StoryEditorOCM
Hajduk‘crna‘ koprivnica

Sudar glavama, dva hajdukovca pala su kao zrele kruške, obojici pukla jagodična kost, ovo se nikad neće zaboraviti

Piše Slaven Alfirević
20. travnja 2024. - 12:52

Utakmica Hajduka u Koprivnici poseban je amarcord za -  Gorana Milovića. Autor čuvene izreke "kad god je nešto važno i triba nam, mi use...." znate već, da ne prostačimo u eteru... Milović, inače vrstan stoper i s reprezentativnim nastupom za "vatrene" u Rostovu, ako se ne varamo, bio je izuzetan profesionalac, a u paru s Marijom Maločom tvorio je najbolji stoperski par HNL-a prije desetak godina...

Kad vidite tko je sve defilirao na stoperskim pozicijama "bijelih" onda shvatite da za svaku iole grubu riječ u doba Milovića i Maloče oni zaslužuju - ispriku. Oni su baš bili "rože fjori", šta bi rekli stari Splićani, "ruže i cviće" naspram mnogih drugih.

Danas je Milović, nakon svih turbulencija i sječe glava u Poljudu, u stožeru prve momčadi Hajduka. Tako se zalomilo i barem  je on neki domaći, autohtoni kadar na koga se prosječni navijač može osloniti i kazati e, vidiš, njega poznam, igrao je u Hajduku!

Milović sad iz svoje pozicije može djelovati i kao mentor, učitelj, e da se izbjegne ta njegova slavna izreka, kad je važno, mi sve... "pokakimo". Istina, sad baš i nije nešto najvažnije, ali bilo bi dobro da se crni niz poraza prekine.

image

Goran Milović

Tom Dubravec/Cropix/Cropix

Podsjetit ćemo samo da su u Koprivnici na ovom istom travnjaku, bunjištu, stratištu 2013. godine stradali Matej Jonjić i Goran Milović. Jedan za drugim pali su kao zrele kruške u sudarima s protivnikom, nastradali su na sličan način, pucala im je jagodična kost...

‘U Koprivnici su u žestokim duelima posebno stradali Goran Milović i Matej Jonjić. Obojica su prevezena u bolnicu u Dubravi, u Zagreb, a slomljene jagodične kosti su im hitno operirane. Izvan stroja će biti najmanje šest tjedana‘, glasio je novinski raport, a posebno je bilo važno nabaviti slike stopera sa zavijenim glavama, usred specijalnog režima bolnice, dovijali smo se na razne načine.

Danas u Koprivnici, 11 proljeća kasnije, Milović će se sjetiti poprišta utakmice gdje je nastradao i doživio ozljedu koje se živo sjeća. Nitko naravno nije bio kriv, događa se, to je sport koji nosi svoje rizike, ali se nezgoda pamti.

I sigurno će kazati sa svoje pozicije pomoćnika, momci, založimo se, ne smije se izgubiti po šesti put zaredom.

Svojom motivirajućom besjedom dobri div Milović sigurno će biti od pomoći Juri Ivankoviću, Siniši Šegoviću... Vidite, ja sam tu skoro glavu izgubio ginući za boje Hajduka...

image

Matej Jonjić

Vlado Kos/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 05:41