StoryEditorOCM
Hajdukpredaja štafete

Mali svijet u Umagu: tu je trener kojem su ‘bijeli‘ skuhali smjenu u Osijeku, a stigao i sin bivšeg hajdukovca

Piše Slaven Alfirević
18. siječnja 2024. - 16:09

Promenada je gostiju u hotelu Coral u Umagu, mijenjaju se nogometne momčadi na pripremama kao na pokretnoj traci, ode Fehervar, ode Celje, a štafetu je preuzeo Slask iz Wroclawa, a evo su stigli i Austrijanci da prave društvo hajducima, DSV Leoben, druga liga. Interesantno je što njih vodi Rene Poms, nekadašnji alter ego Nenada Bjelice i pomoćni mu trener u Dinamu i Osijeku. Kasnije je Poms i samostalno vodio Osijek, a sad se vratio u svoju Austriju.

Hajduk mu nije u dobrom sjećanju, lani u ožujku Poms je u Osijeku smijenjen nakon poraza od Hajduka! Pa kud baš u istom hotelu da Rene Poms gleda Hajdukove trenerke. Nogometna raskrižja uvijek ponude zanimljive i neočekivane susrete.

Leoben je klub u kojem igra i Deni Alar, naturalizirani Austrijanac koji ima 33 godine, a otac mu Goran bio je centarfor Hajduka, "devetka" u ona doba klasičnog numeriranja, došao je u Poljud iz Osijeka i u sezoni 88/89 odigrao je 16 prvenstvenih utakmica i postigao dva gola za Hajduk. Svoj prvi službeni nastup imao je protiv Čelika u Splitu 7. kolovoza 1988. u doba trenera Pere Nadoveze, odigrao je i jednu utakmicu za kup. U 12 prijateljskih utakmica dao je dva gola. Bilo je to doba navale Krstović, Karačić, Alar, Gračan, Bokšić, a otraga "sjekirice", half linija Tipurić, Jerkan, Pejović. I uža obrana Pralija, Tošić, Dražić

Sin Deni Alar mu je u Leobenu koji je s Hajdukom u istom hotelu u Umagu. Mali je svijet.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 23:01