StoryEditorOCM
Hajduktrener rijeke otkrio

Došlo je do preokreta oko Selahija, Hajduk ga i dalje želi: sve će se znati već u subotu?

Piše SPORT SD
14. prosinca 2023. - 17:31

Gusto je na vrhu tablice HNL-a, još i gušće kada se u obzir uzmu sve zaostale utakmice. Čeka nas napeta borba za prvenstvo, Hajduk je prvi na ljestvici, ali tek pola posla je obavljeno. Cilj nije ni blizu, jedva se nazire u daljini. 

Svjesni su toga i sami klubovi, ostalo je još samo jedno kolo do zimske pauze, pa će se u novoj godini otvoriti i zimski prijelazni rok, već se naveliko razmišlja kako se ojačati za drugi dio sezone i juriš na naslov prvaka.

Neće ni Hajduk mirovati, ima jedva dva tjedna da se medijskim prostorom počela širiti informacija oko prelaska Rijekinog Lindona Selahija na Poljud. Navodno je Hajduk spreman dati milijun eura za veznjaka kojem idućeg ljeta ističe ugovor s Rijekom.

Trener Željko Sopić je u međuvremenu i izbacio Selahija iz momčadi, igrač je odbijao potpisati novi ugovor, dodatno je to zagolicalo maštu navijača Hajduka.

Ali, na današnjoj press konferenciji uoči susreta s Rudešom, Sopić je opet upitan o Selahiju, ovaj put je dao drukčiji odgovor:

- Trenutno je situacija takva kakva je. Predsjednik je s njim razgovarao, vidjet ćemo hoće li se u međuvremenu nešto dogoditi ili neće. Ako Selahi bude u sastavu znači da su se dogovorili i obrnuto.

Prije dva dana održana je i noć HNK Rijeke, druženje i domjenak igrača, zaposlenika i navijača kluba, a prisustvovao je i Selahi, tada je pričao s Miškovićem, što navodi na pretpostavku da je možda došlo do dogovora njega i kluba. 

image

Rijeka, 12. prosinca

Igrači Rijeke na tradicionalnom druženju, Lindon Selahi u sredini

Damir Skomrlj/Cropix

Bilo kako bilo, u subotu Rijeka igra kući protiv Rudeša, a kako je Sopić najavio, znat ćemo je li došlo do dogovora Selahija i Miškovića kada izađu sastavi za susret.

Selahi je na Kvarner stigao u ljeto 2021. kao slobodan igrač i ubrzo se nametnuo kao jedna od konstanti u Rijeci. Nogomet je počeo igrati u Belgiji gdje je bio član mlađih kategorija Anderlechta i Standard Liegea, a u redovima potonjih je zaigrao za seniore odakle se otisnuo za Nizozemsku gdje je bio član Twentea te proveo jednu godinu na posudbi i u Willem II.

Dosad je u Rijeci upisao gotovo 100 nastupa, točnije ima ih 91, a ove sezone propustio je samo dvije prvenstvene i jednu utakmicu u Kupu. U taktičkim postavkama Željka Sopića, prvenstveno ispretumbanima dolaskom Marka Pjace, isplivao je Selahi kao jedan od najvažnijih igrača tog sistema, koji spaja obranu i napad iza Tonija Fruka i Nike Jankovića. Istaknuo se kao igrač sistema kod Sopića na poziciji šestice, a pokriva i poziciju osmice. Njegove defenzivne karakteristike u broju osvojenih i presječenih lopti, kao i osvojeni dueli po utakmici, svrstavaju ga u vrh veznih igrača HNL-a, dok u napadačkom dijelu nije na toj razini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 05:16