stdClass Object ( [id] => 220706 [title] => Tudor: Svi kažu oko mene da su bila ne dva, nego tri penala; Maloča: Sad idemo pobijediti Dinamo, klub i navijači to zaslužuju [alias] => tudor-svi-kazu-oko-mene-da-su-bila-ne-dva-nego-tri-penala-maloca-sad-idemo-pobijediti-dinamo-klub-i-navijaci-to-zasluzuju [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>
Da ste im svašta izgovorili na poluvremenu, u svlačionici, otkrio je "dolje" kapetan Mario Maloča, dočekali smo trenera Hajduka Igor Tudora na pressici. E da, i da su to zaslužili. I to je rekao Maloča. Malo smo Tudora zatekli.

- Pa, to je sastavni dio trenerskog posla, nekad mrkva, nekad batina! Ne bih to posebno komentirao, to je stvar svlačionice – odagnao je tu priču Tudor.

Tako se zagrijavala pressica nakon jadranskom derbija, u kojem   je sreća za Hajduk opet stigla u zadnjim sekundama, u sudačkoj nadoknadi. S razlogom, sreća prati hrabre koji su se usudili potražiti preokret nakon debelih 0:2... Dva "elfera", jedanaesterca za Hajduk, u frenetičnom ritmu, a bio je možda i treći, između ta dva... U međuvremenu Mujanović kod 2:0 za Rijeku imao je prazan Kalinićev gol na pladnju, izrađenu akciju, poentiranje za 3:0, ali ništa, balun je poslao daleko mimo "adrese". To je nogomet, ni 2:0 za goste nije sigurno kad krene - hajdučka bura...

Tako je jadranski derbi donio novi remi, to je specijalitet  Rijeke, "kekizam", kako smo najavljivali, remiji s potpisom Matjaža Keka u beskonačnost, ali nije daleko ni Hajduk: Dinamo 2:2, Zadar 1:1, Rijeka 2:2, sve je kao dobro, ali je to pužev korak. Barem nije poraz, 0:2, ili još grđe, kako je slutilo...

U splitskom remiju ove večeri najviše je profitirao – Dinamo. Možda i Lokomotiva koja ne prestaje da vreba.

Trener Hajduka Igor Tudor složio se da je ovo bod kao - pobjeda, kao u Maksimiru kad je Maglica stigao u nadoknadi. Sad je to uradio Maloča, u nadoknadi, iz još jednog penala ove večeri.

Malo tko je primijetio da se predsjednik Marin Brbić povukao iz lože tamo u 83. minuti, odustao je od infarkt-završnice uživo. Sretnu vijest dočekao je "duboko unutra". Bod kao pobjeda.

- Pa je, bod kao pobjeda – složio se Tudor, na pitanje kolege s Radio Dalmacije Marina Maljkovića. Nastavio je Tudor:

- Utakmica je bila lijepa, golovi, šanse, puno živosti, a bilo bi nepravedno da smo izgubili, poluvrijeme je bilo 0:2, nije lako to preokrenuti. Momci su bili pravi, pokazali karakter, hajdučko srce u ovom ne-laganom trenutku za nas. Mislim na ozlijeđene koji fale i na četiri-pet onih koji su počeli, a nisu u fizičkoj formi, nisu u ritmu. Prezadovoljan sam, odigrali smo dobru utakmicu, dominirali i to je remi, realan po svemu.

Onda mu je rečeno kako znamo da je "momcima prije nego što su pokazali karakter svašta izgovorio".

- Trener mora ukazivati na greške! - poentirao je.

Suđenje ne smijete komentirati, ali penali...

- Da, ne smijem komentirati, svi kažu oko mene da su bila ne dva, nego tri penala (i onaj između, na Malokuu op. a.), ali suzdržat ću se jer ne smijem komentirati.

A kako ste odabrali izvođače s bijele točke? Kad je sazrila ta odluka?

- Nema sazrijevanja odluke, vidim to po treningu. Kako da ne odaberem Bradarića kad je najsigurniji na treningu, od deset ih zabije svih deset! I Maloču sam vidio na treningu da je smiren, precizan. Prvi Bradarić, drugi Maloča... Lijep je to uspjeh, da nije poraz na rastanku. Rijeka ima pregršt dobrih igrača, zato mojima čestitke. Veseli me naša dominacija, imamo posjed lopte, oni su imali dvije situacije i dali dva gola, a mene veseli naš timski duh, ponavljam posjed lopte, što za mene nije nebitno...

Od Rijeke nije došao Matjaž Kek. Da je promukao. Ili da ne kaže sve što misli. Ali, penali su bili, zar ne? Njegov pomoćnik (nije ni Matjaž Florijančič došao) Vjekoslav Miletić, malo poznat, rekao je:

- Zanimljiva utakmica, ne, nismo svjesno prepustili inicijativu. Mi smo nastojali pametno stajati u obranu i čekati. Hajduk je pritisnuo i agresivnije želio popraviti rezultat. Jedanaesterci? Svi treneri skaču, s klupe je teško vidjeti, a vječna dvojba ostaje je li ruka u prirodnom položaju ili nije. Treći penal? Osobno mislim da nije... - rekao je Miletić.

Navijači su igrače Hajduka nakon susreta i velikog povratka 'bijelih' u svlačionice ispratili snažnim pljeskom i skandiranjem 'Ovo je Hajduk', ali i 'Kup je naš'. Bod Hajduku donio je kapetan Mario Maloča koji je u sudačkoj nadoknadi realizirao drugu najstrožu kaznu.

- Bio je to drugi jedanaesterac i teško bi bilo igraču izvoditi dva penala u istoj utakmici, možda ne bi znao gdje bi šutirao. Pogotovo nisam htio da mladi igrači na sebe preuzimaju tu odgovornost, pa da slučajno promaše, zato mislim da je bilo normalno da sam ja šutirao. Da sam promašio ja bih to lakše podnio - pojasnio je Maloča koji se kapetanski nije libio reći.

- Odigrali smo katastrofalno u prvom poluvremenu, trener nam je na poluvremenu u svlačionici svašta izgovorio i bio je u pravu. Hajduk kakav je bio u prvom poluvremenu ne smije više nikada biti! Drugi dio bio je možda i naše najbolje poluvrijeme ove sezone, Rijeku smo stisnuli u šesnaesterac i nismo im dali disati. Zasluženo smo osvojili bod, možda smo mogli i pobijediti, ali nakon 0:2 moramo biti zadovoljni i bodom kojim smo osvojili drugo mjesto - smatra Maloča.

Slijedi uzvrat četvrtfinala kupa protiv Dinama u srijedu (16 sati).

- Želimo se oprostiti pobjedom. Tih 0:5 je velik zaostatak, ne možemo najavljivati prolaz, ali idemo pobijediti Dinamo, makar 1:0. Ovaj klub i navijači to zaslužuju.

Bencun se izborio za prvi jedanaesterac, ali je i na početku susreta, u drugoj minuti, propustio realizirati veliku prigodu.

- Drugo poluvrijeme smo odigrali napadački, hajdučki i Bog nas je nagradio. Zasluženo smo izjednačili, iako smo po prilikama trebali i pobijediti. I ja sam imao mnogo šansi, pogotovu tu odličnu na otvaranju. Šteta, kako dugo nisam igrao izgubio sam malo osjećaj za gol. U drugom dijelu smo pokazali da smo ekipa - rekao je Bencun. 

Ali napadač Hajduka je uvjeren kako je sudac trebao i još jednom pokazati na bijelu točku.

- Mislim da je bio i treći jedanaesterac (nap.a. na Malokuu), ali i ovo je veliki bod, važan da ostanemo na drugom mjestu, opet smo tri boda ispred Rijeke. Koliko je Rijeka uložila u momčad, a  nisu ispred nas. Svaka njima čast, ali mislim da nisu imali tri prave šanse na utakmici.

Kup?

- Idemo pobijediti pa što bude - rekao je Bencun. 

Maločin zamjenik dokapetan Goran Jozinović rekao je kako je razlika u agresivnosti donijela mnogo bolje Hajdukovo drugo poluvrijeme.

- Rijeka je u prvom poluvremenu imala dva šuta i zabila je dva gola, prvi gol zabili su sretno, od živog zida. Nije ni to prvo poluvrijeme bilo toliko katastrofalno da bi bilo 0:2, i mi smo imali dvije odlične šanse. U drugom dijelu smo odigrali fanatično, mnogo agresivnije. Hvala publici što nas je nosila, odužili smo im se na najbolji mogući način. Nije se bilo lako vratiti. Možda će se oni sada buniti no bila su dva čista penala, vidio je cijeli stadion da je kod drugog bila ruka. Ovo je za nas velik bod, pokazali smo još jednom karakter.

S. ALFIREVIĆ, F. VULAS
[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Foto: Vladimir Dugandžić / CROPIX [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => jadranski derbi [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2013-12-15 22:12:02 [created_by] => 35 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2013-12-15 22:20:42 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2013-12-15 22:11:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 17962 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/images\/2013\/12\/15\/Sport\/Hajduk\/hajduk_rijeka15-151213.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/12\/15\/Sport\/Hajduk\/hajduk_rijeka22-151213.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/12\/15\/Sport\/Hajduk\/hajduk_rijeka21-151213.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/12\/15\/Sport\/Hajduk\/hajduk_rijeka23-151213.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/12\/15\/Sport\/Hajduk\/hajduk_rijeka24-151213.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/12\/15\/Sport\/Hajduk\/hajduk_rijeka25-151213.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/12\/15\/Sport\/Hajduk\/hajduk_rijeka26-151213.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/12\/15\/Sport\/Hajduk\/hajduk_rijeka27-151213.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/12\/15\/Sport\/Hajduk\/hajduk_rijeka28-151213.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/12\/15\/Sport\/Hajduk\/hajduk_rijeka29-151213.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/12\/15\/Sport\/Hajduk\/hajduk_rijeka30-151213.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/12\/15\/Sport\/Hajduk\/hajduk_rijeka31-151213.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/12\/15\/Sport\/Hajduk\/hajduk_rijeka32-151213.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/12\/15\/Sport\/Hajduk\/hajduk_rijeka33-151213.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/12\/15\/Sport\/Hajduk\/hajduk_rijeka34-151213.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/12\/15\/Sport\/Hajduk\/hajduk_rijeka35-151213.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/12\/15\/Sport\/Hajduk\/hajduk_rijeka36-151213.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/12\/15\/Sport\/Hajduk\/hajduk_rijeka12-151213.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/12\/15\/Sport\/Hajduk\/hajduk_rijeka1-151213.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/12\/15\/Sport\/Hajduk\/hajduk_rijeka2-151213.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/12\/15\/Sport\/Hajduk\/hajduk_rijeka4-151213.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/12\/15\/Sport\/Hajduk\/hajduk_rijeka6-151213.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/12\/15\/Sport\/Hajduk\/hajduk_rijeka7-151213.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/12\/15\/Sport\/Hajduk\/hajduk_rijeka8-151213.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/12\/15\/Sport\/Hajduk\/hajduk_rijeka9-151213.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/12\/15\/Sport\/Hajduk\/hajduk_rijeka11-151213.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/12\/15\/Sport\/Hajduk\/hajduk_rijeka37-151213.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/12\/15\/Sport\/Hajduk\/hajduk_rijeka13-151213.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/12\/15\/Sport\/Hajduk\/hajduk_rijeka14-151213.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/12\/15\/Sport\/Hajduk\/hajduk_rijeka15-151213.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/12\/15\/Sport\/Hajduk\/hajduk_rijeka16-151213.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/12\/15\/Sport\/Hajduk\/hajduk_rijeka17-151213.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/12\/15\/Sport\/Hajduk\/hajduk_rijeka18-151213.jpg","\/Archive\/Images\/2013\/12\/15\/Sport\/Hajduk\/hajduk_rijeka20-151213.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"800x487"},{"size0":"447x629"},{"size0":"800x496"},{"size0":"800x498"},{"size0":"800x519"},{"size0":"800x516"},{"size0":"790x629"},{"size0":"800x509"},{"size0":"489x629"},{"size0":"420x629"},{"size0":"420x629"},{"size0":"800x504"},{"size0":"800x440"},{"size0":"800x535"},{"size0":"800x535"},{"size0":"800x535"},{"size0":"609x629"},{"size0":"800x535"},{"size0":"508x629"},{"size0":"800x517"},{"size0":"800x471"},{"size0":"800x487"},{"size0":"467x629"},{"size0":"800x538"},{"size0":"800x497"},{"size0":"800x537"},{"size0":"800x535"},{"size0":"800x497"},{"size0":"800x535"},{"size0":"800x487"},{"size0":"800x518"},{"size0":"800x522"},{"size0":"800x511"},{"size0":"800x535"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 14908776 Threads: 1 Questions: 3141437700 Slow queries: 7004231 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 234800213 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 51 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/tudor-svi-kazu-oko-mene-da-su-bila-ne-dva-nego-tri-penala-maloca-sad-idemo-pobijediti-dinamo-klub-i-navijaci-to-zasluzuju-220706 [printLink] => /sport/hajduk/tudor-svi-kazu-oko-mene-da-su-bila-ne-dva-nego-tri-penala-maloca-sad-idemo-pobijediti-dinamo-klub-i-navijaci-to-zasluzuju-220706?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 228367 [name] => hajdukrijeka [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hajdukrijeka [link] => /tag/hajdukrijeka ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [Subtitle] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Foto: Vladimir Dugandžić / CROPIX [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => jadranski derbi [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Tudor: Svi kažu oko mene da su bila ne dva, nego tri penala; Maloča: Sad idemo pobijediti Dinamo, klub i navijači to zaslužuju [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-11-22-30-31-35 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2013/12/15/Sport/Hajduk/hajduk_rijeka15-151213.jpg [galleryCount] => 34 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2013/12/15/Sport/Hajduk/hajduk_rijeka15-151213.jpg [title] => ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/12/15/Sport/Hajduk/hajduk_rijeka22-151213.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/12/15/Sport/Hajduk/hajduk_rijeka21-151213.jpg [title] => ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/12/15/Sport/Hajduk/hajduk_rijeka23-151213.jpg [title] => ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/12/15/Sport/Hajduk/hajduk_rijeka24-151213.jpg [title] => ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/12/15/Sport/Hajduk/hajduk_rijeka25-151213.jpg [title] => ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/12/15/Sport/Hajduk/hajduk_rijeka26-151213.jpg [title] => ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/12/15/Sport/Hajduk/hajduk_rijeka27-151213.jpg [title] => ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/12/15/Sport/Hajduk/hajduk_rijeka28-151213.jpg [title] => ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/12/15/Sport/Hajduk/hajduk_rijeka29-151213.jpg [title] => ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/12/15/Sport/Hajduk/hajduk_rijeka30-151213.jpg [title] => ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/12/15/Sport/Hajduk/hajduk_rijeka31-151213.jpg [title] => ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/12/15/Sport/Hajduk/hajduk_rijeka32-151213.jpg [title] => ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/12/15/Sport/Hajduk/hajduk_rijeka33-151213.jpg [title] => ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/12/15/Sport/Hajduk/hajduk_rijeka34-151213.jpg [title] => ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/12/15/Sport/Hajduk/hajduk_rijeka35-151213.jpg [title] => ) [16] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/12/15/Sport/Hajduk/hajduk_rijeka36-151213.jpg [title] => ) [17] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/12/15/Sport/Hajduk/hajduk_rijeka12-151213.jpg [title] => ) [18] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/12/15/Sport/Hajduk/hajduk_rijeka1-151213.jpg [title] => ) [19] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/12/15/Sport/Hajduk/hajduk_rijeka2-151213.jpg [title] => ) [20] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/12/15/Sport/Hajduk/hajduk_rijeka4-151213.jpg [title] => ) [21] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/12/15/Sport/Hajduk/hajduk_rijeka6-151213.jpg [title] => ) [22] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/12/15/Sport/Hajduk/hajduk_rijeka7-151213.jpg [title] => ) [23] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/12/15/Sport/Hajduk/hajduk_rijeka8-151213.jpg [title] => ) [24] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/12/15/Sport/Hajduk/hajduk_rijeka9-151213.jpg [title] => ) [25] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/12/15/Sport/Hajduk/hajduk_rijeka11-151213.jpg [title] => ) [26] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/12/15/Sport/Hajduk/hajduk_rijeka37-151213.jpg [title] => ) [27] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/12/15/Sport/Hajduk/hajduk_rijeka13-151213.jpg [title] => ) [28] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/12/15/Sport/Hajduk/hajduk_rijeka14-151213.jpg [title] => ) [29] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/12/15/Sport/Hajduk/hajduk_rijeka15-151213.jpg [title] => ) [30] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/12/15/Sport/Hajduk/hajduk_rijeka16-151213.jpg [title] => ) [31] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/12/15/Sport/Hajduk/hajduk_rijeka17-151213.jpg [title] => ) [32] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/12/15/Sport/Hajduk/hajduk_rijeka18-151213.jpg [title] => ) [33] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2013/12/15/Sport/Hajduk/hajduk_rijeka20-151213.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}
Da ste im svašta izgovorili na poluvremenu, u svlačionici, otkrio je "dolje" kapetan Mario Maloča, dočekali smo trenera Hajduka Igor Tudora na pressici. E da, i da su to zaslužili. I to je rekao Maloča. Malo smo Tudora zatekli.

- Pa, to je sastavni dio trenerskog posla, nekad mrkva, nekad batina! Ne bih to posebno komentirao, to je stvar svlačionice – odagnao je tu priču Tudor.

Tako se zagrijavala pressica nakon jadranskom derbija, u kojem   je sreća za Hajduk opet stigla u zadnjim sekundama, u sudačkoj nadoknadi. S razlogom, sreća prati hrabre koji su se usudili potražiti preokret nakon debelih 0:2... Dva "elfera", jedanaesterca za Hajduk, u frenetičnom ritmu, a bio je možda i treći, između ta dva... U međuvremenu Mujanović kod 2:0 za Rijeku imao je prazan Kalinićev gol na pladnju, izrađenu akciju, poentiranje za 3:0, ali ništa, balun je poslao daleko mimo "adrese". To je nogomet, ni 2:0 za goste nije sigurno kad krene - hajdučka bura...

Tako je jadranski derbi donio novi remi, to je specijalitet  Rijeke, "kekizam", kako smo najavljivali, remiji s potpisom Matjaža Keka u beskonačnost, ali nije daleko ni Hajduk: Dinamo 2:2, Zadar 1:1, Rijeka 2:2, sve je kao dobro, ali je to pužev korak. Barem nije poraz, 0:2, ili još grđe, kako je slutilo...

U splitskom remiju ove večeri najviše je profitirao – Dinamo. Možda i Lokomotiva koja ne prestaje da vreba.

Trener Hajduka Igor Tudor složio se da je ovo bod kao - pobjeda, kao u Maksimiru kad je Maglica stigao u nadoknadi. Sad je to uradio Maloča, u nadoknadi, iz još jednog penala ove večeri.

Malo tko je primijetio da se predsjednik Marin Brbić povukao iz lože tamo u 83. minuti, odustao je od infarkt-završnice uživo. Sretnu vijest dočekao je "duboko unutra". Bod kao pobjeda.

- Pa je, bod kao pobjeda – složio se Tudor, na pitanje kolege s Radio Dalmacije Marina Maljkovića. Nastavio je Tudor:

- Utakmica je bila lijepa, golovi, šanse, puno živosti, a bilo bi nepravedno da smo izgubili, poluvrijeme je bilo 0:2, nije lako to preokrenuti. Momci su bili pravi, pokazali karakter, hajdučko srce u ovom ne-laganom trenutku za nas. Mislim na ozlijeđene koji fale i na četiri-pet onih koji su počeli, a nisu u fizičkoj formi, nisu u ritmu. Prezadovoljan sam, odigrali smo dobru utakmicu, dominirali i to je remi, realan po svemu.

Onda mu je rečeno kako znamo da je "momcima prije nego što su pokazali karakter svašta izgovorio".

- Trener mora ukazivati na greške! - poentirao je.

Suđenje ne smijete komentirati, ali penali...

- Da, ne smijem komentirati, svi kažu oko mene da su bila ne dva, nego tri penala (i onaj između, na Malokuu op. a.), ali suzdržat ću se jer ne smijem komentirati.

A kako ste odabrali izvođače s bijele točke? Kad je sazrila ta odluka?

- Nema sazrijevanja odluke, vidim to po treningu. Kako da ne odaberem Bradarića kad je najsigurniji na treningu, od deset ih zabije svih deset! I Maloču sam vidio na treningu da je smiren, precizan. Prvi Bradarić, drugi Maloča... Lijep je to uspjeh, da nije poraz na rastanku. Rijeka ima pregršt dobrih igrača, zato mojima čestitke. Veseli me naša dominacija, imamo posjed lopte, oni su imali dvije situacije i dali dva gola, a mene veseli naš timski duh, ponavljam posjed lopte, što za mene nije nebitno...

Od Rijeke nije došao Matjaž Kek. Da je promukao. Ili da ne kaže sve što misli. Ali, penali su bili, zar ne? Njegov pomoćnik (nije ni Matjaž Florijančič došao) Vjekoslav Miletić, malo poznat, rekao je:

- Zanimljiva utakmica, ne, nismo svjesno prepustili inicijativu. Mi smo nastojali pametno stajati u obranu i čekati. Hajduk je pritisnuo i agresivnije želio popraviti rezultat. Jedanaesterci? Svi treneri skaču, s klupe je teško vidjeti, a vječna dvojba ostaje je li ruka u prirodnom položaju ili nije. Treći penal? Osobno mislim da nije... - rekao je Miletić.

Navijači su igrače Hajduka nakon susreta i velikog povratka 'bijelih' u svlačionice ispratili snažnim pljeskom i skandiranjem 'Ovo je Hajduk', ali i 'Kup je naš'. Bod Hajduku donio je kapetan Mario Maloča koji je u sudačkoj nadoknadi realizirao drugu najstrožu kaznu.

- Bio je to drugi jedanaesterac i teško bi bilo igraču izvoditi dva penala u istoj utakmici, možda ne bi znao gdje bi šutirao. Pogotovo nisam htio da mladi igrači na sebe preuzimaju tu odgovornost, pa da slučajno promaše, zato mislim da je bilo normalno da sam ja šutirao. Da sam promašio ja bih to lakše podnio - pojasnio je Maloča koji se kapetanski nije libio reći.

- Odigrali smo katastrofalno u prvom poluvremenu, trener nam je na poluvremenu u svlačionici svašta izgovorio i bio je u pravu. Hajduk kakav je bio u prvom poluvremenu ne smije više nikada biti! Drugi dio bio je možda i naše najbolje poluvrijeme ove sezone, Rijeku smo stisnuli u šesnaesterac i nismo im dali disati. Zasluženo smo osvojili bod, možda smo mogli i pobijediti, ali nakon 0:2 moramo biti zadovoljni i bodom kojim smo osvojili drugo mjesto - smatra Maloča.

Slijedi uzvrat četvrtfinala kupa protiv Dinama u srijedu (16 sati).

- Želimo se oprostiti pobjedom. Tih 0:5 je velik zaostatak, ne možemo najavljivati prolaz, ali idemo pobijediti Dinamo, makar 1:0. Ovaj klub i navijači to zaslužuju.

Bencun se izborio za prvi jedanaesterac, ali je i na početku susreta, u drugoj minuti, propustio realizirati veliku prigodu.

- Drugo poluvrijeme smo odigrali napadački, hajdučki i Bog nas je nagradio. Zasluženo smo izjednačili, iako smo po prilikama trebali i pobijediti. I ja sam imao mnogo šansi, pogotovu tu odličnu na otvaranju. Šteta, kako dugo nisam igrao izgubio sam malo osjećaj za gol. U drugom dijelu smo pokazali da smo ekipa - rekao je Bencun. 

Ali napadač Hajduka je uvjeren kako je sudac trebao i još jednom pokazati na bijelu točku.

- Mislim da je bio i treći jedanaesterac (nap.a. na Malokuu), ali i ovo je veliki bod, važan da ostanemo na drugom mjestu, opet smo tri boda ispred Rijeke. Koliko je Rijeka uložila u momčad, a  nisu ispred nas. Svaka njima čast, ali mislim da nisu imali tri prave šanse na utakmici.

Kup?

- Idemo pobijediti pa što bude - rekao je Bencun. 

Maločin zamjenik dokapetan Goran Jozinović rekao je kako je razlika u agresivnosti donijela mnogo bolje Hajdukovo drugo poluvrijeme.

- Rijeka je u prvom poluvremenu imala dva šuta i zabila je dva gola, prvi gol zabili su sretno, od živog zida. Nije ni to prvo poluvrijeme bilo toliko katastrofalno da bi bilo 0:2, i mi smo imali dvije odlične šanse. U drugom dijelu smo odigrali fanatično, mnogo agresivnije. Hvala publici što nas je nosila, odužili smo im se na najbolji mogući način. Nije se bilo lako vratiti. Možda će se oni sada buniti no bila su dva čista penala, vidio je cijeli stadion da je kod drugog bila ruka. Ovo je za nas velik bod, pokazali smo još jednom karakter.

S. ALFIREVIĆ, F. VULAS
[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>


































[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/tudor-svi-kazu-oko-mene-da-su-bila-ne-dva-nego-tri-penala-maloca-sad-idemo-pobijediti-dinamo-klub-i-navijaci-to-zasluzuju-220706 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=7176f00ce968e7d3c4446ed594191995399ad49d [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Tudor%3A+Svi+ka%C5%BEu+oko+mene+da+su+bila+ne+dva%2C+nego+tri+penala%3B+Malo%C4%8Da%3A+Sad+idemo+pobijediti+Dinamo%2C+klub+i+navija%C4%8Di+to+zaslu%C5%BEuju&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Ftudor-svi-kazu-oko-mene-da-su-bila-ne-dva-nego-tri-penala-maloca-sad-idemo-pobijediti-dinamo-klub-i-navijaci-to-zasluzuju-220706 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Ftudor-svi-kazu-oko-mene-da-su-bila-ne-dva-nego-tri-penala-maloca-sad-idemo-pobijediti-dinamo-klub-i-navijaci-to-zasluzuju-220706 )
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Foto: Vladimir Dugandžić / CROPIX [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => jadranski derbi [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Hajdukjadranski derbi

Tudor: Svi kažu oko mene da su bila ne dva, nego tri penala; Maloča: Sad idemo pobijediti Dinamo, klub i navijači to zaslužuju

Piše PSD.
15. prosinca 2013. - 23:11
Da ste im svašta izgovorili na poluvremenu, u svlačionici, otkrio je "dolje" kapetan Mario Maloča, dočekali smo trenera Hajduka Igor Tudora na pressici. E da, i da su to zaslužili. I to je rekao Maloča. Malo smo Tudora zatekli.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 00:30