Sport Hajduk

veli jože posavec

Skromni junak derbija: 'Ja sam dio ekipe i ulovio sam to što je trebalo. Ništa posebno'

veli jože posavec

To je sad već – kapitalac, Josip Posavec, Joža iliti Veli Jože, kako smo ga odmah titulirali, to je taj vratar zbog kojeg je jedan Karlo Letica bio rezerva njemu u "do 21" reprezentaciji, pa se Hajduk ljutio na "svoga" Nenada Gračana zašto to radi, zašto hajduci Letica i Ivo Grbić često gledaju u leđa Posavecu koji je iz zaleđa Varaždina, preko Inter Zaprešića i Palerma dospio na vrata mlade reprezentacije.

- On brani zato jer ja mislim da je bolji – kao da sad čujemo izbornika Nenada Gračana glede domašaja i kvaliteta Josipa Jože Posaveca.

Ok, radi se o nijansama jer ni Grbiću, ni Letici objektivno nema zamjerke na darovitosti, dapače, ali tek sad i to izbliza vidimo da i taj Posavec, iz Varaždina i sa Sicilije je pravi vratar. Opraštamo let u prazno u Bukureštu. Desi se i najboljima.

U Rijeci prvo ime jadranskog derbija, primao je čestitke:

- Hvala na čestitkama, derbi je prošao kako smo i očekivali, dvije momčadi koje su sklone nadigravanju i tako su i igrale. Imali su oni šansi, ali i mi... Remi je na kraju najpošteniji rezultat, a za nas je objektivno najvažnije da smo ostali neporaženi. Zbilja je bilo bitno ne izgubiti, da nastavimo pozitivan niz.

Dobro, a vaše obrane, Puljiću, Acostyju, dovode vas na pijedestal junaka utakmice? Ili kakomi to volimo reći prvi Hajduk derbija?

- Prije odlaska u Tursku postavili smo sebi cilj da uvažavanjem trenerovih ideja krenemo naprijed i napravimo bolju igru, bolja momčad da budemo. Mislim da smo na pravom putu i da to iz utakmice u utakmicu pokazujemo. Na nama je da nastavimo raditi i budemo ponizni.

U redu, to je lijepo čuti, ali Puljić, Acosty??? To su kapitalne obrane koje čuvaju rezultat, dižu moral i atmosferu?

- Ja sam dio ekipe i ulovio sam to što je trebalo. Ništa posebno – skromno će Posavec.

- Ja sam tu ako se što dogodi da pokušam zaustaviti. Uspio sam. Istina je, još dok sam bio u Interu uvijek sam dobro branio protiv Rijeke, naročito ovdje, Rujevica me posebno inspirira, to je jedan od ljepših stadiona i očito mi leži. Sretan sam što je tako bilo i ovog subotnjeg popodneva.

- Mislim doista da je ovo za nas dobar rezultat kao nastavak pozitivne serije. Hvala navijačima što su došli u Rijeku u velikom broju, hvala im na podršci i nadam se da će prepoznati naš trud, a mi ćemo im nastojati uzvraćati što više budemo mogli – kazao je čuvar mreže i europskih snova Hajduka, Veli Jože Posavec.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk