StoryEditorOCM
HajdukAli to nije sve

Kadeti Hajduka nisu uspjeli napraviti potpuni preokret, eliminirani na velikom turniru u SAD-u, ali ne stižu još doma

Piše Sport SD
7. travnja 2024. - 11:04

Seriji odličnih rezultata kadeta Hajduka u SAD-u došao je kraj. Momci trenera Luke Vučka nisu se uspjeli plasirati u polufinale velikog MLS Next turnira koji se igra u Brandetonu na Floridi. U četvrtfinalu je od ‘bijelih‘ bolji bio sastav Philadelphia Union rezultatom 2:4. Oba pogotka za Hajduk zabio je Duje Matić.

Prethodno je Hajduk osvojio prvo mjesto u skupini u kojoj su bila tri domaća sastava New York City FC (1:0), Seattle Sounders F.C. (4:1) i Columbus Crew (poraz 0:2). Hajduk i New York City Football Club su osvojili po šest, a Seattle Sounders FC i Columbus Crew po tri boda. Zatim su ‘bijeli‘ eliminirali New York Red Bulls (1:1 pa 5:3 s 11m), ali uslijedila je eliminacija od Philadelphia Uniona.

Pomoćni trener kadeta, bivši kapetan seniorske momčadi Hajduka Goran Milović je za Hajduk Digital komentirao nastup na turniru.

- Bila je ovo izrazito teška, fizički zahtjevna utakmica, puna duela, ničijih baluna. Oni su bili malo agresivniji, čvršći, žešći. Nakon što smo gubili 0:3 pokazali smo karakter, smanjili na 2:3 i doveli utakmicu u neizvjesnost. Nažalost, oni su četvrtim pogotkom potvrdili pobjedu. Analizirat ćemo utakmicu, vidjeti gdje smo griješili. Ovo je turnir, nema popravnog - rekao je Milović.

No, ‘bijeli‘ se još ne vraćaju doma.

- Organizacija turnira je takva da imamo još neke kako oni to ovdje zovu ‘showcase games‘ (egzibijske utakmice, nap.a.). Sigurno ćemo s još nekim odigrati. Bilo bi lijepo da pobijedimo tu utakmicu da ipak zadovoljniji odemo kući. Ovo je poraz iz kojeg ćemo izvući pouke. Susreli smo se ovdje s kadetskim nogometom kakav se ne igra u Hrvatskoj, s puno agresivnosti, žustrine, s puno ‘divljeg‘ nogometa čemu se trebalo prilagoditi. Bilo je ovo veliko iskustvo i igračima i nama u stručnom stožeru - kazao je Milović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 18:06