StoryEditorOCM
HajdukLiga petice

Evo kakva je situacija oko žalbe trenera Hajduka Ivana Leke na rigoroznu kaznu zarađenu u Superkupu

Piše F. V.
31. srpnja 2023. - 19:00

Trener Hajduka Ivan Leko žalit će se na odluku Disciplinske komisije Hrvatskog nogometnog saveza po kojoj je kažnjen zabranom obavljanja funkcije na pet prvenstvenih ili kup utakmica i novčanom kaznom u iznosu od 2.500 eura zbog psovanja i vrijeđanja glavnog suca utakmice SuperSport Superkupa, uslijed čega je i bio isključen.

Rok za žalbu istječe u četvrtak, a očekuje se kako će strateg ‘bijelih‘ iskoristiti tu pravnu mogućnost. Prvenstvena utakmica Osijeka i Hajduka koja se idućeg vikenda trebala igrati na novoj Opus Areni odgođena je na zahtjev domaćina zbog europskih obveza. Sljedeća ligaška utakmica kluba s Poljuda je domaći ogled sa Slaven Belupom u subotu 12. kolovoza.

Žalba bi potencijalno mogla prolongirati odsluženje kazne, pa bi u tom slučaju ostala otvorena mogućnost da Leko vodi momčad i protiv Koprivničanaca. Potom Hajduku u SuperSport HNL-u slijede gostovanja kod Rudeša i Varaždina, domaći susret s Istrom 1961, gostovanje kod Gorice pa za kraj prvog kruga prvenstva na Poljud dolazi Lokomotiva.

image
Goran Mehkek/Cropix

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 12:22