svjetskih viceprvaka mnogima dokazao da kod nas ima potencijala, odnosno da je znatno šira baza reprezentacije od one standardne, reklo bi se uobičajene.

U stvari, postavlja se novi zadatak pred Kovačem, ali i Romeom Jozakom kao direktorom svih reprezentacija da se na bilo koji način osiguraju prijateljske utakmice za taj drugi ešalon reprezentativaca. I tu ne bi smjelo biti prepreke za, na primjer, jednu dužu turneju po Dalekom istoku ili zemljama centralne i Južne Amerike. Klubovi bi trebali podržati takvo okupljanje, koje donosi u prvom redu individualnu reputaciju što se automatski reflektira na vrijednost igrača na nogometnoj burzi. Notorna je činjenica da kod nas klubovi žive ili barem opstaju na životu prodajom svojih igrača, ali ne na način da svoju supstancu prodaju za mali novac već da uz pomoć dokazivanja u reprezentaciji uspiju postići mnogo bolju cijenu na tržištu.

Što se tiče domaćeg nogometa, Dinamo i Rijeka su priča za sebe, oni su avangarda teško dostižna preostalim klubovima. I to po svemu, od igračkog kadra do organizacije i načina poslovanja. Što je s Hajdukom? Jednostavno, ništa. Jer nastavlja se nekakva transformacija iz rastrošnog u štedljivi klub, pa se može dogoditi da “bijeli“ ubuduće posluju pozitivno, s dobitkom, ali negativno u odnosu na rezultate.

Igor Tudor
, trener Hajduka, u našem razgovoru za televizijski talk-show “Istinom do gola“ bio je kristalno jasan kad je rekao:

- Ovakav Hajduk koji se zadovoljava trećim mjestom, makar to bilo silom prilika, nikako nije dobra priča. Mi se moramo boriti za naslov prvaka, to je imperativ.

Tudor je priznao da je već imao dogovoren odlazak u talijanskog drugoligaša Speziju, odustao je isključivo zbog osobne motiviranosti da s Hajduk napravi pravi iskorak. Kad sam mu spomenuo kako pod takvim okolnostima treba vremena, kako je Slaven Bilić, trener Bešiktasa izjavio (“možda treba i više od dvije godine“), Tudor se usprotivio:

- Ruka trenera mora se osjetiti brzo, odmah poslije dva mjeseca rada. Međutim, ipak je pitanje kvalitete igračkog kadra, koliko igrači mogu, koliko su u stanju prihvatiti ideje i zahtjeve trenera.

Snaga i znanje

Otud one najave predsjednice Nadzornog odbora Branke Ramljak kako će se „pravi Hajduk manifestirati 2016. ili 2017.“ zvone irealno. Tko će imati toliko strpljenja i koje su garancije da će “bijeli“ tek kroz dvije, tri godine biti u stanju uključiti se u borbu za prvaka.

Lako je zaključiti kako će je napredak Hajduka u organizacionom i drugim pogledima siguran, ali su rezultati neizvjesni. Eno koja je euforija vladala s hokejašima Medveščaka, te čudo, senzacija, mirakul, a kad su naišli porazi, više se ne traži karta više za utakmice…

Na sličan način, to da je uspjeh pravi pokretač, znaju dobro i u Splita, drugom gradskom prvoligašu. Na isteku ove godine braća Slaven i Jozo Žužul povukli su pravi potez angažmanom Zorana Vulića za trenera. Evidentno je da su im poslije europske euforije (osam utakmica na toj sceni) zasmetali znatno slabiji rezultati u prvenstvu, pa su se odlučili za zaokret. Vulića, koji je nesumnjivo jedan od najboljih hrvatskih trenera, čeka zaista težak zadatak: kako doprijeti još jednom do europske pozornice. Jer, igrački korpus objektivno, osim u slučaju prinova tijekom siječanjskog prijelaznog roka, ipak ne daje garancije za nove uzlete. Ili će Vulić kao mađioničar uspjeti razbuditi “crvene“?

Lako je zaključiti da Vulić ima snage i znanja, pogotovo kad se iz relativno mirne egzistencije kao izbornik reprezentacije Hrvatske, one u-19, vratio u tabor Splita, gdje ga čekaju turbulencije.

zdravko reić

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => GLAVA U BALUNU [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2014-12-27 17:21:14 [created_by] => 38 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2014-12-27 17:52:39 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2014-12-28 09:33:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 5884 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 276 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o domaćem nogometu. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, domaći nogomet [secure] => 0 [page_title] => Domaći nogomet [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2014/12/27/Spektar/rnk_split1-231214.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "800x528" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 276 [name] => Domaći nogomet [alias] => domaci-nogomet [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 2 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7592763 Threads: 1 Questions: 1614769488 Slow queries: 4793475 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 110880312 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 50 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/domaci-nogomet ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/domaci-nogomet/zdravko-reic-tezak-zadatak-za-zorana-vulica-258165 [printLink] => /sport/domaci-nogomet/zdravko-reic-tezak-zadatak-za-zorana-vulica-258165?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 228893 [name] => zdravkoreić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => zdravkoreic [link] => /tag/zdravkoreic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 232252 [name] => glavaubalunu [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => glavaubalunu [link] => /tag/glavaubalunu ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => GLAVA U BALUNU [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Zdravko Reić: Težak zadatak za Zorana Vulića [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-13-04-56-40-38 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2014/12/27/Spektar/rnk_split1-231214.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2014/12/27/Spektar/rnk_split1-231214.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Eto, primaknula se kraju i ova godina, pa je nekako red da su pokuša rezimirati što nam je u sportu dala, donijela, ali i odnijela ta 2014.. Generalno, bilo je mnogo više razočaravajuća nego nekih obećavajućih raspleta, posebno u nogometu.

S jedne strane, ipak je podosta trijumfalnih trenutaka u individualnim, tu i tamo poneka radost u kolektivnim sportovima. Sad je prilika, po tradiciji, proglašavanja najboljih, pa su logične i polemike, neslaganja tko je što zaslužio…

U cjelini ipak možemo biti ponosni na naš sport i ostvarene domete, u prvom redu i u ovoj godini fantastičnom atletičarkom Sandrom Perković i uz njezin bok veličanstvenom pobjedom tenisača Marina Ćilića na US Openu, ali medaljom Ivice Kostelića u Sočiju, dosezima Lucije Zaninović (slijedi je sestra Ana) i Barbare Matić u borilačkim sportovima, onda učincima u jedrenju: Tina Mihelić, Ivan Kljaković Gašpić, Tonći Stipanović, tandem Šime Fantela i Igor Marenić, u gimnastici: Filip Ude i Marijo Možnik, u streljaštvu je još jednom oduševila Snježana Pejčić, pa na kraju kao možda najvažnije nevjerojatni podvizi veslača braće Valenta i Martina Sinkovića uz izuzetni stručni doprinos njihovog trenera Nikole Bralića. Dakle, široka je lepeza svjetskih dostignuća naših sportaša.

Propuštena prigoda

U momčadskim konkurencijama blistav otisak ostavile su Cibona i Cedevita, ali na prvom mjestu Rijeka, koja se prometnula u novu silu hrvatskog nogometa. Jer ne samo da postaju dostojan rival forsiranom Dinamu nego su osvojili i dva trofeja - kup i superkup Hrvatske, također ostavili sjajan utisak na europskoj sceni bez obzira što nisu prošli u završnicu.

Što je s našim nogometom? Je li najomiljeniji sport u Hrvata tone ili pluta, ima li nade da će biti bolje? Što se tiče reprezentacije Hrvatske i učinka naših nogometaša, stanje je moglo biti znatno bolje. Na svjetskom prvenstvu, bez obzira na isforsiranu nagradu Hrvatskog olimpijskog odbora (proglašeni su za najboljeg promicatelja našeg sporta u svijetu), reprezentacija nije ispunila očekivanja. To je blaži izraz od onog da su izabranici Nike Kovača razočarali u Brazilu. A možda bi baš tako trebalo ocijeniti nastup Vatrenih na mundijalu, jer jednostavno bio je to podbačaj. I to ne samo rezultatski nego još više po prikazanoj igri.

U drugom dijelu godine, ne može se poreći, reprezentacija Hrvatske je pokazala da ima kvalitete za europski vrh. Po osvojenim bodovima (deset na četiri utakmice) može se biti zadovoljan, ali ipak to još uvijek to nije momčad koja je u stanju igrati beskompromisno na pobjedu. E tu je potrebna vještina trenera, to jest izbornika Kovača, koji je kao igrač na terenu uvijek prednjačio, vukao naprijed, oduševljavao svojom nesalomljivošću i koji - za razliku od ovog na klupi - nikad nije kalkulirao.

Otrcane su konstatacije kako će hrvatska reprezentacija s lakoćom do završnog turnira prvenstva Europe 2016., jer kad ne bi po deveti put realizirali nastup na samitu najboljih, onda bi to bio istinski debakl. Zna se, svi igraju, svi napreduju, nema lakih utakmica, ali ipak kad bi Hrvatska propustila prigodu, faktički serviranu na bazi broja sudionika u režiji UEFA, onda bi to bilo neoprostivo. U ovom našem slučaju, u odnosu na rivale, lopta nije okrugla kako se to uobičajeno tumači kad se želi pokazati njezinu ćudljivost, odnosno da su iznenađenja, senzacije, pa i prava čuda u nogometu stalno prisutna, nego je – ajmo kazati - kvadratasta! Hoću kazati kako je baš nevjerojatno da se Luka Modrić i drugovi neće naći među čak 24 reprezentacije na finalnom turniru.

S toga aspekta treba vjerovati da izbornik Kovač sa svojim ljudima iz stručnog stožera neće koristiti kvalifikacijske utakmice za neke isprobavanja, već za uigravanje, homogeniziranje najboljeg sastava. I da će na Euru 2016.napokon Hrvatska proći dalje iz skupine, moguće je i ponoviti podvig pobjedničkog postolja iz Francuske 1998.

Borba za naslov je imperativ

Do sada je Kovač od prve svoje utakmice na Islandu do ove posljednje u Milanu protiv Italije koristio čak 42 igrača, što je svakako previše bez obzira na slučaj kad je u Londonu protiv Argentine uskočilo 13 novih igrača, u stvari B-reprezentacija. Kad smo kod te utakmice mnogi se sablažnjavaju kada i kako je ugovorena, isključivo iz lukrativnih razloga da bi se popunila kasa HNS-a, u svakom slučaju za dobro nogometne obitelji, ali je baš taj dvoboj protiv svjetskih viceprvaka mnogima dokazao da kod nas ima potencijala, odnosno da je znatno šira baza reprezentacije od one standardne, reklo bi se uobičajene.

U stvari, postavlja se novi zadatak pred Kovačem, ali i Romeom Jozakom kao direktorom svih reprezentacija da se na bilo koji način osiguraju prijateljske utakmice za taj drugi ešalon reprezentativaca. I tu ne bi smjelo biti prepreke za, na primjer, jednu dužu turneju po Dalekom istoku ili zemljama centralne i Južne Amerike. Klubovi bi trebali podržati takvo okupljanje, koje donosi u prvom redu individualnu reputaciju što se automatski reflektira na vrijednost igrača na nogometnoj burzi. Notorna je činjenica da kod nas klubovi žive ili barem opstaju na životu prodajom svojih igrača, ali ne na način da svoju supstancu prodaju za mali novac već da uz pomoć dokazivanja u reprezentaciji uspiju postići mnogo bolju cijenu na tržištu.

Što se tiče domaćeg nogometa, Dinamo i Rijeka su priča za sebe, oni su avangarda teško dostižna preostalim klubovima. I to po svemu, od igračkog kadra do organizacije i načina poslovanja. Što je s Hajdukom? Jednostavno, ništa. Jer nastavlja se nekakva transformacija iz rastrošnog u štedljivi klub, pa se može dogoditi da “bijeli“ ubuduće posluju pozitivno, s dobitkom, ali negativno u odnosu na rezultate.

Igor Tudor
, trener Hajduka, u našem razgovoru za televizijski talk-show “Istinom do gola“ bio je kristalno jasan kad je rekao:

- Ovakav Hajduk koji se zadovoljava trećim mjestom, makar to bilo silom prilika, nikako nije dobra priča. Mi se moramo boriti za naslov prvaka, to je imperativ.

Tudor je priznao da je već imao dogovoren odlazak u talijanskog drugoligaša Speziju, odustao je isključivo zbog osobne motiviranosti da s Hajduk napravi pravi iskorak. Kad sam mu spomenuo kako pod takvim okolnostima treba vremena, kako je Slaven Bilić, trener Bešiktasa izjavio (“možda treba i više od dvije godine“), Tudor se usprotivio:

- Ruka trenera mora se osjetiti brzo, odmah poslije dva mjeseca rada. Međutim, ipak je pitanje kvalitete igračkog kadra, koliko igrači mogu, koliko su u stanju prihvatiti ideje i zahtjeve trenera.

Snaga i znanje

Otud one najave predsjednice Nadzornog odbora Branke Ramljak kako će se „pravi Hajduk manifestirati 2016. ili 2017.“ zvone irealno. Tko će imati toliko strpljenja i koje su garancije da će “bijeli“ tek kroz dvije, tri godine biti u stanju uključiti se u borbu za prvaka.

Lako je zaključiti kako će je napredak Hajduka u organizacionom i drugim pogledima siguran, ali su rezultati neizvjesni. Eno koja je euforija vladala s hokejašima Medveščaka, te čudo, senzacija, mirakul, a kad su naišli porazi, više se ne traži karta više za utakmice…

Na sličan način, to da je uspjeh pravi pokretač, znaju dobro i u Splita, drugom gradskom prvoligašu. Na isteku ove godine braća Slaven i Jozo Žužul povukli su pravi potez angažmanom Zorana Vulića za trenera. Evidentno je da su im poslije europske euforije (osam utakmica na toj sceni) zasmetali znatno slabiji rezultati u prvenstvu, pa su se odlučili za zaokret. Vulića, koji je nesumnjivo jedan od najboljih hrvatskih trenera, čeka zaista težak zadatak: kako doprijeti još jednom do europske pozornice. Jer, igrački korpus objektivno, osim u slučaju prinova tijekom siječanjskog prijelaznog roka, ipak ne daje garancije za nove uzlete. Ili će Vulić kao mađioničar uspjeti razbuditi “crvene“?

Lako je zaključiti da Vulić ima snage i znanja, pogotovo kad se iz relativno mirne egzistencije kao izbornik reprezentacije Hrvatske, one u-19, vratio u tabor Splita, gdje ga čekaju turbulencije.

zdravko reić

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/domaci-nogomet/zdravko-reic-tezak-zadatak-za-zorana-vulica-258165 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=aedf3576784002eb402f21ba968aec9da4bb157d [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Zdravko+Rei%C4%87%3A+Te%C5%BEak+zadatak+za+Zorana+Vuli%C4%87a&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fdomaci-nogomet%2Fzdravko-reic-tezak-zadatak-za-zorana-vulica-258165 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fdomaci-nogomet%2Fzdravko-reic-tezak-zadatak-za-zorana-vulica-258165 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => GLAVA U BALUNU [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Domaći nogometGLAVA U BALUNU

Zdravko Reić: Težak zadatak za Zorana Vulića

Piše PSD.
28. prosinca 2014. - 10:33

Eto, primaknula se kraju i ova godina, pa je nekako red da su pokuša rezimirati što nam je u sportu dala, donijela, ali i odnijela ta 2014.. Generalno, bilo je mnogo više razočaravajuća nego nekih obećavajućih raspleta, posebno u nogometu.

S jedne strane, ipak je podosta trijumfalnih trenutaka u individualnim, tu i tamo poneka radost u kolektivnim sportovima. Sad je prilika, po tradiciji, proglašavanja najboljih, pa su logične i polemike, neslaganja tko je što zaslužio…

U cjelini ipak možemo biti ponosni na naš sport i ostvarene domete, u prvom redu i u ovoj godini fantastičnom atletičarkom Sandrom Perković i uz njezin bok veličanstvenom pobjedom tenisača Marina Ćilića na US Openu, ali medaljom Ivice Kostelića u Sočiju, dosezima Lucije Zaninović (slijedi je sestra ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2024 06:56