StoryEditorOCM
HajdukKakva pegula

Melnjak ipak teže ozljeđen, prijeti mu duga stanka, taman kada je ponovno ušao u krug reprezentativaca

30. listopada 2023. - 19:46

Dario Melnjak ipak je teže ozlijeđen. Sve je izgledniji scenarij od kojeg je strahovao trener Hajduka Mislav Karoglan. Hajdukovom nogometašu po svemu sudeći stradao je križni ligament na prvenstvenom gostovanju kod Slaven Belupa u petak u Koprivnici. Čekaju se još službene potvrde, dodatni nalazi, druga mišljenja, ali zasad ne sluti na dobro. Vrlo vjerojatno je pred Melnjakom duža pauza. Obično kod ovakvih ozljeda nogometaši izbivaju s travnjaka barem po pola godine.

Mada su prve informacije govorile kako vjerojatno ipak nije riječ o težoj ozljedi, ipak je Melnjak ozbiljnije ozlijeđen. Zaplesalo mu je koljeno u petak, u jednoj situaciji kada uopće nije bio u duelu. Nakratko se tada i vratio u igru, ali brzo je morao na klupu. Prvi dojmovi poslije utakmice davali su određene razloge za optimizam, kao i sam Melnjak.

- Mislim da nije ništa strašno. Vjerujem da sam već sutra na treningu - govorio je Melnjak nakon susreta.

Ipak, napravljena magnetska rezonanca ga ne daje. Makar se još uvijek vrijedi nadati, sve dokle god ne dođe službena klupska potvrda o koliko dugom će se izbivanju raditi.

Nevjerojatno je da je ozljeda sustigla Melnjaka baš u situaciji kada se nakon dvije i pol godine trebao vratiti u krug reprezentacije. Naime, izbornik Zlatko Dalić svrstao ga je danas među igrače s pretpozivima za ključne utakmice kvalifikacija za Euro 2024. s Latvijom i Armenijom, Da je zdrav, dobri su bili izgledi da bi se Melnjak naknadno priključio reprezentaciji u ovom finišu kvalifikacija. Ovako je pred njim vjerojatno vrlo duga pauza. Novi je ovo težak udarac Hajduku koji ionako nije u bajnoj situaciji.

Zanimljivo, otprilike u ovo vrijeme lani vrlo slično je stradao i kapetan Hajduka Lovre Kalinić, na susretu s Lokomotivom. A prije mjesec dana križni ligament ozlijedio je i Ivan Perišić, za kojeg se očekuje da će se također priključiti, vratiti u Hajduk.

Problema s ozljedom ima i Niko Sigur. U njegovom slučaju je u pitanju ozljeda gležnja. Prema prvim informacijama pred njim bi ipak trebala biti samo kraća pauza, ali i u tom slučaju treba pričekati službenu potvrdu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. svibanj 2024 02:06