StoryEditorOCM
HajdukLivaja ga pamti

Kontroverzni gazda PAOK-a, Putinov prijatelj koji je s pištoljem ušao na travnjak, ipak ne dolazi na Poljud

8. kolovoza 2023. - 18:05

Kontroverzni predsjednik PAOK-a Ivan Savvidis ipak ne stiže na gostovanje svoje momčadi kod Hajduka u četvrtak na Poljudu.

Grčko-ruski biznismen koji je od 2012. godine na čelu solunskog kluba prema dostupnim informacijama ipak ne bi trebao biti u delegaciji PAOK-a koja stiže na prvu utakmicu 3. pretkola Konferencijske lige koja se u četvrtak u Splitu igra s Hajdukom. Savvidis je vratio PAOKu vrh grčkog nogometa, financijski je stabilizirao klub, vratio 2015. godine dugove, ali najpoznatiji je po cijelom nizu incidenata u kojima je sudjelovao kao i po bliskoj povezanosti s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Gazda PAOK-a najviše je bio u fokusu javnosti kada je prije pet godina s pištoljem oko pojasa ušao na travnjak na utakmici PAOK-a i AEK-a te prijetio sucu nakon što je gol njegove momčadi u 90. minuti poništio zbog zaleđa. Poslije tog susreta u kojem je tada za AEK nastupao današnji igrač Hajduka Marko Livaja Savvidis je dobio trogodišnju zabranu pristupa stadionima od strane Nogometnog saveza Grčke.

Savvidis koji je rođen u Gruziji (tada dijelu SSSR-a) je poznat i po prijateljskim i političkim vezama s Putinom čije je stranke bio član, kao i član tamošnjeg parlamenta Dume. Grčki mediji posljednjih dana pišu kako se Savvidis nakon dvije godine izbivanja u Rusiji ponovno stigao u Grčku, ali samo na kratki odmor. Njegov dolazak na Poljud na utakmicu se ne očekuje.

image
AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 19:15