StoryEditorOCM
Hajdukfifa manifestacija

Ništa bez Hajduka ili hajdukovaca, legenda Bijelih u Jeddahu na Svjetskom klupskom prvenstvu

Piše Slaven Alfirević
14. prosinca 2023. - 20:43

Ništa bez Hajduka ili hajdukovaca, Goran Vučević je tome novi dokaz! U Saudijskoj Arabiji, naime, u Jeddahu, od 12. do 23. prosinca odigrava se upravo jubilarno 20. FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo, natjecanje što je izraslo iz onog što smo nekoć zvali Interkontinentalni kup. Traži se klupski prvak svijeta. Nadmeće se šestorica pobjednika (kon)federacijskih natjecanja i dodatni predstavnik domaćina, Azije, a Manchester City kao prvak Europe predstavlja naš Stari kontinent.

Za nas je zanimljiv podatak da FIFA, kao organizator natjecanja, svaki dan organizira okrugle stolove, prezentacije i radionice sa brojnim poznatim imenima, a među njima je i Goran Vučević, nekadašnji nogometaš, trener, sportski direktor i šef omladinske škole, današnje Akademije Hajduka.

Vučević, to je poznato, sportski je direktor u Al Nassru, u klubu za koji nastupaju brojne svjetske zvijezde kao Cristiano Ronaldo prije svih, pa Mane, Fofana, Brozovic, Otavio, Laporte.

Vučević je zajedno s većinskim  vlasnikom i predsjednikom Atletico Madrida Miguel Angel Gilom održao radionicu za predstavnike klubova sudionika i FIFA uzvanike na temu rada u nogometnom klubu. A što je nesumnjivo velika čast za hajdukovca da je u odabranom društvu prezentera kao što su Antonio Conte, Dennis Wise, Fabio Cannavaro, Massimo Oddo. Napomenimo i to da se u jednoj od tzv. radionica očekuje i sam predsjednik FIFA-e Gianni Infantino, glavom i bradom!

Vučevića je posebno obradovao susret s Hristom Stoičkovom, Bugarom i legendom Barcelone.

U Jeddahu, u Saudijskoj Arabiji, na Svjetskom klupskom prvenstvu, Vučević i Stoičkov su se ponovno susreli, uz uspomenu na stare dane; slavno razdoblje kad su zajedno igrali za Barcelonu danas pokojnog trenera Nizozemca Johana Cruyffa, prije tri desetljeća...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 00:13