stdClass Object ( [id] => 589351 [title] => Rizah Mešković: Nije bilo boljih od nas! I to mi je najjača uspomena na Hajduk! [alias] => rizah-meskovic-nije-bilo-boljih-od-nas-i-to-mi-je-najjaca-uspomena-na-hajduk [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Dajte više ovakvih prilika, da se barem rođendani slave dvaput, triput godišnje, ne zbog trpeze kojom su se u Poljudu ovog puta baš istakli, nego bismo u “amarcord” zaronili što je češće moguće...

Kad ga vidite, naprosto vam moraju proći sjećanja pred očima, ako ste živjeli Hajduk kao gimnazijalac, srednjoškolac, mi šezdesetogodišnjaci.

Desetak godina stariji od nas, Rizah Mešković (71), vratar Slobode iz Tuzle stigao je u Hajduk u ljeto 1973. godine.

Dotad neprikosnoveni Radomir Vukčević selio je na Korziku u Ajaccio, Ante Sirković u Olimpiju, jer je Hajduk okretao novu stranicu, dovodili su Rizaha Meškovića uz “all-round” Branu Oblaka, obje zvijezde prijelaznog roka. Pa kad je stigao Mešković nije bilo pravo Ivanu Kataliniću što i dalje mora čamit čekajući. I on, rečeni “Banks” i Vjeran Simunić s nadimkom “Busby”, angažmanom YU-veličine Meškovića mogli su se jedino potuć tko će biti prva rezerva.

A Mešković, premda je u drugoj utakmici na Starom placu izgubio od Dinama 2:3, a vodilo se 2:0, brzo je osvojio navijačka srca. I dobio nadimak, toliko slikovit dalmatinskom, velomišćanskom temperamentu. Rizah Mešković? Ma, koji Rizah, zvat ćemo ga – Mate!

Sa Starog placa prolamalo se skandiranje Mate, Mate, Mate, a on bi otpozdravljao i mahao. I sam sebi postao je - Mate:
- Da, naravno da se sjećam nadimka i ostao mi je u najljepšoj uspomeni - rekao nam je Mešković, sav sretan što ga Hajduk pozvao na rođendansko sijelo.

Kao Matu s konferencijskog stola kino-dvorane pozdravio ga je Jurica Gizdić koji se toliko trudi održavati sve kontakte s klupskim veličinama. I uzgajati “nježnu biljku veterana”, kako to reče Marino Lemešić. A Gizdić će:

- A sada, dame i gospodo, među nama je Rizah Mešković! Pozdravimo našeg popularnog Matu – objavio je.

I gotovo se sruši plafon dvorane od siline pljeska: jest da smo se okupili u čast Frani Matošiću, najvećem kapetanu koji je zbog Hajduka nokautirao Branka Stankovića, kapetana Crvene zvezde i bio izbačen iz Partije (pa ga je maršal Tito dekretom vratio, pričalo se); i Slavku Luštici, šjor Žigi, kojeg su zvali Žiga jer bi se brzo užgao poput žigice, ali i brzo ugasio, ka’ i svaki dobar čovik i s njim se kao trenerom igra’ najlipši balun te proljećarske, šampionske 1971.

Ali, prvo ime Hajdukova rođendana postao je posebni uzvanik iz Tuzle.

Stasit i mladolik, odvučen je odmah u kut, da nam usred šušura priča malo o toj “Ivićevoj zlatnoj”. Nikad nam dosta baš te priče. Jer, sve je to lijepo i krasno i Bajdo i Frane i Beara i Žiga, ali ajmo malo u zlatna doba sedamdesetih.

- Evo, pogledajte me, sedamdeset godina imam, sav se tresem od uzbuđenja kao dečkić. Kakav sam pljesak dobio... Kad sam primio pozivnicu odmah sam se rado odazvao, naravno. Ranije su mi pozivnice znale stizat nekoliko dana nakon događaja, odužilo bi se to valjda poštom, pa bi bilo uzalud. Kako da dođem, kad je sve gotovo? Ovaj put sam se čuo s ljudima u Hajduku da me obavijeste malo ranije. Kad god me pozovu, ja obavezno dolazim. Meni je Hajduk u srcu.

Modernizirala se komunikacija, ne moraš se osloniti na poštu i na goluba pismonošu i tu je Gizdić najjači. Upire i zivka, motivira dolazak.

Nedavno je u Splitu bio Vančo Balevski i pitao za vas.
- Je li, a gdje je on, što radi?

U Skoplju, traga za mladim igračima da ih u Hajduk pošalje. Povezat ćemo vas s njim, nego što vi radite?
- Ništa! U Tuzli uživam u životu. I igram tenis.

Bravo, evo ovdje trofej iz La Linee, uz Gibraltar, da vas slikamo s njim. Čučnite malo da nam stanete u kadar.

- Uh, to je bio jedan od najjačih turnira u Europi i osvojili smo ga (kolovoz 1974., tukli Valenciju s 1:0 i Betis sa 2:1, op. a.). Bili smo u ta doba spremni za veliki europski trofej. A nitko tada nije mogao osvojiti tri uzastopne duple krune kao mi, nedostajalo nam je tek da je sudac Maksimović u Ljubljani odsvirao kraj susreta Olimpije i Partizana kad je to bilo normalno, a ne da čeka da Partizan zabije gol... To mi je neispunjeni san, od ‘73. do ‘76. uzeli smo dva prvenstva i tri Kupa. Falilo nam je to treće prvenstvo da napravimo što nitko nije u onoj državi. A i šire.

Hajduk je bio neprikosnovena momčad tih godina?

- Nego šta, to smo pokazali i pobjedom 6:1 protiv Partizana u Beogradu. Da, ja sam već bio rezerva, jer sam bio predviđen za prodaju, a Katalinić je nailazio kao mlađi, veliki golman. Je li netko iz administrativnih razloga naredio da prvak bude Partizan, a ne opet mi, treći put zaredom, treća dupla kruna, ne znam. Sumnjivo je sve bilo te godine.

Nema dokaza, možemo samo sumnjati, nego koja vam je najbolja utakmica? Kad ste obranili penal Zoranu Antonijeviću na Starom placu i Hajduk je dobio Zvezdu 2:0 ujesen ‘74...

- Penal Antonijeviću? Ma, nije to bilo tako značajno, bilo je takvih obrana mnogo. Moja najbolja partija je bila protiv St. Etiennea.

U Splitu, 4:1, kad su blistali Šurjak i Jerković?

- Ma ne, nego revanš u St. Etienneu. Izgubili smo 1:5, za gol ostali kratki, ali ja sam branio kao što nikad prije ni kasnije nisam. Ma, bilo je tu čudnih stvari.

Uvijek se na to vraćamo.

- To meni ostaje upitnik dok sam živ. Zapravo znam, pa zar nije nedavno njihov igrač Larios rekao da su se dopingirali sve te godine? I jesu, bogami, trčali su kao ludi, ja sam branio kao da imam sto ruku i opet smo ostali kratki za jedan gol. Ma, uzimali su nešto, svi su poslije ostali ćelavi, nisu to radili samo protiv nas... St. Etienne i PSV Eindhoven su nas zaustavili za nijansu, u produžecima jedni i drugi, a bili smo zreli za europski trofej! Nije bilo boljih od nas! I to mi je najjača uspomena na Hajduk! - pričao nam je Mate, alias Rizah Mešković.

Ivićev štab, u Emiratima

S Hajdukom je ostao i nakon što je otišao, jer je radio s legendarnim Tomislavom Ivićem u Emiratima, devedesetih, trener vratara.

- Bio sam dolje s pokojnim Ivićem i mojim prijateljem Ivicom Kalinićem, Željkom Mijačem, drom Fabjanom Čukeljom, Igorom Grškovićem... Jesam li koga zaboravio? S njima u štabu Emirata prije dvadeset godina.

Marica Hrdalo mu zagledala u grudi

Ovo je za stariju gardu, “50 plus”, komičarka Nela Eržišnik jednom je na malim ekranima Radio Televzije Zagreb pričala kako to muškarci sve više vole gledat slike golih grudi žena i to više ni ne kriju, nego otvoreno jedva čekaju novu duplericu Starta... Pa izjavila u svome skeču:

- A zašto dame ne bi mogle tak’ gledat gole grudi stasitih muškaraca? Eto Mešković, golman Hajduka, na primjer. Tak’ je zgodan, tak’ divne grudi ima! – govorila je zagrebačka glumica Nela Eržišnik, alias Marica Hrdalo, s malih ekrana sedamdesetih.

‘Utjecao sam na to da se golmani fino oblače’

Poznati ste u Hajdukova doba po zelenom dresu sa štrikom, uzdužnom crnom prugom. Nitko prije, ni kasnije. Kako to?

- Kako vi to kažete, sa štrikom, da. Prugom. Eno mi ga kod kuće i sad kad me zovnu veterani Hajduka da zaigramo, ja ga obučem... Pokojni zastupnik Pume Ante Dujmić dao mi je tri dresa. Meni se taj najviše svidio, nisam ja to odredio, nego slučajno. A ispalo je da sam s tim dresom probio led da budem malo ispred svoga vremena. Nisam ni najbolji, ni najljepši, ali sam utjecao na to da se golmani fino oblače.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ćakula s vratarom [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2019-02-16 01:46:50 [created_by] => 3212 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2019-02-16 17:59:00 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2019-02-16 11:00:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 7602 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/Images\/2019\/02\/16\/hajduk_rodjendan44-.jpg","\/Archive\/Images\/2019\/02\/16\/hajduk_rodjendan47-13.jpg","\/Archive\/Images\/2019\/02\/16\/RMT_8815.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["hajduk_rodjendan44-","hajduk_rodjendan47-13","RMT_8815"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1233x840"},{"size0":"1280x820"},{"size0":"1260x840"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4347898 Threads: 5 Questions: 136643759 Slow queries: 58353 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 4090609 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 49 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/rizah-meskovic-nije-bilo-boljih-od-nas-i-to-mi-je-najjaca-uspomena-na-hajduk-589351 [printLink] => /sport/hajduk/rizah-meskovic-nije-bilo-boljih-od-nas-i-to-mi-je-najjaca-uspomena-na-hajduk-589351?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 232289 [name] => hajduk [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hajduk [link] => /tag/hajduk ) [1] => stdClass Object ( [id] => 441648 [name] => Rizah Mešković [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => rizah-meskovic [link] => /tag/rizah-meskovic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ćakula s vratarom [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Rizah Mešković: Nije bilo boljih od nas! I to mi je najjača uspomena na Hajduk! [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3212 [name] => Slaven Alfirević [username] => slaven-alfirevi [email] => slaven-alfirevi@sd.hr [password] => $2y$10$e1I0YQ.B15cDqKCnlV/5p.OvQYgFFPuciQgJfsesfB24CdI2MI/qq [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/slaven-alfirevic-3212 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1730 [gender] => m [description] => [image] => 1730.png [url] => [group] => 4 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/authors/1730.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/02/16/hajduk_rodjendan44-.jpg [galleryCount] => 3 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => hajduk_rodjendan44- [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/02/16/hajduk_rodjendan44-.jpg [title] => hajduk_rodjendan44- ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/02/16/hajduk_rodjendan47-13.jpg [title] => hajduk_rodjendan47-13 ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/02/16/RMT_8815.jpg [title] => RMT_8815 ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Dajte više ovakvih prilika, da se barem rođendani slave dvaput, triput godišnje, ne zbog trpeze kojom su se u Poljudu ovog puta baš istakli, nego bismo u “amarcord” zaronili što je češće moguće...

Kad ga vidite, naprosto vam moraju proći sjećanja pred očima, ako ste živjeli Hajduk kao gimnazijalac, srednjoškolac, mi šezdesetogodišnjaci.

Desetak godina stariji od nas, Rizah Mešković (71), vratar Slobode iz Tuzle stigao je u Hajduk u ljeto 1973. godine.

Dotad neprikosnoveni Radomir Vukčević selio je na Korziku u Ajaccio, Ante Sirković u Olimpiju, jer je Hajduk okretao novu stranicu, dovodili su Rizaha Meškovića uz “all-round” Branu Oblaka, obje zvijezde prijelaznog roka. Pa kad je stigao Mešković nije bilo pravo Ivanu Kataliniću što i dalje mora čamit čekajući. I on, rečeni “Banks” i Vjeran Simunić s nadimkom “Busby”, angažmanom YU-veličine Meškovića mogli su se jedino potuć tko će biti prva rezerva.

A Mešković, premda je u drugoj utakmici na Starom placu izgubio od Dinama 2:3, a vodilo se 2:0, brzo je osvojio navijačka srca. I dobio nadimak, toliko slikovit dalmatinskom, velomišćanskom temperamentu. Rizah Mešković? Ma, koji Rizah, zvat ćemo ga – Mate!

Sa Starog placa prolamalo se skandiranje Mate, Mate, Mate, a on bi otpozdravljao i mahao. I sam sebi postao je - Mate:
- Da, naravno da se sjećam nadimka i ostao mi je u najljepšoj uspomeni - rekao nam je Mešković, sav sretan što ga Hajduk pozvao na rođendansko sijelo.

Kao Matu s konferencijskog stola kino-dvorane pozdravio ga je Jurica Gizdić koji se toliko trudi održavati sve kontakte s klupskim veličinama. I uzgajati “nježnu biljku veterana”, kako to reče Marino Lemešić. A Gizdić će:

- A sada, dame i gospodo, među nama je Rizah Mešković! Pozdravimo našeg popularnog Matu – objavio je.

I gotovo se sruši plafon dvorane od siline pljeska: jest da smo se okupili u čast Frani Matošiću, najvećem kapetanu koji je zbog Hajduka nokautirao Branka Stankovića, kapetana Crvene zvezde i bio izbačen iz Partije (pa ga je maršal Tito dekretom vratio, pričalo se); i Slavku Luštici, šjor Žigi, kojeg su zvali Žiga jer bi se brzo užgao poput žigice, ali i brzo ugasio, ka’ i svaki dobar čovik i s njim se kao trenerom igra’ najlipši balun te proljećarske, šampionske 1971.

Ali, prvo ime Hajdukova rođendana postao je posebni uzvanik iz Tuzle.

Stasit i mladolik, odvučen je odmah u kut, da nam usred šušura priča malo o toj “Ivićevoj zlatnoj”. Nikad nam dosta baš te priče. Jer, sve je to lijepo i krasno i Bajdo i Frane i Beara i Žiga, ali ajmo malo u zlatna doba sedamdesetih.

- Evo, pogledajte me, sedamdeset godina imam, sav se tresem od uzbuđenja kao dečkić. Kakav sam pljesak dobio... Kad sam primio pozivnicu odmah sam se rado odazvao, naravno. Ranije su mi pozivnice znale stizat nekoliko dana nakon događaja, odužilo bi se to valjda poštom, pa bi bilo uzalud. Kako da dođem, kad je sve gotovo? Ovaj put sam se čuo s ljudima u Hajduku da me obavijeste malo ranije. Kad god me pozovu, ja obavezno dolazim. Meni je Hajduk u srcu.

Modernizirala se komunikacija, ne moraš se osloniti na poštu i na goluba pismonošu i tu je Gizdić najjači. Upire i zivka, motivira dolazak.

Nedavno je u Splitu bio Vančo Balevski i pitao za vas.
- Je li, a gdje je on, što radi?

U Skoplju, traga za mladim igračima da ih u Hajduk pošalje. Povezat ćemo vas s njim, nego što vi radite?
- Ništa! U Tuzli uživam u životu. I igram tenis.

Bravo, evo ovdje trofej iz La Linee, uz Gibraltar, da vas slikamo s njim. Čučnite malo da nam stanete u kadar.

- Uh, to je bio jedan od najjačih turnira u Europi i osvojili smo ga (kolovoz 1974., tukli Valenciju s 1:0 i Betis sa 2:1, op. a.). Bili smo u ta doba spremni za veliki europski trofej. A nitko tada nije mogao osvojiti tri uzastopne duple krune kao mi, nedostajalo nam je tek da je sudac Maksimović u Ljubljani odsvirao kraj susreta Olimpije i Partizana kad je to bilo normalno, a ne da čeka da Partizan zabije gol... To mi je neispunjeni san, od ‘73. do ‘76. uzeli smo dva prvenstva i tri Kupa. Falilo nam je to treće prvenstvo da napravimo što nitko nije u onoj državi. A i šire.

Hajduk je bio neprikosnovena momčad tih godina?

- Nego šta, to smo pokazali i pobjedom 6:1 protiv Partizana u Beogradu. Da, ja sam već bio rezerva, jer sam bio predviđen za prodaju, a Katalinić je nailazio kao mlađi, veliki golman. Je li netko iz administrativnih razloga naredio da prvak bude Partizan, a ne opet mi, treći put zaredom, treća dupla kruna, ne znam. Sumnjivo je sve bilo te godine.

Nema dokaza, možemo samo sumnjati, nego koja vam je najbolja utakmica? Kad ste obranili penal Zoranu Antonijeviću na Starom placu i Hajduk je dobio Zvezdu 2:0 ujesen ‘74...

- Penal Antonijeviću? Ma, nije to bilo tako značajno, bilo je takvih obrana mnogo. Moja najbolja partija je bila protiv St. Etiennea.

U Splitu, 4:1, kad su blistali Šurjak i Jerković?

- Ma ne, nego revanš u St. Etienneu. Izgubili smo 1:5, za gol ostali kratki, ali ja sam branio kao što nikad prije ni kasnije nisam. Ma, bilo je tu čudnih stvari.

Uvijek se na to vraćamo.

- To meni ostaje upitnik dok sam živ. Zapravo znam, pa zar nije nedavno njihov igrač Larios rekao da su se dopingirali sve te godine? I jesu, bogami, trčali su kao ludi, ja sam branio kao da imam sto ruku i opet smo ostali kratki za jedan gol. Ma, uzimali su nešto, svi su poslije ostali ćelavi, nisu to radili samo protiv nas... St. Etienne i PSV Eindhoven su nas zaustavili za nijansu, u produžecima jedni i drugi, a bili smo zreli za europski trofej! Nije bilo boljih od nas! I to mi je najjača uspomena na Hajduk! - pričao nam je Mate, alias Rizah Mešković.

Ivićev štab, u Emiratima

S Hajdukom je ostao i nakon što je otišao, jer je radio s legendarnim Tomislavom Ivićem u Emiratima, devedesetih, trener vratara.

- Bio sam dolje s pokojnim Ivićem i mojim prijateljem Ivicom Kalinićem, Željkom Mijačem, drom Fabjanom Čukeljom, Igorom Grškovićem... Jesam li koga zaboravio? S njima u štabu Emirata prije dvadeset godina.

Marica Hrdalo mu zagledala u grudi

Ovo je za stariju gardu, “50 plus”, komičarka Nela Eržišnik jednom je na malim ekranima Radio Televzije Zagreb pričala kako to muškarci sve više vole gledat slike golih grudi žena i to više ni ne kriju, nego otvoreno jedva čekaju novu duplericu Starta... Pa izjavila u svome skeču:

- A zašto dame ne bi mogle tak’ gledat gole grudi stasitih muškaraca? Eto Mešković, golman Hajduka, na primjer. Tak’ je zgodan, tak’ divne grudi ima! – govorila je zagrebačka glumica Nela Eržišnik, alias Marica Hrdalo, s malih ekrana sedamdesetih.

‘Utjecao sam na to da se golmani fino oblače’

Poznati ste u Hajdukova doba po zelenom dresu sa štrikom, uzdužnom crnom prugom. Nitko prije, ni kasnije. Kako to?

- Kako vi to kažete, sa štrikom, da. Prugom. Eno mi ga kod kuće i sad kad me zovnu veterani Hajduka da zaigramo, ja ga obučem... Pokojni zastupnik Pume Ante Dujmić dao mi je tri dresa. Meni se taj najviše svidio, nisam ja to odredio, nego slučajno. A ispalo je da sam s tim dresom probio led da budem malo ispred svoga vremena. Nisam ni najbolji, ni najljepši, ali sam utjecao na to da se golmani fino oblače.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
hajduk_rodjendan44- hajduk_rodjendan47-13 RMT_8815
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/rizah-meskovic-nije-bilo-boljih-od-nas-i-to-mi-je-najjaca-uspomena-na-hajduk-589351 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=15f70c961f631f67442ab8a51768122d9b4e5720 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Rizah+Me%C5%A1kovi%C4%87%3A+Nije+bilo+boljih+od+nas%21+I+to+mi+je+najja%C4%8Da+uspomena+na+Hajduk%21&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Frizah-meskovic-nije-bilo-boljih-od-nas-i-to-mi-je-najjaca-uspomena-na-hajduk-589351 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Frizah-meskovic-nije-bilo-boljih-od-nas-i-to-mi-je-najjaca-uspomena-na-hajduk-589351 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ćakula s vratarom [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Hajdukćakula s vratarom

Rizah Mešković: Nije bilo boljih od nas! I to mi je najjača uspomena na Hajduk!

16. veljače 2019. - 12:00
hajduk_rodjendan44-

Dajte više ovakvih prilika, da se barem rođendani slave dvaput, triput godišnje, ne zbog trpeze kojom su se u Poljudu ovog puta baš istakli, nego bismo u “amarcord” zaronili što je češće moguće...

Kad ga vidite, naprosto vam moraju proći sjećanja pred očima, ako ste živjeli Hajduk kao gimnazijalac, srednjoškolac, mi šezdesetogodišnjaci.

Desetak godina stariji od nas, Rizah Mešković (71), vratar Slobode iz Tuzle stigao je u Hajduk u ljeto 1973. godine.

Dotad neprikosnoveni Radomir Vukčević selio je na Korziku u Ajaccio, Ante Sirković u Olimpiju, jer je Hajduk okretao novu stranicu, dovodili su Rizaha Meškovića uz “all-round” Branu Oblaka, obje zvijezde prijelaznog roka. Pa kad je stigao Mešković nije bilo pravo Ivanu Kataliniću što i dalje mora čamit čekajući. I on, rečeni...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 12:13