Sport Hajduk

gužva na poljudu

Prvoligaši zainteresirani za Hajdukove talente: prerasli su drugu ligu i potreban im je novi izazov

gužva na poljudu

Kako će Hajduk svoju laku konjicu razdijelit po posudbama? Igrači koji su prerasli drugoligaško sazrijevanje igrajući za B momčad, a nisu blizu nastupa u prvoj ekipi trebaju ići dalje.

Ivan Delić, on je nekako najpoželjniji, dovodio se u kontekst Istre 1961, ali utrku pobjeđuje Varaždin, a mladić Delić koji je bio na SP u Čileu s Brekalom, Morom i ekipom, te razmontirao u Antalyji pravi Šahtar iz Donjecka čeka da se dogovore Varaždin i Hajduk oko uvjeta posudbe. U Varaždinu bi igrao stalno. Mislimo.

Delić i Varaždin čekaju objavu i nisu novost, ali zato jest interes Gorice za darovitog Darija Špikića nova vijest. Špikića je Siniša Oreščanin sasvim približio prvoj momčadi, ali je tu sad Samuel Eduok, a i Hajduk nekako odustaje sve više od igre s krilnim napadačima.

Promjena sustava ubrzava slanje Špikića na kaljenje, javlja se Gorica, o Špikiću vodi računa nekadašnji golman (i u reprezentaciji i u moskovskoj Lokomotivi) Dario Krešić, Gorica mu je pred kućom i trener Sergej Jakirović bi ga sigurno rado prigrlio.

Emir Sahiti je na tragu da pojača svojim driblerskim sposobnostima Slaven Belupo. Dribleri nisu toliko na cijeni kad je, ajme, zavladao konfekcijski nogomet jednostavnih, premda brzih dodavanja. Sigurni smo da bi Sahiti svojim potezima i čarolijama umio tu i tamo dignuti publiku na noge, pa neka to sad pokuša najprije u Koprivnici.

U kvartetu onih koji su za posudbe spremni jučer na pressici nije jedino spomenuto gdje bi to mogao Francesco Tahiraj, Albanac iz Torina. Možda tog Ruia Barrosa na polušpicu Burić i zadrži.

A tko je Rui Barros? Omaleni Portugalac kojega je svojedobno volio Ivić u Portu, a kupio čak Juventus. Bio je niska rasta, ali poseban. Tahiraj je doduše nešto viši.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk