stdClass Object ( [id] => 131262 [title] => Hajduk nemoćan, Cibalia s Poljuda nosi puni plijen (FOTO) [alias] => hajduk-nemocan-cibalia-s-poljuda-nosi-puni-plijen-foto [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] => Nikad kraja rasprodaji ugleda Hajduka, ovog proljeća, baš kad se slavi stogodišnjica kluba, Poljudom je zavladao jad i čemer. Nema ni govora o preporodu, ova garnitura igrača Hajduka jednostavno ne može bolje.

Utakmice do kraja prvenstva zamišljene su kao nastavak testiranja prvotimaca Hajduka, premda je njihova specifična težina poznata. Objektivno ona nije naročita. Točnije, većina igrača „bijelih“ stekli su neki značaj u svijetu baluna, odnosno u HNL-u, isključivo zato jer nose dres Hajduka, ali da kojim slučajem igraju za drugi klub ne bi izazivali pozornost (oprostite kapetane Srđane Andriću, vi ste izuzetak). Poslije pobjede u Koprivnici, logično očekivala prije svega agresivna igra „bijelih“. I krenuli su tako, pa izdušili…

Ova momčad Hajduka je kao iz onog vica o kravi, koja najprije da mlijeko (gol, Duje Čop, 12.), ali odmah gurne nogom kantu i sve prolije (prime gol, Krešimir Prgomet, 13.). Kako se to događa? Sjećam se, prije deset godina u Maksimiru Igor Štimac je dao gol za 1:0 i dok su svi urlali od sreće, on se vraćao korakom na svoju polovinu terena, govorio je suigračima: „Polako, polako, ne ludujte“… Pa ima li Hajduk takvog igrača danas, koji će znati stišati euforiju poslije postignutog gola i podignuti moral kad se primi pogodak? Ili baš sve mora javiti trener s klupe?

Vodeći gol „bijelih“ postignut je po šabloni s treninga i to je značajni dobitak. S druge strane, domaći su gol primili poslije naivnog starta Gorana Jozinovića, koji je još jednom pokazao da je feleričan u obrambenim zadacima.

Hajduk je nadigran od Cibalije, po gardu Vinkovčana moglo se zaključiti da su došli u Poljud po bodove. To se najbolje moglo uočiti po načinu razvoja kontranapada, Dino Kresinger i njegovi suigrači bili su vrlo opasni. Tako su dali drugi, pobjedonosni gol (Tomislav Čuljak,60.). Veliki pobjeda Cibalije, značajna potvrda stručnih sposobnosti Stanka Mršića, dekana prvoligaških trenera. Naprotiv, splitska momčad nije imala pravih rješenja u napadu.

U stvari, što se tiče Hajduka, dobro je, dolazi kraj sezone, odmor od ovakvog mučenja.
ZDRAVKO REIĆ


Riječ pobjednika:


Stanko Mijo Mršić, trener Cibalije kazao je:

-   Čini mi se da mi je ovo prva pobjeda u Splitu, ovo je nagrada mojim igračima. Cijelu godinu smo bili treći, pa smo se spustili na ljestvici, zaslužili smo i plasman u finale kupa, ali nam suci nisu dali, nisu nas mazili ovog proljeća. Ovo je velika stvar za nas, ova pobjeda. U prvom poluvremenu nismo iskoristili sve prilike. A do kraja mislim da smo oduševili splitsku publiku! Hajduk je napadao, dominirao, ali su naše kontre bile ubojite, a njihova premoć jalova. Hajduk će se sigurno konsolidirati i naći igrače za svoju reputaciju, treba imati i strpljenja s vlastitim kadrom... Teško je imati svoje igrače, makar Hajduk ima dobru školu nogometa. Sredit će se Hajduk, ja u to ne sumnjam. A ni nama nije lako, teško je raditi u malom klubu, puno problema, naročito financijskih, ali doći će to jednom i na naplatu -pričao je Mršić.

-   Misli li pri tom da bi i on mogao kandidirati za trenera Hajduka, pitali smo ga.

- Računam i ja da bih nekad mogao doći ozbiljno u kombinaciju, ali se svaki put nešto ispriječi – rekao je.

      

Ante Miše na pressici


Ante Miše, trener Hajduka, govorio je nakon Mršića. Zapisali smo:

- Čestitam Cibaliji na pobjedi, bili su bolji u prvom dijelu, bolji u pas igri i u duelima. Mi smo imali puno problema, a igrali smo bolje u nastavku. Pitam se zašto se obrambeni igrači Hajduka boje, plaše, da izađu slobodno na protivničke igrače, umjesto da se povlače svome golmanu u jaja (baš je tako rekao, op. a.). U nastavku smo ponešto promijenili igru, stavili četiri napadača, ali nitko nije dolazio po balun, imali smo veliki problem u protoku lopte. Imali smo inicijativu, ali to nije bilo dovoljno. Imali smo i neke šanse. Da smo barem utakmicu priveli kraju, a da ne izgubimo...
Govorio je u jednom dahu:

- Pokušali smo promijeniti način igre, bilo je samo malo bolje. Vučemo navike od prije. Ima puno, puno posla da se ispravimo. I taktički i tehnički. Cibalia je izgledala puno zrelija od nas, a naš veliki problem je i samopouzdanje.
Nije bilo ni agresivnosti?

- Razočaran jesam, dogovor je bio da prvih 20 minuta pokušamo na borbu, na agresivnost doći do povoljnog rezultata, što prije. Uspjeli smo, brzo smo dali gol, ali nevjerojatna greška nas je iste sekunde vratila natrag.

- Kako se vratiti na stazu uspjeha?

- Nitko nema čarobni štapić, pa da se vrati i igra i atrakcija i rezultat. Ma, svi oni koje imamo su igrači Hajduka, ali nisu bili na nivou, a sad je kratko vrijeme da se napravi ne znam što. Uf... Treba zaokret...

Navijači su pri kraju sve okrenuli na sprdnju i zafrkanciju skandirajući imena igrača i uzvikujući im "šampioni, šampioni" dok je Hajduk gubio, pitali smo ga za komentar. Rekao je:

- Navijači imaju pravo da iskazuju nezadovoljstvo, a na igračima je da ih razuvjere, oni moraju sve izdržati... Moraju! Moraju se nositi s pritiskom, jer ovo je Hajduk. Nastojimo da se promijene navike u igri. Ako ovako nastavimo onda bi to značilo da oni nemaju baš kvalitet, ali bili su nedavno u Europskoj ligi, nije baš da nemaju. Moraju živjeti za Hajduk, utakmica im je ogledalo... - lamentirao je.

Ne može se reći da se nisu borili, ali ipak je ovo slabija momčad od one za Euroligu, davali su novinari šlagvort Miši da nastavi.

- Jesmo, slabiji smo bez Ibričića i Strinića u odnosu na jesen. Pa su nam falili i neki ozlijeđeni igrači. Ali, moramo mi popraviti i igru i odnos prema radu, treningu, ma sve mora biti puno kvalitetnije i bolje! To je naša obaveza.

- Igrači naprosto nisu napredovali, stagniraju i nazaduju već neko vrijeme?

- Slažem se s tom konstatacijom.

- A što je realnost Hajduka, pobjeda u Koprivnici ili ovo?

- U Koprivnici nismo briljirali, ali smo barem pokazali muškost, borbenost i pobijedili. Što nam preostaje nego se pripremiti za iduće utakmice, za gostovanja u Zagrebu. Raditi, raditi, ništa nam drugo ne preostaje. Ne mogu sad reći dovest ćemo ovoga i onoga, znam da mi fale i ovi ozlijeđeni, fale nam... Ma znam da to nije sve isto, ja sam uz Baku Sliškovića bio bolji igrač 30 posto kad bih igrao uz njega, sigurno su i ovi sad bili bolji kad su igrali donedavno uz Ibričića i Skoku, nije to sve isto...

- Ahmad Sharbini vam nije bio ni na klupi, a rekli ste da računate na njega?

- Računam na njega, makar mi danas nije bio u kombinaciji. Smatrao sam da mi je Trebotić ovaj put taj zamjenski napadač, da ga ubacim u nastavku – objasnio je Miše.

S. ALFIREVIĆ

Hajduk - Cibalia 1:2

Hajduk: Radošević - Bulku, Vejić, Maloča, Jozinović - Tičinović, Andrić, Trebotić, Tomasov - Čop, Vukušić

Cibalia: Mašić - Božić, Lučić, Duvnjak, Rugašević - Parmaković - Mazalović, Jurić - Prgomet, Kresinger, Čuljak



Tijek susreta:

- Tek oko dvije tisuće gledatelja na Poljudu.

1 - Počela je utakmica.

10 - Deset dosadnih minuta, tek jedan žuti karton gostiju.

11 - Umjesto da izvede slobodan udarac Andrić dodaje Tomasovu, koji je uposlio Čopa, a on zabija za 1:0!

13 - Odmah uzvraća Cibalia. Gol je djelo Krešimira Prgometa, na asistenciju Čuljaka, 1:1.

20 - U 20. minuti izvješen je transparent "20. godina 4. Gardijske -nastali kao štit Dalmacije, postali ponos nacije".

22 - Opet prijete gosti, srećom Radošević je na mjestu.

25 - Miše je već poslao na zagrijavanje trojicu svojih igrača s klupe.

32 - Igra se na sredini terena, nakon golova - uspavanka.

33 - Kresinger je prošao Vejića na centru, došao pred Radoševića, uspio pucati, no udarac prolazi pored vratnice.

36 - Vejić sada u posljednji trenutak spašava Hajdukov gol, jer jeRadošević istrčao daleko, a Kuljač pucao iz daljine.

40 - Mijenja Mršić, umjesto Parmakovića ulazi Grgić.

42 - Velika gužva pred vratima Hajduka, no imaju sreće što Cibalijanije zabila na kraju prvog poluvremena u kojem je bolja momčad.

POLUVRIJEME

46 - Treneri su u nastavk krenuli bez izmjena.

47 - Tomasov je dobro uposlio Vukušića, on ne stiže do lopte.

56 - Kakva dosada na Poljud.

60 - Pola sata prije kraja susreta, Cibalija je povela 1:2.

75 - Bijeli se ponašaju kao da ne gube na svom stadionu, publika se dobro zabavlja izrugivanjem.

76 - Evo pokušao je Tomasov, došao do peterca, puca desnom nogom i promašuje vrata.

77 - Žuti karton Andrića.

82 - Loš udarac glavom Vejića nakon izvedenog kornera.

85 - Vukušić na prvoj vratnici, ali loše puca.

89 - Direktni crveni karton za Bulkua.

94 - KRAJ (mučenju na Poljudu)!



[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => miše kao vučević [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2011-04-30 19:02:34 [created_by] => 31 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2011-05-03 10:44:48 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2011-04-30 20:50:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 31861 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/images\/2011\/04\/30\/sport\/haj00.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/04\/30\/sport\/hajcib\/hajduk_cibalia8-300411.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/04\/30\/sport\/hajcib\/hajduk_cibalia18-300411.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/04\/30\/sport\/hajcib\/hajduk_cibalia17-300411.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/04\/30\/sport\/hajcib\/hajduk_cibalia16-300411.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/04\/30\/sport\/hajcib\/hajduk_cibalia20-300411.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/04\/30\/sport\/hajcib\/hajduk_cibalia11-300411.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/04\/30\/sport\/hajcib\/hajduk_cibalia10-300411.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/04\/30\/sport\/hajcib\/hajduk_cibalia9-300411.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/04\/30\/sport\/hajcib\/hajduk_cibalia12-300411.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/04\/30\/sport\/hajcib\/hajduk_cibalia7-300411.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/04\/30\/sport\/hajcib\/hajduk_cibalia6-300411.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/04\/30\/sport\/hajcib\/hajduk_cibalia5-300411.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/04\/30\/sport\/hajcib\/hajduk_cibalia4-300411.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/04\/30\/sport\/hajcib\/hajduk_cibalia3-300411.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/04\/30\/sport\/hajcib\/hajduk_cibalia2-300411.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/04\/30\/sport\/hajcib\/hajduk_cibalia1-300411.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","","","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"350x250"},{"size0":"457x550"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x454"},{"size0":"378x550"},{"size0":"700x468"},{"size0":"642x550"},{"size0":"700x422"},{"size0":"700x240"},{"size0":"457x550"},{"size0":"700x435"},{"size0":"589x550"},{"size0":"700x212"},{"size0":"700x342"},{"size0":"700x413"},{"size0":"504x550"},{"size0":"700x295"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 15471294 Threads: 3 Questions: 3199368226 Slow queries: 7199399 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 235959802 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 48 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/hajduk-nemocan-cibalia-s-poljuda-nosi-puni-plijen-foto-131262 [printLink] => /sport/hajduk/hajduk-nemocan-cibalia-s-poljuda-nosi-puni-plijen-foto-131262?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 174209 [name] => hajdukcibalia [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hajdukcibalia [link] => /tag/hajdukcibalia ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => miše kao vučević [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Hajduk nemoćan, Cibalia s Poljuda nosi puni plijen (FOTO) [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-18-10-45-49-31 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2011/04/30/sport/haj00.jpg [galleryCount] => 17 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2011/04/30/sport/haj00.jpg [title] => ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/04/30/sport/hajcib/hajduk_cibalia8-300411.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/04/30/sport/hajcib/hajduk_cibalia18-300411.jpg [title] => ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/04/30/sport/hajcib/hajduk_cibalia17-300411.jpg [title] => ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/04/30/sport/hajcib/hajduk_cibalia16-300411.jpg [title] => ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/04/30/sport/hajcib/hajduk_cibalia20-300411.jpg [title] => ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/04/30/sport/hajcib/hajduk_cibalia11-300411.jpg [title] => ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/04/30/sport/hajcib/hajduk_cibalia10-300411.jpg [title] => ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/04/30/sport/hajcib/hajduk_cibalia9-300411.jpg [title] => ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/04/30/sport/hajcib/hajduk_cibalia12-300411.jpg [title] => ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/04/30/sport/hajcib/hajduk_cibalia7-300411.jpg [title] => ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/04/30/sport/hajcib/hajduk_cibalia6-300411.jpg [title] => ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/04/30/sport/hajcib/hajduk_cibalia5-300411.jpg [title] => ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/04/30/sport/hajcib/hajduk_cibalia4-300411.jpg [title] => ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/04/30/sport/hajcib/hajduk_cibalia3-300411.jpg [title] => ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/04/30/sport/hajcib/hajduk_cibalia2-300411.jpg [title] => ) [16] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/04/30/sport/hajcib/hajduk_cibalia1-300411.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter} Nikad kraja rasprodaji ugleda Hajduka, ovog proljeća, baš kad se slavi stogodišnjica kluba, Poljudom je zavladao jad i čemer. Nema ni govora o preporodu, ova garnitura igrača Hajduka jednostavno ne može bolje.

Utakmice do kraja prvenstva zamišljene su kao nastavak testiranja prvotimaca Hajduka, premda je njihova specifična težina poznata. Objektivno ona nije naročita. Točnije, većina igrača „bijelih“ stekli su neki značaj u svijetu baluna, odnosno u HNL-u, isključivo zato jer nose dres Hajduka, ali da kojim slučajem igraju za drugi klub ne bi izazivali pozornost (oprostite kapetane Srđane Andriću, vi ste izuzetak). Poslije pobjede u Koprivnici, logično očekivala prije svega agresivna igra „bijelih“. I krenuli su tako, pa izdušili…

Ova momčad Hajduka je kao iz onog vica o kravi, koja najprije da mlijeko (gol, Duje Čop, 12.), ali odmah gurne nogom kantu i sve prolije (prime gol, Krešimir Prgomet, 13.). Kako se to događa? Sjećam se, prije deset godina u Maksimiru Igor Štimac je dao gol za 1:0 i dok su svi urlali od sreće, on se vraćao korakom na svoju polovinu terena, govorio je suigračima: „Polako, polako, ne ludujte“… Pa ima li Hajduk takvog igrača danas, koji će znati stišati euforiju poslije postignutog gola i podignuti moral kad se primi pogodak? Ili baš sve mora javiti trener s klupe?

Vodeći gol „bijelih“ postignut je po šabloni s treninga i to je značajni dobitak. S druge strane, domaći su gol primili poslije naivnog starta Gorana Jozinovića, koji je još jednom pokazao da je feleričan u obrambenim zadacima.

Hajduk je nadigran od Cibalije, po gardu Vinkovčana moglo se zaključiti da su došli u Poljud po bodove. To se najbolje moglo uočiti po načinu razvoja kontranapada, Dino Kresinger i njegovi suigrači bili su vrlo opasni. Tako su dali drugi, pobjedonosni gol (Tomislav Čuljak,60.). Veliki pobjeda Cibalije, značajna potvrda stručnih sposobnosti Stanka Mršića, dekana prvoligaških trenera. Naprotiv, splitska momčad nije imala pravih rješenja u napadu.

U stvari, što se tiče Hajduka, dobro je, dolazi kraj sezone, odmor od ovakvog mučenja.
ZDRAVKO REIĆ


Riječ pobjednika:


Stanko Mijo Mršić, trener Cibalije kazao je:

-   Čini mi se da mi je ovo prva pobjeda u Splitu, ovo je nagrada mojim igračima. Cijelu godinu smo bili treći, pa smo se spustili na ljestvici, zaslužili smo i plasman u finale kupa, ali nam suci nisu dali, nisu nas mazili ovog proljeća. Ovo je velika stvar za nas, ova pobjeda. U prvom poluvremenu nismo iskoristili sve prilike. A do kraja mislim da smo oduševili splitsku publiku! Hajduk je napadao, dominirao, ali su naše kontre bile ubojite, a njihova premoć jalova. Hajduk će se sigurno konsolidirati i naći igrače za svoju reputaciju, treba imati i strpljenja s vlastitim kadrom... Teško je imati svoje igrače, makar Hajduk ima dobru školu nogometa. Sredit će se Hajduk, ja u to ne sumnjam. A ni nama nije lako, teško je raditi u malom klubu, puno problema, naročito financijskih, ali doći će to jednom i na naplatu -pričao je Mršić.

-   Misli li pri tom da bi i on mogao kandidirati za trenera Hajduka, pitali smo ga.

- Računam i ja da bih nekad mogao doći ozbiljno u kombinaciju, ali se svaki put nešto ispriječi – rekao je.

      

Ante Miše na pressici


Ante Miše, trener Hajduka, govorio je nakon Mršića. Zapisali smo:

- Čestitam Cibaliji na pobjedi, bili su bolji u prvom dijelu, bolji u pas igri i u duelima. Mi smo imali puno problema, a igrali smo bolje u nastavku. Pitam se zašto se obrambeni igrači Hajduka boje, plaše, da izađu slobodno na protivničke igrače, umjesto da se povlače svome golmanu u jaja (baš je tako rekao, op. a.). U nastavku smo ponešto promijenili igru, stavili četiri napadača, ali nitko nije dolazio po balun, imali smo veliki problem u protoku lopte. Imali smo inicijativu, ali to nije bilo dovoljno. Imali smo i neke šanse. Da smo barem utakmicu priveli kraju, a da ne izgubimo...
Govorio je u jednom dahu:

- Pokušali smo promijeniti način igre, bilo je samo malo bolje. Vučemo navike od prije. Ima puno, puno posla da se ispravimo. I taktički i tehnički. Cibalia je izgledala puno zrelija od nas, a naš veliki problem je i samopouzdanje.
Nije bilo ni agresivnosti?

- Razočaran jesam, dogovor je bio da prvih 20 minuta pokušamo na borbu, na agresivnost doći do povoljnog rezultata, što prije. Uspjeli smo, brzo smo dali gol, ali nevjerojatna greška nas je iste sekunde vratila natrag.

- Kako se vratiti na stazu uspjeha?

- Nitko nema čarobni štapić, pa da se vrati i igra i atrakcija i rezultat. Ma, svi oni koje imamo su igrači Hajduka, ali nisu bili na nivou, a sad je kratko vrijeme da se napravi ne znam što. Uf... Treba zaokret...

Navijači su pri kraju sve okrenuli na sprdnju i zafrkanciju skandirajući imena igrača i uzvikujući im "šampioni, šampioni" dok je Hajduk gubio, pitali smo ga za komentar. Rekao je:

- Navijači imaju pravo da iskazuju nezadovoljstvo, a na igračima je da ih razuvjere, oni moraju sve izdržati... Moraju! Moraju se nositi s pritiskom, jer ovo je Hajduk. Nastojimo da se promijene navike u igri. Ako ovako nastavimo onda bi to značilo da oni nemaju baš kvalitet, ali bili su nedavno u Europskoj ligi, nije baš da nemaju. Moraju živjeti za Hajduk, utakmica im je ogledalo... - lamentirao je.

Ne može se reći da se nisu borili, ali ipak je ovo slabija momčad od one za Euroligu, davali su novinari šlagvort Miši da nastavi.

- Jesmo, slabiji smo bez Ibričića i Strinića u odnosu na jesen. Pa su nam falili i neki ozlijeđeni igrači. Ali, moramo mi popraviti i igru i odnos prema radu, treningu, ma sve mora biti puno kvalitetnije i bolje! To je naša obaveza.

- Igrači naprosto nisu napredovali, stagniraju i nazaduju već neko vrijeme?

- Slažem se s tom konstatacijom.

- A što je realnost Hajduka, pobjeda u Koprivnici ili ovo?

- U Koprivnici nismo briljirali, ali smo barem pokazali muškost, borbenost i pobijedili. Što nam preostaje nego se pripremiti za iduće utakmice, za gostovanja u Zagrebu. Raditi, raditi, ništa nam drugo ne preostaje. Ne mogu sad reći dovest ćemo ovoga i onoga, znam da mi fale i ovi ozlijeđeni, fale nam... Ma znam da to nije sve isto, ja sam uz Baku Sliškovića bio bolji igrač 30 posto kad bih igrao uz njega, sigurno su i ovi sad bili bolji kad su igrali donedavno uz Ibričića i Skoku, nije to sve isto...

- Ahmad Sharbini vam nije bio ni na klupi, a rekli ste da računate na njega?

- Računam na njega, makar mi danas nije bio u kombinaciji. Smatrao sam da mi je Trebotić ovaj put taj zamjenski napadač, da ga ubacim u nastavku – objasnio je Miše.

S. ALFIREVIĆ

Hajduk - Cibalia 1:2

Hajduk: Radošević - Bulku, Vejić, Maloča, Jozinović - Tičinović, Andrić, Trebotić, Tomasov - Čop, Vukušić

Cibalia: Mašić - Božić, Lučić, Duvnjak, Rugašević - Parmaković - Mazalović, Jurić - Prgomet, Kresinger, Čuljak



Tijek susreta:

- Tek oko dvije tisuće gledatelja na Poljudu.

1 - Počela je utakmica.

10 - Deset dosadnih minuta, tek jedan žuti karton gostiju.

11 - Umjesto da izvede slobodan udarac Andrić dodaje Tomasovu, koji je uposlio Čopa, a on zabija za 1:0!

13 - Odmah uzvraća Cibalia. Gol je djelo Krešimira Prgometa, na asistenciju Čuljaka, 1:1.

20 - U 20. minuti izvješen je transparent "20. godina 4. Gardijske -nastali kao štit Dalmacije, postali ponos nacije".

22 - Opet prijete gosti, srećom Radošević je na mjestu.

25 - Miše je već poslao na zagrijavanje trojicu svojih igrača s klupe.

32 - Igra se na sredini terena, nakon golova - uspavanka.

33 - Kresinger je prošao Vejića na centru, došao pred Radoševića, uspio pucati, no udarac prolazi pored vratnice.

36 - Vejić sada u posljednji trenutak spašava Hajdukov gol, jer jeRadošević istrčao daleko, a Kuljač pucao iz daljine.

40 - Mijenja Mršić, umjesto Parmakovića ulazi Grgić.

42 - Velika gužva pred vratima Hajduka, no imaju sreće što Cibalijanije zabila na kraju prvog poluvremena u kojem je bolja momčad.

POLUVRIJEME

46 - Treneri su u nastavk krenuli bez izmjena.

47 - Tomasov je dobro uposlio Vukušića, on ne stiže do lopte.

56 - Kakva dosada na Poljud.

60 - Pola sata prije kraja susreta, Cibalija je povela 1:2.

75 - Bijeli se ponašaju kao da ne gube na svom stadionu, publika se dobro zabavlja izrugivanjem.

76 - Evo pokušao je Tomasov, došao do peterca, puca desnom nogom i promašuje vrata.

77 - Žuti karton Andrića.

82 - Loš udarac glavom Vejića nakon izvedenog kornera.

85 - Vukušić na prvoj vratnici, ali loše puca.

89 - Direktni crveni karton za Bulkua.

94 - KRAJ (mučenju na Poljudu)!



[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

















[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/hajduk-nemocan-cibalia-s-poljuda-nosi-puni-plijen-foto-131262 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=54bf7ef4cffaf30c0892f58ca178ee10d2e913b6 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Hajduk+nemo%C4%87an%2C+Cibalia+s+Poljuda+nosi+puni+plijen+%28FOTO%29&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fhajduk-nemocan-cibalia-s-poljuda-nosi-puni-plijen-foto-131262 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fhajduk-nemocan-cibalia-s-poljuda-nosi-puni-plijen-foto-131262 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => miše kao vučević [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Hajdukmiše kao vučević

Hajduk nemoćan, Cibalia s Poljuda nosi puni plijen (FOTO)

Piše PSD.
30. travnja 2011. - 22:50
Nikad kraja rasprodaji ugleda Hajduka, ovog proljeća, baš kad se slavi stogodišnjica kluba, Poljudom je zavladao jad i čemer. Nema ni govora o preporodu, ova garnitura igrača Hajduka jednostavno ne može bolje.

Utakmice do kraja prvenstva zamišljene su kao nastavak testiranja prvotimaca Hajduka, premda je njihova specifična težina poznata. Objektivno ona nije naročita. Točnije, većina igrača „bijelih“ stekli su neki značaj u svijetu baluna, odnosno u HNL-u, isključivo zato jer nose dres Hajduka, ali da kojim slučajem igraju za drugi klub ne bi izazivali pozornost (oprostite kapetane Srđane Andriću, vi ste izuzetak). Poslije pobjede u Koprivnici, logično očekivala prije svega agresivna igra „bijelih“. I krenuli su tako, pa izdušili…

Ova momčad Hajduka je kao ...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2024 12:45