stdClass Object ( [id] => 1387753 [title] => Stanje Hajdukovih vratara - od dvojice za reprezentaciju do juniora među vratnicama; Nikoličius je s jednim baš pogodio [alias] => stanje-hajdukovih-vratara-od-dvojice-za-reprezentaciju-do-juniora-medu-vratnicama-nikolicius-je-s-jednim-bas-pogodio [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Kao da nijedan peh tijekom proljeća nije mogao zaobići Hajduk pa je tako pred kraj stigao i onaj s vratarima. Od dva vratara reprezentativnog kalibra do toga da među vratnice treba dojučerašnji junior zbog ozljeda prve dvojice. Vratarsko pitanje na početku aktualne sezone izgledalo je na papiru kao najbolje riješeni dio u kadrovskoj križaljci Mindaugasa Nikoličiusa.

Kako nam je i sam sportski direktor rekao u razgovoru pred zimski prijelazni rok, dva takva vratara su veliki plus za momčad. Međutim, od starta aktualne sezone upitan je bio balans u momčadi s obzirom na to da se radi o poziciji koja se ne rotira često. Vratari se mijenjaju tek u specifičnim situacijama koje su najčešće ozljede. Takav princip jednog uvijek ostavlja nezadovoljnim, a to je u ovom slučaju bio Lovre Kalinić ispred kojeg je bio Ivan Lučić većim dijelom sezone.

Kalinić je svojim povratkom, još prije nego će Nikoličius doći u klub, velikim dijelom bio zaslužan za dolaske nekih igrača koji su to i sami priznali u intervjuima. Bio je kapetan momčadi od početka slaganja šampionske priče u mandatu Lukše Jakobušića, ali onda se dogodila ona nesretna ozljeda u Kranjčevićevoj zbog koje je uslijedila duga pauza. Sedam mjeseci bio je bez treninga zbog križnih ligamenata, a do povratka na teren od ozljede prošlo je gotovo godinu dana. Takav nesretni rasplet događaja za Kalinića otvorio je vrata za Lučića koji je u klub stigao kao podrška Karlu Sentiću, nominalno drugi vratar, ali se na kraju prometnuo u ‘jedinicu‘.

Lučić ‘jedinica‘

Lučić je odabran iz Istre 1961 bez velikih očekivanja javnosti s obzirom na to da je i tamo bio nakon ozljede drugi vratar. Kao zamjena Lovri Majkiću ispao je na kraju zamjena Lovri Kaliniću pored niza imena koja su se razmatrala za tu opciju. Međutim od zamjene Lučić je postao prvi izbor potpuno zasluženo kao prvi osigurač za čistu mrežu. Ukupno je 30 puta u tome uspio 29-godišnji vratar otkako je u Hajduku, samo ove sezone Lučić je 19 utakmica završio bez primljenog gola, a ukupno ih je primio 20 u 33 nastupa u svim natjecanjima.

Osim statistike svojim izvedbama više puta je pokazao zašto je opravdano ‘jedinica‘, a najviše nakon što je zamijenio ozlijeđen ozlijeđenog Kalinića u posljednjem derbiju s Dinamom. Bila je to ona neslavna utakmica Kupa iz koje je Hajduk izašao poražen s 0:1, a da nije bilo Lučića moglo je biti i gore. Koliko je bio dobar u svojoj izvedbi na toj utakmici govori i trenutak kad mu je Bruno Petković zapljeskao s poda nakon što mu je ‘skinuo‘ po tko zna koji udarac na vrata Hajduka.

---

Statistika vratara Hajduka tijekom sezone:

Ivan Lučić – 33 nastupa, 2952 minute, 20 primljenih golova, 19 čistih mreža

Lovre Kalinić – 3 nastupa, 198 minuta, 2 primljena gola, 1 čista mreža

Borna Buljan – 4 nastupa, 360 minuta, 4 primljena gola, 1 čista mreža (u Solinu – 14 nastupa, 22 primljena gola, 2 čiste mreže)

Toni Silić (posudba Šerif) – 12 nastupa, 1005 minuta, 8 primljenih golova, 7 čistih mreža

Karlo Sentić (posudba Diósgyőri) – 10 nastupa, 877 minuta, 13 primljenih golova, 1 čista mreža (bez nastupa na posudbi u Ordabasyju)

David Fesjuk (posudba Croatia Zmijavci) – bez nastupa

Raul Bezeljak (junior) – bez nastupa za prvu momčad

---

S obzirom na okolnosti pod kojima je došao pokazao se kao najveći Nikoličiusov pogodak dosad, a ugovor s Hajdukom ima do 31. svibnja 2026. godine s opcijom produženja za još jednu. Zaustavila ga je ozljeda meniskusa s kojom je branio nekoliko utakmica, a Hajduk je objavio da je operiran u austrijskoj klinici tijekom travnja. Trenutno je u procesu rehabilitacije, njegov povratak se očekuje na početku priprema, a time i predviđa da će biti ponovno prvi izbor među vratnicama.

Lovrin povratak nakon ozljede

Dobra forma Lučića nakon ozljede je udaljila od pozicije prvog izbora Kalinića, a ove sezone je upisao tek četiri nastupa. Tijekom ove povratničke ere do ozljede imao je Lovre niz utakmica u kojima je bio junak ‘bijelih‘ zbog čega je imao i obećanje da će nakon oporavka dobiti staru poziciju. No stara slava nije bila dovoljna za maknuti Lučića s vrata.

Ove sezone dobio je tek tri nastupa, a posljednji je završio neslavno s još jednom ozljedom. Branio u povratnički u Pločama protiv Jadrana LP u Kupu, a onda je idući put na branku stao tek pet mjeseci kasnije. Derbiji s Dinamom su trebali biti povratak Kalinića na vrata ‘bijelih‘, ali sve je završilo neslavno. Prvo se dogodio poraz u prvenstvenom derbiju i to kolo nakon poraza od Lokomotive, a onda su ambicije otišle u sunovrat nakon polufinala Kupa.

---

image

Lovre Kalinić

Vojko Bašić/Cropix
---

U potonjoj utakmici Kalinić je branio posljednji put, a ozlijedio se ponovno nakon primljenog zgoditka pa ga je, kako smo već spomenuli, zamijenio ozlijeđeni Lučić. Nešto više informacija o težini ozljede lakta i koliko će oporavak još trajati javno nije komunicirano, a 34-godišnjem vrataru postojeći ugovor ističe u ljeto 2025. godine. Teško da je Kalinić kao kapetan i dijete Hajduka zadovoljan prvenstveno rezultatima, onda i svojim statusom koji ga je dopao nakon teških ozljeda, a kako će se to odraziti na iduću sezonu vidjet će se u skorijem periodu.

Prilika u neprilici

Silom neprilika na kraju je priliku dobio i 19-godišnji Borna Buljan. Jedan od prošlogodišnji Budimirovih mangupa koji je gurao juniore prema finalu Lige prvaka mladih nakon ozljeda Kalinića i Lučića stao je između vratnica. Ovu sezonu je bio registriran na dvojnoj registraciji u Solinu gdje upisao 14 nastupa te dva puta sačuvao čistu mrežu i primio ukupno 22 gola.

Za Hajduk je branio u četiri prvenstvena susreta te primio isto toliko golova, a jednom je i sačuvao čistu mrežu. Kako stoje stvari Buljan će do kraja sezone biti sigurno ‘jedinica‘, a nakon se otvara pitanje gdje će nastaviti razvijati vratarske vještine.

---

image

Borna Buljan

Tom Dubravec/Cropix
---

Osim nabrojenih na vratarskim pozicijama Hajduk pod ugovorom ima još tri seniorska vratara, a ovu sezonu su odradili posudbe. Jedan je spomenuti Sentić s kojim Hajduk ima ugovor do 2026. godine, a odradio je ove sezone dvije posudbe u Mađarskoj i Kazahstanu. U Diósgyőriju je počeo dobro, upisao deset nastupa, ali onda je prikovan na klupu zbog čega se odlučio otići u Ordabasy gdje još nije upisao minute.

Drugi koji je odradio posudbu u inozemstvu je Toni Silić koji s Hajdukom ima ugovor do kraja svibnja 2027. godine. On je posuđen moldavskom Šerifu gdje se u završnici prvenstva nametnuo kao prvi izbor na vratima. Branio je u 12 utakmica ove sezone, primio osam golova, a čistu mrežu sačuvao sedam puta.

Tu je i mladi 19-godišnji ukrajinski vratar David Fesjuk koji je na posudbi u Croatiji Zmijavci, ali minutažu tamo nije dobio. On je na posudbu otišao iz juniorske momčadi odakle se seniorskom kadru trenutno priključuje 17-godišnji Raul Bezeljak kao trenutno drugi vratar prve momčadi.

Ponovno na papiru gledano Hajduk će započeti iduću sezonu i pripreme s vratarima reprezentativnog kalibra, s nekoliko potencijalnih zamjena pod ugovorima, a kako će se u praksi sve odviti i funkcionirati vidjet ćemo već na ljeto.

---

image

Toni Silić, Mindaugas Nikoličius i Karlo Sentić

Hnk Hajduk Split
---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => VELIKO SKENIRANJE [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [extra_fields_search] => VELIKO SKENIRANJE 2 0 6420 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-05-08 13:13:55 [created_by] => 264 [created_by_alias] => Krešimir Milić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-05-11 07:05:40 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2024-05-11 07:05:20 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => Slobodna Dalmacija - Najveće dnevne novine u Dalmaciji [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Stanje Hajdukovih vratara - od dvojice za reprezentaciju do juniora među vratnicama; Nikoličius je s jednim baš pogodio page_title=Stanje Hajdukovih vratara - od dvojice za reprezentaciju do juniora među vratnicama; Nikoličius je s jednim baš pogodio [metakey] => HAJDUK, Lovre Kalinić, ivan lučić, Karlo Sentić, borna buljan, Toni Silić, davyd fesyuk [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/05\/08\/26990375.jpg","\/images\/slike\/2024\/05\/08\/26905313.jpg","\/images\/slike\/2024\/05\/08\/26908634.jpg","\/images\/slike\/2024\/05\/08\/26908645.jpg","\/images\/slike\/2024\/05\/08\/27007215.jpg","\/images\/slike\/2024\/05\/08\/26963287.jpg","\/images\/slike\/2024\/05\/08\/27043408.jpg","\/images\/slike\/2024\/05\/08\/25646222.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["\/Slobodna Dalmacija","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Vojko Basic\/Cropix","Tom Dubravec\/Cropix","Ante Cizmic \/Cropix","Hnk Hajduk Split","Damir Kraja\u010d\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Ivan Lu\u010di\u0107<\/p>","

Ivan Lu\u010di\u0107<\/p>","

Lovre Kalini\u0107<\/p>","

Lovre Kalini\u0107<\/p>","

Borna Buljan<\/p>","

Borna Buljan<\/p>","

Toni Sili\u0107, Mindaugas Nikoli\u010dius i Karlo Senti\u0107<\/p>","

David Fesjuk<\/strong><\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1600x800","hd_26990375_1920.jpg":"1920x1080","k_26990375_1280.jpg":"1280x1280","k_26990375_1024.jpg":"1024x1024","k_26990375_640.jpg":"640x640","k_26990375_480.jpg":"480x480","k_26990375_340.jpg":"340x340","k_26990375_220.jpg":"220x220","o_26990375_1280.jpg":"1280x640","o_26990375_1024.jpg":"1024x512","o_26990375_640.jpg":"640x320","o_26990375_480.jpg":"480x240","o_26990375_340.jpg":"340x170","o_26990375_220.jpg":"220x110","h_26990375_1280.jpg":"1280x854","h_26990375_1024.jpg":"1024x683","h_26990375_640.jpg":"640x427","h_26990375_480.jpg":"480x320","h_26990375_340.jpg":"340x227","h_26990375_220.jpg":"220x147","pp_26990375_1280.jpg":"1280x1628","pp_26990375_1024.jpg":"1024x1303","pp_26990375_640.jpg":"640x814","pp_26990375_480.jpg":"480x611","pp_26990375_340.jpg":"340x432","pp_26990375_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26905313_1920.jpg":"1920x1080","k_26905313_1280.jpg":"1280x1280","k_26905313_1024.jpg":"1024x1024","k_26905313_640.jpg":"640x640","k_26905313_480.jpg":"480x480","k_26905313_340.jpg":"340x340","k_26905313_220.jpg":"220x220","o_26905313_1280.jpg":"1280x853","o_26905313_1024.jpg":"1024x682","o_26905313_640.jpg":"640x426","o_26905313_480.jpg":"480x320","o_26905313_340.jpg":"340x226","o_26905313_220.jpg":"220x146","h_26905313_1280.jpg":"1280x854","h_26905313_1024.jpg":"1024x683","h_26905313_640.jpg":"640x427","h_26905313_480.jpg":"480x320","h_26905313_340.jpg":"340x227","h_26905313_220.jpg":"220x147","pp_26905313_1280.jpg":"1280x1628","pp_26905313_1024.jpg":"1024x1303","pp_26905313_640.jpg":"640x814","pp_26905313_480.jpg":"480x611","pp_26905313_340.jpg":"340x432","pp_26905313_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1366","hd_26908634_1920.jpg":"1920x1080","k_26908634_1280.jpg":"1280x1280","k_26908634_1024.jpg":"1024x1024","k_26908634_640.jpg":"640x640","k_26908634_480.jpg":"480x480","k_26908634_340.jpg":"340x340","k_26908634_220.jpg":"220x220","o_26908634_1280.jpg":"1280x910","o_26908634_1024.jpg":"1024x728","o_26908634_640.jpg":"640x455","o_26908634_480.jpg":"480x341","o_26908634_340.jpg":"340x241","o_26908634_220.jpg":"220x156","h_26908634_1280.jpg":"1280x854","h_26908634_1024.jpg":"1024x683","h_26908634_640.jpg":"640x427","h_26908634_480.jpg":"480x320","h_26908634_340.jpg":"340x227","h_26908634_220.jpg":"220x147","pp_26908634_1280.jpg":"1280x1628","pp_26908634_1024.jpg":"1024x1303","pp_26908634_640.jpg":"640x814","pp_26908634_480.jpg":"480x611","pp_26908634_340.jpg":"340x432","pp_26908634_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1122","hd_26908645_1920.jpg":"1920x1080","k_26908645_1280.jpg":"1280x1280","k_26908645_1024.jpg":"1024x1024","k_26908645_640.jpg":"640x640","k_26908645_480.jpg":"480x480","k_26908645_340.jpg":"340x340","k_26908645_220.jpg":"220x220","o_26908645_1280.jpg":"1280x748","o_26908645_1024.jpg":"1024x598","o_26908645_640.jpg":"640x374","o_26908645_480.jpg":"480x280","o_26908645_340.jpg":"340x198","o_26908645_220.jpg":"220x128","h_26908645_1280.jpg":"1280x854","h_26908645_1024.jpg":"1024x683","h_26908645_640.jpg":"640x427","h_26908645_480.jpg":"480x320","h_26908645_340.jpg":"340x227","h_26908645_220.jpg":"220x147","pp_26908645_1280.jpg":"1280x1628","pp_26908645_1024.jpg":"1024x1303","pp_26908645_640.jpg":"640x814","pp_26908645_480.jpg":"480x611","pp_26908645_340.jpg":"340x432","pp_26908645_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_27007215_1920.jpg":"1920x1080","k_27007215_1280.jpg":"1280x1280","k_27007215_1024.jpg":"1024x1024","k_27007215_640.jpg":"640x640","k_27007215_480.jpg":"480x480","k_27007215_340.jpg":"340x340","k_27007215_220.jpg":"220x220","o_27007215_1280.jpg":"1280x853","o_27007215_1024.jpg":"1024x682","o_27007215_640.jpg":"640x426","o_27007215_480.jpg":"480x320","o_27007215_340.jpg":"340x226","o_27007215_220.jpg":"220x146","h_27007215_1280.jpg":"1280x854","h_27007215_1024.jpg":"1024x683","h_27007215_640.jpg":"640x427","h_27007215_480.jpg":"480x320","h_27007215_340.jpg":"340x227","h_27007215_220.jpg":"220x147","pp_27007215_1280.jpg":"1280x1628","pp_27007215_1024.jpg":"1024x1303","pp_27007215_640.jpg":"640x814","pp_27007215_480.jpg":"480x611","pp_27007215_340.jpg":"340x432","pp_27007215_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1076","hd_26963287_1920.jpg":"1920x1080","k_26963287_1280.jpg":"1280x1280","k_26963287_1024.jpg":"1024x1024","k_26963287_640.jpg":"640x640","k_26963287_480.jpg":"480x480","k_26963287_340.jpg":"340x340","k_26963287_220.jpg":"220x220","o_26963287_1280.jpg":"1280x717","o_26963287_1024.jpg":"1024x573","o_26963287_640.jpg":"640x358","o_26963287_480.jpg":"480x269","o_26963287_340.jpg":"340x190","o_26963287_220.jpg":"220x123","h_26963287_1280.jpg":"1280x854","h_26963287_1024.jpg":"1024x683","h_26963287_640.jpg":"640x427","h_26963287_480.jpg":"480x320","h_26963287_340.jpg":"340x227","h_26963287_220.jpg":"220x147","pp_26963287_1280.jpg":"1280x1628","pp_26963287_1024.jpg":"1024x1303","pp_26963287_640.jpg":"640x814","pp_26963287_480.jpg":"480x611","pp_26963287_340.jpg":"340x432","pp_26963287_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1600x1067","hd_27043408_1920.jpg":"1920x1080","k_27043408_1280.jpg":"1280x1280","k_27043408_1024.jpg":"1024x1024","k_27043408_640.jpg":"640x640","k_27043408_480.jpg":"480x480","k_27043408_340.jpg":"340x340","k_27043408_220.jpg":"220x220","o_27043408_1280.jpg":"1280x853","o_27043408_1024.jpg":"1024x682","o_27043408_640.jpg":"640x426","o_27043408_480.jpg":"480x320","o_27043408_340.jpg":"340x226","o_27043408_220.jpg":"220x146","h_27043408_1280.jpg":"1280x854","h_27043408_1024.jpg":"1024x683","h_27043408_640.jpg":"640x427","h_27043408_480.jpg":"480x320","h_27043408_340.jpg":"340x227","h_27043408_220.jpg":"220x147","pp_27043408_1280.jpg":"1280x1628","pp_27043408_1024.jpg":"1024x1303","pp_27043408_640.jpg":"640x814","pp_27043408_480.jpg":"480x611","pp_27043408_340.jpg":"340x432","pp_27043408_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25646222_1920.jpg":"1920x1080","k_25646222_1280.jpg":"1280x1280","k_25646222_1024.jpg":"1024x1024","k_25646222_640.jpg":"640x640","k_25646222_480.jpg":"480x480","k_25646222_340.jpg":"340x340","k_25646222_220.jpg":"220x220","o_25646222_1280.jpg":"1280x853","o_25646222_1024.jpg":"1024x682","o_25646222_640.jpg":"640x426","o_25646222_480.jpg":"480x320","o_25646222_340.jpg":"340x226","o_25646222_220.jpg":"220x146","h_25646222_1280.jpg":"1280x854","h_25646222_1024.jpg":"1024x683","h_25646222_640.jpg":"640x427","h_25646222_480.jpg":"480x320","h_25646222_340.jpg":"340x227","h_25646222_220.jpg":"220x147","pp_25646222_1280.jpg":"1280x1628","pp_25646222_1024.jpg":"1024x1303","pp_25646222_640.jpg":"640x814","pp_25646222_480.jpg":"480x611","pp_25646222_340.jpg":"340x432","pp_25646222_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 8.0.18-9 [server_version] => 80018 [stat] => Uptime: 6113914 Threads: 87 Questions: 1105944741 Slow queries: 0 Opens: 204584 Flush tables: 3 Open tables: 1024 Queries per second avg: 180.889 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 9906978 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 46 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli [host] => 127.0.0.1 [user] => slobodna_admin [password] => BDNkcMPAG9tIErgj [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 3306 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [parent] => 255 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /sport/hajduk ) ) [link] => /sport/hajduk/stanje-hajdukovih-vratara-od-dvojice-za-reprezentaciju-do-juniora-medu-vratnicama-nikolicius-je-s-jednim-bas-pogodio-1387753 [printLink] => /sport/hajduk/stanje-hajdukovih-vratara-od-dvojice-za-reprezentaciju-do-juniora-medu-vratnicama-nikolicius-je-s-jednim-bas-pogodio-1387753?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 310683 [name] => Hajduk [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hajduk [link] => /tag/hajduk ) [1] => stdClass Object ( [id] => 233580 [name] => lovre kalinić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => lovre-kalinic [link] => /tag/lovre-kalinic ) [2] => stdClass Object ( [id] => 623766 [name] => ivan lučić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-11-23 18:46:49 [main_article_id] => 0 [alias] => ivan-lucic [link] => /tag/ivan-lucic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 602528 [name] => Karlo Sentić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-02-26 16:44:17 [main_article_id] => 0 [alias] => karlo-sentic [link] => /tag/karlo-sentic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 696621 [name] => borna buljan [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-11-09 21:45:03 [main_article_id] => 0 [alias] => borna-buljan [link] => /tag/borna-buljan ) [5] => stdClass Object ( [id] => 608938 [name] => Toni Silić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-05-24 14:59:16 [main_article_id] => 0 [alias] => toni-silic [link] => /tag/toni-silic ) [6] => stdClass Object ( [id] => 676036 [name] => davyd fesyuk [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-05-01 17:04:04 [main_article_id] => 0 [alias] => davyd-fesyuk [link] => /tag/davyd-fesyuk ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => VELIKO SKENIRANJE [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [Important_article] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Stanje Hajdukovih vratara - od dvojice za reprezentaciju do juniora među vratnicama; Nikoličius je s jednim baš pogodio [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-18-18-23-09-264 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1342 [gender] => m [description] => [image] => 1342.png [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"3","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/05/08/26990375.jpg [galleryCount] => 8 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => /Slobodna Dalmacija [mainImageDesc] =>

Ivan Lučić

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/05/08/26990375.jpg [title] =>

Ivan Lučić

/Slobodna Dalmacija ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/05/08/26905313.jpg [title] =>

Ivan Lučić

Ante Čizmić/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/05/08/26908634.jpg [title] =>

Lovre Kalinić

Vojko Bašić/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/05/08/26908645.jpg [title] =>

Lovre Kalinić

Vojko Basic/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/05/08/27007215.jpg [title] =>

Borna Buljan

Tom Dubravec/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/05/08/26963287.jpg [title] =>

Borna Buljan

Ante Cizmic /Cropix ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/05/08/27043408.jpg [title] =>

Toni Silić, Mindaugas Nikoličius i Karlo Sentić

Hnk Hajduk Split ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/05/08/25646222.jpg [title] =>

David Fesjuk

Damir Krajač/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Kao da nijedan peh tijekom proljeća nije mogao zaobići Hajduk pa je tako pred kraj stigao i onaj s vratarima. Od dva vratara reprezentativnog kalibra do toga da među vratnice treba dojučerašnji junior zbog ozljeda prve dvojice. Vratarsko pitanje na početku aktualne sezone izgledalo je na papiru kao najbolje riješeni dio u kadrovskoj križaljci Mindaugasa Nikoličiusa.

Kako nam je i sam sportski direktor rekao u razgovoru pred zimski prijelazni rok, dva takva vratara su veliki plus za momčad. Međutim, od starta aktualne sezone upitan je bio balans u momčadi s obzirom na to da se radi o poziciji koja se ne rotira često. Vratari se mijenjaju tek u specifičnim situacijama koje su najčešće ozljede. Takav princip jednog uvijek ostavlja nezadovoljnim, a to je u ovom slučaju bio Lovre Kalinić ispred kojeg je bio Ivan Lučić većim dijelom sezone.

Kalinić je svojim povratkom, još prije nego će Nikoličius doći u klub, velikim dijelom bio zaslužan za dolaske nekih igrača koji su to i sami priznali u intervjuima. Bio je kapetan momčadi od početka slaganja šampionske priče u mandatu Lukše Jakobušića, ali onda se dogodila ona nesretna ozljeda u Kranjčevićevoj zbog koje je uslijedila duga pauza. Sedam mjeseci bio je bez treninga zbog križnih ligamenata, a do povratka na teren od ozljede prošlo je gotovo godinu dana. Takav nesretni rasplet događaja za Kalinića otvorio je vrata za Lučića koji je u klub stigao kao podrška Karlu Sentiću, nominalno drugi vratar, ali se na kraju prometnuo u ‘jedinicu‘.

Lučić ‘jedinica‘

Lučić je odabran iz Istre 1961 bez velikih očekivanja javnosti s obzirom na to da je i tamo bio nakon ozljede drugi vratar. Kao zamjena Lovri Majkiću ispao je na kraju zamjena Lovri Kaliniću pored niza imena koja su se razmatrala za tu opciju. Međutim od zamjene Lučić je postao prvi izbor potpuno zasluženo kao prvi osigurač za čistu mrežu. Ukupno je 30 puta u tome uspio 29-godišnji vratar otkako je u Hajduku, samo ove sezone Lučić je 19 utakmica završio bez primljenog gola, a ukupno ih je primio 20 u 33 nastupa u svim natjecanjima.

Osim statistike svojim izvedbama više puta je pokazao zašto je opravdano ‘jedinica‘, a najviše nakon što je zamijenio ozlijeđen ozlijeđenog Kalinića u posljednjem derbiju s Dinamom. Bila je to ona neslavna utakmica Kupa iz koje je Hajduk izašao poražen s 0:1, a da nije bilo Lučića moglo je biti i gore. Koliko je bio dobar u svojoj izvedbi na toj utakmici govori i trenutak kad mu je Bruno Petković zapljeskao s poda nakon što mu je ‘skinuo‘ po tko zna koji udarac na vrata Hajduka.

---

Statistika vratara Hajduka tijekom sezone:

Ivan Lučić – 33 nastupa, 2952 minute, 20 primljenih golova, 19 čistih mreža

Lovre Kalinić – 3 nastupa, 198 minuta, 2 primljena gola, 1 čista mreža

Borna Buljan – 4 nastupa, 360 minuta, 4 primljena gola, 1 čista mreža (u Solinu – 14 nastupa, 22 primljena gola, 2 čiste mreže)

Toni Silić (posudba Šerif) – 12 nastupa, 1005 minuta, 8 primljenih golova, 7 čistih mreža

Karlo Sentić (posudba Diósgyőri) – 10 nastupa, 877 minuta, 13 primljenih golova, 1 čista mreža (bez nastupa na posudbi u Ordabasyju)

David Fesjuk (posudba Croatia Zmijavci) – bez nastupa

Raul Bezeljak (junior) – bez nastupa za prvu momčad

---

S obzirom na okolnosti pod kojima je došao pokazao se kao najveći Nikoličiusov pogodak dosad, a ugovor s Hajdukom ima do 31. svibnja 2026. godine s opcijom produženja za još jednu. Zaustavila ga je ozljeda meniskusa s kojom je branio nekoliko utakmica, a Hajduk je objavio da je operiran u austrijskoj klinici tijekom travnja. Trenutno je u procesu rehabilitacije, njegov povratak se očekuje na početku priprema, a time i predviđa da će biti ponovno prvi izbor među vratnicama.

Lovrin povratak nakon ozljede

Dobra forma Lučića nakon ozljede je udaljila od pozicije prvog izbora Kalinića, a ove sezone je upisao tek četiri nastupa. Tijekom ove povratničke ere do ozljede imao je Lovre niz utakmica u kojima je bio junak ‘bijelih‘ zbog čega je imao i obećanje da će nakon oporavka dobiti staru poziciju. No stara slava nije bila dovoljna za maknuti Lučića s vrata.

Ove sezone dobio je tek tri nastupa, a posljednji je završio neslavno s još jednom ozljedom. Branio u povratnički u Pločama protiv Jadrana LP u Kupu, a onda je idući put na branku stao tek pet mjeseci kasnije. Derbiji s Dinamom su trebali biti povratak Kalinića na vrata ‘bijelih‘, ali sve je završilo neslavno. Prvo se dogodio poraz u prvenstvenom derbiju i to kolo nakon poraza od Lokomotive, a onda su ambicije otišle u sunovrat nakon polufinala Kupa.

---

image

Lovre Kalinić

Vojko Bašić/Cropix
---

U potonjoj utakmici Kalinić je branio posljednji put, a ozlijedio se ponovno nakon primljenog zgoditka pa ga je, kako smo već spomenuli, zamijenio ozlijeđeni Lučić. Nešto više informacija o težini ozljede lakta i koliko će oporavak još trajati javno nije komunicirano, a 34-godišnjem vrataru postojeći ugovor ističe u ljeto 2025. godine. Teško da je Kalinić kao kapetan i dijete Hajduka zadovoljan prvenstveno rezultatima, onda i svojim statusom koji ga je dopao nakon teških ozljeda, a kako će se to odraziti na iduću sezonu vidjet će se u skorijem periodu.

Prilika u neprilici

Silom neprilika na kraju je priliku dobio i 19-godišnji Borna Buljan. Jedan od prošlogodišnji Budimirovih mangupa koji je gurao juniore prema finalu Lige prvaka mladih nakon ozljeda Kalinića i Lučića stao je između vratnica. Ovu sezonu je bio registriran na dvojnoj registraciji u Solinu gdje upisao 14 nastupa te dva puta sačuvao čistu mrežu i primio ukupno 22 gola.

Za Hajduk je branio u četiri prvenstvena susreta te primio isto toliko golova, a jednom je i sačuvao čistu mrežu. Kako stoje stvari Buljan će do kraja sezone biti sigurno ‘jedinica‘, a nakon se otvara pitanje gdje će nastaviti razvijati vratarske vještine.

---

image

Borna Buljan

Tom Dubravec/Cropix
---

Osim nabrojenih na vratarskim pozicijama Hajduk pod ugovorom ima još tri seniorska vratara, a ovu sezonu su odradili posudbe. Jedan je spomenuti Sentić s kojim Hajduk ima ugovor do 2026. godine, a odradio je ove sezone dvije posudbe u Mađarskoj i Kazahstanu. U Diósgyőriju je počeo dobro, upisao deset nastupa, ali onda je prikovan na klupu zbog čega se odlučio otići u Ordabasy gdje još nije upisao minute.

Drugi koji je odradio posudbu u inozemstvu je Toni Silić koji s Hajdukom ima ugovor do kraja svibnja 2027. godine. On je posuđen moldavskom Šerifu gdje se u završnici prvenstva nametnuo kao prvi izbor na vratima. Branio je u 12 utakmica ove sezone, primio osam golova, a čistu mrežu sačuvao sedam puta.

Tu je i mladi 19-godišnji ukrajinski vratar David Fesjuk koji je na posudbi u Croatiji Zmijavci, ali minutažu tamo nije dobio. On je na posudbu otišao iz juniorske momčadi odakle se seniorskom kadru trenutno priključuje 17-godišnji Raul Bezeljak kao trenutno drugi vratar prve momčadi.

Ponovno na papiru gledano Hajduk će započeti iduću sezonu i pripreme s vratarima reprezentativnog kalibra, s nekoliko potencijalnih zamjena pod ugovorima, a kako će se u praksi sve odviti i funkcionirati vidjet ćemo već na ljeto.

---

image

Toni Silić, Mindaugas Nikoličius i Karlo Sentić

Hnk Hajduk Split
---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
/Slobodna Dalmacija Ante Čizmić/Cropix Vojko Bašić/Cropix Vojko Basic/Cropix Tom Dubravec/Cropix Ante Cizmic /Cropix Hnk Hajduk Split Damir Krajač/Cropix
/Slobodna Dalmacija

Ivan Lučić

Ante Čizmić/Cropix

Ivan Lučić

Vojko Bašić/Cropix

Lovre Kalinić

Vojko Basic/Cropix

Lovre Kalinić

Tom Dubravec/Cropix

Borna Buljan

Ante Cizmic /Cropix

Borna Buljan

Hnk Hajduk Split

Toni Silić, Mindaugas Nikoličius i Karlo Sentić

Damir Krajač/Cropix

David Fesjuk

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/stanje-hajdukovih-vratara-od-dvojice-za-reprezentaciju-do-juniora-medu-vratnicama-nikolicius-je-s-jednim-bas-pogodio-1387753 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=6054f648d7f5ae871ff904cb32659c598d13e1e9 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Stanje+Hajdukovih+vratara+-+od+dvojice+za+reprezentaciju+do+juniora+me%C4%91u+vratnicama%3B+Nikoli%C4%8Dius+je+s+jednim+ba%C5%A1+pogodio&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fstanje-hajdukovih-vratara-od-dvojice-za-reprezentaciju-do-juniora-medu-vratnicama-nikolicius-je-s-jednim-bas-pogodio-1387753 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fstanje-hajdukovih-vratara-od-dvojice-za-reprezentaciju-do-juniora-medu-vratnicama-nikolicius-je-s-jednim-bas-pogodio-1387753 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => VELIKO SKENIRANJE [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) )
StoryEditorOCM
HajdukVELIKO SKENIRANJE

Stanje Hajdukovih vratara - od dvojice za reprezentaciju do juniora među vratnicama; Nikoličius je s jednim baš pogodio

Piše Krešimir Milić
11. svibnja 2024. - 09:05

Kao da nijedan peh tijekom proljeća nije mogao zaobići Hajduk pa je tako pred kraj stigao i onaj s vratarima. Od dva vratara reprezentativnog kalibra do toga da među vratnice treba dojučerašnji junior zbog ozljeda prve dvojice. Vratarsko pitanje na početku aktualne sezone izgledalo je na papiru kao najbolje riješeni dio u kadrovskoj križaljci Mindaugasa Nikoličiusa.

Kako nam je i sam sportski direktor rekao u razgovoru pred zimski prijelazni rok, dva takva vratara su veliki plus za momčad. Međutim, od starta aktualne sezone upitan je bio balans u momčadi s obzirom na to da se radi o poziciji koja se ne rotira često. Vratari se mijenjaju tek u specifičnim situacijama koje su najčešće ozljede. Takav princip jednog uvijek ostavlja nezadovoljnim, a to je u ovom slučaju bio ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2024 20:23