stdClass Object ( [id] => 174060 [title] => Ljubo Pavasović Visković: Kerume, urazumi se, da Hajduk ne postane bivši klub [alias] => ljubo-pavasovic-viskovic-kerume-urazumi-se-da-hajduk-ne-postane-bivsi-klub [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Hajdukovac prije svega, odvjetnik Ljubo Pavasović Visković, član Nadzornog odbora Hajduka, odmah mi je obećao intervju kad sam ga nazvao da mi pravno objasni što se ovo događa, može li Kerum na Gradskom vijeću smijeniti svih u Nadzornom odboru. Ne može, ali može, međutim ne bi smio, no vidjet ćemo… Pa iščekujući ishod Pavasović obećava intervju ali da se najprije strasti smire:

- Toliko sam ljut kao hajdukovac, ne samo kao član NO, da sam ovako u telefon spreman reći i ono što nije za medijski prostor. Ali, dokle god bude šanse da Hajduk sve nas u ovoj ludoj situaciji ipak povijesno preživi, nadživi, dotle ću se trudit suzdržat i radije artikulirat taj intervju u korist Hajduka. Srećom stvari ipak nisu baš sasvim izmakle kontroli te ima smisla i dalje govoriti o Hajdukovoj budućnosti.

Još uvijek ima nade za Hajduk, pa Ljubo Pavasović Visković evo daje artikulirani intervju pod naslovom kojim Keruma poziva na razum ako Hajduku želi dobro. Razgovaramo jučer ujutro pa pitam Pavasovića je li moguće da sve to vrijeme nije bilo nekog normalnog kontakta između Nadzornog odbora i Keruma koji je u biti spona s Gradskim vijećem, dakle glavnim vlasnikom Hajduka.

- Pitanje je logično, ali moram priznati da su se stvari odvijale tako da bi svatko na našem mjestu u Nadzornom odboru zaključio, dakle stekao dojam da je Grad ono, baš opra ruke od Hajduka. Da klub ide baš apjombo dolje. Jako brzo i što brže pada, to je Grad sve dalje. Hajduk je već dugo kao ničiji klub. Kao neka naplavina izbačena iz povijesti Splita. Nema vlasnika, a ima ga u onome koga uopće nije briga. Osim onih nešto sitnih dioničara koji su zabrinuti za klub. Dok se pravi i jedini stvarni vlasnik kluba, tradicije, ugleda… distancira od svog bogatstva, od svoje baštine?!

I zato nije bilo pravog dodira s Kerumom i Gradom?

- Ali da me se krivo ne shvati, ja se s tim ne slažem, mislim da Grad mora imati puni kontakt s Hajdukom, ne spadam u one koji privatizaciju Hajduka vide u budućnosti u jednom privatnom vlasniku. Ne, kao specifični klub Hajduk mora ostati vlasništvo Grada. Točnije, moje osobno mišljenje je da Hajduk mora ostati vlasništvom ljudi iz ovog kraja, ajmo to tako definirat.

Zašto vlasnika nije briga za njegovo vlasništvo?!

- Kako to mogu objasniti, razumjeti? Hajduk je skoro posljednje što je ostalo od Splita. Ajde, recite vi, pamtite Split iz davnina, pisali ste o njemu iz raznih uglova, i povijest Hajduka koja je kao i povijest Splita. Ali gdje su svi ti identiteti Splita? Što je ostalo još?

A jedino Hajduk…

- Pa ipak i vi ste pisali kako je nenormalno sad dati jamstvo Hajduku za kredit. Shvaćam potpuno tešku situaciju u cijeloj zemlji, nije lako osiromašenom narodu, ali uvjeren sam da Hajduk ne smije nestati.

 Tako je, mora se naći načina za nova odricanja u korist Hajduka. Ali s još jednim jamstvom, ne samo za kredit, nego i za upravljanje Hajdukom, dakle da neće i taj kredit biti spiskan kao dosadašnji. Je li se Kerum uplašio tog pritiska, tog rizika…

- Kažem vam, Split je izgubio sve osim Dioklecijanove palače, ali to nije živo tkivo, vrijedno kamenje, drago kamenje, ali tko može danas na stadion protiv nižerazrednog euro-protivnika dovest 25.000 ljudi, cijeli jedan grad u biti? Hajduk ostaje i ovakav kakvim smo ga unizili, ipak jedna neuništiva instituacija. Za nju se isplati žrtvovat. I mi smo u Nadzornom odboru u ovih sedam mjeseci napravili pakao od svog života pokušavajući spasiti Hajduk.

 Zašto isto to ne bi mislio i Kerum?

- Ne mogu govoriti što misli Kerum…. Ja sam se jučer prije utakmice tresa oće li uopće doć išta svita u Poljud u ovoj situaciji. I mi u Nadzornom odboru mogli smo past u moralu, osjetit se izvrijeđanim, popljucanim, mogli smo pokupit tunje i nestat, pa vidi kako bi se prevarili, vidi koliko je svita došlo u Poljud usprkos svemu.

 A zašto se Kerum pokupio sa stadiona usred utakmice?

- Ne znam, ne mogu govorit o Kerumu na taj način, nisam s njim i ovdje i ondje. No, nisam baš siguran da ga je utakmica uopće zanimala.

Zakasnio je na utakmicu, pa ubrzo otišao, piše u novinama.

Hajduk ostaje i ovakav kakvim smo ga
unizili, ipak jedna neuništiva instituacija.
Za nju se isplati žrtvovat
- Nemojte me gurat da objašnjavam Kerumove poteze kao da ga poznajem, kao da to uopće mogu. Ima tu previše neobjašnjivih stvari, ali ne mislim da je ovo što se sad špekulira, dakle ne mislim da Kerum ima neke baš temeljite, ozbiljne razloge za sve ovo.

 Kako pravno stoji ta situacija? Tko je uopće vas izabrao, imate li ikakav razlog postojanja i djelovanja ako Kerum na svakoj sjednici preko noći može poništiti bilo koju vašu odluku?

- Nas je izabrao Grad. Dakle, mi smo izabrani od strane vlasnika Hajduka. Prema tome mi zastupamo interese vlasnika. Dakle, Grada. Ovdje se sad radi da mi zastupamo interese tvrtke, dakle Hajduka. Da bismo štitili interese vlasništva. Logično je da pokušavamo klub, tvrtku, vlasništvo spasit od stečaja, definitivnog gubitka, kraha, nestajanja.

A govore da Kerum želi upravo suprotno, uotpit Hajduka?

- Eto to je ono što govorim da se ne slažem da Kerum ima neki temeljiti monstruozni plan s Hajdukom. Mislim da je možda pao pod utjecaj krivih savjetnika, kad me već toliko tjerate da objašnjavam njegove najintimnije motive, a to je naravno nemoguće. Ali nema ničega na osnovu čega bi se moglo razmuno objasniti ove njegove poteze. Jer banka vam nudi kredit, spas, a oni u Gradu se pet dana misle oko nekog papira koji se zove jamstvo. To izaziva nervozu, a svaka lova, da tako kažem, bježi od svake nervoze, neizvjesnosti. Roje se pitanja, sumnje…

Međutim, Grad je već bio izglasao jamstvo? Čemu onda to!

- Nemam pojma, Keruma je netko loše savjetovao.

Ali on tvrdi da je predsjednik NO Paladino naivno pregovarao s bankom i da su uvjeti pogubni, te da o financijama zna koliko i Kerum o operaciji srca.

- Budite sigurni da je dr Paladino iskusan u tim pregovorima, da je posjedujući i menadžerske sposobnosti dokazao puno toga gradeći kompletno novo Rebro. Kerum se vara u toj procjeni. Krivo su ga savjetovali i u pogledu Andabaka, plaše ga da će preuzeti klub. Niti će Andabak preuzeti klub, niti je Nadzorni odbor za takav plan. A da ne govorim da niti Brbić nije izabran kao čovjek Andabaka nego kao objektivno izuzetno sposobni poslovni čovjek i veliki hajdukovac s torcidaškim korjenima iz mladosti.

I vi ste iz tog miljea?

- Ne bih sad o tome. Bio sam žestoki navijač, i u Nadzornom odboru se tih dana prisjetimo danas Koceić i ja, znali smo se i suprotstavit navijačim koji su nas napadali ako bi se to dogodilo na gostovanjima. Najopasnije je bilo u Beogradu, zatim Mostaru i uopće po Bosni. Svi smo se mi u mladosti tukli za svoju ljubav imenom Hajduk, pa mi nije jasno da se sad ne možemo oko svega toga jednostavno složiti. Jer najgore šta bi se sad moglo dogoditi Hajduku jest da se počnemo međusobno cipelariti.

Hoćete li preživjeti, valja najprije riješiti slučaj Šibenik.

- Riješit ćemo, utakmica je isto pokazala da Hajduk ima tu potrebnu duhovnu snagu, viziju, razlog za bitku. To mora shvatiti i Kerum

Pa evo, i moje prvo pitanje je bilo kako je moguće da se s Kerumom ne dogovarate, čujete, sastajete…

- Ne odlučujem osobno o tome, i ne znam što će NO odlučiti, ali evo ja osobno pozivam Keruma javno na razum, na pametno zajedničko vođenje Hajduka u život a ne u smrt.

Ima li za to nade? Koji je sljedeći Kerumov potez? Morate to znati, kao i u šahu!

- Ne znam, ali osjećam da postoji prostor za dogovor. Mora postojati. Mora to i on shvatiti. I mislim da je već shvatio, da se zrnce razuma pojavilo u onom trenutku kad se nije otišlo do kraja na Gradskom vijeću. Da je Kerum otišao do kraja, a mogao je, mi bismo svi bili smijenjeni, Hajduk bi ostao bez vlasti i preko noći postao bi bivši klub. Moramo svi zajedno zaigrati na kartu tog zrnca razuma. Definitivno očekujem od Keruma da se za dobrobit Hajduka informira kod ozbiljnih i stručnih ljudi. Te da preuzme odgovornost i donese odluku. Ne priliči osobi koja ima titulu gradonačelnika ovo što se zbiva, Ne može se ovako ponašat. Vjerujem u Hajduk nakon jučerašnje utakmice, te mladosti i krcatih tribina. Ne mogu vjerovat da u to neće vjerovat i Kerum.

mario garber

Brbiću povjerenje

Hajdukova povijest zaslužila je baš predsjednika kakav je Marin Brbić. A nažalost ova sadašnjost je nešto što predsjednik Brbić ne zaslužuje. U pitanju je ozbiljan poslovni čovjek i hajdukovac koji u dvije godine, ako mu damo puno povjerenje, može iznutra stvoriti osnovne preduvjete da izrastemo u moćno pripremljeni klub i za vanjske uspjehe. 

Mi imamo sve predispozicije bolje od Dinama. Igrače, navijače,podneblje, tradiciju, temperament, a onda poslovno marketing i sve što nas nadograđuje. Ona mlada ekipa Hajduka potvrđuje da se te dvije godine mogu izdržati dok se na svim razinama ne utemeljimo kao moćni klub. Brbić se vratio u klub, radit će kao i svi mi, na što smo se dobivši mandat obavezali pred Gradom kao stvarnim vlasnikom Hajduka.


[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => ‘Niti će Andabak preuzeti klub, niti je Nadzorni odbor za takav plan. A da ne govorim da niti Brbić nije izabran kao čovjek Andabaka’ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => POZIV NA DIJALOG [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2012-07-21 19:46:15 [created_by] => 38 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2012-07-24 15:45:02 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2012-07-23 21:55:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 18180 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2012/07/21/spektar/REMETINEC_SANADER22-210711.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "700x489" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7869582 Threads: 4 Questions: 1579097695 Slow queries: 4818720 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111986652 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 53 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/ljubo-pavasovic-viskovic-kerume-urazumi-se-da-hajduk-ne-postane-bivsi-klub-174060 [printLink] => /sport/hajduk/ljubo-pavasovic-viskovic-kerume-urazumi-se-da-hajduk-ne-postane-bivsi-klub-174060?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 229982 [name] => LjuboPavasovićVisković [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => ljubopavasovicviskovic [link] => /tag/ljubopavasovicviskovic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [Subtitle] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => ‘Niti će Andabak preuzeti klub, niti je Nadzorni odbor za takav plan. A da ne govorim da niti Brbić nije izabran kao čovjek Andabaka’ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => POZIV NA DIJALOG [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Ljubo Pavasović Visković: Kerume, urazumi se, da Hajduk ne postane bivši klub [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-17-09-15-16-38 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2012/07/21/spektar/REMETINEC_SANADER22-210711.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2012/07/21/spektar/REMETINEC_SANADER22-210711.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Hajdukovac prije svega, odvjetnik Ljubo Pavasović Visković, član Nadzornog odbora Hajduka, odmah mi je obećao intervju kad sam ga nazvao da mi pravno objasni što se ovo događa, može li Kerum na Gradskom vijeću smijeniti svih u Nadzornom odboru. Ne može, ali može, međutim ne bi smio, no vidjet ćemo… Pa iščekujući ishod Pavasović obećava intervju ali da se najprije strasti smire:

- Toliko sam ljut kao hajdukovac, ne samo kao član NO, da sam ovako u telefon spreman reći i ono što nije za medijski prostor. Ali, dokle god bude šanse da Hajduk sve nas u ovoj ludoj situaciji ipak povijesno preživi, nadživi, dotle ću se trudit suzdržat i radije artikulirat taj intervju u korist Hajduka. Srećom stvari ipak nisu baš sasvim izmakle kontroli te ima smisla i dalje govoriti o Hajdukovoj budućnosti.

Još uvijek ima nade za Hajduk, pa Ljubo Pavasović Visković evo daje artikulirani intervju pod naslovom kojim Keruma poziva na razum ako Hajduku želi dobro. Razgovaramo jučer ujutro pa pitam Pavasovića je li moguće da sve to vrijeme nije bilo nekog normalnog kontakta između Nadzornog odbora i Keruma koji je u biti spona s Gradskim vijećem, dakle glavnim vlasnikom Hajduka.

- Pitanje je logično, ali moram priznati da su se stvari odvijale tako da bi svatko na našem mjestu u Nadzornom odboru zaključio, dakle stekao dojam da je Grad ono, baš opra ruke od Hajduka. Da klub ide baš apjombo dolje. Jako brzo i što brže pada, to je Grad sve dalje. Hajduk je već dugo kao ničiji klub. Kao neka naplavina izbačena iz povijesti Splita. Nema vlasnika, a ima ga u onome koga uopće nije briga. Osim onih nešto sitnih dioničara koji su zabrinuti za klub. Dok se pravi i jedini stvarni vlasnik kluba, tradicije, ugleda… distancira od svog bogatstva, od svoje baštine?!

I zato nije bilo pravog dodira s Kerumom i Gradom?

- Ali da me se krivo ne shvati, ja se s tim ne slažem, mislim da Grad mora imati puni kontakt s Hajdukom, ne spadam u one koji privatizaciju Hajduka vide u budućnosti u jednom privatnom vlasniku. Ne, kao specifični klub Hajduk mora ostati vlasništvo Grada. Točnije, moje osobno mišljenje je da Hajduk mora ostati vlasništvom ljudi iz ovog kraja, ajmo to tako definirat.

Zašto vlasnika nije briga za njegovo vlasništvo?!

- Kako to mogu objasniti, razumjeti? Hajduk je skoro posljednje što je ostalo od Splita. Ajde, recite vi, pamtite Split iz davnina, pisali ste o njemu iz raznih uglova, i povijest Hajduka koja je kao i povijest Splita. Ali gdje su svi ti identiteti Splita? Što je ostalo još?

A jedino Hajduk…

- Pa ipak i vi ste pisali kako je nenormalno sad dati jamstvo Hajduku za kredit. Shvaćam potpuno tešku situaciju u cijeloj zemlji, nije lako osiromašenom narodu, ali uvjeren sam da Hajduk ne smije nestati.

 Tako je, mora se naći načina za nova odricanja u korist Hajduka. Ali s još jednim jamstvom, ne samo za kredit, nego i za upravljanje Hajdukom, dakle da neće i taj kredit biti spiskan kao dosadašnji. Je li se Kerum uplašio tog pritiska, tog rizika…

- Kažem vam, Split je izgubio sve osim Dioklecijanove palače, ali to nije živo tkivo, vrijedno kamenje, drago kamenje, ali tko može danas na stadion protiv nižerazrednog euro-protivnika dovest 25.000 ljudi, cijeli jedan grad u biti? Hajduk ostaje i ovakav kakvim smo ga unizili, ipak jedna neuništiva instituacija. Za nju se isplati žrtvovat. I mi smo u Nadzornom odboru u ovih sedam mjeseci napravili pakao od svog života pokušavajući spasiti Hajduk.

 Zašto isto to ne bi mislio i Kerum?

- Ne mogu govoriti što misli Kerum…. Ja sam se jučer prije utakmice tresa oće li uopće doć išta svita u Poljud u ovoj situaciji. I mi u Nadzornom odboru mogli smo past u moralu, osjetit se izvrijeđanim, popljucanim, mogli smo pokupit tunje i nestat, pa vidi kako bi se prevarili, vidi koliko je svita došlo u Poljud usprkos svemu.

 A zašto se Kerum pokupio sa stadiona usred utakmice?

- Ne znam, ne mogu govorit o Kerumu na taj način, nisam s njim i ovdje i ondje. No, nisam baš siguran da ga je utakmica uopće zanimala.

Zakasnio je na utakmicu, pa ubrzo otišao, piše u novinama.

Hajduk ostaje i ovakav kakvim smo ga
unizili, ipak jedna neuništiva instituacija.
Za nju se isplati žrtvovat
- Nemojte me gurat da objašnjavam Kerumove poteze kao da ga poznajem, kao da to uopće mogu. Ima tu previše neobjašnjivih stvari, ali ne mislim da je ovo što se sad špekulira, dakle ne mislim da Kerum ima neke baš temeljite, ozbiljne razloge za sve ovo.

 Kako pravno stoji ta situacija? Tko je uopće vas izabrao, imate li ikakav razlog postojanja i djelovanja ako Kerum na svakoj sjednici preko noći može poništiti bilo koju vašu odluku?

- Nas je izabrao Grad. Dakle, mi smo izabrani od strane vlasnika Hajduka. Prema tome mi zastupamo interese vlasnika. Dakle, Grada. Ovdje se sad radi da mi zastupamo interese tvrtke, dakle Hajduka. Da bismo štitili interese vlasništva. Logično je da pokušavamo klub, tvrtku, vlasništvo spasit od stečaja, definitivnog gubitka, kraha, nestajanja.

A govore da Kerum želi upravo suprotno, uotpit Hajduka?

- Eto to je ono što govorim da se ne slažem da Kerum ima neki temeljiti monstruozni plan s Hajdukom. Mislim da je možda pao pod utjecaj krivih savjetnika, kad me već toliko tjerate da objašnjavam njegove najintimnije motive, a to je naravno nemoguće. Ali nema ničega na osnovu čega bi se moglo razmuno objasniti ove njegove poteze. Jer banka vam nudi kredit, spas, a oni u Gradu se pet dana misle oko nekog papira koji se zove jamstvo. To izaziva nervozu, a svaka lova, da tako kažem, bježi od svake nervoze, neizvjesnosti. Roje se pitanja, sumnje…

Međutim, Grad je već bio izglasao jamstvo? Čemu onda to!

- Nemam pojma, Keruma je netko loše savjetovao.

Ali on tvrdi da je predsjednik NO Paladino naivno pregovarao s bankom i da su uvjeti pogubni, te da o financijama zna koliko i Kerum o operaciji srca.

- Budite sigurni da je dr Paladino iskusan u tim pregovorima, da je posjedujući i menadžerske sposobnosti dokazao puno toga gradeći kompletno novo Rebro. Kerum se vara u toj procjeni. Krivo su ga savjetovali i u pogledu Andabaka, plaše ga da će preuzeti klub. Niti će Andabak preuzeti klub, niti je Nadzorni odbor za takav plan. A da ne govorim da niti Brbić nije izabran kao čovjek Andabaka nego kao objektivno izuzetno sposobni poslovni čovjek i veliki hajdukovac s torcidaškim korjenima iz mladosti.

I vi ste iz tog miljea?

- Ne bih sad o tome. Bio sam žestoki navijač, i u Nadzornom odboru se tih dana prisjetimo danas Koceić i ja, znali smo se i suprotstavit navijačim koji su nas napadali ako bi se to dogodilo na gostovanjima. Najopasnije je bilo u Beogradu, zatim Mostaru i uopće po Bosni. Svi smo se mi u mladosti tukli za svoju ljubav imenom Hajduk, pa mi nije jasno da se sad ne možemo oko svega toga jednostavno složiti. Jer najgore šta bi se sad moglo dogoditi Hajduku jest da se počnemo međusobno cipelariti.

Hoćete li preživjeti, valja najprije riješiti slučaj Šibenik.

- Riješit ćemo, utakmica je isto pokazala da Hajduk ima tu potrebnu duhovnu snagu, viziju, razlog za bitku. To mora shvatiti i Kerum

Pa evo, i moje prvo pitanje je bilo kako je moguće da se s Kerumom ne dogovarate, čujete, sastajete…

- Ne odlučujem osobno o tome, i ne znam što će NO odlučiti, ali evo ja osobno pozivam Keruma javno na razum, na pametno zajedničko vođenje Hajduka u život a ne u smrt.

Ima li za to nade? Koji je sljedeći Kerumov potez? Morate to znati, kao i u šahu!

- Ne znam, ali osjećam da postoji prostor za dogovor. Mora postojati. Mora to i on shvatiti. I mislim da je već shvatio, da se zrnce razuma pojavilo u onom trenutku kad se nije otišlo do kraja na Gradskom vijeću. Da je Kerum otišao do kraja, a mogao je, mi bismo svi bili smijenjeni, Hajduk bi ostao bez vlasti i preko noći postao bi bivši klub. Moramo svi zajedno zaigrati na kartu tog zrnca razuma. Definitivno očekujem od Keruma da se za dobrobit Hajduka informira kod ozbiljnih i stručnih ljudi. Te da preuzme odgovornost i donese odluku. Ne priliči osobi koja ima titulu gradonačelnika ovo što se zbiva, Ne može se ovako ponašat. Vjerujem u Hajduk nakon jučerašnje utakmice, te mladosti i krcatih tribina. Ne mogu vjerovat da u to neće vjerovat i Kerum.

mario garber

Brbiću povjerenje

Hajdukova povijest zaslužila je baš predsjednika kakav je Marin Brbić. A nažalost ova sadašnjost je nešto što predsjednik Brbić ne zaslužuje. U pitanju je ozbiljan poslovni čovjek i hajdukovac koji u dvije godine, ako mu damo puno povjerenje, može iznutra stvoriti osnovne preduvjete da izrastemo u moćno pripremljeni klub i za vanjske uspjehe. 

Mi imamo sve predispozicije bolje od Dinama. Igrače, navijače,podneblje, tradiciju, temperament, a onda poslovno marketing i sve što nas nadograđuje. Ona mlada ekipa Hajduka potvrđuje da se te dvije godine mogu izdržati dok se na svim razinama ne utemeljimo kao moćni klub. Brbić se vratio u klub, radit će kao i svi mi, na što smo se dobivši mandat obavezali pred Gradom kao stvarnim vlasnikom Hajduka.


[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/ljubo-pavasovic-viskovic-kerume-urazumi-se-da-hajduk-ne-postane-bivsi-klub-174060 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=00eb53a3749ea31f0ffeb7671690073e53076cac [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Ljubo+Pavasovi%C4%87+Viskovi%C4%87%3A+Kerume%2C+urazumi+se%2C+da+Hajduk+ne+postane+biv%C5%A1i+klub+&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fljubo-pavasovic-viskovic-kerume-urazumi-se-da-hajduk-ne-postane-bivsi-klub-174060 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fljubo-pavasovic-viskovic-kerume-urazumi-se-da-hajduk-ne-postane-bivsi-klub-174060 )
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => ‘Niti će Andabak preuzeti klub, niti je Nadzorni odbor za takav plan. A da ne govorim da niti Brbić nije izabran kao čovjek Andabaka’ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => POZIV NA DIJALOG [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
HajdukPOZIV NA DIJALOG

Ljubo Pavasović Visković: Kerume, urazumi se, da Hajduk ne postane bivši klub

Piše PSD.
23. srpnja 2012. - 23:55

Hajdukovac prije svega, odvjetnik Ljubo Pavasović Visković, član Nadzornog odbora Hajduka, odmah mi je obećao intervju kad sam ga nazvao da mi pravno objasni što se ovo događa, može li Kerum na Gradskom vijeću smijeniti svih u Nadzornom odboru. Ne može, ali može, međutim ne bi smio, no vidjet ćemo… Pa iščekujući ishod Pavasović obećava intervju ali da se najprije strasti smire:

- Toliko sam ljut kao hajdukovac, ne samo kao član NO, da sam ovako u telefon spreman reći i ono što nije za medijski prostor. Ali, dokle god bude šanse da Hajduk sve nas u ovoj ludoj situaciji ipak povijesno preživi, nadživi, dotle ću se trudit suzdržat i radije artikulirat taj intervju u korist Hajduka. Srećom stvari ipak nisu baš sasvim izmakle kontroli te ima smisla i dalje govoriti o Hajduk...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. svibanj 2024 11:15