Sport Hajduk

odlazak karla letice

Novi vratarski rekord transfera Hajduka. Puno ili malo, uvijek će biti suprotnih stavova...

odlazak karla letice

Kako smmo već javili, Karlo Letica je potpisao za Brugge, Hajduku tri milijuna eura! Premda nam neki izvori odštetu smanjuju na 2,8.

Karlo Veliki nije se dugo ugrijao u Hajduku, šest mjeseci između vratnica, nije duže, odmah je stao na katapult; što ima da je protiv Rijeke na Rujevici obranio penal Gavranoviću, a Hajduk slavio sa 2:1?! Time je istrčao na veliku scenu i samo nekoliko mjeseci kasnije Hajduk ga prodaje kao stipendista, nije stigao niti profesionalni ugovor potpisati!

I to je rekordni ugovor za vratara koji odlazi iz Hajduka, Letica i agencija Laso Sport donijeli su ponudu, raniji je rekord držao Lovre Kalinić koji je također otišao u Belgiju, prije godinu i pol, ali u Gent, za 2,2 milijuna eura Hajduku.

Potpisao je Letica za Brugge, na četiri godine, Hajduku pripada tri milijuna eura  i vjerojatno postotak od idućeg transfera. Pisali smo već prošlih dana kako je to Hajdukova letvica za Leticu: tri milijuna i deset posto od idućeg transfera!

Pa je sve to trajalo neko vrijeme, povuci-potegni dok se posao nije realizirao. Brugge je Letici skalina za željeni iskorak ka Engleskoj.

Kolega novinar Frank Buyse iz Bruggea (Het Nieuwsblad) potvrđuje nam da se u Belgiji govori i o bonusu na ugovor od pola milijuna eura.

Prvo Belgija, dakle. Sve se odvilo kako smo i tragali za tim pepavim pregovorima evo već danima. Nisu se čekali Talijani (Fiorentina, SPAL, Sampdoria) koji bi se rado uključili u utrku, doduše tek naknadno. Spavali su.

Letica je bio nestrpljiv, nije želio produžiti ugovor s Hajdukom, jer je imao načelan dogovor s Bruggeom, premda su interes pokazivali i Anderlecht i PSV Eindhoven.

Što da ostaje u Hajduku za ponuđenih 200, kad ga tamo čeka barem 300?

Bio je to gotov čin. U Bruggeu mu je vrata otvorio trener Ivan Leko, Brugge je ostao bez vratara i sad je bilo pitanje ili Letica ili netko od Ukrajinaca (Ševčenko, Lunin) koji su Bruggeu bili ponuđeni.
Leko, prvak, rekao je:
- Letica je prvi “pick”!

Bilo je jasno: tri milijuna Hajduku bit će na stolu svaki čas, Letica želi otići i ne namjerava potpisati u zadnji čas ponuđen ugovor od Hajduka u iznosu od 200.000 eura godišnje. To je, očito, bio zakašnjeli manevar “bijelih”.

No, barem su u Poljudu dobili novac koji im omogućuje normalan život i ubuduće, da budu u plusu.
Grbiću, vrati se...

Posebna je tema što su u Hajduku spletom nespretnosti i okolnosti, u godinu i pol ostali bez četvorice svojih vratara, talenata i vrlo pouzdanih čuvara mreže, a što su redom Lovre Kalinić, Dante Stipica, Karlo Letica i Ivo Grbić?!

Potonji tek treba oglasiti gdje će nastaviti karijeru, s Hajdukom nije produžio, makar bi mu sad, u ovoj konstelaciji snaga, mjesto na golu bilo sigurno:
- Ivo, vrati se, prodali smo ti Leticu!

Tko je u to mogao biti siguran?! Hajduk se dugo opirao...

Uglavnom, upornost da ode Letici se isplatila. Tijekom minulih dana obavio je liječničke pretrage za Brugge, tada je nastala i ova slika na Instagramu, a tek u subotu dolazi u Brugge.

Dok se sva papirologija u Poljudu rješavala, u Bruggeu je obaviješten i trener Ivan Leko. U ponedjeljak će na početku priprema imati vratara kojeg je želio!

Koga će od vratara u ponedjeljak imati Lekin kolega Željko Kopić u Poljudu, tek ćemo vidjeti.
- Dobrodošli Karlo! – objavili su i navijači Bruggea, plavo-crni, “blauwzwartfans”!

Letičini suigrači su Matej Mitrović i Ivan Tomečak, što će mu pomoći u prilagodbi.

Nakon samo 22 službena nastupa napušta Hajduk, ali mu je i donio tri milijuna eura. Puno ili malo, uvijek će biti suprotnih stavova.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk