StoryEditorOCM
Hajdukprijelazni rok

Ukrajinac i igrač iz Ploča zaintrigirali skaute s Poljuda, njihova su imena u Hajdukovom notesu, čeka se rasplet

Piše S. A.
9. prosinca 2023. - 22:17

Goran Šujić iz Jadrana iz Ploča i Danilo Riabec, Ukrajinac koji je jesenas igrao za Split, prvi sa 23 godine, a potonji sasvim mlad, s jedva 18 ljeta u životnom kalendaru, dvojica su nogometaša koji su ostvarili zapažene igre prošle sezone na dalmatinskoj nogometnoj sceni. Obojica na lijevom krilu što je pozicija posebno zanimljiva... Napadač, lijeva noga, to je uvijek ekstra.

Nije slučajno da ih se povezuje i s bilješkama Hajdukovih skauta, pa njihova imena kruže u kuloarima. Dovoljno je pričati s onima koji puno znaju, pa registrirati kako je Šujić na primjer igrao protiv Hajduka u kupu u Pločama i bio u formi, Hajduk je slavio sa 2:0, ali uz puno truda, najbolji pojedinac susreta bio je vratar Jadrana Oliver Kalac (koji se sad vratio kod oca Željka u Australiju), a za svoju rolu pozornosti izborio se i napadač s brojem 17, rečeni Goran Šujić. Prepoznat je kao potencijal, oko njega se plete priča.

U redovima Splita pak, odakle iz Parka mladeži u Veneziju već odlazi i Borna Orlić, na lansiranoj rampi našao se Ukrajinac Danilo Riabec. U modi su Ukrajinci koji su zbog posljedica rata izbjegli (i) u Hrvatsku, a Danilo Riabec (iz Akademije Šahtara) iskazao se brzinom na lijevom krilu u Parku mladeži.

Igrao je za "crvene" i u juniorima, zapisan kad je igrao protiv odgovarajuće selekcije Hajduka; na stranu nastupi u seniorskom rangu za Split gdje je uz Orlića koji je 2006. godište bio gotovo najmlađi (rođeni 2005. uz Riabeca među splitovcima još su i Luka Peruzović, Niko Matas...).

Ovog petka u žarište s dalmatinskih terena stavili smo Šujića i Riabeca, kako će se dalje razvijat njihova priča, pratit ćemo...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 17:57