stdClass Object ( [id] => 1250245 [title] => Emotivna i zanimljiva je bila Skupština Hajduka: doznali smo novosti o financijama, obnovi Poljuda, Livaji, odnosu s HNS-om i mnoštvu drugih pitanja [alias] => emotivna-i-zanimljiva-je-bila-skupstina-hajduka-doznali-smo-novosti-o-financijama-obnovi-poljuda-livaji-odnosu-s-hns-om-i-mnostvu-drugih-pitanja [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Hajduk je na sjednici Skupštine dioničara ispratio i glasovanjem prihvatio kako rezultate financija i rada u prošloj godini, tako i okvirni plan za 2023. godinu, uz želju da osvoji trofeje i uđe u Konferencijsku ligu na europskoj sceni, a planirani proračun za iduću godinu je na razini 22 milijuna eura, što je procijenjeno kao vrlo ambiciozan plan.

Tako ga je najavila uprava kluba na čelu s Lukšom Jakobušićem, a Aljoša Pavelin ispred Nadzornog odbora komentirao je i izvještaj o radu prošle godine kao i ambicije za iduću. Iskazao je zadovoljstvo što je operativni prihod „bijelih” (bez transfera) u tekućoj godini znatno poskočio i što su trendovi pozitivni, premda postoji akumulirani gubitak.

Za iduću godinu najavio je i osnivanje Revizorske komisije pri Nadzornom odboru kao internog tijela koje će pomoći nadzornicima da bolje nadziru, proniknu u financije, jer nema među njima baš pravog, dovoljno verziranog financijaša.

Hajduk brodi stabilno i daleko od stečaja kako je rekao predsjednik Lukša Jakobušić, ima velike ambicije, a sam Pavelin je rekao kako je Hajduk djelovao možda stabilnije nekih ranijih godina, ali da mu je tada nedostajala – emocija.

Emocija je ono što razlikuje sadašnjeg od ranijeg Hajduka i u ime emocije rado se prihvaća i određeni rizik u poslovanju.

To bi ukratko bili dojmovi sa Skupštine koja je potrajala nešto više od dva sata u Poljudu, a na kojoj se govorilo i o marketingu i o obnovi Poljuda, o odnosu s HNS-om, te istaknulo kako je velika zadaća promocija mladih igrača u prvotimce...

---

Budžet za 2023.

 

Rečeno je da u Nadzornom odboru nemaju stručnog financijaša pa im treba ta Komisija da maksimalno profesionalno prate financijski tijek.

Predviđen je budžet Hajduka od 22 milijuna eura, u projekciji poslovnog plana 2023. godine, a Denis Alajbeg je rekao da je to malo pretjerano, odnosno kao dioničar zamolio je da uprava bude oprezna i da vodi o tome računa.
Aljoša Pavelin, s vrha Nadzornog odbora komentirao je predviđeni budžet:

- Imamo vrlu malu marginu između prihoda i rashoda, realizacija troškova je izvjesna, a realizacija prihoda je neizvjesna. Što ako ne uđemo u Konferencijsku ligu... Ostaje neizvjesnost prihoda, ali se oslanjmo i na transfere, to je istina. U tom smislu smo iz NO zatražili i alternativni scenarij, ako ne uspjemo ući u Konferencijsku ligu. Moramo bit spremni kako ćemo reagirati i eventualni gubitak nadomjestiti - najavio je Pavelin i dodao da će Nadzorni odbor oformiti tročlani Revizijski odbor kao interno tijelo NO da im pomogne u nadziranju društvu pri čemu će biti involvirani i članovi Hajdučke zajednice.

---

---

O obnovi Poljuda

Antonio Kuzmanić je govorio o planovima oko rekonstrukcije stadiona:

-  Oko Poljuda odluke neće biti lake, bit će mnogo prijedloga i možda vratimo Poljud u 1979. godinu. Je li to stadion koji je održiv, ja se pitam, stadion koji je komforan i koji zadovoljava sve vatro-sigurnosne postavke. Ja vam kažem ono što je vrijedilo 1979. više ne vrijedi. Bit će jako puno ideja na stolu i morat ćemo surađivat i s HNS-om i s Vladom. Nije optimalno samo promijenit krov i betonsku armaturu. Nije sve spremno, tek se mora preispitati sve još jednom, u siječnju. Ima puto toga za popravit i doradit. Budimo realni, ovaj stadion je pojelo vrijeme! 

---

---

Predsjednik Jakobušić

Predsjednik Jakobušić je otkrio kako su u dogovoru s arhitektom inž. Nenadom Fabijanićem koji će ponuditi koja sve to rješenja mogu biti za obnovu Poljuda.

Obitelj Magaš, pokojnog arhitekta Poljuda inženjera Borisa dala je dopuštenje i sad je na arhitektu Fabijaniću da prezentira što se sve može uraditi sa stadionom, od zamjene leksan ploča preko eventualnog ukopavanja atletske staze ili izgradnje VIP boksova... Ideja je i proširiti ulazni prsten...

Kroz dva mjeseca trebao bi biti prezentiran plan što se sve to može promijeniti na obnovi i popravku, dotjerivanju poljudskog stadiona.

O HNS-u, opet i iznova.

- Oni za sebe kažu da su obitelj, mi to ne osjećamo prema nama, mi ne osjećamo poštovanje hns-a prema nama, ja sam dobro proanalizirao situaciju dobro posljednja dva mjeseca. Oni su obitelj, a mi smo posebni, mi smo prgavi dio te obitelji... Krajnji je cilj da participiramo u HNS-u i da se dogode promjene.
O navijačima:
- Želimo 100.000 članova. To je jasno, mora bit bolje nego ove godine.
O Europi:
 - Hajduk mora bit u Europi, dogodio nam se Villarreal, ali zapravo je propust Tobol, to me uvijek boli...

Dino Marković iz Udruge Naš Hajduk prigovorio je da bi izvještaji mogli biti transparentniji, nema razvidnog kretanja troškova, da ih se lakše prati u pripremi za Skupštinu, a postavio je i pitanje oko odnosa s HNS-om i koji su ciljevi:

Jakobušić je odgovorio:

- Odvojili smo reprezentaciju i HNS. Rekao sam godinu dana da ću promatrati. Nije se dogodilo ništa. Činjenica je da nas nema nema u strukturama HNS-a. Ovu godinu nismo napravili ništa, nema nas. Drugim riječima, nismo napravili ništa.
Postoji li pravilnik o ulasku u svečanu ložu i može li biti javno objavljen:

- Postoji pravilnik i možemo vam ga poslat. Usvečanoj loži ima mjesta i za 48 veterana, dolazi se s pozivnicom. U Silver loži imali smo 66 pretplata, sada ih ima 100. Ima sponzorskih ulaznica, ima i za nogometne agente...

Jakobušić je dodao:

- Lani smo htjeli 50.000 članova za Novu 2022., imali smo ih tridesetak tisuća, uhvatili su se mnogi za glavu kako je to moguće, a imamo ih sad 90.000... Cilj nam je da nam stadion bude stalno rasprodan, treba nam Hajduk u Europi, stabilan klub...

---

---

Denis Alajbeg

 

U tri godine akumulirani je gubitak 60 milijuna kuna. Hoće li se to odraziti na dobivanje licencije UEFA?
- Apsolutno ne - uvjereno je odgovorio Ivan Matana.
- Čestitam vam na podizanju operativnog prihoda, nema kluba koji je tako poslovao - komentirao je Alajbeg.

 

---

---

Pavelin, Matana i Akrap

Aljoša Pavelin, predsjednik Nadzornog odbora komentirao je izvješća:

- Generalno financijska izvedba nije dobra za 2022. ako gledamo na 13 milijuna kuna netto gubitka u ovoj godini, no trend je dobar, pozitivan. Stanje je bolje nego lani što se ostvarilo, a nije bilo izlazih transfera, niti smo u Europi ostvarili plasman.

- Očekujemo pozitivan zaokret u financijama iduće godine što ćemo ga nadzirat. Imamo vrlo visok transferni potencijal igrača i jasno je da jedan ili dva transfera sve mogu preokrenuti. No, u transferima moramo biti mudri i pravodobni, ako ih želimo napraviti. Uprava je u izostanku transfera prošlog ljeta jako spretno radila, a mi iz Nadzornog prihvaćamo rizik i imamo veći prag tolerancije. Novčani tijek je vrlo izazovan, uprava pokazuje pozitivan trend poslovanja i veliku spretnost i manji je minus nego lani...

Ivan Matana je govorio o financijama:

- Voljeli bismo da je Skupština 31. prosinca, jer ovo je samo prolazno vrijeme, završavamo godinu sa 12,9 milijuna kuna gubitka, a u stvari smo bolji nego prošle, neto rezultat je bolji za 22 milijuna kuna u odnosu na prošlu godinu. Brojke su više nego dobre - kazao je Matana.

Imamo 112 milijuna kuna prihoda, 65 miljuna kuna više nego lani, a sve su to brojke bez transfera - ponosno je objavio Matana

Marinka Akrap je objavila i nove smjernice marketinga u novoj godini, s naglaskom na dvije akcije:

- Prva je "Vridilo se rodit", akcija za novorođenčad, o čemu se još ne iznose detalji, a objavit će se za rođendan i jedinstvena knjiga iz radionice Jurice Gizdića, klupski Leksikon, u kojem će naći mjesta svi oni koji su dotaknuli bijeli dres, kako je rekla 1926 osoba uz obilje fotografija, svi igrači Hajduka svih vremena. Pitala sam se kako je moguće da nijedan klub nema svoj Leksikon igrača i onda sam našla odgovor. Pa zato jer nitko kao mi nema Juricu Gizdića - na što se prolomio pljesak skupštinara.

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => odlična godina [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => odlična godina 0 1750 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2022-12-19 21:12:26 [created_by] => 3109 [created_by_alias] => Slaven Alfirević [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2022-12-19 21:34:45 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2022-12-19 21:32:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 88 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Emotivna i zanimljiva je bila Skupština Hajduka: doznali smo novosti o financijama, obnovi Poljuda, Livaji, odnosu s HNS-om i mnoštvu drugih pitanja [metakey] => HAJDUK, Skupština Hajduka, naš hajduk, [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2022\/12\/19\/24026152.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":[""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":[""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1280x853","hd_24026152_1920.jpg":"1920x1080","k_24026152_1280.jpg":"1280x1280","k_24026152_1024.jpg":"1024x1024","k_24026152_640.jpg":"640x640","k_24026152_480.jpg":"480x480","k_24026152_340.jpg":"340x340","k_24026152_220.jpg":"220x220","o_24026152_1280.jpg":"1280x853","o_24026152_1024.jpg":"1024x682","o_24026152_640.jpg":"640x426","o_24026152_480.jpg":"480x319","o_24026152_340.jpg":"340x226","o_24026152_220.jpg":"220x146","h_24026152_1280.jpg":"1280x854","h_24026152_1024.jpg":"1024x683","h_24026152_640.jpg":"640x427","h_24026152_480.jpg":"480x320","h_24026152_340.jpg":"340x227","h_24026152_220.jpg":"220x147","pp_24026152_1280.jpg":"1280x1628","pp_24026152_1024.jpg":"1024x1303","pp_24026152_640.jpg":"640x814","pp_24026152_480.jpg":"480x611","pp_24026152_340.jpg":"340x432","pp_24026152_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38798603 Threads: 4 Questions: 7125889035 Slow queries: 3310792 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 609068011 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 46 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [parent] => 255 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /sport/hajduk ) ) [link] => /sport/hajduk/emotivna-i-zanimljiva-je-bila-skupstina-hajduka-doznali-smo-novosti-o-financijama-obnovi-poljuda-livaji-odnosu-s-hns-om-i-mnostvu-drugih-pitanja-1250245 [printLink] => /sport/hajduk/emotivna-i-zanimljiva-je-bila-skupstina-hajduka-doznali-smo-novosti-o-financijama-obnovi-poljuda-livaji-odnosu-s-hns-om-i-mnostvu-drugih-pitanja-1250245?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 310683 [name] => Hajduk [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hajduk [link] => /tag/hajduk ) [1] => stdClass Object ( [id] => 475781 [name] => Skupština Hajduka [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => skupstina-hajduka [link] => /tag/skupstina-hajduka ) [2] => stdClass Object ( [id] => 325053 [name] => naš hajduk [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => nas-hajduk [link] => /tag/nas-hajduk ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => odlična godina [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Emotivna i zanimljiva je bila Skupština Hajduka: doznali smo novosti o financijama, obnovi Poljuda, Livaji, odnosu s HNS-om i mnoštvu drugih pitanja [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3109 [name] => Davorin Perić [username] => davorin-peri [email] => davorin-peri@sd.hr [password] => $2y$10$xlGE3WeMGG2fGtG.jJ4eT.SD1c3f1F3M8YYRLazE2fHqqQQPeVFkm [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/davorin-peric-3109 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1627 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/3575baa6fad013a220f380a7d23a1799?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/12/19/24026152.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/12/19/24026152.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Hajduk je na sjednici Skupštine dioničara ispratio i glasovanjem prihvatio kako rezultate financija i rada u prošloj godini, tako i okvirni plan za 2023. godinu, uz želju da osvoji trofeje i uđe u Konferencijsku ligu na europskoj sceni, a planirani proračun za iduću godinu je na razini 22 milijuna eura, što je procijenjeno kao vrlo ambiciozan plan.

Tako ga je najavila uprava kluba na čelu s Lukšom Jakobušićem, a Aljoša Pavelin ispred Nadzornog odbora komentirao je i izvještaj o radu prošle godine kao i ambicije za iduću. Iskazao je zadovoljstvo što je operativni prihod „bijelih” (bez transfera) u tekućoj godini znatno poskočio i što su trendovi pozitivni, premda postoji akumulirani gubitak.

Za iduću godinu najavio je i osnivanje Revizorske komisije pri Nadzornom odboru kao internog tijela koje će pomoći nadzornicima da bolje nadziru, proniknu u financije, jer nema među njima baš pravog, dovoljno verziranog financijaša.

Hajduk brodi stabilno i daleko od stečaja kako je rekao predsjednik Lukša Jakobušić, ima velike ambicije, a sam Pavelin je rekao kako je Hajduk djelovao možda stabilnije nekih ranijih godina, ali da mu je tada nedostajala – emocija.

Emocija je ono što razlikuje sadašnjeg od ranijeg Hajduka i u ime emocije rado se prihvaća i određeni rizik u poslovanju.

To bi ukratko bili dojmovi sa Skupštine koja je potrajala nešto više od dva sata u Poljudu, a na kojoj se govorilo i o marketingu i o obnovi Poljuda, o odnosu s HNS-om, te istaknulo kako je velika zadaća promocija mladih igrača u prvotimce...

---

Budžet za 2023.

 

Rečeno je da u Nadzornom odboru nemaju stručnog financijaša pa im treba ta Komisija da maksimalno profesionalno prate financijski tijek.

Predviđen je budžet Hajduka od 22 milijuna eura, u projekciji poslovnog plana 2023. godine, a Denis Alajbeg je rekao da je to malo pretjerano, odnosno kao dioničar zamolio je da uprava bude oprezna i da vodi o tome računa.
Aljoša Pavelin, s vrha Nadzornog odbora komentirao je predviđeni budžet:

- Imamo vrlu malu marginu između prihoda i rashoda, realizacija troškova je izvjesna, a realizacija prihoda je neizvjesna. Što ako ne uđemo u Konferencijsku ligu... Ostaje neizvjesnost prihoda, ali se oslanjmo i na transfere, to je istina. U tom smislu smo iz NO zatražili i alternativni scenarij, ako ne uspjemo ući u Konferencijsku ligu. Moramo bit spremni kako ćemo reagirati i eventualni gubitak nadomjestiti - najavio je Pavelin i dodao da će Nadzorni odbor oformiti tročlani Revizijski odbor kao interno tijelo NO da im pomogne u nadziranju društvu pri čemu će biti involvirani i članovi Hajdučke zajednice.

---

---

O obnovi Poljuda

Antonio Kuzmanić je govorio o planovima oko rekonstrukcije stadiona:

-  Oko Poljuda odluke neće biti lake, bit će mnogo prijedloga i možda vratimo Poljud u 1979. godinu. Je li to stadion koji je održiv, ja se pitam, stadion koji je komforan i koji zadovoljava sve vatro-sigurnosne postavke. Ja vam kažem ono što je vrijedilo 1979. više ne vrijedi. Bit će jako puno ideja na stolu i morat ćemo surađivat i s HNS-om i s Vladom. Nije optimalno samo promijenit krov i betonsku armaturu. Nije sve spremno, tek se mora preispitati sve još jednom, u siječnju. Ima puto toga za popravit i doradit. Budimo realni, ovaj stadion je pojelo vrijeme! 

---

---

Predsjednik Jakobušić

Predsjednik Jakobušić je otkrio kako su u dogovoru s arhitektom inž. Nenadom Fabijanićem koji će ponuditi koja sve to rješenja mogu biti za obnovu Poljuda.

Obitelj Magaš, pokojnog arhitekta Poljuda inženjera Borisa dala je dopuštenje i sad je na arhitektu Fabijaniću da prezentira što se sve može uraditi sa stadionom, od zamjene leksan ploča preko eventualnog ukopavanja atletske staze ili izgradnje VIP boksova... Ideja je i proširiti ulazni prsten...

Kroz dva mjeseca trebao bi biti prezentiran plan što se sve to može promijeniti na obnovi i popravku, dotjerivanju poljudskog stadiona.

O HNS-u, opet i iznova.

- Oni za sebe kažu da su obitelj, mi to ne osjećamo prema nama, mi ne osjećamo poštovanje hns-a prema nama, ja sam dobro proanalizirao situaciju dobro posljednja dva mjeseca. Oni su obitelj, a mi smo posebni, mi smo prgavi dio te obitelji... Krajnji je cilj da participiramo u HNS-u i da se dogode promjene.
O navijačima:
- Želimo 100.000 članova. To je jasno, mora bit bolje nego ove godine.
O Europi:
 - Hajduk mora bit u Europi, dogodio nam se Villarreal, ali zapravo je propust Tobol, to me uvijek boli...

Dino Marković iz Udruge Naš Hajduk prigovorio je da bi izvještaji mogli biti transparentniji, nema razvidnog kretanja troškova, da ih se lakše prati u pripremi za Skupštinu, a postavio je i pitanje oko odnosa s HNS-om i koji su ciljevi:

Jakobušić je odgovorio:

- Odvojili smo reprezentaciju i HNS. Rekao sam godinu dana da ću promatrati. Nije se dogodilo ništa. Činjenica je da nas nema nema u strukturama HNS-a. Ovu godinu nismo napravili ništa, nema nas. Drugim riječima, nismo napravili ništa.
Postoji li pravilnik o ulasku u svečanu ložu i može li biti javno objavljen:

- Postoji pravilnik i možemo vam ga poslat. Usvečanoj loži ima mjesta i za 48 veterana, dolazi se s pozivnicom. U Silver loži imali smo 66 pretplata, sada ih ima 100. Ima sponzorskih ulaznica, ima i za nogometne agente...

Jakobušić je dodao:

- Lani smo htjeli 50.000 članova za Novu 2022., imali smo ih tridesetak tisuća, uhvatili su se mnogi za glavu kako je to moguće, a imamo ih sad 90.000... Cilj nam je da nam stadion bude stalno rasprodan, treba nam Hajduk u Europi, stabilan klub...

---

---

Denis Alajbeg

 

U tri godine akumulirani je gubitak 60 milijuna kuna. Hoće li se to odraziti na dobivanje licencije UEFA?
- Apsolutno ne - uvjereno je odgovorio Ivan Matana.
- Čestitam vam na podizanju operativnog prihoda, nema kluba koji je tako poslovao - komentirao je Alajbeg.

 

---

---

Pavelin, Matana i Akrap

Aljoša Pavelin, predsjednik Nadzornog odbora komentirao je izvješća:

- Generalno financijska izvedba nije dobra za 2022. ako gledamo na 13 milijuna kuna netto gubitka u ovoj godini, no trend je dobar, pozitivan. Stanje je bolje nego lani što se ostvarilo, a nije bilo izlazih transfera, niti smo u Europi ostvarili plasman.

- Očekujemo pozitivan zaokret u financijama iduće godine što ćemo ga nadzirat. Imamo vrlo visok transferni potencijal igrača i jasno je da jedan ili dva transfera sve mogu preokrenuti. No, u transferima moramo biti mudri i pravodobni, ako ih želimo napraviti. Uprava je u izostanku transfera prošlog ljeta jako spretno radila, a mi iz Nadzornog prihvaćamo rizik i imamo veći prag tolerancije. Novčani tijek je vrlo izazovan, uprava pokazuje pozitivan trend poslovanja i veliku spretnost i manji je minus nego lani...

Ivan Matana je govorio o financijama:

- Voljeli bismo da je Skupština 31. prosinca, jer ovo je samo prolazno vrijeme, završavamo godinu sa 12,9 milijuna kuna gubitka, a u stvari smo bolji nego prošle, neto rezultat je bolji za 22 milijuna kuna u odnosu na prošlu godinu. Brojke su više nego dobre - kazao je Matana.

Imamo 112 milijuna kuna prihoda, 65 miljuna kuna više nego lani, a sve su to brojke bez transfera - ponosno je objavio Matana

Marinka Akrap je objavila i nove smjernice marketinga u novoj godini, s naglaskom na dvije akcije:

- Prva je "Vridilo se rodit", akcija za novorođenčad, o čemu se još ne iznose detalji, a objavit će se za rođendan i jedinstvena knjiga iz radionice Jurice Gizdića, klupski Leksikon, u kojem će naći mjesta svi oni koji su dotaknuli bijeli dres, kako je rekla 1926 osoba uz obilje fotografija, svi igrači Hajduka svih vremena. Pitala sam se kako je moguće da nijedan klub nema svoj Leksikon igrača i onda sam našla odgovor. Pa zato jer nitko kao mi nema Juricu Gizdića - na što se prolomio pljesak skupštinara.

---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/emotivna-i-zanimljiva-je-bila-skupstina-hajduka-doznali-smo-novosti-o-financijama-obnovi-poljuda-livaji-odnosu-s-hns-om-i-mnostvu-drugih-pitanja-1250245 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=e1613458d517ca6e6c78b93a4c1f647491487ed3 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Emotivna+i+zanimljiva+je+bila+Skup%C5%A1tina+Hajduka%3A+doznali+smo+novosti+o+financijama%2C+obnovi+Poljuda%2C+Livaji%2C+odnosu+s+HNS-om+i+mno%C5%A1tvu+drugih+pitanja%0A%0A+&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Femotivna-i-zanimljiva-je-bila-skupstina-hajduka-doznali-smo-novosti-o-financijama-obnovi-poljuda-livaji-odnosu-s-hns-om-i-mnostvu-drugih-pitanja-1250245 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Femotivna-i-zanimljiva-je-bila-skupstina-hajduka-doznali-smo-novosti-o-financijama-obnovi-poljuda-livaji-odnosu-s-hns-om-i-mnostvu-drugih-pitanja-1250245 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => odlična godina [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
Hajdukodlična godina

Emotivna i zanimljiva je bila Skupština Hajduka: doznali smo novosti o financijama, obnovi Poljuda, Livaji, odnosu s HNS-om i mnoštvu drugih pitanja

Piše Slaven Alfirević
19. prosinca 2022. - 22:32

Hajduk je na sjednici Skupštine dioničara ispratio i glasovanjem prihvatio kako rezultate financija i rada u prošloj godini, tako i okvirni plan za 2023. godinu, uz želju da osvoji trofeje i uđe u Konferencijsku ligu na europskoj sceni, a planirani proračun za iduću godinu je na razini 22 milijuna eura, što je procijenjeno kao vrlo ambiciozan plan.

Tako ga je najavila uprava kluba na čelu s Lukšom Jakobušićem, a Aljoša Pavelin ispred Nadzornog odbora komentirao je i izvještaj o radu prošle godine kao i ambicije za iduću. Iskazao je zadovoljstvo što je operativni prihod „bijelih” (bez transfera) u tekućoj godini znatno poskočio i što su trendovi pozitivni, premda postoji akumulirani gubitak.

Za iduću godinu najavio je i osnivanje Revizorske komisije pri Nadzornom od...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. svibanj 2024 14:55