StoryEditorOCM
HajdukOštra poruka

Nakon gnjusnih prijetnji Svilokosu i zlouporabe čuvene krilatice, oglasio se i Hajduk: ‘Otvorila se Pandorina kutija‘

Piše Sport SD
8. ožujka 2024. - 15:34

Hrvatski nogometni savez suspendirao je suca Dejana Vukovića zbog prijetnji dopredsjedniku Komisije nogometnih sudaca Vladi Svilokosu. U gnjusnim SMS porukama koje su zgrozile javnost na kraju stoji "HŽV", hajdučka krilatica: Hajduk živi vječno. O svemu se danas službeno oglasio splitski klub, a njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Zgroženi smo konstatacijom i činjenicom da službene osobe koje sudjeluju u donošenju odluka i utječu na konačan rezultat natjecanja SuperSport HNL koriste i diskreditiraju časno ime i krilaticu HNK Hajduk na perfidan, prizeman i negativan način. Očito je da se puštanjem VAR snimki u javnost otvorila Pandorina kutija afera koje se iz dana u dan samo gomilaju, a njihovi dionici svojim izjavama, opravdanjem i ponašanjem samo kompromitiraju svoj status, ali i hrvatski nogomet u cjelini. 

Svjedoci smo posljednjih 10 dana da se na bilo koji način pokušava spriječiti i omalovažiti dugogodišnja borba Hajduka i njegovih navijača za čist i neokaljan hrvatski nogomet. Borili smo se i dalje ćemo se boriti, ali jednako tako i osuđujemo sve anomalije, prijetnje i nasilja neovisno s koje strane dolaze.

Pratimo i pozdravljamo sve konstruktivne promjene koje se događaju, ali želimo da one ne budu samo trenutno gašenje požara nego trajna odluka za postavljanje novih standarda kojima će se trajno onemogućiti povratak na staro.

Zanima nas isključivo zdrav hrvatski nogomet i liga koji će biti regularna, kvalitetnija i jednaka za sve. Ustrajat ćemo na svom putu, a sve koji dijele ljubav prema Hajduku pozivamo da u svakom trenu budu dostojni spominjanja tog imena, a one koji se lažno pozivaju na ovaj Klub ne želimo ni blizu Kluba ni blizu hrvatskog nogometa. 

HŽV!

image
Ronald Goršić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 23:15