stdClass Object ( [id] => 146863 [title] => Inoha: Ni u Japanu nema rižota kao što se kuha u Hajduku [alias] => inoha-ni-u-japanu-nema-rizota-kao-sto-se-kuha-u-hajduku [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Japanac u Splitu. Kao Amerikanac u Parizu. I to još u Hajduku. Masahiko Inoha. Stigao je na prstima, tiho, izravno iz Japana na pripreme “bijelih” u Bad Kleinkirchheim, još tamo početkom srpnja.

Prvo je ugledao hajdukovce u Austriji, pa tek onda – Hrvatsku i Split. Grad pod Marjanom. No, čim vidimo da stanuje s obitelji na Mejama, očito je da su mu dobro savjetovali gdje da se utabori, u kojem kvartu.

I on djeluje više nego zadovoljan. Igrao je, doduše, promjenljivo, ali sad nakon što je postigao pogodak protiv Lučkoga i on postaje punopravni građanin Splita i prvotimac Hajduka.

Nemamo prevoditelja da nam pripomogne, japanski ne znamo, a ni Masahiko nije baš u dobre ni s engleskim, ni hrvatskim. Pa ipak... Važna je dobra volja. 

- Moram naučiti bolje govoriti, jako se trudim, ali nije baš da mi ide. Nije lako.

Lakše s Kentom nego sa strojem

Pamtimo da ste i kompjutor naručili da vam bude pri ruci?

- Jesam, s posebnim programom, da mi stroj bude kao prevoditelj. No, bilo mi je lakše dok je Kenta Kasai bio uz mene. Lijepo mi je u Splitu, važno mi je da je to grad na moru, jer sam odrastao u blizini morske obale (Miyazaki, pa potom Tokio op. p.). Grad je divan, u njemu se moja obitelj i ja možemo osjećati ugodno, a blizina mora me opušta.

Gdje volite izaći, kuda prošetati?

- Moj kvart je prekrasan, dođem dolje do ACI marine, tako se zove, gdje je mnogo brodova, čamaca... Ili se prošetam uz obalu, sve do rive. Šetao sam i centrom, volio sam otići na sladoled, prodaje se na svakom koraku, sad je već hladnije, ali ja obožavam sladoled. I vrhunsko je voće, banane, naranče. Ali, nemam mnogo vremena za šetnju, a kad je slobodno u Hajduku, onda moram putovati za reprezentaciju, natrag u Aziju. Stalno letim.

Prošlo je ljeto, jeste li se barem uspjeli okupati u Jadranskome plavom moru?

- Jesam, dvaput. Ne previše. Nisam se usudio daleko plivati.

Niste mnogo znali o Hrvatskoj kad ste dolazili, što ste naučili u zadnje vrijeme?

U Trogiru se fotografirali kao pravi turisti

- Vidim da je divna, zanimljiva zemlja, Split mi se jako sviđa, a čuo sam od svojih sunarodnjaka da je posebno prekrasan grad Dubrovnik i tamo bih htio otići. Tamo mnogo turista ide. Ima i mnogo otoka, mora da su prekrasni, vidim ih iz aviona. Bio sam zato u Trogiru, s obitelji. I to je divan gradić, kao iz priče, fotografirali smo sve kao pravi turisti! 

Nedostaje li vam “sushi”, sirova riba kao japanski specijalitet, kako se hranite i jeste li se navikli na europske običaje? Jeste li, na primjer, svratili do ribarnice?

- Do ribarnice? Jesam, tamo blizu se prodaje sladoled! Kuća sladoleda. Vi imate odličnu hranu, posebno je krasan rižot što ga spremaju u klupskom restoranu. Rižoto i riba, to mi je omiljeno. Sushi ću jesti kad se vratim kući. Kad su me pitali u Japanu kako sam se snašao, rekao sam da mi više nedostaje hrana u Hajduku dok sam u Japanu, nego obratno!

Znači palac gore za šefa restorana Ivana Nogala i njegovo osoblje, mogli bismo ih transferirati u Japan, riža i riba na hajdučki način?!

- Ha, ha, to je dobro.

A restorani?

- Ima jedan, poseban, u hotelu Le Meridien Lav, tamo sam s Brkljačom bio, on mi ga je pokazao, na rižoto, pastu i hobotnicu. Sjajno.

Subašić me stalno grli

Nema vam prevoditelja Kente, kako se snalazite?

- Trudim se, kako uspijem. Ali, nije lako. Ipak, sporazumijevamo se nekako. Suigrači su strpljivi, posebno Subašić i Maloča. Subašić mi je objasnio kako se mislilo da mi se nije htio javiti prije one utakmice, da, protiv Ci... Cibalije... Nema veze, on me stalno grli i ljubi, trčao je Subašić sa svoga gola da mi čestita na pogotku na ovoj zadnjoj utakmici.

A ostali?

- Brkljača me stalno ispituje o Japanu, jako je znatiželjan, pa i o tome pričamo. Dok nisam uzeo automobil Andrić me nekoliko puta vozio na trening. Mislim da mi svi daju veliku podršku, a ja moram još popraviti svoju obrambenu igru, osjećam da su ovdje dodatni zahtjevi i ozbiljnost na utakmicama.

Što kažete o navijačima?

- Divni su, bučni, daju podršku. Kakva je to samo atmosfera bila protiv Dinama, vatromet, govorili su mi što će biti, ali nisam vjerovao da je to toliko eksplozivno. A na ulici me zaustavljaju, žele se slikati. To je simpatično. Vrlo “friendly”. Želim im se odužiti dobrim igrama.

Jeste li se ustalili u sastavu?

- To treba pitati trenera. Ja nastojim dati sve od sebe i napredovati. Adaptirati se sasvim. Popraviti se u obrambenim zadacima.

Ako je riža i riba dobra u Hrvatskoj koliko u Japanu, kakva je razlika u nogometu?

- U Japanu se igra kolektivnije, ovdje kod vas potencira se individualna kvaliteta. Ima jako dobrih tehničara. Ja mislim da nisam ni ja loš. Samo što su ovdje puno snažniji dueli.

Može li Hajduk biti prvak?

- To bi bilo krasno, to je naš cilj. Zašto ne. Sad igramo bolje nego u početku i mislim da ćemo biti sve bolji!

SLAVEN ALFIREVIĆ

Tamo, amo, nebeski letač

Masahiko Inoha je standardni reprezentativac Japana, uredno pozivan od izbornika japanske nogometne selekcije Talijana Alberta Zaccheronija za svaku reprezentativnu priliku, bez obzira da li Inohu koristio u igri ili mu pak sjedio kao pričuva na klupi.

Tako je od svoga dolaska u Hajduk minulog ljeta Inoha već triput letio natrag prema domovini i Aziji, u kolovozu, rujnu i listopadu te se vraćao “kući” u Split, na Meje i Poljud. Rekorder po miljama, nebeski letač!

Nije lako bez Kente ali zna: Balun, dodaj, skoči, evo me!

Uz Inohu je najprije bio vjerni pratitelj Kenta Kasai koji mu je nastojao bliskim prijateljstvom premostiti jezične i svake druge barijere, Kasai se služi engleskim, a i portugalskim budući da je neko vrijeme bio član Santosa, ovog istog Santosa kojega sanjaju u splitskom Parku mladeži da ih počasti dolaskom za 100. rođendan.

No, nije Kenta Kasai mogao u Splitu ostati dovijeka, nakon dva mjeseca vratio se u Japan, Masahiku je stigla obitelj, uselili su se u stan na Mejama, a jezična barijera – stoji. Prije će u svlačionici progovoriti japanski, “konichiwa”, dobar dan, nego “Ino” dobar engleski.

Čak mu se i Subašić japanski klanja, “hai, hai”. Ali je neke životne hrvatske izraze naučio, dodaj, balun, skoči, evo me...

Poljud odskočna daska

Masahiko Inoha japanski je nogometaš, prvi u Hajduku, drugi u HNL-u, prije njega u tadašnjoj Croatiji, današnjem Dinamu igrao je Kazuyoshi Miura. Stigao je kao desni bek momčadi Kashima Antlers iz Ibarakija, što se može smatrati dijelom Tokija (tamo je na SP 2002. Hrvatska sa 2:1 svladala Italiju). Rođen je 28. kolovoza 1985. godine, u gradu Miyazakiju. 

- Više nisam mladić, imam punih 26 godina i želio sam svakako stići u Europu, prerastao sam Japan. Ponuda Hajduka bila je konkretna, u Splitu sam sretan, ali mislim da je Hajduk i moja odskočna daska u karijeri za buduće planove. No, sad mi je najvažnije da postanem standardan u momčadi “bijelih”. Sjajno sam primljen i okružen pravim prijateljstvom - rekao je Inoha koji je u Hajduk stigao kao desni bek, stoper, ali se može koristiti i kao zadnji vezni.

Kao što vidimo, u igri glavom i strijelac može biti. Ipak, najprirodnije mu je mjesto – stoper, s Mariom Maločom se ustalio kao tandem, a visok je 179 centimetara.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2011-10-25 18:19:59 [created_by] => 35 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2011-10-27 21:20:31 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2011-10-27 21:07:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 14581 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2011/10/25/SPORT/JAPAN00.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "350x230" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38717120 Threads: 3 Questions: 7119744803 Slow queries: 3307940 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 608919999 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 34 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/inoha-ni-u-japanu-nema-rizota-kao-sto-se-kuha-u-hajduku-146863 [printLink] => /sport/hajduk/inoha-ni-u-japanu-nema-rizota-kao-sto-se-kuha-u-hajduku-146863?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 134290 [name] => Masahikoinoha [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => masahikoinoha [link] => /tag/masahikoinoha ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Inoha: Ni u Japanu nema rižota kao što se kuha u Hajduku [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-18-14-17-20-35 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2011/10/25/SPORT/JAPAN00.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2011/10/25/SPORT/JAPAN00.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Japanac u Splitu. Kao Amerikanac u Parizu. I to još u Hajduku. Masahiko Inoha. Stigao je na prstima, tiho, izravno iz Japana na pripreme “bijelih” u Bad Kleinkirchheim, još tamo početkom srpnja.

Prvo je ugledao hajdukovce u Austriji, pa tek onda – Hrvatsku i Split. Grad pod Marjanom. No, čim vidimo da stanuje s obitelji na Mejama, očito je da su mu dobro savjetovali gdje da se utabori, u kojem kvartu.

I on djeluje više nego zadovoljan. Igrao je, doduše, promjenljivo, ali sad nakon što je postigao pogodak protiv Lučkoga i on postaje punopravni građanin Splita i prvotimac Hajduka.

Nemamo prevoditelja da nam pripomogne, japanski ne znamo, a ni Masahiko nije baš u dobre ni s engleskim, ni hrvatskim. Pa ipak... Važna je dobra volja. 

- Moram naučiti bolje govoriti, jako se trudim, ali nije baš da mi ide. Nije lako.

Lakše s Kentom nego sa strojem

Pamtimo da ste i kompjutor naručili da vam bude pri ruci?

- Jesam, s posebnim programom, da mi stroj bude kao prevoditelj. No, bilo mi je lakše dok je Kenta Kasai bio uz mene. Lijepo mi je u Splitu, važno mi je da je to grad na moru, jer sam odrastao u blizini morske obale (Miyazaki, pa potom Tokio op. p.). Grad je divan, u njemu se moja obitelj i ja možemo osjećati ugodno, a blizina mora me opušta.

Gdje volite izaći, kuda prošetati?

- Moj kvart je prekrasan, dođem dolje do ACI marine, tako se zove, gdje je mnogo brodova, čamaca... Ili se prošetam uz obalu, sve do rive. Šetao sam i centrom, volio sam otići na sladoled, prodaje se na svakom koraku, sad je već hladnije, ali ja obožavam sladoled. I vrhunsko je voće, banane, naranče. Ali, nemam mnogo vremena za šetnju, a kad je slobodno u Hajduku, onda moram putovati za reprezentaciju, natrag u Aziju. Stalno letim.

Prošlo je ljeto, jeste li se barem uspjeli okupati u Jadranskome plavom moru?

- Jesam, dvaput. Ne previše. Nisam se usudio daleko plivati.

Niste mnogo znali o Hrvatskoj kad ste dolazili, što ste naučili u zadnje vrijeme?

U Trogiru se fotografirali kao pravi turisti

- Vidim da je divna, zanimljiva zemlja, Split mi se jako sviđa, a čuo sam od svojih sunarodnjaka da je posebno prekrasan grad Dubrovnik i tamo bih htio otići. Tamo mnogo turista ide. Ima i mnogo otoka, mora da su prekrasni, vidim ih iz aviona. Bio sam zato u Trogiru, s obitelji. I to je divan gradić, kao iz priče, fotografirali smo sve kao pravi turisti! 

Nedostaje li vam “sushi”, sirova riba kao japanski specijalitet, kako se hranite i jeste li se navikli na europske običaje? Jeste li, na primjer, svratili do ribarnice?

- Do ribarnice? Jesam, tamo blizu se prodaje sladoled! Kuća sladoleda. Vi imate odličnu hranu, posebno je krasan rižot što ga spremaju u klupskom restoranu. Rižoto i riba, to mi je omiljeno. Sushi ću jesti kad se vratim kući. Kad su me pitali u Japanu kako sam se snašao, rekao sam da mi više nedostaje hrana u Hajduku dok sam u Japanu, nego obratno!

Znači palac gore za šefa restorana Ivana Nogala i njegovo osoblje, mogli bismo ih transferirati u Japan, riža i riba na hajdučki način?!

- Ha, ha, to je dobro.

A restorani?

- Ima jedan, poseban, u hotelu Le Meridien Lav, tamo sam s Brkljačom bio, on mi ga je pokazao, na rižoto, pastu i hobotnicu. Sjajno.

Subašić me stalno grli

Nema vam prevoditelja Kente, kako se snalazite?

- Trudim se, kako uspijem. Ali, nije lako. Ipak, sporazumijevamo se nekako. Suigrači su strpljivi, posebno Subašić i Maloča. Subašić mi je objasnio kako se mislilo da mi se nije htio javiti prije one utakmice, da, protiv Ci... Cibalije... Nema veze, on me stalno grli i ljubi, trčao je Subašić sa svoga gola da mi čestita na pogotku na ovoj zadnjoj utakmici.

A ostali?

- Brkljača me stalno ispituje o Japanu, jako je znatiželjan, pa i o tome pričamo. Dok nisam uzeo automobil Andrić me nekoliko puta vozio na trening. Mislim da mi svi daju veliku podršku, a ja moram još popraviti svoju obrambenu igru, osjećam da su ovdje dodatni zahtjevi i ozbiljnost na utakmicama.

Što kažete o navijačima?

- Divni su, bučni, daju podršku. Kakva je to samo atmosfera bila protiv Dinama, vatromet, govorili su mi što će biti, ali nisam vjerovao da je to toliko eksplozivno. A na ulici me zaustavljaju, žele se slikati. To je simpatično. Vrlo “friendly”. Želim im se odužiti dobrim igrama.

Jeste li se ustalili u sastavu?

- To treba pitati trenera. Ja nastojim dati sve od sebe i napredovati. Adaptirati se sasvim. Popraviti se u obrambenim zadacima.

Ako je riža i riba dobra u Hrvatskoj koliko u Japanu, kakva je razlika u nogometu?

- U Japanu se igra kolektivnije, ovdje kod vas potencira se individualna kvaliteta. Ima jako dobrih tehničara. Ja mislim da nisam ni ja loš. Samo što su ovdje puno snažniji dueli.

Može li Hajduk biti prvak?

- To bi bilo krasno, to je naš cilj. Zašto ne. Sad igramo bolje nego u početku i mislim da ćemo biti sve bolji!

SLAVEN ALFIREVIĆ

Tamo, amo, nebeski letač

Masahiko Inoha je standardni reprezentativac Japana, uredno pozivan od izbornika japanske nogometne selekcije Talijana Alberta Zaccheronija za svaku reprezentativnu priliku, bez obzira da li Inohu koristio u igri ili mu pak sjedio kao pričuva na klupi.

Tako je od svoga dolaska u Hajduk minulog ljeta Inoha već triput letio natrag prema domovini i Aziji, u kolovozu, rujnu i listopadu te se vraćao “kući” u Split, na Meje i Poljud. Rekorder po miljama, nebeski letač!

Nije lako bez Kente ali zna: Balun, dodaj, skoči, evo me!

Uz Inohu je najprije bio vjerni pratitelj Kenta Kasai koji mu je nastojao bliskim prijateljstvom premostiti jezične i svake druge barijere, Kasai se služi engleskim, a i portugalskim budući da je neko vrijeme bio član Santosa, ovog istog Santosa kojega sanjaju u splitskom Parku mladeži da ih počasti dolaskom za 100. rođendan.

No, nije Kenta Kasai mogao u Splitu ostati dovijeka, nakon dva mjeseca vratio se u Japan, Masahiku je stigla obitelj, uselili su se u stan na Mejama, a jezična barijera – stoji. Prije će u svlačionici progovoriti japanski, “konichiwa”, dobar dan, nego “Ino” dobar engleski.

Čak mu se i Subašić japanski klanja, “hai, hai”. Ali je neke životne hrvatske izraze naučio, dodaj, balun, skoči, evo me...

Poljud odskočna daska

Masahiko Inoha japanski je nogometaš, prvi u Hajduku, drugi u HNL-u, prije njega u tadašnjoj Croatiji, današnjem Dinamu igrao je Kazuyoshi Miura. Stigao je kao desni bek momčadi Kashima Antlers iz Ibarakija, što se može smatrati dijelom Tokija (tamo je na SP 2002. Hrvatska sa 2:1 svladala Italiju). Rođen je 28. kolovoza 1985. godine, u gradu Miyazakiju. 

- Više nisam mladić, imam punih 26 godina i želio sam svakako stići u Europu, prerastao sam Japan. Ponuda Hajduka bila je konkretna, u Splitu sam sretan, ali mislim da je Hajduk i moja odskočna daska u karijeri za buduće planove. No, sad mi je najvažnije da postanem standardan u momčadi “bijelih”. Sjajno sam primljen i okružen pravim prijateljstvom - rekao je Inoha koji je u Hajduk stigao kao desni bek, stoper, ali se može koristiti i kao zadnji vezni.

Kao što vidimo, u igri glavom i strijelac može biti. Ipak, najprirodnije mu je mjesto – stoper, s Mariom Maločom se ustalio kao tandem, a visok je 179 centimetara.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/inoha-ni-u-japanu-nema-rizota-kao-sto-se-kuha-u-hajduku-146863 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=9d81d6bf9097d770e854a2c06eb21e0b36f4bd9f [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Inoha%3A+Ni+u+Japanu+nema+ri%C5%BEota+kao+%C5%A1to+se+kuha+u+Hajduku+&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Finoha-ni-u-japanu-nema-rizota-kao-sto-se-kuha-u-hajduku-146863 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Finoha-ni-u-japanu-nema-rizota-kao-sto-se-kuha-u-hajduku-146863 )
Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM

Inoha: Ni u Japanu nema rižota kao što se kuha u Hajduku

Piše PSD.
27. listopada 2011. - 23:07

Tamo, amo, nebeski letač

Masahiko Inoha je standardni reprezentativac Japana, uredno pozivan od izbornika japanske nogometne selekcije Talijana Alberta Zaccheronija za svaku reprezentativnu priliku, bez obzira da li Inohu koristio u igri ili mu pak sjedio kao pričuva na klupi.

Tako je od svoga dolaska u Hajduk minulog ljeta Inoha već triput letio natrag prema domovini i Aziji, u kolovozu, rujnu i listopadu te se vraćao “kući” u Split, na Meje i Poljud. Rekorder po miljama, nebeski letač!

Nije lako bez Kente ali zna: Balun, dodaj, skoči, evo me!

Uz Inohu je najprije bio vjerni pratitelj Kenta Kasai koji mu je nastojao bliskim prijateljstvom premosti...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2024 16:17