StoryEditorOCM
Hajdukotkrili detalje

Pričigin je ponovno oduševio, a poznati Splićani su za ‘Slobodnu‘ otkrili kako je počela njihova ljubav prema Hajduku

Piše SPORT SD
24. ožujka 2024. - 17:26

Preko dvije tisuće posjetitelja i desetak tisuća gledatelja livestreama u pet dana Pričigina brojke su koje su već godinama konstanta ovog događaja. 

Drugi dio zadnje večeri Pričigina posvećen je pričama o ljubavi prema Hajduku, dugo u noć poznati gosti su dijelili svoje uspomene s brojnom publikom o neraskidivoj vezi prema biloj boji i klubu s Poljuda.  

Za naše mikrofone posebno su o svojim prvim sjećanjima na Hajduk progovorili Ljubo Pavasović Visković, poznati odvjetnik i nekadašnji predsjednik Hajdukovog Nadzornog odbora, te Đordana Barbarić, dugogodišnja predsjednica udruge MoST i dobitnica Nagrade grada Splita za životno djelo.

- Prva uspomena, iako iman sjećanja i prije toga, je 1979. godina, Hamburger. Dakle, bolno učenje pravila gola u gostima. Jedno šest-sedan dana san nakon toga plaka i nisan moga doć sebi - otkrio je Pavasović Visković bolnu uspomenu koju mnogi navijači dijele.

- Rane 60-te, prizor je zapravo iz sobe moje babe koja je bila strastvena navijačica. Ali, u to vrime ne na televiziji i društvenim mrežama nego se gledalo, odnosno slušalo preko radija. Tako da pamtim njenu sobu, popodnevne ure, prijenos utakmice, ona bi potpunu tišinu tražila - ispričala je Đordana Barbarić.

Cijele izjave, ali i najbolje kadrove s Pričigina pogledajte u našem videu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 11:15