stdClass Object ( [id] => 320681 [title] => Ovo je deset problema koje Pušnik mora riješiti pod hitno [alias] => ovo-je-deset-problema-koje-pusnik-mora-rijesiti-pod-hitno [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

1. Očajna obrana

Suparničke šanse stižu iz izrazitih grešaka obrane "bijelih", Hajduk nema sigurnost u zadnjem redu, na vidjelo je to izlazilo od prvog dana, još na pripremama u Sloveniji, na primjer protiv Žalgirisa, kad je bilo bezbolno... No, sigurnost i uigranost još nije postignuta. Pušnik je otvoren: "Nemam klasnih igrača!"

Još nema poraza i zapravo ne stignu sve greške na naplatu. Ćosićeva iz prvog poluvremena sad u 9. minuti, ili Pejićeva greška iz Vinkovaca. Piccioni je išao sam na Stipicu i srećom spetljao se, a u Vinkovcima je Pejić dodao igraču Cibalije Frani Vitaiću, a Vitaićev udarac došao do Ugrine koji je izbliza promašio nepromašivo... Dakle, greške su uglavnom nekažnjene i super dok je tako, ali je obrana nesinkronizirana. Pati i zbog novog stila igre u kojem se ide žustro naprijed, ali obrana ostaje često visit kao luster na širokom, nebranjenom prostoru. Pojedinačno griješe, Ćosić i Jefferson su Rumunje darivali loptama, "neforsirane greške" idu u rečenicu "usrali su se". Kao i Bilji lanjske sezone, skloni su kiksevima i pitanje je trenutka kad će protivnik poklone iskoristiti.

Dobar rezultat pokriva i činjenicu da ne brani Lovre Kalinić. Ne ulazeći u detalje kao što je činjenica da je Lovre imao pravo na odmor i da Dante Stipica brani doista korektno, bilo bi logičnije da je Kalinić na golu, kao čvrsta obrambena karika golemih ambicija.

2. Marko Ćosić, kiks-stoper

Opet ćemo kazati da je stoper iz Zaprešića izvadio loptu iz gola u Vinkovcima i svaki put ćemo se toga sjetiti, ali da je sklon kiksevima - jest. On zna igrati, uđe lakoćom u igru, međutim u obrambenim zadacima... Sad je protiv Iasija u prvoj intervenciji krenuo s loptom u igru, ali je pogriješio, izgubio je balun. Iz čega se rodila (mala) kontra. Ništa od nje. Ali, izgubio je u tom trenutku samopouzdanje i kasnije se nije libio jednostavnijih rješenja, da gurne loptu u aut, to je bilo bolje. Prolazi vatreno krštenje i na rubu je, jer već je nanizao nekoliko krupnih grešaka, hoće li postati kiks-igrač. Pamtimo grešku u Iasiju i sad u 9. minuti krivu procjenu u skoku na centru iz čega je Piccioni imao čist poklon za 0:1 i pravo je čudo i Hajdukova sreća da to talijanski "golub" u Rumunjskoj nije iskoristio.

3. Jefferson, krivo doda na dva metra

Morao bi biti jaka karika, dosta toga je dobrog odradio, ali ima problem s dodavanjem, s predajom lopte. Najteži mu je problem kad ima loptu u nogama i nitko ga ne napada, onda traži rješenje i - doda protivniku. Onda se pitamo kakav je to Brazilac... Na stranu što je mnoge greške ispravio, pa i spasio u situaciji kad je Gheorghe pucao u prazan gol. Jefferson je određena vrijednost "razarača" i nije kreator. Ali nije ni on na potrebnoj razini, to se osjetilo, trener ga je izvadio iz igre. Ima opravdanje da je nekoliko dana bio pod temperaturom što je tek kasnije otkrio trener Pušnik. Drugi, istina je i to, ne bi ni igrao s tom upalom grla.

4. Milić na zubu publike

Hrvoje Milić trebao je od lani u ova doba biti najveće pojačanje, ali objektivno nije dao ono što se od njega očekivalo. Ipak je i danas prvi lijevi bek Hajduka, jer Marko Pejić nije bolji od njega. Kupili su i Hysena Memollu, ali on nije bolji ni od Pejića, no to je druga priča. Milić je na primjer davao sve od sebe protiv Iasija, ali nije bio imun na greške. Najgore je što je na zubu publike, pa i kad se na primjer ogradi, da čuva balun, publika negoduje. A zapravo je dio Torcide, baš navijač i igra srcem. U dobroj momčadi bi bio bolji, u slaboj se ne izdiže. Problem mu je i što Tudor odlazi naprijed, Tudor lijepo izgleda u ofenzivi, ali ga često ostavlja bez prave pomoći, pa Milić ostaje na širokom polju da se bori s brzim krilima. Ima neforsiranih grešaka, pobjegne mu čista lopta u aut ili slabo centrira, pa greškama poništi ono dobro, požrtvovnost i htijenje.

5. Dva gola dali, a bez šanse

Hajduk napada, želi presing, želi juriš, ali se sve to razbije, raspline o protivničku obranu. Hajduk je dao po dva gola u zadnje tri utakmice, po dva Iasiju, isto tako i Cibaliji. No, nema prave organizirane ofenzive da se stvaraju prigode. Ima žekje da se igra prema naprijed, zasad je to više stihija iz čega se stvara i puno šuteva iz daljine. Fali tu još uigranosti i da se vidi prava trenerova ruka prema automatizmu akcija i kombinacija. Dakle, padnu golovi na silinu, ali šansi baš i nema da se stvaraju. Pušnik želi dobiti 5:3, ne zanima ga 0:0, da stavi Jeffersona i Biljija (dobra rola Ukrajinca, istaknimo je) na primjer na dva zadnja vezna i da sve osigura...

6. Vlašić, utopljen u sivilo

Možda žurimo, ali ako je to momak koji vrijedi koliko i cijeli Iasi, onda bismo od njega očekivali da sve sam riješi... Kao da je i on u sivilu momčadi koja je igrala – katastrofa. Istina je i da je – umoran, premda za 19-godišnjeg kapetana ta riječ ne postoji. Ali, odigrao je sve, bez predaha i zadrške. Po učinku, hvalio ga je trener Iasija Napoli u prvoj utakmici, u Vinkovcima je bio najbolji (dodavanje petom za strijelca Kožulja), sad je bio – kakav? Klasa više od ostalih, izgura dvojicu, doda, dupli pas s Ohandzom, imao je pet svojih poteza i ono što je proigravao, ali da je bio ekstra - nije. Teško ga je mjeriti aršinom kao ostale jer uvijek očekujemo još i više od njega.

7. Sušić, što se događa...

Tino je vukao prvih pola sata, pa i duže, kasnije posustao, bio je logično zamijenjen, nije dugo trenirao. I on i Jefferson zapravo su nastupili da su – stisnuli zube – kako se ono otrcano kaže, Žef nakon upale grla, a Tino nakon izvrnutog gležnja, trener Pušnik javno ih je pohvalio. Sušić je već prije dvije godine bio pokretač, davao golove u ljeto kad se igralo protiv Šahtara iz Karagandyja, Dnjipra, a sad je bio zamijenjen, nije na tragu lanjske forme. Pušnik je objasnio da je tandem Gheorghe i Mitić umnogome onemogućio Hajdukove veziste. Sušić čeka prodaju, plasman, još od onog lanjskog siječnja i priče da bi treba u milanski Inter. Ni on nije bio na visini, kad je bio zamijenjen otišao je u svlačionicu u tamu svoje kože, a Žef je ostao na klupi navijati i nervirati se sve do kraja.

8. Mercato u zakašnjenju

Jasno je od prvog dana da ostvareno u prijelaznom roku kasni i da se šije odijelo bez pravog štofa (jer nema novca) i da vrijeme nije prijatelj, dapače, fali ga i pješčani sat neumitno curi. No, radilo se u već dosad i što se uradilo? Došao je Kožulj, u redu osvježenje u veznom roku, ali silno impresioniran euro-debijem u Poljudu, među onima koji su se "usr..." kako reče Pušnik. Stigao je stoper Ćosić i njemu prevelik zalogaj, o njemu imamo cijelo poglavlje. Ante Erceg je ozlijeđen, pa ima fibru, nije mogao biti ni rezerva, Hysen Memolla i bez fibre i zdrav nije među 18, ispada da nije bolji ni od Pejića, barem zasad.

Maganto kao fantazista još nas nije uvjerio da je čarobnjak iz LA Galaxy, nespreman nije ni potpisao, Said sad nije uspio nikoga pretrčati ni nametnuti se, osim što je ispalio top za 2:2 u Iasiju (što je vrlo bitno!), Gueye se nakon Kidričeva (nikad ili još) nije vratio, tko zna hoće li Mhirsi iz Tunisa, a najskuplji od svih, klasa A kako reče Pušnik, Mađar Marko Futacs – nespreman je. Mercato je – mrkato. Blažević, Grković, Van Acker, prije njih Klarić i Drožđek otišli prije nego su došli. Nije dovedena klasa koja bi napravila razliku.

Hajduk gura na – pardon – Vučevićeve ideje. Najstabilniji igrač Juranović, golove zabija Tudor, a Ohandza, šta'š poć govorit, s jednom nogom, "cotavi" Ohandza digao se iz ambulante i razriješio Iasi s dva gola.

Dobro, treba vremena, ali ga fali. A bilo bi dobro Oleksandriju proć.

9. Publika zviždi

Svaka čast publici na reakciji u 87. minuti kad su se svi digli i podržali da Hajduk uspije, dojmilo se Pušnika, zahvalio je, ali osim grlate Torcide na sjeveru i njihova bubnja svo vrijeme, s druge strane na zapadu i istoku zviždalo se... I onda je sve, s istoka i zapada prekrio muk nelagodnog iščekivanja, je li to novi Dundalk da bude happy-end kao prije dvije godine ili će Iasi zabiti kao Osijek proljetos u zadnjoj sekundi na 2:2 (Dominik Mioč, sjećate se). Publika,prosječan navijač Hajduka je nezadovoljan i tijesna mu je koža, iz ove kože ne može, ne vidi perspektivu da će već u idućoj prigodi ili u skorije vrijeme biti bolje. Čekaju nas u seriji ove i ovakve utakmice kao protiv Iasija, to je ono što nas muči.

10. Di su naša dica...

Projekt "naša dica" utihnuo je: na golu Stipica ili Grbić ili Kalinić, kapetan Vlašić, na klupi Šimić, Mujan, blizu je Vojković... A u igri more fureštih, nismo protiv, još manje da nam furešti smetaju, neka bude Hajduk Internazionale, ali da znaju, brate igrat, da driblaju i prodiru, da se dodaju, da im ne bježi balun u aut. Istodobno ode Mamut u Zaprešić, ode i Mikulić... Maganjića zove pola Italije, gdje je Budalić... Gubi li se trend "naše dice"?

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => neće mu biti lako [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2016-07-23 11:58:27 [created_by] => 3212 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2016-07-23 17:11:04 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2016-07-23 17:00:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 18857 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/Images/2016/07/23/hajduk_lasi48-210716.JPG" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "hajduk_lasi48-210716.JPG" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "1008x840" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38218688 Threads: 5 Questions: 7087018079 Slow queries: 3297873 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 608074621 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 47 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/ovo-je-deset-problema-koje-pusnik-mora-rijesiti-pod-hitno-320681 [printLink] => /sport/hajduk/ovo-je-deset-problema-koje-pusnik-mora-rijesiti-pod-hitno-320681?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 234892 [name] => tino sušić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => tino-susic [link] => /tag/tino-susic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 240719 [name] => nikola vlašić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => nikola-vlasic [link] => /tag/nikola-vlasic ) [2] => stdClass Object ( [id] => 245255 [name] => marijan pušnik [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => marijan-pusnik [link] => /tag/marijan-pusnik ) [3] => stdClass Object ( [id] => 248159 [name] => marko ćosić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => marko-cosic [link] => /tag/marko-cosic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 249682 [name] => Franck Ohandza [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => franck-ohandza [link] => /tag/franck-ohandza ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => neće mu biti lako [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Ovo je deset problema koje Pušnik mora riješiti pod hitno [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3212 [name] => Slaven Alfirević [username] => slaven-alfirevi [email] => slaven-alfirevi@sd.hr [password] => $2y$10$e1I0YQ.B15cDqKCnlV/5p.OvQYgFFPuciQgJfsesfB24CdI2MI/qq [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/slaven-alfirevic-3212 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1730 [gender] => m [description] => [image] => 1730.png [url] => [group] => 4 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/authors/1730.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2016/07/23/hajduk_lasi48-210716.JPG [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => hajduk_lasi48-210716.JPG [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2016/07/23/hajduk_lasi48-210716.JPG [title] => hajduk_lasi48-210716.JPG ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

1. Očajna obrana

Suparničke šanse stižu iz izrazitih grešaka obrane "bijelih", Hajduk nema sigurnost u zadnjem redu, na vidjelo je to izlazilo od prvog dana, još na pripremama u Sloveniji, na primjer protiv Žalgirisa, kad je bilo bezbolno... No, sigurnost i uigranost još nije postignuta. Pušnik je otvoren: "Nemam klasnih igrača!"

Još nema poraza i zapravo ne stignu sve greške na naplatu. Ćosićeva iz prvog poluvremena sad u 9. minuti, ili Pejićeva greška iz Vinkovaca. Piccioni je išao sam na Stipicu i srećom spetljao se, a u Vinkovcima je Pejić dodao igraču Cibalije Frani Vitaiću, a Vitaićev udarac došao do Ugrine koji je izbliza promašio nepromašivo... Dakle, greške su uglavnom nekažnjene i super dok je tako, ali je obrana nesinkronizirana. Pati i zbog novog stila igre u kojem se ide žustro naprijed, ali obrana ostaje često visit kao luster na širokom, nebranjenom prostoru. Pojedinačno griješe, Ćosić i Jefferson su Rumunje darivali loptama, "neforsirane greške" idu u rečenicu "usrali su se". Kao i Bilji lanjske sezone, skloni su kiksevima i pitanje je trenutka kad će protivnik poklone iskoristiti.

Dobar rezultat pokriva i činjenicu da ne brani Lovre Kalinić. Ne ulazeći u detalje kao što je činjenica da je Lovre imao pravo na odmor i da Dante Stipica brani doista korektno, bilo bi logičnije da je Kalinić na golu, kao čvrsta obrambena karika golemih ambicija.

2. Marko Ćosić, kiks-stoper

Opet ćemo kazati da je stoper iz Zaprešića izvadio loptu iz gola u Vinkovcima i svaki put ćemo se toga sjetiti, ali da je sklon kiksevima - jest. On zna igrati, uđe lakoćom u igru, međutim u obrambenim zadacima... Sad je protiv Iasija u prvoj intervenciji krenuo s loptom u igru, ali je pogriješio, izgubio je balun. Iz čega se rodila (mala) kontra. Ništa od nje. Ali, izgubio je u tom trenutku samopouzdanje i kasnije se nije libio jednostavnijih rješenja, da gurne loptu u aut, to je bilo bolje. Prolazi vatreno krštenje i na rubu je, jer već je nanizao nekoliko krupnih grešaka, hoće li postati kiks-igrač. Pamtimo grešku u Iasiju i sad u 9. minuti krivu procjenu u skoku na centru iz čega je Piccioni imao čist poklon za 0:1 i pravo je čudo i Hajdukova sreća da to talijanski "golub" u Rumunjskoj nije iskoristio.

3. Jefferson, krivo doda na dva metra

Morao bi biti jaka karika, dosta toga je dobrog odradio, ali ima problem s dodavanjem, s predajom lopte. Najteži mu je problem kad ima loptu u nogama i nitko ga ne napada, onda traži rješenje i - doda protivniku. Onda se pitamo kakav je to Brazilac... Na stranu što je mnoge greške ispravio, pa i spasio u situaciji kad je Gheorghe pucao u prazan gol. Jefferson je određena vrijednost "razarača" i nije kreator. Ali nije ni on na potrebnoj razini, to se osjetilo, trener ga je izvadio iz igre. Ima opravdanje da je nekoliko dana bio pod temperaturom što je tek kasnije otkrio trener Pušnik. Drugi, istina je i to, ne bi ni igrao s tom upalom grla.

4. Milić na zubu publike

Hrvoje Milić trebao je od lani u ova doba biti najveće pojačanje, ali objektivno nije dao ono što se od njega očekivalo. Ipak je i danas prvi lijevi bek Hajduka, jer Marko Pejić nije bolji od njega. Kupili su i Hysena Memollu, ali on nije bolji ni od Pejića, no to je druga priča. Milić je na primjer davao sve od sebe protiv Iasija, ali nije bio imun na greške. Najgore je što je na zubu publike, pa i kad se na primjer ogradi, da čuva balun, publika negoduje. A zapravo je dio Torcide, baš navijač i igra srcem. U dobroj momčadi bi bio bolji, u slaboj se ne izdiže. Problem mu je i što Tudor odlazi naprijed, Tudor lijepo izgleda u ofenzivi, ali ga često ostavlja bez prave pomoći, pa Milić ostaje na širokom polju da se bori s brzim krilima. Ima neforsiranih grešaka, pobjegne mu čista lopta u aut ili slabo centrira, pa greškama poništi ono dobro, požrtvovnost i htijenje.

5. Dva gola dali, a bez šanse

Hajduk napada, želi presing, želi juriš, ali se sve to razbije, raspline o protivničku obranu. Hajduk je dao po dva gola u zadnje tri utakmice, po dva Iasiju, isto tako i Cibaliji. No, nema prave organizirane ofenzive da se stvaraju prigode. Ima žekje da se igra prema naprijed, zasad je to više stihija iz čega se stvara i puno šuteva iz daljine. Fali tu još uigranosti i da se vidi prava trenerova ruka prema automatizmu akcija i kombinacija. Dakle, padnu golovi na silinu, ali šansi baš i nema da se stvaraju. Pušnik želi dobiti 5:3, ne zanima ga 0:0, da stavi Jeffersona i Biljija (dobra rola Ukrajinca, istaknimo je) na primjer na dva zadnja vezna i da sve osigura...

6. Vlašić, utopljen u sivilo

Možda žurimo, ali ako je to momak koji vrijedi koliko i cijeli Iasi, onda bismo od njega očekivali da sve sam riješi... Kao da je i on u sivilu momčadi koja je igrala – katastrofa. Istina je i da je – umoran, premda za 19-godišnjeg kapetana ta riječ ne postoji. Ali, odigrao je sve, bez predaha i zadrške. Po učinku, hvalio ga je trener Iasija Napoli u prvoj utakmici, u Vinkovcima je bio najbolji (dodavanje petom za strijelca Kožulja), sad je bio – kakav? Klasa više od ostalih, izgura dvojicu, doda, dupli pas s Ohandzom, imao je pet svojih poteza i ono što je proigravao, ali da je bio ekstra - nije. Teško ga je mjeriti aršinom kao ostale jer uvijek očekujemo još i više od njega.

7. Sušić, što se događa...

Tino je vukao prvih pola sata, pa i duže, kasnije posustao, bio je logično zamijenjen, nije dugo trenirao. I on i Jefferson zapravo su nastupili da su – stisnuli zube – kako se ono otrcano kaže, Žef nakon upale grla, a Tino nakon izvrnutog gležnja, trener Pušnik javno ih je pohvalio. Sušić je već prije dvije godine bio pokretač, davao golove u ljeto kad se igralo protiv Šahtara iz Karagandyja, Dnjipra, a sad je bio zamijenjen, nije na tragu lanjske forme. Pušnik je objasnio da je tandem Gheorghe i Mitić umnogome onemogućio Hajdukove veziste. Sušić čeka prodaju, plasman, još od onog lanjskog siječnja i priče da bi treba u milanski Inter. Ni on nije bio na visini, kad je bio zamijenjen otišao je u svlačionicu u tamu svoje kože, a Žef je ostao na klupi navijati i nervirati se sve do kraja.

8. Mercato u zakašnjenju

Jasno je od prvog dana da ostvareno u prijelaznom roku kasni i da se šije odijelo bez pravog štofa (jer nema novca) i da vrijeme nije prijatelj, dapače, fali ga i pješčani sat neumitno curi. No, radilo se u već dosad i što se uradilo? Došao je Kožulj, u redu osvježenje u veznom roku, ali silno impresioniran euro-debijem u Poljudu, među onima koji su se "usr..." kako reče Pušnik. Stigao je stoper Ćosić i njemu prevelik zalogaj, o njemu imamo cijelo poglavlje. Ante Erceg je ozlijeđen, pa ima fibru, nije mogao biti ni rezerva, Hysen Memolla i bez fibre i zdrav nije među 18, ispada da nije bolji ni od Pejića, barem zasad.

Maganto kao fantazista još nas nije uvjerio da je čarobnjak iz LA Galaxy, nespreman nije ni potpisao, Said sad nije uspio nikoga pretrčati ni nametnuti se, osim što je ispalio top za 2:2 u Iasiju (što je vrlo bitno!), Gueye se nakon Kidričeva (nikad ili još) nije vratio, tko zna hoće li Mhirsi iz Tunisa, a najskuplji od svih, klasa A kako reče Pušnik, Mađar Marko Futacs – nespreman je. Mercato je – mrkato. Blažević, Grković, Van Acker, prije njih Klarić i Drožđek otišli prije nego su došli. Nije dovedena klasa koja bi napravila razliku.

Hajduk gura na – pardon – Vučevićeve ideje. Najstabilniji igrač Juranović, golove zabija Tudor, a Ohandza, šta'š poć govorit, s jednom nogom, "cotavi" Ohandza digao se iz ambulante i razriješio Iasi s dva gola.

Dobro, treba vremena, ali ga fali. A bilo bi dobro Oleksandriju proć.

9. Publika zviždi

Svaka čast publici na reakciji u 87. minuti kad su se svi digli i podržali da Hajduk uspije, dojmilo se Pušnika, zahvalio je, ali osim grlate Torcide na sjeveru i njihova bubnja svo vrijeme, s druge strane na zapadu i istoku zviždalo se... I onda je sve, s istoka i zapada prekrio muk nelagodnog iščekivanja, je li to novi Dundalk da bude happy-end kao prije dvije godine ili će Iasi zabiti kao Osijek proljetos u zadnjoj sekundi na 2:2 (Dominik Mioč, sjećate se). Publika,prosječan navijač Hajduka je nezadovoljan i tijesna mu je koža, iz ove kože ne može, ne vidi perspektivu da će već u idućoj prigodi ili u skorije vrijeme biti bolje. Čekaju nas u seriji ove i ovakve utakmice kao protiv Iasija, to je ono što nas muči.

10. Di su naša dica...

Projekt "naša dica" utihnuo je: na golu Stipica ili Grbić ili Kalinić, kapetan Vlašić, na klupi Šimić, Mujan, blizu je Vojković... A u igri more fureštih, nismo protiv, još manje da nam furešti smetaju, neka bude Hajduk Internazionale, ali da znaju, brate igrat, da driblaju i prodiru, da se dodaju, da im ne bježi balun u aut. Istodobno ode Mamut u Zaprešić, ode i Mikulić... Maganjića zove pola Italije, gdje je Budalić... Gubi li se trend "naše dice"?

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
hajduk_lasi48-210716.JPG
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/ovo-je-deset-problema-koje-pusnik-mora-rijesiti-pod-hitno-320681 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=55482f8dbaad2884614846dcab31d0c5510d9f5e [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Ovo+je+deset+problema+koje+Pu%C5%A1nik+mora+rije%C5%A1iti+pod+hitno&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fovo-je-deset-problema-koje-pusnik-mora-rijesiti-pod-hitno-320681 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fovo-je-deset-problema-koje-pusnik-mora-rijesiti-pod-hitno-320681 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => neće mu biti lako [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Hajdukneće mu biti lako

Ovo je deset problema koje Pušnik mora riješiti pod hitno

23. srpnja 2016. - 19:00
hajduk_lasi48-210716.JPG

1. Očajna obrana

Suparničke šanse stižu iz izrazitih grešaka obrane "bijelih", Hajduk nema sigurnost u zadnjem redu, na vidjelo je to izlazilo od prvog dana, još na pripremama u Sloveniji, na primjer protiv Žalgirisa, kad je bilo bezbolno... No, sigurnost i uigranost još nije postignuta. Pušnik je otvoren: "Nemam klasnih igrača!"

Još nema poraza i zapravo ne stignu sve greške na naplatu. Ćosićeva iz prvog poluvremena sad u 9. minuti, ili Pejićeva greška iz Vinkovaca. Piccioni je išao sam na Stipicu i srećom spetljao se, a u Vinkovcima je Pejić dodao igraču Cibalije Frani Vitaiću, a Vitaićev udarac došao do Ugrine koji je izbliza promašio nepromašivo... Dakle, greške su uglavnom nekažnjene i super dok je tako, ali je obrana nesinkronizirana. Pati i zbog novog stila igre u kojem s...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 21:50