stdClass Object ( [id] => 53684 [title] => Miše i Buljan: U Kupu je sve moguće!(FOTOGALERIJA, VIDEO) [alias] => mise-i-buljan-u-kupu-je-sve-moguce-fotogalerija-video [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Hajduk je u zadnjim sekundama spasio zasluženi bod u Koprivnici nakon što je s pričuvnim sastavom cijelo vrijeme igrao sasvim dopadljivu utakmicu revijalnog tipa pa se u zadnje tri minute našao na rubu nezasluženog poraza nakon što je Marasev šut pogodio splitsku mrežu.

No, nogometna pravda je zadovoljena kad je Ibričić u stilu pravog velemajstora izvadio zeca iz šešira, izveo solo-akciju kroz gusto naseljenu obranu domaćih i naprosto pozvao Aračića da iz blizine poentira - veliki plus za Aračića koji je krenuo u napad da u zadnjim sekundama popravi što se popraviti dade.

Objektivno, malo ova utakmica znači, ali nikad nije lijepo izgubiti. Posebno ako si remi na terenu sasvim zaslužio. Istini za volju, Hajdukova momčad je znatno pala u zadnjih 15-ak minuta.

Dotad Splićani su bili ukupno bolji, ali nisu znali materijalizirati tu prednost, nego su se zadovoljili umjetničkim dojmom da su bolji i da se to očitava na semaforu s bezbojnih 0:0.

A onda su počeli kopniti, u ovoj postavi bilo je previše igrača koji su minimalno nastupali, osjetio se umor, pa je odjednom Slaven izvršio veliki pritisak prema Tomiću.

Tada je reagirao i trener Miše ubacivši u igru Gabrića i Ibričića. Međutim, kao neki zli usud dogodio se pogodak domaćih koji je zaprijetio da kompromitira dotad dobro odrađenu zamisao da se s rezervama bezbolno prođe kroz koprivre Koprivnice.

Srećom za bijele uslijedila je brza reakcija, magičan potez Ibričića koji ga za desetak minuta provedenih u igri odmah promovira u junaka Hajdukova remija. Pa time i u najboljeg igrača utakmice po našoj procjeni. Ibro je spasio stvar, zavezao je u grop domaću obranu, servirao remi za Aračića i time je sve vratio u bezbolnu normalu.

Sa 1:1 u Koprivnici Hajduk čuva mir i nadu u čudo za veliki okršaj što ga zaziva u četvrtak u Poljudu u finalnom kup-revanšu protiv Dinama.

Pričuve su ukupno položile ispit i odgovorile zahtjevima trenera Miše, a kome bi se (bismo!) to moglo objasniti da je na kraju ostalo 0:1.

slaven alfirević

Miše: Čeka ih "sportski" pakao...

Remi u Koprivnici zadovoljio je hajdukovce, posebno što je rasplet bio, kako kažu, zasluženo sretan. Izjednačenje u zadnjoj sekundi, ali po svemu - pravično za sve ono što se prikazivalo tijekom cijele utakmice

- Drago mi je da smo uspjeli poravnati jer smo to nadasve zaslužili. Utakmica je bila dobra, a ja mogu biti zadovoljan i zbog toga što je naum da osvježimo naše udarne igrače u potpunosti uspio. Momčad koja je igrala je zaslužila dobar rezultat i pogodak koji je postignut u zadnjim trenucima zapravo je pravedna nagrada za uloženi trud i prikazanu igru - rekao je Hajdukov trener Ante Miše.

Već počinje zagrijavanje za revanš protiv Dinama u četvratak, u finalu Kupa:

- Sad se okrećemo tom velikom susretu i našem velikom ispitu da damo sve o sebe i pokušamo ostvariti čudo. Rekao sam da će Dinamo u Poljudu dočekati  pakao, ali to nadasve mislim u sportskom pogledu o tome što će se nasuprot njima naći naša momčad maksimalno motivirana i spremna da popravi loš dojam iz posljednjih utakmica.

Pogodak Ante Aračića na asistenciju Senijada Ibričića nije pokvario raspoloženje u taboru Slavena. Svi su se došli pozdraviti s trenerom Milom Petkovićem koji nakon ovog prvenstva odlazi iz Koprivnice.

No, ostavio je dubok trag, u Koprivnici se vesele uspješnom sezonom:

- Možda će netko reći da je utakmica prošla u revijalnom tonu, ali sam dubokog uvjerenja da je bila zanimljiva i kvalitetna. Možda je falilo natjecateljske dramatike, ali su na kraju golovi u samom finišu i to podarili publici.

- Remi je pravedan ishod, mi jesmo poveli u samom finišu, ali treba sportski priznati da je veći dio utakmice Hajduk bio premoćniji i izveo više opasnih akcija - džentlmenski je bio raspoložen Mile Petković, trener Slaven Belupa u odlasku.

Senijad Ibričić je ispred Hajdukova autobusa što ih se spremao voziti na zagrebački aerodrom primao čestitke:

- Jel’de, tri minute je dosta da igram!? A šta ja zanam, krenuo sam na sve ili ništa, i prošao ih, koliko, trojicu, četvoricu, ni sam ne kontam... Pucao sam, a vi napišite da je to bila asistencija - smije se Ibričić zadovoljan što se iz njegovog poteza izrodilo spasonosno izjednačenje.

Osmijeh smo uočili i na licu sportskog direktora Ivana Buljana:

- Dobro je da nismo izgubili, dapače vrlo je važno! I to najviše zbog toga jer poraz nismo zaslužili. Igralo se dobro, mnogi su iskoristili svoju priliku. A sad ajmo pokušati u četvrtak napraviti čudo i sustići Dinamovih 3:0.

- Igrao sam takve utakmice i kad sam gubio i sustizao veliku prednost. Znam vrlo dobro da je sve moguće - rekao nam je Buljan.

Ibro dirka naš...

Vjekoslav Tomić 6,5 - nekoliko solidnih obrana, a gol je primio udarcem izbliza, iskosa, bilo je teško bolje reagirati;

Marijan Buljat 6,5 - ovaj put se ograničio na obrambene zadatke i ispunio ih je na način da je zadovoljio i sebe i nas;

Ivan Strinić 6 - nastupio je nakon duže pauze, nezaliječenog koljena, rezerviran;

Giovanni Rosso 6 - svaki put kad ga vidimo kako igra zažalimo zbog čega se u Hajduk nije vratio znatno ranije, nego tek u 37. godini;

Mario Maloča 7 - najbolji u obrani, s nekoliko britkih intervencija spašavao je neugodne situacije i pokazao je da se na njega apsolutno mora računati;

Ante Aračić 7 - sretni strijelac, dugo će pamtiti Koprivnicu, prošle jeseni je ovdje debitirao za Hajduk, a sad postigao vrijedan i značajan pogodak u zadnjoj minuti. Gol kao nagrada za trud što ga je unosio tijekom cijele utakmice;

Dario Jertec 6,5 - Dadač je unio u ovaj nastup cijelog sebe, bio je oprezan u obrani toliko da je gubio dah prema naprijed, ali je želio svakako pokazati kako zaslužuje da i iduće godine konkurira za Hajdukov dres;

Mario Brkljača 6 - bila bi to i bolja ocjena da je u njegovim nogama više snage i moći. Logično je da je “padao”, jer je dugo pauzirao;

Ante Vukušić 6 - mali zvrk ima smisao za igru, i može doista postati opasan napadač;

Mladen Bartolović 5,5 - i on se pošteno trudio, ali je neke lopte znao nekontrolirano odaslati kojekuda;

Marin Tomasov 6,5 - željeli bismo vjerovati da je ovo utakmica njegova povratka u formu. Pokazao je probojnost i želju da pregrize krizu vidljivu u ranijim nastupima;

Umjesto Tomasova od 80. minute je ušao Drago Gabrić (6,5) i desetak minuta pokazao svu živost koja ga krasi, a umjesto Bartolovića od 82. minute je zaigrao Senijad Ibričić (7) i u zadnjim trenucima izveo akciju koja je dovela Aračića u izjednačenje čime se Ibričić još jednom pokazao kao pravi majstor.

Pa što da je u igri proveo samo desetak minuta kad je spasio stvar!?

10 - U trokutu Tomasov - Jertec - Bartolović rodilo se prvo uzbuđenje na utakmici i šansa za Hajduk, ali je Splićani nisu materijalizirali. Rodić je dobro intervenirao.

12 - Eto opet Splićana, agilno su počeli, Tomasov je oteo loptu svome protivniku i povukao napad, produžio je za Strinića koji ga je pretrčao i produžio naprijed, nailazio je Strinić centralno prema Rodiću, šutirao desnom nogom, a visoki Rodić se opružio koliko je dug i širok i loptu iz desnog donjeg kuta izbio u korner. Iz kornera ništa.

13 - Poduzetnija igra Hajduka otvorila je prostor za kontru domaćih, ali je kontranapad Slavena zamro u traženju kruha svrh pogače, Posavec, Vručina i Delić su se na koncu prekombinirali.

15 - Hajduk je opet bio u šesnaestercu Slavena, Vukušić je varkom tijela propustio loptu za natrčaloga Jerteca zdesna, Jertec je oštro pucao, a Rodić opet odbio u korner.

25 - Hajduk je imao loptu, a Slaven kontre. Sad je Vručina bježao i bježao, izmicao se preprekama sve dok ga nije u odsudnome trenutku sustigao Maloča.

39 - Opet je Maloča spasio. Iz Hajdukove inicijative nije bilo šansi, a zamirisala bi opasnost kad bi domaći krenuli preko centra. Nečuvan je bio Gregurina, dugo je vukao loptu, pa je poslužio Posaveca lijevo, da bi Maloča uklizavajući osujetio opasnost.

45 - Još jedna polušansa za Slaven. Vručina je poželio zaprijetiti lobom vidjevši da je Tomić istrčao, ali taj mlaki udarac nije bio dobro tempiran, pa je Tomić balun ubrao kao zrelu krušku.

53 - Lijepa akcija Tomasov - Brkljača - Tomasov, lijepi dupli pas, i onda je Bartolović pucao preko gola.

68 - Bartolović je izglednoj situaciji oklijevao, obrana domaćih mu je uklizala...

70 - Jertec je iz kornera dobro ciljao Rossu, ali ipak ne, za dlaku je Hajdukov igrač pucao previsoko.

71 - Jajalo je pokušao udarcem iskosa, ali to je bio samo korner za domaćine.

74 - Obećavajuća akcija Jerteca, ali ga je balun udario u ruku i sudac je prekinuo napad “bjelih”.

76 - Posavec je pucao preko gola.

80 - Poldrugač je pucao u Tomića;

81 - Gabrić je Marasa zaustavio odgurivanjem ramenom, bilo je opasno, nije bio jedanaesterac...

86 - Pokušao je Jajalo oštrim udarcem, ali je Tomić bio na mjestu.

1:0 Maras

87 - Poveo je Slaven kad je Maras iskoristio povratnu loptu Jurića s gol-aut crte. Natrčao je Maras i oštrim prizemnim udarcem slijeva iskosa probio Tomića i Hajdukovu obranu, lopta je odsjela u donjem lijevom kutu.

1:1 Aračić

90+3 - Hajduk se nije predao, Senijad Ibričić je zapravo spasio “bijele”. Izveo je pravu majstoriju, driblingom se provukao između trojice-četvorice igrača i onda pucao.

No, to se pretvorilo u asistenciju za Aračića koji se našao sam na drugoj vratnici, tako da je tu loptu neometan izbliza spakirao u mrežu za izjednačenje! Bravo za Aračića, ali i hvala Ibričiću za čarobnu akciju - 1:1!

Slaven - Hajduk 1:1

KOPRIVNICA - Gradski stadion.

Gledatelja oko 3500.

Sudac: Igor Križarić (Čakovec) - 7

Žuti kartoni: Vručina, Poldrugač i Kokalović (Slaven Belupo) te Rosso (Hajduk)

Strijelci: 1:0 Maras (87), 1:1 Aračić (93)

Najbolji igrač: Senijad Ibričić (Hajduk)

SLAVEN BELUPO: Rodić (7), Purić (6) (od 65. Šafarić 6,5), Maras (7), Poldrugač (6,5), Kokalović (6), Rogulj (7), Gregurina (6), Jajalo (6,5), Vručina (5,5) (od 78. M. Jurić 6,5), S. Posavec (6,5), Delić (5,5) (od 63. Kresinger 5,5)

HAJDUK: Tomić (6,5), M. Buljat (6,5), Strinić (6), Rosso (6), Maloča (7), Aračić (7), Jertec (6,5), Brkljača (6), Vukušić (6), Bartolović (5,5) (od 82. Ibričić 7), Tomasov (6,5) (od 80. Gabrić 6,5)

foto: CROPIX

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Slaven Belupo - Hajduk 1:1 [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2009-05-24 16:17:49 [created_by] => 35 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2009-05-24 20:47:32 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2009-05-24 20:21:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 10296 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/images\/2009\/05\/25\/sport\/slaven_hajduk4-240509_thumb.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/05\/25\/sport\/slaven\/slaven_hajduk11-240509.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/05\/25\/sport\/slaven\/slaven_hajduk1-240509.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/05\/25\/sport\/slaven\/slaven_hajduk2-240509.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/05\/25\/sport\/slaven\/slaven_hajduk3-240509.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/05\/25\/sport\/slaven\/slaven_hajduk4-240509.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/05\/25\/sport\/slaven\/slaven_hajduk5-240509.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/05\/25\/sport\/slaven\/slaven_hajduk6-240509.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/05\/25\/sport\/slaven\/slaven_hajduk7-240509.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/05\/25\/sport\/slaven\/slaven_hajduk8-240509.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/05\/25\/sport\/slaven\/slaven_hajduk9-240509.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/05\/25\/sport\/slaven\/slaven_hajduk10-240509.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"468x342"},{"size0":"700x495"},{"size0":"700x516"},{"size0":"700x396"},{"size0":"700x518"},{"size0":"700x512"},{"size0":"444x550"},{"size0":"700x519"},{"size0":"700x531"},{"size0":"475x550"},{"size0":"700x461"},{"size0":"700x475"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7505469 Threads: 3 Questions: 1539146528 Slow queries: 4682832 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 110893928 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 53 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/mise-i-buljan-u-kupu-je-sve-moguce-fotogalerija-video-53684 [printLink] => /sport/hajduk/mise-i-buljan-u-kupu-je-sve-moguce-fotogalerija-video-53684?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 174592 [name] => slavenhajduk [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => slavenhajduk [link] => /tag/slavenhajduk ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Slaven Belupo - Hajduk 1:1 [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Miše i Buljan: U Kupu je sve moguće!(FOTOGALERIJA, VIDEO) [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-13-04-06-43-35 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2009/05/25/sport/slaven_hajduk4-240509_thumb.jpg [galleryCount] => 12 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2009/05/25/sport/slaven_hajduk4-240509_thumb.jpg [title] => ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/05/25/sport/slaven/slaven_hajduk11-240509.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/05/25/sport/slaven/slaven_hajduk1-240509.jpg [title] => ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/05/25/sport/slaven/slaven_hajduk2-240509.jpg [title] => ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/05/25/sport/slaven/slaven_hajduk3-240509.jpg [title] => ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/05/25/sport/slaven/slaven_hajduk4-240509.jpg [title] => ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/05/25/sport/slaven/slaven_hajduk5-240509.jpg [title] => ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/05/25/sport/slaven/slaven_hajduk6-240509.jpg [title] => ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/05/25/sport/slaven/slaven_hajduk7-240509.jpg [title] => ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/05/25/sport/slaven/slaven_hajduk8-240509.jpg [title] => ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/05/25/sport/slaven/slaven_hajduk9-240509.jpg [title] => ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/05/25/sport/slaven/slaven_hajduk10-240509.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Hajduk je u zadnjim sekundama spasio zasluženi bod u Koprivnici nakon što je s pričuvnim sastavom cijelo vrijeme igrao sasvim dopadljivu utakmicu revijalnog tipa pa se u zadnje tri minute našao na rubu nezasluženog poraza nakon što je Marasev šut pogodio splitsku mrežu.

No, nogometna pravda je zadovoljena kad je Ibričić u stilu pravog velemajstora izvadio zeca iz šešira, izveo solo-akciju kroz gusto naseljenu obranu domaćih i naprosto pozvao Aračića da iz blizine poentira - veliki plus za Aračića koji je krenuo u napad da u zadnjim sekundama popravi što se popraviti dade.

Objektivno, malo ova utakmica znači, ali nikad nije lijepo izgubiti. Posebno ako si remi na terenu sasvim zaslužio. Istini za volju, Hajdukova momčad je znatno pala u zadnjih 15-ak minuta.

Dotad Splićani su bili ukupno bolji, ali nisu znali materijalizirati tu prednost, nego su se zadovoljili umjetničkim dojmom da su bolji i da se to očitava na semaforu s bezbojnih 0:0.

A onda su počeli kopniti, u ovoj postavi bilo je previše igrača koji su minimalno nastupali, osjetio se umor, pa je odjednom Slaven izvršio veliki pritisak prema Tomiću.

Tada je reagirao i trener Miše ubacivši u igru Gabrića i Ibričića. Međutim, kao neki zli usud dogodio se pogodak domaćih koji je zaprijetio da kompromitira dotad dobro odrađenu zamisao da se s rezervama bezbolno prođe kroz koprivre Koprivnice.

Srećom za bijele uslijedila je brza reakcija, magičan potez Ibričića koji ga za desetak minuta provedenih u igri odmah promovira u junaka Hajdukova remija. Pa time i u najboljeg igrača utakmice po našoj procjeni. Ibro je spasio stvar, zavezao je u grop domaću obranu, servirao remi za Aračića i time je sve vratio u bezbolnu normalu.

Sa 1:1 u Koprivnici Hajduk čuva mir i nadu u čudo za veliki okršaj što ga zaziva u četvrtak u Poljudu u finalnom kup-revanšu protiv Dinama.

Pričuve su ukupno položile ispit i odgovorile zahtjevima trenera Miše, a kome bi se (bismo!) to moglo objasniti da je na kraju ostalo 0:1.

slaven alfirević

Miše: Čeka ih "sportski" pakao...

Remi u Koprivnici zadovoljio je hajdukovce, posebno što je rasplet bio, kako kažu, zasluženo sretan. Izjednačenje u zadnjoj sekundi, ali po svemu - pravično za sve ono što se prikazivalo tijekom cijele utakmice

- Drago mi je da smo uspjeli poravnati jer smo to nadasve zaslužili. Utakmica je bila dobra, a ja mogu biti zadovoljan i zbog toga što je naum da osvježimo naše udarne igrače u potpunosti uspio. Momčad koja je igrala je zaslužila dobar rezultat i pogodak koji je postignut u zadnjim trenucima zapravo je pravedna nagrada za uloženi trud i prikazanu igru - rekao je Hajdukov trener Ante Miše.

Već počinje zagrijavanje za revanš protiv Dinama u četvratak, u finalu Kupa:

- Sad se okrećemo tom velikom susretu i našem velikom ispitu da damo sve o sebe i pokušamo ostvariti čudo. Rekao sam da će Dinamo u Poljudu dočekati  pakao, ali to nadasve mislim u sportskom pogledu o tome što će se nasuprot njima naći naša momčad maksimalno motivirana i spremna da popravi loš dojam iz posljednjih utakmica.

Pogodak Ante Aračića na asistenciju Senijada Ibričića nije pokvario raspoloženje u taboru Slavena. Svi su se došli pozdraviti s trenerom Milom Petkovićem koji nakon ovog prvenstva odlazi iz Koprivnice.

No, ostavio je dubok trag, u Koprivnici se vesele uspješnom sezonom:

- Možda će netko reći da je utakmica prošla u revijalnom tonu, ali sam dubokog uvjerenja da je bila zanimljiva i kvalitetna. Možda je falilo natjecateljske dramatike, ali su na kraju golovi u samom finišu i to podarili publici.

- Remi je pravedan ishod, mi jesmo poveli u samom finišu, ali treba sportski priznati da je veći dio utakmice Hajduk bio premoćniji i izveo više opasnih akcija - džentlmenski je bio raspoložen Mile Petković, trener Slaven Belupa u odlasku.

Senijad Ibričić je ispred Hajdukova autobusa što ih se spremao voziti na zagrebački aerodrom primao čestitke:

- Jel’de, tri minute je dosta da igram!? A šta ja zanam, krenuo sam na sve ili ništa, i prošao ih, koliko, trojicu, četvoricu, ni sam ne kontam... Pucao sam, a vi napišite da je to bila asistencija - smije se Ibričić zadovoljan što se iz njegovog poteza izrodilo spasonosno izjednačenje.

Osmijeh smo uočili i na licu sportskog direktora Ivana Buljana:

- Dobro je da nismo izgubili, dapače vrlo je važno! I to najviše zbog toga jer poraz nismo zaslužili. Igralo se dobro, mnogi su iskoristili svoju priliku. A sad ajmo pokušati u četvrtak napraviti čudo i sustići Dinamovih 3:0.

- Igrao sam takve utakmice i kad sam gubio i sustizao veliku prednost. Znam vrlo dobro da je sve moguće - rekao nam je Buljan.

Ibro dirka naš...

Vjekoslav Tomić 6,5 - nekoliko solidnih obrana, a gol je primio udarcem izbliza, iskosa, bilo je teško bolje reagirati;

Marijan Buljat 6,5 - ovaj put se ograničio na obrambene zadatke i ispunio ih je na način da je zadovoljio i sebe i nas;

Ivan Strinić 6 - nastupio je nakon duže pauze, nezaliječenog koljena, rezerviran;

Giovanni Rosso 6 - svaki put kad ga vidimo kako igra zažalimo zbog čega se u Hajduk nije vratio znatno ranije, nego tek u 37. godini;

Mario Maloča 7 - najbolji u obrani, s nekoliko britkih intervencija spašavao je neugodne situacije i pokazao je da se na njega apsolutno mora računati;

Ante Aračić 7 - sretni strijelac, dugo će pamtiti Koprivnicu, prošle jeseni je ovdje debitirao za Hajduk, a sad postigao vrijedan i značajan pogodak u zadnjoj minuti. Gol kao nagrada za trud što ga je unosio tijekom cijele utakmice;

Dario Jertec 6,5 - Dadač je unio u ovaj nastup cijelog sebe, bio je oprezan u obrani toliko da je gubio dah prema naprijed, ali je želio svakako pokazati kako zaslužuje da i iduće godine konkurira za Hajdukov dres;

Mario Brkljača 6 - bila bi to i bolja ocjena da je u njegovim nogama više snage i moći. Logično je da je “padao”, jer je dugo pauzirao;

Ante Vukušić 6 - mali zvrk ima smisao za igru, i može doista postati opasan napadač;

Mladen Bartolović 5,5 - i on se pošteno trudio, ali je neke lopte znao nekontrolirano odaslati kojekuda;

Marin Tomasov 6,5 - željeli bismo vjerovati da je ovo utakmica njegova povratka u formu. Pokazao je probojnost i želju da pregrize krizu vidljivu u ranijim nastupima;

Umjesto Tomasova od 80. minute je ušao Drago Gabrić (6,5) i desetak minuta pokazao svu živost koja ga krasi, a umjesto Bartolovića od 82. minute je zaigrao Senijad Ibričić (7) i u zadnjim trenucima izveo akciju koja je dovela Aračića u izjednačenje čime se Ibričić još jednom pokazao kao pravi majstor.

Pa što da je u igri proveo samo desetak minuta kad je spasio stvar!?

10 - U trokutu Tomasov - Jertec - Bartolović rodilo se prvo uzbuđenje na utakmici i šansa za Hajduk, ali je Splićani nisu materijalizirali. Rodić je dobro intervenirao.

12 - Eto opet Splićana, agilno su počeli, Tomasov je oteo loptu svome protivniku i povukao napad, produžio je za Strinića koji ga je pretrčao i produžio naprijed, nailazio je Strinić centralno prema Rodiću, šutirao desnom nogom, a visoki Rodić se opružio koliko je dug i širok i loptu iz desnog donjeg kuta izbio u korner. Iz kornera ništa.

13 - Poduzetnija igra Hajduka otvorila je prostor za kontru domaćih, ali je kontranapad Slavena zamro u traženju kruha svrh pogače, Posavec, Vručina i Delić su se na koncu prekombinirali.

15 - Hajduk je opet bio u šesnaestercu Slavena, Vukušić je varkom tijela propustio loptu za natrčaloga Jerteca zdesna, Jertec je oštro pucao, a Rodić opet odbio u korner.

25 - Hajduk je imao loptu, a Slaven kontre. Sad je Vručina bježao i bježao, izmicao se preprekama sve dok ga nije u odsudnome trenutku sustigao Maloča.

39 - Opet je Maloča spasio. Iz Hajdukove inicijative nije bilo šansi, a zamirisala bi opasnost kad bi domaći krenuli preko centra. Nečuvan je bio Gregurina, dugo je vukao loptu, pa je poslužio Posaveca lijevo, da bi Maloča uklizavajući osujetio opasnost.

45 - Još jedna polušansa za Slaven. Vručina je poželio zaprijetiti lobom vidjevši da je Tomić istrčao, ali taj mlaki udarac nije bio dobro tempiran, pa je Tomić balun ubrao kao zrelu krušku.

53 - Lijepa akcija Tomasov - Brkljača - Tomasov, lijepi dupli pas, i onda je Bartolović pucao preko gola.

68 - Bartolović je izglednoj situaciji oklijevao, obrana domaćih mu je uklizala...

70 - Jertec je iz kornera dobro ciljao Rossu, ali ipak ne, za dlaku je Hajdukov igrač pucao previsoko.

71 - Jajalo je pokušao udarcem iskosa, ali to je bio samo korner za domaćine.

74 - Obećavajuća akcija Jerteca, ali ga je balun udario u ruku i sudac je prekinuo napad “bjelih”.

76 - Posavec je pucao preko gola.

80 - Poldrugač je pucao u Tomića;

81 - Gabrić je Marasa zaustavio odgurivanjem ramenom, bilo je opasno, nije bio jedanaesterac...

86 - Pokušao je Jajalo oštrim udarcem, ali je Tomić bio na mjestu.

1:0 Maras

87 - Poveo je Slaven kad je Maras iskoristio povratnu loptu Jurića s gol-aut crte. Natrčao je Maras i oštrim prizemnim udarcem slijeva iskosa probio Tomića i Hajdukovu obranu, lopta je odsjela u donjem lijevom kutu.

1:1 Aračić

90+3 - Hajduk se nije predao, Senijad Ibričić je zapravo spasio “bijele”. Izveo je pravu majstoriju, driblingom se provukao između trojice-četvorice igrača i onda pucao.

No, to se pretvorilo u asistenciju za Aračića koji se našao sam na drugoj vratnici, tako da je tu loptu neometan izbliza spakirao u mrežu za izjednačenje! Bravo za Aračića, ali i hvala Ibričiću za čarobnu akciju - 1:1!

Slaven - Hajduk 1:1

KOPRIVNICA - Gradski stadion.

Gledatelja oko 3500.

Sudac: Igor Križarić (Čakovec) - 7

Žuti kartoni: Vručina, Poldrugač i Kokalović (Slaven Belupo) te Rosso (Hajduk)

Strijelci: 1:0 Maras (87), 1:1 Aračić (93)

Najbolji igrač: Senijad Ibričić (Hajduk)

SLAVEN BELUPO: Rodić (7), Purić (6) (od 65. Šafarić 6,5), Maras (7), Poldrugač (6,5), Kokalović (6), Rogulj (7), Gregurina (6), Jajalo (6,5), Vručina (5,5) (od 78. M. Jurić 6,5), S. Posavec (6,5), Delić (5,5) (od 63. Kresinger 5,5)

HAJDUK: Tomić (6,5), M. Buljat (6,5), Strinić (6), Rosso (6), Maloča (7), Aračić (7), Jertec (6,5), Brkljača (6), Vukušić (6), Bartolović (5,5) (od 82. Ibričić 7), Tomasov (6,5) (od 80. Gabrić 6,5)

foto: CROPIX

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>












[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/mise-i-buljan-u-kupu-je-sve-moguce-fotogalerija-video-53684 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=7db053f95b568ab660c695b30532c5bf0d5cd0fb [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Mi%C5%A1e+i+Buljan%3A+U+Kupu+je+sve+mogu%C4%87e%21%28FOTOGALERIJA%2C+VIDEO%29&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fmise-i-buljan-u-kupu-je-sve-moguce-fotogalerija-video-53684 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fmise-i-buljan-u-kupu-je-sve-moguce-fotogalerija-video-53684 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Slaven Belupo - Hajduk 1:1 [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
HajdukSlaven Belupo - Hajduk 1:1

Miše i Buljan: U Kupu je sve moguće!(FOTOGALERIJA, VIDEO)

Piše PSD.
24. svibnja 2009. - 22:21

Hajduk je u zadnjim sekundama spasio zasluženi bod u Koprivnici nakon što je s pričuvnim sastavom cijelo vrijeme igrao sasvim dopadljivu utakmicu revijalnog tipa pa se u zadnje tri minute našao na rubu nezasluženog poraza nakon što je Marasev šut pogodio splitsku mrežu.

No, nogometna pravda je zadovoljena kad je Ibričić u stilu pravog velemajstora izvadio zeca iz šešira, izveo solo-akciju kroz gusto naseljenu obranu domaćih i naprosto pozvao Aračića da iz blizine poentira - veliki plus za Aračića koji je krenuo u napad da u zadnjim sekundama popravi što se popraviti dade.

Objektivno, malo ova utakmica znači, ali nikad nije lijepo izgubiti. Posebno ako si remi na terenu sasvim zaslužio. Istini za volju, Hajdukova momčad je znatno pala u zadnjih 15-ak minuta.

Dotad Splić...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2024 06:06