stdClass Object ( [id] => 128187 [title] => Kandidati za Upravu složni: Hajduku treba reanimacija [alias] => kandidati-za-upravu-slozni-hajduku-treba-reanimacija [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] => Uprava, dolazi! Prvih deset kandidata za novu Hajdukovu upravu prošlo je ispitivanje. Sve je obavljeno po najavama, vrlo precizno i transparentno. Povjerenstvo za odabir novog trijumvirata “bijelih” okupilo se u Poljudu točno u 13 sati, nije bilo problema da poziraju u punom sastavu: Anđelka Visković, Jako Andabak, Vinko Cuzzi, Šime Luketin i Vinko Ljubičić pripremili su se da budu ispitivačka komisija. Pola sata kasnije kroz ulazna vrata poljudskog stadiona počeli su dolaziti kandidati na kolokvij kod strogih profesora.

Prvi među njima, led je probio Željko Baljkas, zadržao se gotovo pola sata na brifiranju, premda je predviđeno vrijeme bilo kvarat od ure, petnaest minuta za svakoga, tako da se još po dolasku na stadion gospođa dogradonačelnica ponadala kako bi s današnjom trećinom posla mogli biti gotovi do 16 sati. No, pomalo, “take your time”, uzmi svo vrijeme, nema žurbe, jedino je važno da posao bude kvalitetno odrađen.

Jedna od dvije žene koje su se javile na natječaj
Prvi po silasku niz stubište, dakle, bio je Baljkas (53):
- Uvijek sam na faksu izlazio prvi na ispite, navikao sam prednjačiti u svemu sa svojom pozicijom u abecedi. Ispite sam davao u predrokovima, ako bi bilo moguće - rekao nam je s osmijehom samopouzdanja profesor kineziologije koji Hajduka “proučava s kineskog zida”.

Jesu li strogi?
- Nisu bili strogi, ali lako je s pitanjima kad znam odgovore. Ponudio sam da budem član uprave zadužen za pitanja struke, želio bih pokrenuti novi projekat, oslonac Hajduka na regiju. Ne tražim posao, jer posla mi ne fali, ali dajem ideju i viziju kojoj bih se sav posvetio.

Desetak općih i pojedinačnih pitanja, kratka prezentacija, svim kandidatima isto, otkrili smo ubrzo kako Povjerenstvo funkcionira.

U neka doba se s gornjeg kata spustio aktualni predsjednik Nadzornog odbora Petroslav Sapunar.
- Mladići, čekate... - obratio se reporterima.

A vi ste odustali, povukli kandidaturu?
- Treba dati mlađima šansu - osmjehnuo se i otišao.

Mali “brejk” u iščekivanju, eto potom Mladena Bašića i Davora Božića. Sačekali su na kraju ispitivanja jedan drugoga pred vratima i zajedno se spustili do reportera.

Mladen Bašić (35) diplomirani je inženjer strojarstva, bivši rukometaš, kasnije trener i predsjednik kluba Krilnik iz Splita, ali i djelatnik pogona Coca-cole u Solinu sa znatnim poslovnim iskustvom.
- Pokušao bih implementirati svoja rukometna iskustva u Hajduk. U drugom krugu ću, ako me pozovu, prezentirati ideju Hajduka koja se temelji na vječnosti i odgovornom ponašanju prema socijalnim uzusima i vrijednosti, te društvenoj zajednici.

Davor Božić (43), ovlašteni je državni revizor, s kancelarijama na Rivi. Ako se preseli na Poljud zna za što se kandidira:
- Ja sam za člana koji je zadužen za poslovanje, predstavio sam ustrojstvo i djelokrug kluba kako ga ja vidim. Prezentirao sam posao člana uprave odgovornog za financije. Kratkoročni ciljevi, program u šest točaka, financijski nadasve odgovorno...

Povjerenstvo se, vidimo, drži osnovnih pitanja: zašto se javljate, što očekujete, što nudite... Ima i dodatno viđenje: koliko snažno želiš biti u upravi, “di si bija, šta si radija”...
Uvesti red čvrstom rukom

Za Matu Brajkovića (57), diplomiranog pravnika i bivšeg načelnika Odjela za maloljetničku delikvenciju Policijske uprave splitsko-dalmatinske nije bilo dilema:
- Treba uvesti i primijeniti red, rad i disciplinu. U određenim trenucima prilagoditi se i čvrstoj ruci, nego šta! Torcida je dala Kodeks, usvojili smo ga, Zakon o navijačima je izglasan... Treba maknuti kaveze i ograde, te inzistirati na maksimalnoj odgovornosti svih. I zaposlenika u klubu, ali i navijača. Da se ne događa da menadžeri sastavljaju momčad i da se trenere po glavi mlati bejzbol-palicama!



Ivo Burić
(54), ekonomist, kaže da je iznenadio odgovorima Povjerenstvo.
- Rekao sam otvoreno, iznenadili su se: nije mi primaran sportski rezultat, jer on tek dolazi kao posljedica ukupnog rada!  Maksimalno sam zadovoljan razgovorom i ovo što sam ih iznenadio zapravo je pozitivno. Naravno da mi je stalo do pozitivnog sportskog rezultata, ali on dolazi tek nakon što profunkcionira ukupno ustrojstvo i kvalitetan rad u klubu. Pretpostavljam da nije lako živjeti u sadašnjoj financijskog situaciji, nemam iluzija, ali neke stvari treba bolje realizirati, iskoristiti, na primjer uvjeren sam da se proslava 100 godina kluba mogla bolje oploditi, bilo je tu novca što ga, moj je dojam,  naprosto nismo znali podići s ulice – rekao nam je Burić.

Prošlo je već 15.30 sati dok je svoj pledoaje izlagao Pavle Ciccareli (39), bivši zaposlenik Hajduka, donedavna šef marketinga “bijelih”, meštar iz Amerike, iskoristio je svoj četvrt sata:
- Vrlo profesionalno i odmjereno ispitivanje, uobičajen prvi razgovor, gospođa Anđelka drži sve konce u svojim rukama... Pričao sam o sebi, o profesionalnom životu, mojim fakultetima. Znate da sam bio u Hajduku i da taj moj posao nije dovršen, volio bih ga zaokružiti, završiti. Kad govorimo o planovima, onda je kod svih kandidata u 80 posto sve to identično, razlika je samo da se dobro planira i dobro provodi.

A da se Ciccarelli opet vrati marketingu Hajduka, bez obzira na ovaj natječaj, pitali smo:
- Nisam razmišljao o tome, Hajduk ima svoga šefa marketinga, mene zanima ovaj natječaj!

Stipe Čizmić (70) najstariji je među kandidatima, liječnik anesteziolog, “u mirovini, ali ne miruje”!
- Odmah sam se s komisijom sporazumio, bilo je odlično! Hajduku treba reanimacija, ali da me dobro razumijete, treba mu reanimacija igre! Nužan je povratak lijepe igre koja će davati golove, pobjede, a ona se mora temeljiti na mentalnim vještinama i tehnikama.

Mentalnim?!
- Pa da, Hajduku utakmica ne traje 90 minuta, Hajduk primi gol i stane, voda mu navre u uši, a treba kontrolirati emocije, stresove, pritiske i nositi se s opravdanim kritikama – anesteziolog je na tragu angažmana psihologa.

Iva Ćulumović Županović (35) stigla je iz Rovinja u pratnji supruga Zorana, magistrica ekonomske znanosti, zaposlena u Hrvatskom telekomu u Rijeci i puna je ideja kako oploditi Hajdukov brand.
- Voljela bih da je trajalo malo duže, na kraju mi je žao da smo samo malo razgovarali. Neki su bili zadovoljni mojim nastupom, neki sasvim ozbiljni, pa ne znam... Ali, ne mora na ovome sve završiti, ako i ne prođem dalje željela bih pomoći Hajduku na bilo koji način, imam zbilja mnogo ideja koje bi financijski očvrsnule klub, spremna sam na daljnje kontakte za suradnju. Oštro sam protiv ideje o sučeljavanju kandidata na malim ekranima, jer bi onda drugi klubovi mogli te ideje iskoristiti, na to sam upozorila Povjerenstvo – rekla nam je gospođa Iva.

Ante Gabrić (32), diplomirani ekonomist iz Splita pri kraju postdiplomskog, predavač na Ekonomskom fakultetu i na visokoj školi Aspira u Splitu potvrdio je da kandidira za člana uprave zaduženog za financije:
- Smatram da je Hajduk profitabilan i samoodrživ projekt, treba se samofinancirati i biti neovisan o Gradu. Može tržišno poslovati i povećati vrijednost dionica. Dati važnost javnom natječaju, budžet povećati na 12 do 13 milijuna eura godišnje, podizati vrijednost dionica, mislim da je sve to realno. Transferi bi morali sudjelovati samo sa 30 posto klupskog proračuna, marketing 35 posto, a ostale stvari, tv-prava, prihod od ulaznica također sa 35 posto. Sve to nije utopija – rekao je Gabrić, zadovoljan kako ga je Povjerenstvo pomno saslušalo.



SLAVEN ALFIREVIĆ
FOTO: NIKOLA VILIĆ / CROPIX


‘Lady Visković’

Deset kandidata je za nama, peteročlano Povjerenstvo povuklo se nešto prije 17 sati na razgovor u klupski restoran, nisu željeli davati izjave.
Jeste li zadovoljni, upitali smo gospođu Anđelku Visković?
- Da, da...

Može li kakva preciznija izjava?
- Ništa, ništa, osmjehnula se i produžila dalje u društvu Luketina, Cuzzija, Andabaka i Ljubičića.
Danas se posao nastavlja, subotom izjutra u Poljudu novih je desetak kandidata na tapetu.

Naš dojam? Šaroliko, ali bolje od očekivanog!

Iskreni Džoić nije žalio puta

Dražen Džoić (42), doktor poljoprivrednih znanosti iz Gunje pokraj Županje došao je da kaže kako – odustaje:
- Uprava Hajduka je za splitsku dicu, a za mene velikog navijača iz Slavonije bilo je dovoljno veliko zadovoljstvo što je natječaj objavljen, što se time stvari kreću nabolje. Rekao sam sebi, javit ću se, ali samo da pozdravim te ljude i takvu odluku, da ih vidim kad me pozovu... Došao sam, rekao da odustajem, oni se oduševili iskrenošću i baš smo lijepo popričali desetak minuta. Rekli su mi poslati suvenire.



[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Peteročlana ‘izborna komisija’ prošla desetoro kandidata za upravu kluba, nastavak slijedi danas [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2011-03-25 21:13:10 [created_by] => 31 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2011-03-29 00:39:32 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2011-03-26 21:08:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 8742 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2011/03/26/SPORT/VUKAS00.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "350x250" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 15230706 Threads: 4 Questions: 3173108011 Slow queries: 7109212 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 235422257 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 48 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/kandidati-za-upravu-slozni-hajduku-treba-reanimacija-128187 [printLink] => /sport/hajduk/kandidati-za-upravu-slozni-hajduku-treba-reanimacija-128187?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 116276 [name] => HAJDUKKANDIDAT [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hajdukkandidat [link] => /tag/hajdukkandidat ) [1] => stdClass Object ( [id] => 118989 [name] => kandidathajduk [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => kandidathajduk [link] => /tag/kandidathajduk ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Peteročlana ‘izborna komisija’ prošla desetoro kandidata za upravu kluba, nastavak slijedi danas [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Kandidati za Upravu složni: Hajduku treba reanimacija [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-15-15-56-02-31 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2011/03/26/SPORT/VUKAS00.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2011/03/26/SPORT/VUKAS00.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}Uprava, dolazi! Prvih deset kandidata za novu Hajdukovu upravu prošlo je ispitivanje. Sve je obavljeno po najavama, vrlo precizno i transparentno. Povjerenstvo za odabir novog trijumvirata “bijelih” okupilo se u Poljudu točno u 13 sati, nije bilo problema da poziraju u punom sastavu: Anđelka Visković, Jako Andabak, Vinko Cuzzi, Šime Luketin i Vinko Ljubičić pripremili su se da budu ispitivačka komisija. Pola sata kasnije kroz ulazna vrata poljudskog stadiona počeli su dolaziti kandidati na kolokvij kod strogih profesora.

Prvi među njima, led je probio Željko Baljkas, zadržao se gotovo pola sata na brifiranju, premda je predviđeno vrijeme bilo kvarat od ure, petnaest minuta za svakoga, tako da se još po dolasku na stadion gospođa dogradonačelnica ponadala kako bi s današnjom trećinom posla mogli biti gotovi do 16 sati. No, pomalo, “take your time”, uzmi svo vrijeme, nema žurbe, jedino je važno da posao bude kvalitetno odrađen.

Jedna od dvije žene koje su se javile na natječaj
Prvi po silasku niz stubište, dakle, bio je Baljkas (53):
- Uvijek sam na faksu izlazio prvi na ispite, navikao sam prednjačiti u svemu sa svojom pozicijom u abecedi. Ispite sam davao u predrokovima, ako bi bilo moguće - rekao nam je s osmijehom samopouzdanja profesor kineziologije koji Hajduka “proučava s kineskog zida”.

Jesu li strogi?
- Nisu bili strogi, ali lako je s pitanjima kad znam odgovore. Ponudio sam da budem član uprave zadužen za pitanja struke, želio bih pokrenuti novi projekat, oslonac Hajduka na regiju. Ne tražim posao, jer posla mi ne fali, ali dajem ideju i viziju kojoj bih se sav posvetio.

Desetak općih i pojedinačnih pitanja, kratka prezentacija, svim kandidatima isto, otkrili smo ubrzo kako Povjerenstvo funkcionira.

U neka doba se s gornjeg kata spustio aktualni predsjednik Nadzornog odbora Petroslav Sapunar.
- Mladići, čekate... - obratio se reporterima.

A vi ste odustali, povukli kandidaturu?
- Treba dati mlađima šansu - osmjehnuo se i otišao.

Mali “brejk” u iščekivanju, eto potom Mladena Bašića i Davora Božića. Sačekali su na kraju ispitivanja jedan drugoga pred vratima i zajedno se spustili do reportera.

Mladen Bašić (35) diplomirani je inženjer strojarstva, bivši rukometaš, kasnije trener i predsjednik kluba Krilnik iz Splita, ali i djelatnik pogona Coca-cole u Solinu sa znatnim poslovnim iskustvom.
- Pokušao bih implementirati svoja rukometna iskustva u Hajduk. U drugom krugu ću, ako me pozovu, prezentirati ideju Hajduka koja se temelji na vječnosti i odgovornom ponašanju prema socijalnim uzusima i vrijednosti, te društvenoj zajednici.

Davor Božić (43), ovlašteni je državni revizor, s kancelarijama na Rivi. Ako se preseli na Poljud zna za što se kandidira:
- Ja sam za člana koji je zadužen za poslovanje, predstavio sam ustrojstvo i djelokrug kluba kako ga ja vidim. Prezentirao sam posao člana uprave odgovornog za financije. Kratkoročni ciljevi, program u šest točaka, financijski nadasve odgovorno...

Povjerenstvo se, vidimo, drži osnovnih pitanja: zašto se javljate, što očekujete, što nudite... Ima i dodatno viđenje: koliko snažno želiš biti u upravi, “di si bija, šta si radija”...
Uvesti red čvrstom rukom

Za Matu Brajkovića (57), diplomiranog pravnika i bivšeg načelnika Odjela za maloljetničku delikvenciju Policijske uprave splitsko-dalmatinske nije bilo dilema:
- Treba uvesti i primijeniti red, rad i disciplinu. U određenim trenucima prilagoditi se i čvrstoj ruci, nego šta! Torcida je dala Kodeks, usvojili smo ga, Zakon o navijačima je izglasan... Treba maknuti kaveze i ograde, te inzistirati na maksimalnoj odgovornosti svih. I zaposlenika u klubu, ali i navijača. Da se ne događa da menadžeri sastavljaju momčad i da se trenere po glavi mlati bejzbol-palicama!



Ivo Burić
(54), ekonomist, kaže da je iznenadio odgovorima Povjerenstvo.
- Rekao sam otvoreno, iznenadili su se: nije mi primaran sportski rezultat, jer on tek dolazi kao posljedica ukupnog rada!  Maksimalno sam zadovoljan razgovorom i ovo što sam ih iznenadio zapravo je pozitivno. Naravno da mi je stalo do pozitivnog sportskog rezultata, ali on dolazi tek nakon što profunkcionira ukupno ustrojstvo i kvalitetan rad u klubu. Pretpostavljam da nije lako živjeti u sadašnjoj financijskog situaciji, nemam iluzija, ali neke stvari treba bolje realizirati, iskoristiti, na primjer uvjeren sam da se proslava 100 godina kluba mogla bolje oploditi, bilo je tu novca što ga, moj je dojam,  naprosto nismo znali podići s ulice – rekao nam je Burić.

Prošlo je već 15.30 sati dok je svoj pledoaje izlagao Pavle Ciccareli (39), bivši zaposlenik Hajduka, donedavna šef marketinga “bijelih”, meštar iz Amerike, iskoristio je svoj četvrt sata:
- Vrlo profesionalno i odmjereno ispitivanje, uobičajen prvi razgovor, gospođa Anđelka drži sve konce u svojim rukama... Pričao sam o sebi, o profesionalnom životu, mojim fakultetima. Znate da sam bio u Hajduku i da taj moj posao nije dovršen, volio bih ga zaokružiti, završiti. Kad govorimo o planovima, onda je kod svih kandidata u 80 posto sve to identično, razlika je samo da se dobro planira i dobro provodi.

A da se Ciccarelli opet vrati marketingu Hajduka, bez obzira na ovaj natječaj, pitali smo:
- Nisam razmišljao o tome, Hajduk ima svoga šefa marketinga, mene zanima ovaj natječaj!

Stipe Čizmić (70) najstariji je među kandidatima, liječnik anesteziolog, “u mirovini, ali ne miruje”!
- Odmah sam se s komisijom sporazumio, bilo je odlično! Hajduku treba reanimacija, ali da me dobro razumijete, treba mu reanimacija igre! Nužan je povratak lijepe igre koja će davati golove, pobjede, a ona se mora temeljiti na mentalnim vještinama i tehnikama.

Mentalnim?!
- Pa da, Hajduku utakmica ne traje 90 minuta, Hajduk primi gol i stane, voda mu navre u uši, a treba kontrolirati emocije, stresove, pritiske i nositi se s opravdanim kritikama – anesteziolog je na tragu angažmana psihologa.

Iva Ćulumović Županović (35) stigla je iz Rovinja u pratnji supruga Zorana, magistrica ekonomske znanosti, zaposlena u Hrvatskom telekomu u Rijeci i puna je ideja kako oploditi Hajdukov brand.
- Voljela bih da je trajalo malo duže, na kraju mi je žao da smo samo malo razgovarali. Neki su bili zadovoljni mojim nastupom, neki sasvim ozbiljni, pa ne znam... Ali, ne mora na ovome sve završiti, ako i ne prođem dalje željela bih pomoći Hajduku na bilo koji način, imam zbilja mnogo ideja koje bi financijski očvrsnule klub, spremna sam na daljnje kontakte za suradnju. Oštro sam protiv ideje o sučeljavanju kandidata na malim ekranima, jer bi onda drugi klubovi mogli te ideje iskoristiti, na to sam upozorila Povjerenstvo – rekla nam je gospođa Iva.

Ante Gabrić (32), diplomirani ekonomist iz Splita pri kraju postdiplomskog, predavač na Ekonomskom fakultetu i na visokoj školi Aspira u Splitu potvrdio je da kandidira za člana uprave zaduženog za financije:
- Smatram da je Hajduk profitabilan i samoodrživ projekt, treba se samofinancirati i biti neovisan o Gradu. Može tržišno poslovati i povećati vrijednost dionica. Dati važnost javnom natječaju, budžet povećati na 12 do 13 milijuna eura godišnje, podizati vrijednost dionica, mislim da je sve to realno. Transferi bi morali sudjelovati samo sa 30 posto klupskog proračuna, marketing 35 posto, a ostale stvari, tv-prava, prihod od ulaznica također sa 35 posto. Sve to nije utopija – rekao je Gabrić, zadovoljan kako ga je Povjerenstvo pomno saslušalo.



SLAVEN ALFIREVIĆ
FOTO: NIKOLA VILIĆ / CROPIX


‘Lady Visković’

Deset kandidata je za nama, peteročlano Povjerenstvo povuklo se nešto prije 17 sati na razgovor u klupski restoran, nisu željeli davati izjave.
Jeste li zadovoljni, upitali smo gospođu Anđelku Visković?
- Da, da...

Može li kakva preciznija izjava?
- Ništa, ništa, osmjehnula se i produžila dalje u društvu Luketina, Cuzzija, Andabaka i Ljubičića.
Danas se posao nastavlja, subotom izjutra u Poljudu novih je desetak kandidata na tapetu.

Naš dojam? Šaroliko, ali bolje od očekivanog!

Iskreni Džoić nije žalio puta

Dražen Džoić (42), doktor poljoprivrednih znanosti iz Gunje pokraj Županje došao je da kaže kako – odustaje:
- Uprava Hajduka je za splitsku dicu, a za mene velikog navijača iz Slavonije bilo je dovoljno veliko zadovoljstvo što je natječaj objavljen, što se time stvari kreću nabolje. Rekao sam sebi, javit ću se, ali samo da pozdravim te ljude i takvu odluku, da ih vidim kad me pozovu... Došao sam, rekao da odustajem, oni se oduševili iskrenošću i baš smo lijepo popričali desetak minuta. Rekli su mi poslati suvenire.



[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/kandidati-za-upravu-slozni-hajduku-treba-reanimacija-128187 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=b934286bdd7d0569c08a8c669e5436224921f606 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Kandidati+za+Upravu+slo%C5%BEni%3A+Hajduku+treba+reanimacija&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fkandidati-za-upravu-slozni-hajduku-treba-reanimacija-128187 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fkandidati-za-upravu-slozni-hajduku-treba-reanimacija-128187 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Peteročlana ‘izborna komisija’ prošla desetoro kandidata za upravu kluba, nastavak slijedi danas [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
HajdukPeteročlana ‘izborna komisija’ prošla desetoro kandidata za upravu kluba, nastavak slijedi danas

Kandidati za Upravu složni: Hajduku treba reanimacija

Piše PSD.
26. ožujka 2011. - 22:08
Uprava, dolazi! Prvih deset kandidata za novu Hajdukovu upravu prošlo je ispitivanje. Sve je obavljeno po najavama, vrlo precizno i transparentno. Povjerenstvo za odabir novog trijumvirata “bijelih” okupilo se u Poljudu točno u 13 sati, nije bilo problema da poziraju u punom sastavu: Anđelka Visković, Jako Andabak, Vinko Cuzzi, Šime Luketin i Vinko Ljubičić pripremili su se da budu ispitivačka komisija. Pola sata kasnije kroz ulazna vrata poljudskog stadiona počeli su dolaziti kandidati na kolokvij kod strogih profesora.

Prvi među njima, led je probio Željko Baljkas, zadržao se gotovo pola sata na brifiranju, premda je predviđeno vrijeme bilo kvarat od ure, petnaest minuta za svakoga, tako da se još po dolasku na stadion gospođa dogradonačelnica ponadala kako bi s današnjo...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2024 17:56