stdClass Object ( [id] => 1305790 [title] => Bivši hajdukovac kojeg smo ‘ulovili‘ da skuplja boce na Ultri sve je ispričao: ‘Vodio me Biće Mladinić, bili smo prvi‘ [alias] => bivsi-hajdukovac-kojeg-smo-ulovili-da-skuplja-boce-na-ultri-sve-je-ispricao-vodio-me-bice-mladinic-bili-smo-prvi [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Higin Matavulj (74) dospio je odjednom u žarište zanimanja, kad smo u izvješću nakon Ultre objavili kako je bivši nogometaš Hajduka od rane zore - skupljao boce.

- Bit će za dobru marendu – rekao je s osmijehom taj dobroćudni gospodin. I otkrio da je nekoć i za Hajduk igrao!

E sad, tko je taj bivši nogometaš Hajduka, pitaju se mnogi. Kad je to Matavulj igrao i koja je to generacija? Spadamo u rijetke koji relativno poznaju njegov opus, iz vremeplova dok je još kafić u Poljudu bio otvoren, a on bi volio svratit do Duje, Bože, Nikolice... K tome, u Jurice Gizdića nema što nema iz arhiva hajdukologije, Leksikona, pa evo i ove povijesne slike s junakom naše priče i red je da vam ga sad i približimo. Da skinemo veo tajne.

Tehnički pregled

Higi, tako ga svi zovu, nije se ljutio što je na račun skupljanja boca došao u vršak interesa, makar i na trenutak. Mnogi ga poznaju godinama sa Stanice za tehničke preglede vozila u Kopilici, gdje je proveo cijeli radni vijek, preko 40 godina.

- Ma ne sramim se ja što sam boce skupljao, ali bilo je to više prigodno. Inače ih ne skupljam svaki dan, nego Ultra je, pa ajde da iskoristim priliku, pomislio sam. Nisam od onih koji stalno kopaju po kantama, premda i te ljude poštujem, na to ih je natjerala potreba. Rekoh, to je bilo više prigodno, Ultra me navukla, tri dana, da iskoristim priliku. Nego, nema vam tu vele zarade, skupilo se tek da mi bude dodatak i da ne upadam ovaj mjesec u obiteljski budžet. Mirovina, pogađate, nije baš obilata – objašnjava nam Matavulj.

Ljudi skupljaju boce i nije ih briga.

- Tako je, prije se to smatralo ispod časti i bila je sramota, skoro ka‘ poniženje. Međutim, vidim ja da i bogatiji danas donesu velike kese boca... Moj prijatelj Libero, doli sa Šperuna, rekao mi je da me razumije i da di ću bolje višak energije ispraznit, nego da spojim korisno i ugodno.

Vi ste poznatiji kao djelatnik sa Stanice za tehničke preglede automobila nego da ste igrali balun. I svi govore nema kome nije pomogao. Ideš na tehnički, javi se Higiju... Doduše, već ste deset godina u penziji?

- A zna me dobro moja generacija, stariji. Više od 40 godina radio sam kao referent u Kopilici i moji poznati ostavili bi mi knjižicu, da ne čekaju red. Otišli bi popit piće, a ja bih im pomogao oko tehničkog pregleda.

---

image
Saša Burić/Cropix
---

Niste valjda puštali u promet aute, a da nisu bili ispravni?

- Ma ne, bože sačuvaj. Ja sam se zaposlio kao referent, nakon završene srednje upravne škole. Nisam bio stručno tehničko lice za pregled automobila. Samo bih poznatima ubrzao papirologiju. Bio sam pri ruci da sve ide brže. I dolazili su mnogi iz Hajduka, Ivić, Špaco Poklepović, Jerković, Buljan, Džoni, Dragan Slišković... Ne samo oni, da sad ne nabrajam. Naročit prijatelj bio mi je pokojni domar u Poljudu, Božo Pezelj, a i tajnica Vjeročka bi zazvala i najavila tko dolazi i šta sve treba. Bila su to lijepa vremena – sjeta obuzme šjor Higija.

Brz ka‘ vitar

Da se vratimo na vašu karijeru nogometaša, desno krilo, brz ka‘ vitar, ali samo jedan nastup ste upisali u seniorima Hajduka i to je bila prijateljska utakmica. Nemate status veterana, jer nemate službenu utakmicu.

- I ne znam na koju prijateljsku misle... Je li jednom protiv Splita, kad smo igrali i Nadoveza i ja... Može bit. Dobijem balun i zaletim se, potegnem u Plinaru, a Pero mi priđe i kaže ti si ovde za vodu nosit, a ja sam za golove davat! Često su juniori igrali protiv prve, tako imam anegdota kad bih utekao tada odličnim bekovima Hajduka, Cuzziju, Žaji, a oni bi se naljutili i rekli, mali, budeš li opet sprintao i bježao, bit će zla, zapritili bi mi, ha, ha, ha...

Gledamo sliku ovih juniora...

- Je, bili smo prvaci Hrvatske u sezoni 64/65, vodio nas je Biće, Ante Mladinić... - gleda Higi, a mi nastavljamo:

Ima talenata i potencijalno velikih faca, pa ipak nisu to bile karijere kako se očekivalo. Na golu je Igor Vuković, bekovi Vinko Begović i Petar Bonačić, u half-liniji Mladen i Vojo Marčić i Božo Podrug, on je kasnije igrao za Šibenik, a navala je priča za sebe: vi, to jest Matavulj, pa Ante Zonzi Ivković, Sergije Krešić, Goran Leskur i Lonja Pilić.

- Bajke su se o nama pričale, bili smo sjajna momčad, tu treba dodat i Marina Lemešića koji je ubrzo upao. Osvajali smo turnire vanka, u Augsburgu je bio naročito jak turnir, a za prvaka cijele one države nismo uspjeli. Znam da je Crvena zvezda osobito bila jaka, imala generaciju Aćimovića, Karasija, Pavlovića, Jeftića... Da su nas malo bolje podržali u klubu, uspjeli bismo i kao seniori. Ovako su nas razvodnili, rasuli. Ja sam uspio jednom bit rezerva.

Ispričajte nam.

- Dozvali su me s Kvarnerske rivijere, falilo je igrača, a morali smo dobit... Trener Dušan Nenković me pozvao, zamjena je mogla ući samo u prvom poluvremenu i to jedna, ako se dobro sjećam. Htio me u trenutku uvesti umjesto Boškovića ili Matijanića, falio mu je brz igrač, ali me nije uveo. I tako sam ostao bez nastupa. Sjećam se tih teških vremena. Sjećam se da smo jednom dobili Velež sa 4:1, a Obradov je mislim dao sva četiri gola i nosili su ga do Rive, takvo je bilo doba. Onda su pokupovali puno igrača, da izbjegnu borbu za opstanak, a naša momčad se nije nametnula. Kasnije je to Ivić bolje radio, generaciju juniora koja je došla poslije nas mudro je sačuvao.

---

image

Juniori Hajduka u sezoni 1964./65. Stoje slijeva: Petar Bonačić, Vinko Begović, Vojo Marčić, Mladen Marčić, Igor Vuković i Božo Podrug. Čuče slijeva: Higin Matavulj, Ante Ivković, Sergije Krešić, Goran Leskur i Lonja Pilić.

Arhiv
---

Otišli ste brzo iz Hajduka?

- Jesam, jer nije bilo mjesta, igrao sam malo u Splita, pa četiri godine u Vala, to je bila navala, ja na desnom krilu, Bogdan Vastić naprijed, e, otac od Ivice, a na lijevom krilu Pepur. Onda još malo u Jadranu iz Kaštel Sućurca, pa u Omladincu iz Vranjica i gotovo. Onda se nije moglo u inozemstvo do 28 godina i to me ostavilo da igram po našoj zoni. Taj moj Val mogao je uć‘ u drugu ligu.

Neka čuvaju juniore

Kažete da vas ova generacija juniora Hajduka, europskih viceprvaka podsjeća na tu vašu momčad?

- Pa je... Imaju ono nešto. Uigrani su i kompaktni s trenerom Budimirom koji očito zna šta i kako radi. Neka ih čuvaju u Poljudu. Znam da trebaju sad ić‘ malo na kaljenje, ali neka sačuvaju tu skupinu, da im se ne razvodni i ne raspe ka‘ šta se naša rasula. A i mi smo bili prvaci Hrvatske! - podsjeća nas.

Nismo vas pitali, Higin, odakle vam to ime?

- Ha, ha, ha, a to biste morali pitat moje pokojne ćaću i mater... - smije se.

Ime nije uobičajeno.

- Nije. Nisam čuo nikoga da se tako zove. U Hajduku su mi to skratili i uvijek sam bio i ostao Higi. Otac se zvao Alfonso, majka Nediljka, imao sam i četvoricu braće, Aleksa, Alfons, Edo pa ja i na kraju najmlađi Tomislav. Petorica smo bili.

Od Matavulja znamo za pisca Simu, za glumca Stojana.

- Pisac Simo, šta je napisao Bakonja fra Brne je ajmo reć moja neka davna loza iz šibenskog kraja, a glumac Stojan nije. Nismo rodbina.

Što smo propustili reć‘?

- Pa to da sam imao famoznu ekipu ka‘ dite, momak, mi iz Spinuta, iz nekoliko generacija smo se družili. Strašan kvart sportaša i muzičara. Sergije Krešić i Rino Kreković, pa Luka Peruzović kasnije. Muzičari Neno Vesanović, Stavros pokojni, e Milo Vasić, pa Neno Vilović, Petar Petej Peco čuveni bubnjar. Rodija san se u Spinutu i Stari plac mi je bija na dva koraka. Ništa prirodnije nego igrat na balun, a bija san brz. Kad sve to spominjem uhvati me nostalgija. Ali, valja gledat naprid – ispričao nam je dobri šjor Higi. I sad živi u Spinutu, brzo desno krilo Hajdukovih juniora iz 1965.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => higin matavulj [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => higin matavulj 2 0 7299 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-07-11 13:29:07 [created_by] => 3212 [created_by_alias] => Slaven Alfirević [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-07-12 06:32:17 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2023-07-12 06:32:17 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Bivši hajdukovac kojeg smo 'ulovili' da skuplja boce na Ultri sve je ispričao: 'Vodio me Biće Mladinić, bili smo prvi' [metakey] => Biće Mladinić, Higin Matavulj, ultra, HAJDUK [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/07\/11\/25237209.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/11\/25237219.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/11\/25248848.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Sa\u0161a Buri\u0107\/Cropix","Sa\u0161a Buri\u0107\/Cropix","Arhiv"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","

Juniori Hajduka u sezoni 1964.\/65. Stoje slijeva: Petar Bona\u010di\u0107, Vinko Begovi\u0107, Vojo Mar\u010di\u0107, Mladen Mar\u010di\u0107, Igor Vukovi\u0107 i Bo\u017eo Podrug. \u010cu\u010de slijeva: Higin Matavulj, Ante Ivkovi\u0107, Sergije Kre\u0161i\u0107, Goran Leskur i Lonja Pili\u0107.<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_25237209_1920.jpg":"1920x1080","k_25237209_1280.jpg":"1280x1280","k_25237209_1024.jpg":"1024x1024","k_25237209_640.jpg":"640x640","k_25237209_480.jpg":"480x480","k_25237209_340.jpg":"340x340","k_25237209_220.jpg":"220x220","o_25237209_1280.jpg":"1280x853","o_25237209_1024.jpg":"1024x682","o_25237209_640.jpg":"640x426","o_25237209_480.jpg":"480x320","o_25237209_340.jpg":"340x226","o_25237209_220.jpg":"220x146","h_25237209_1280.jpg":"1280x854","h_25237209_1024.jpg":"1024x683","h_25237209_640.jpg":"640x427","h_25237209_480.jpg":"480x320","h_25237209_340.jpg":"340x227","h_25237209_220.jpg":"220x147","pp_25237209_1280.jpg":"1280x1628","pp_25237209_1024.jpg":"1024x1303","pp_25237209_640.jpg":"640x814","pp_25237209_480.jpg":"480x611","pp_25237209_340.jpg":"340x432","pp_25237209_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2587","hd_25237219_1920.jpg":"1920x1080","k_25237219_1280.jpg":"1280x1280","k_25237219_1024.jpg":"1024x1024","k_25237219_640.jpg":"640x640","k_25237219_480.jpg":"480x480","k_25237219_340.jpg":"340x340","k_25237219_220.jpg":"220x220","o_25237219_1280.jpg":"1280x1724","o_25237219_1024.jpg":"1024x1379","o_25237219_640.jpg":"640x862","o_25237219_480.jpg":"480x646","o_25237219_340.jpg":"340x458","o_25237219_220.jpg":"220x296","h_25237219_1280.jpg":"1280x854","h_25237219_1024.jpg":"1024x683","h_25237219_640.jpg":"640x427","h_25237219_480.jpg":"480x320","h_25237219_340.jpg":"340x227","h_25237219_220.jpg":"220x147","pp_25237219_1280.jpg":"1280x1628","pp_25237219_1024.jpg":"1024x1303","pp_25237219_640.jpg":"640x814","pp_25237219_480.jpg":"480x611","pp_25237219_340.jpg":"340x432","pp_25237219_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1387","hd_25248848_1920.jpg":"1920x1080","k_25248848_1280.jpg":"1280x1280","k_25248848_1024.jpg":"1024x1024","k_25248848_640.jpg":"640x640","k_25248848_480.jpg":"480x480","k_25248848_340.jpg":"340x340","k_25248848_220.jpg":"220x220","o_25248848_1280.jpg":"1280x924","o_25248848_1024.jpg":"1024x739","o_25248848_640.jpg":"640x462","o_25248848_480.jpg":"480x346","o_25248848_340.jpg":"340x245","o_25248848_220.jpg":"220x158","h_25248848_1280.jpg":"1280x854","h_25248848_1024.jpg":"1024x683","h_25248848_640.jpg":"640x427","h_25248848_480.jpg":"480x320","h_25248848_340.jpg":"340x227","h_25248848_220.jpg":"220x147","pp_25248848_1280.jpg":"1280x1628","pp_25248848_1024.jpg":"1024x1303","pp_25248848_640.jpg":"640x814","pp_25248848_480.jpg":"480x611","pp_25248848_340.jpg":"340x432","pp_25248848_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 14899629 Threads: 2 Questions: 3140501013 Slow queries: 7001475 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 234782434 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 54 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [parent] => 255 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /sport/hajduk ) ) [link] => /sport/hajduk/bivsi-hajdukovac-kojeg-smo-ulovili-da-skuplja-boce-na-ultri-sve-je-ispricao-vodio-me-bice-mladinic-bili-smo-prvi-1305790 [printLink] => /sport/hajduk/bivsi-hajdukovac-kojeg-smo-ulovili-da-skuplja-boce-na-ultri-sve-je-ispricao-vodio-me-bice-mladinic-bili-smo-prvi-1305790?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 723051 [name] => Biće Mladinić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-07-12 08:32:31 [main_article_id] => 0 [alias] => bice-mladinic [link] => /tag/bice-mladinic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 723052 [name] => Higin Matavulj [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-07-12 08:32:31 [main_article_id] => 0 [alias] => higin-matavulj [link] => /tag/higin-matavulj ) [2] => stdClass Object ( [id] => 399723 [name] => Ultra [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => ultra [link] => /tag/ultra ) [3] => stdClass Object ( [id] => 310683 [name] => Hajduk [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hajduk [link] => /tag/hajduk ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => higin matavulj [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Bivši hajdukovac kojeg smo ‘ulovili‘ da skuplja boce na Ultri sve je ispričao: ‘Vodio me Biće Mladinić, bili smo prvi‘ [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3212 [name] => Slaven Alfirević [username] => slaven-alfirevi [email] => slaven-alfirevi@sd.hr [password] => $2y$10$e1I0YQ.B15cDqKCnlV/5p.OvQYgFFPuciQgJfsesfB24CdI2MI/qq [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/slaven-alfirevic-3212 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1730 [gender] => m [description] => [image] => 1730.png [url] => [group] => 4 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/authors/1730.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/11/25237209.jpg [galleryCount] => 3 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Saša Burić/Cropix [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/11/25237209.jpg [title] => Saša Burić/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/11/25237219.jpg [title] => Saša Burić/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/11/25248848.jpg [title] =>

Juniori Hajduka u sezoni 1964./65. Stoje slijeva: Petar Bonačić, Vinko Begović, Vojo Marčić, Mladen Marčić, Igor Vuković i Božo Podrug. Čuče slijeva: Higin Matavulj, Ante Ivković, Sergije Krešić, Goran Leskur i Lonja Pilić.

Arhiv ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Higin Matavulj (74) dospio je odjednom u žarište zanimanja, kad smo u izvješću nakon Ultre objavili kako je bivši nogometaš Hajduka od rane zore - skupljao boce.

- Bit će za dobru marendu – rekao je s osmijehom taj dobroćudni gospodin. I otkrio da je nekoć i za Hajduk igrao!

E sad, tko je taj bivši nogometaš Hajduka, pitaju se mnogi. Kad je to Matavulj igrao i koja je to generacija? Spadamo u rijetke koji relativno poznaju njegov opus, iz vremeplova dok je još kafić u Poljudu bio otvoren, a on bi volio svratit do Duje, Bože, Nikolice... K tome, u Jurice Gizdića nema što nema iz arhiva hajdukologije, Leksikona, pa evo i ove povijesne slike s junakom naše priče i red je da vam ga sad i približimo. Da skinemo veo tajne.

Tehnički pregled

Higi, tako ga svi zovu, nije se ljutio što je na račun skupljanja boca došao u vršak interesa, makar i na trenutak. Mnogi ga poznaju godinama sa Stanice za tehničke preglede vozila u Kopilici, gdje je proveo cijeli radni vijek, preko 40 godina.

- Ma ne sramim se ja što sam boce skupljao, ali bilo je to više prigodno. Inače ih ne skupljam svaki dan, nego Ultra je, pa ajde da iskoristim priliku, pomislio sam. Nisam od onih koji stalno kopaju po kantama, premda i te ljude poštujem, na to ih je natjerala potreba. Rekoh, to je bilo više prigodno, Ultra me navukla, tri dana, da iskoristim priliku. Nego, nema vam tu vele zarade, skupilo se tek da mi bude dodatak i da ne upadam ovaj mjesec u obiteljski budžet. Mirovina, pogađate, nije baš obilata – objašnjava nam Matavulj.

Ljudi skupljaju boce i nije ih briga.

- Tako je, prije se to smatralo ispod časti i bila je sramota, skoro ka‘ poniženje. Međutim, vidim ja da i bogatiji danas donesu velike kese boca... Moj prijatelj Libero, doli sa Šperuna, rekao mi je da me razumije i da di ću bolje višak energije ispraznit, nego da spojim korisno i ugodno.

Vi ste poznatiji kao djelatnik sa Stanice za tehničke preglede automobila nego da ste igrali balun. I svi govore nema kome nije pomogao. Ideš na tehnički, javi se Higiju... Doduše, već ste deset godina u penziji?

- A zna me dobro moja generacija, stariji. Više od 40 godina radio sam kao referent u Kopilici i moji poznati ostavili bi mi knjižicu, da ne čekaju red. Otišli bi popit piće, a ja bih im pomogao oko tehničkog pregleda.

---

image
Saša Burić/Cropix
---

Niste valjda puštali u promet aute, a da nisu bili ispravni?

- Ma ne, bože sačuvaj. Ja sam se zaposlio kao referent, nakon završene srednje upravne škole. Nisam bio stručno tehničko lice za pregled automobila. Samo bih poznatima ubrzao papirologiju. Bio sam pri ruci da sve ide brže. I dolazili su mnogi iz Hajduka, Ivić, Špaco Poklepović, Jerković, Buljan, Džoni, Dragan Slišković... Ne samo oni, da sad ne nabrajam. Naročit prijatelj bio mi je pokojni domar u Poljudu, Božo Pezelj, a i tajnica Vjeročka bi zazvala i najavila tko dolazi i šta sve treba. Bila su to lijepa vremena – sjeta obuzme šjor Higija.

Brz ka‘ vitar

Da se vratimo na vašu karijeru nogometaša, desno krilo, brz ka‘ vitar, ali samo jedan nastup ste upisali u seniorima Hajduka i to je bila prijateljska utakmica. Nemate status veterana, jer nemate službenu utakmicu.

- I ne znam na koju prijateljsku misle... Je li jednom protiv Splita, kad smo igrali i Nadoveza i ja... Može bit. Dobijem balun i zaletim se, potegnem u Plinaru, a Pero mi priđe i kaže ti si ovde za vodu nosit, a ja sam za golove davat! Često su juniori igrali protiv prve, tako imam anegdota kad bih utekao tada odličnim bekovima Hajduka, Cuzziju, Žaji, a oni bi se naljutili i rekli, mali, budeš li opet sprintao i bježao, bit će zla, zapritili bi mi, ha, ha, ha...

Gledamo sliku ovih juniora...

- Je, bili smo prvaci Hrvatske u sezoni 64/65, vodio nas je Biće, Ante Mladinić... - gleda Higi, a mi nastavljamo:

Ima talenata i potencijalno velikih faca, pa ipak nisu to bile karijere kako se očekivalo. Na golu je Igor Vuković, bekovi Vinko Begović i Petar Bonačić, u half-liniji Mladen i Vojo Marčić i Božo Podrug, on je kasnije igrao za Šibenik, a navala je priča za sebe: vi, to jest Matavulj, pa Ante Zonzi Ivković, Sergije Krešić, Goran Leskur i Lonja Pilić.

- Bajke su se o nama pričale, bili smo sjajna momčad, tu treba dodat i Marina Lemešića koji je ubrzo upao. Osvajali smo turnire vanka, u Augsburgu je bio naročito jak turnir, a za prvaka cijele one države nismo uspjeli. Znam da je Crvena zvezda osobito bila jaka, imala generaciju Aćimovića, Karasija, Pavlovića, Jeftića... Da su nas malo bolje podržali u klubu, uspjeli bismo i kao seniori. Ovako su nas razvodnili, rasuli. Ja sam uspio jednom bit rezerva.

Ispričajte nam.

- Dozvali su me s Kvarnerske rivijere, falilo je igrača, a morali smo dobit... Trener Dušan Nenković me pozvao, zamjena je mogla ući samo u prvom poluvremenu i to jedna, ako se dobro sjećam. Htio me u trenutku uvesti umjesto Boškovića ili Matijanića, falio mu je brz igrač, ali me nije uveo. I tako sam ostao bez nastupa. Sjećam se tih teških vremena. Sjećam se da smo jednom dobili Velež sa 4:1, a Obradov je mislim dao sva četiri gola i nosili su ga do Rive, takvo je bilo doba. Onda su pokupovali puno igrača, da izbjegnu borbu za opstanak, a naša momčad se nije nametnula. Kasnije je to Ivić bolje radio, generaciju juniora koja je došla poslije nas mudro je sačuvao.

---

image

Juniori Hajduka u sezoni 1964./65. Stoje slijeva: Petar Bonačić, Vinko Begović, Vojo Marčić, Mladen Marčić, Igor Vuković i Božo Podrug. Čuče slijeva: Higin Matavulj, Ante Ivković, Sergije Krešić, Goran Leskur i Lonja Pilić.

Arhiv
---

Otišli ste brzo iz Hajduka?

- Jesam, jer nije bilo mjesta, igrao sam malo u Splita, pa četiri godine u Vala, to je bila navala, ja na desnom krilu, Bogdan Vastić naprijed, e, otac od Ivice, a na lijevom krilu Pepur. Onda još malo u Jadranu iz Kaštel Sućurca, pa u Omladincu iz Vranjica i gotovo. Onda se nije moglo u inozemstvo do 28 godina i to me ostavilo da igram po našoj zoni. Taj moj Val mogao je uć‘ u drugu ligu.

Neka čuvaju juniore

Kažete da vas ova generacija juniora Hajduka, europskih viceprvaka podsjeća na tu vašu momčad?

- Pa je... Imaju ono nešto. Uigrani su i kompaktni s trenerom Budimirom koji očito zna šta i kako radi. Neka ih čuvaju u Poljudu. Znam da trebaju sad ić‘ malo na kaljenje, ali neka sačuvaju tu skupinu, da im se ne razvodni i ne raspe ka‘ šta se naša rasula. A i mi smo bili prvaci Hrvatske! - podsjeća nas.

Nismo vas pitali, Higin, odakle vam to ime?

- Ha, ha, ha, a to biste morali pitat moje pokojne ćaću i mater... - smije se.

Ime nije uobičajeno.

- Nije. Nisam čuo nikoga da se tako zove. U Hajduku su mi to skratili i uvijek sam bio i ostao Higi. Otac se zvao Alfonso, majka Nediljka, imao sam i četvoricu braće, Aleksa, Alfons, Edo pa ja i na kraju najmlađi Tomislav. Petorica smo bili.

Od Matavulja znamo za pisca Simu, za glumca Stojana.

- Pisac Simo, šta je napisao Bakonja fra Brne je ajmo reć moja neka davna loza iz šibenskog kraja, a glumac Stojan nije. Nismo rodbina.

Što smo propustili reć‘?

- Pa to da sam imao famoznu ekipu ka‘ dite, momak, mi iz Spinuta, iz nekoliko generacija smo se družili. Strašan kvart sportaša i muzičara. Sergije Krešić i Rino Kreković, pa Luka Peruzović kasnije. Muzičari Neno Vesanović, Stavros pokojni, e Milo Vasić, pa Neno Vilović, Petar Petej Peco čuveni bubnjar. Rodija san se u Spinutu i Stari plac mi je bija na dva koraka. Ništa prirodnije nego igrat na balun, a bija san brz. Kad sve to spominjem uhvati me nostalgija. Ali, valja gledat naprid – ispričao nam je dobri šjor Higi. I sad živi u Spinutu, brzo desno krilo Hajdukovih juniora iz 1965.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Saša Burić/Cropix Saša Burić/Cropix Arhiv
Arhiv

Juniori Hajduka u sezoni 1964./65. Stoje slijeva: Petar Bonačić, Vinko Begović, Vojo Marčić, Mladen Marčić, Igor Vuković i Božo Podrug. Čuče slijeva: Higin Matavulj, Ante Ivković, Sergije Krešić, Goran Leskur i Lonja Pilić.

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/bivsi-hajdukovac-kojeg-smo-ulovili-da-skuplja-boce-na-ultri-sve-je-ispricao-vodio-me-bice-mladinic-bili-smo-prvi-1305790 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=2347d6b18e96eb9ff0d88c8cae6dcd88925f77de [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Biv%C5%A1i+hajdukovac+kojeg+smo+%E2%80%98ulovili%E2%80%98+da+skuplja+boce+na+Ultri+sve+je+ispri%C4%8Dao%3A+%E2%80%98Vodio+me+Bi%C4%87e+Mladini%C4%87%2C+bili+smo+prvi%E2%80%98&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fbivsi-hajdukovac-kojeg-smo-ulovili-da-skuplja-boce-na-ultri-sve-je-ispricao-vodio-me-bice-mladinic-bili-smo-prvi-1305790 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fbivsi-hajdukovac-kojeg-smo-ulovili-da-skuplja-boce-na-ultri-sve-je-ispricao-vodio-me-bice-mladinic-bili-smo-prvi-1305790 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => higin matavulj [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
Hajdukhigin matavulj

Bivši hajdukovac kojeg smo ‘ulovili‘ da skuplja boce na Ultri sve je ispričao: ‘Vodio me Biće Mladinić, bili smo prvi‘

Piše Slaven Alfirević
12. srpnja 2023. - 08:32

Higin Matavulj (74) dospio je odjednom u žarište zanimanja, kad smo u izvješću nakon Ultre objavili kako je bivši nogometaš Hajduka od rane zore - skupljao boce.

- Bit će za dobru marendu – rekao je s osmijehom taj dobroćudni gospodin. I otkrio da je nekoć i za Hajduk igrao!

E sad, tko je taj bivši nogometaš Hajduka, pitaju se mnogi. Kad je to Matavulj igrao i koja je to generacija? Spadamo u rijetke koji relativno poznaju njegov opus, iz vremeplova dok je još kafić u Poljudu bio otvoren, a on bi volio svratit do Duje, Bože, Nikolice... K tome, u Jurice Gizdića nema što nema iz arhiva hajdukologije, Leksikona, pa evo i ove povijesne slike s junakom naše priče i red je da vam ga sad i približimo. Da skinemo veo tajne.

Tehnički pregled

Higi, tako ga svi zovu, nije se lju...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. svibanj 2024 21:58