stdClass Object ( [id] => 130395 [title] => Visković: Financijski prohtjevi budućeg predsjednika su bili preveliki [alias] => viskovic-financijski-prohtjevi-buduceg-predsjednika-su-bili-preveliki [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>
Netko je bio dovoljno hrabar da pita za sebe preveliku plaću za današnje uvjete u Hajduku, pa su se na tome slomila kola Povjerenstva.

Nije postignut konsenzus glede prijedloga trojice kandidata za tročlanu upravu, pa kako nema suglasja između njih petoro šefica Povjerenstva, gospođa dogradonačelnica Anđelka Visković nije ni htjela ni mogla kazivati prijedlog Nadzornom odboru Hajduka za sastav tročlane uprave.

Za dvojicu su se doduše složili, bi i za trećeg, ma sve je bilo pred realizacijom, ali je pitanje predsjednika ostalo otvoreno zbog pretjeranih zahtjeva kandidata, nije tajna, Vjekoslava Hrabara iz Zagreba.

On je ostavio – ako smijemo glasine uzeti kao izvor – najbolji dojam, ali je tražio neprihvatljivo puno, previše. Kad je tako, onda ni ostatak prijedloga "lady Visković" nije željela javno obznaniti.

Da prihvate Hrabara makar i s tim faraonskim(?!) uvjetima nisu se složila najmanje dvojica u Povjerenstvu (Visković, Cuzzi, Ljubičić?), pa kad se Hrabara kao najboljeg od svih nije prihvaćalo, onda su sastanak napustili Šime Luketin i Jako Andabak. Tako se raspalo Povjerenstvo, dogodilo se u ponedjeljak navečer.

Kad je sve tako ispalo, sutradan izjutra gospođa dogradonačelnica nas je ostavila "praznog papira": nema rješenja! Ali je sve, kako kaže, podatke i razmišljanja što ih je petočlano Povjerenstvo (gđa Visković, pa Jako Andabak, Vinko Cuzzi, Šime Luketin i Vinko Ljubičić), marljivo skupljalo prošlih mjesec dana ostavila u dotu Petroslavu Sapunaru na čelu Nadzornog odbora "bijelih", pa da sve to oni upotrijebe i možda posegnu za nekim od kandidata u sklapanju nove uprave.

Zašto ne, Povjerenstvo je ionako bilo samo servis, pomoćna i savjetodavna snaga Nadzornog odbora "bijelih".

No, krenimo redom, kako je sve to jutros objavljivala Anđelka Visković:

- Mogla bih vam kao naslov za novine kazati "nemamo prijedlog za članove uprave", ali to i nije sasvim točno. Jer, to nipošto ne znači da je natječaj propao. Kako nismo u suglasju nas petoro, nemamo službenog prijedloga, a nismo do konačnog prijedloga htjeli dolaziti nadglasavanjem – rekla je.

Pa zamolila da podsjeti s koliko su marljivosti i predanosti njih petoro radili: prvi krug, drugi krug, pri čemu smo ih potanko pratili u novinama. Kandidati su predavali programe rada, bili podvrgnuti ispitivanju, svi su imali jednak tretman. Pričala je dalje:

- Pri svemu tome bitna nam je bila kombinatorika koja nam je zapravo otežala posao, neki su se kandidati izričito natjecali za mjesto predsjednika, pa je to sve kombinacije i mogućnosti bitno smanjilo.

Koji su to?

- Jedino i isključivo za predsjednika kandidirali su se Vjekoslav Hrabar i Ivica Močić. Za marketing, ali i za mjesto predsjednika Pavle Cicarelli. Kandidati za financije bili su Hrvoje Maleš i Jakša Medvidović, a po pitanjima struke Željko Kovačević i Milo Nižetić (primjećujemo da ih je gospođa Visković redala abecedno op. a.)

Nastavila je:

- Svima smo davali identična pitanja, osobno sam vodila zapisnik, neki su pričali petnaestak minuta, neki i cijeli sat, o svakome su ispisane tri stranice i to ostavljamo u klubu, da imaju sve podatke. Postavljali smo bitna pitanja, pa i ta kakva su im očekivanja glede plaće i uvjeta. Dobijali smo razne odgovore...

Na primjer:

- Nisam razmišljao, nije mi presudno, kako vi odredite, nije mi plaća motiv. I onda je jedan rekao da očekuje 7500 eura mjesečne plaće netto, automobil u vrijednosti 45.000 eura po vlastitom izboru, dodatni troškovi 500 eura mjesečno, kreditnu karticu na raspolaganju, zatim premije za prvo mjesto 40.000 eura, za drugo mjesto ako se uđe u Euroligu 40.000 eura, za ulazak u Ligu prvaka 100.000 eura, kup 20.000 eura. Zatražio je i ugovor na tri godine, a ako dođe do raskida ugovora onda otpremninu, odnosno isplatu ugovora sve do kraja. Istina je da se rečeni kandidat iskazao u svome sadašnjem poslu, ali na sportskom planu nema baš nikakva iskustva.

Uvjeti kandidata nominiranog za predsjednika bili su razlog neslaganja ili bolje rečeno izostanak konsenzusa među članovima Povjerenstva, pa "lady Visković" nije javno htjela iznijeti imena odabranih.

Zar to nije pomalo nelogično, pitalo se, jer Nadzorni odbor u krnjem sastavu zapravo je slabost Hajduka, stoga se i osnovalo Povjerenstvo da pomogne u svemu tome?

- Nemojte tako. Mi smo samo savjetodavno tijelo. Prijepor je nastao u sastavu kompletne trojice i mi nismo htjeli ništa odlučivati kad nemamo suglasje. To bi bilo još nezgodnije. A Nadzorni odbor se smije koristiti svim kandidatima i donijeti svoje odluke. Oko dvojice članova smo se suglasili, ali oko trećega nismo.

Ako je treći, tj. prvi Vjekoslav Hrabar, nisu li preostala dvojica Hrvoje Maleš i Milo Nižetić? Ili Pavle Cicarelli? Po svemu tako izgleda, po dojmovima s Povjerenstva i razgovora s kandidatima koji bi se prelili tu i tamo u ćakulama, doduše na kapaljku...

No, svejedno, koliko god se imena kriju, ipak izviru s velikom preciznošću. Ajmo dalje:

- Nadzorni odbor će donijeti odluku koliko se želi i namjerava nadalje koristiti rezultatima našeg rada. Oni će odlučiti zanimaju li ih ovi ljudi. Sve što znamo o njima smo im predali.

Znači li to da natječaj u konačnici nije uspio?

- Ne, konačnu odluku će donijeti Nadzorni odbor.

Recite nam, otkrijte, tko je to tražio uvjete iz Barcelone, bilo je još upornih iz redova sedme sile, ali je Viskovićeva ostala tvrdokorna.

- Ne, nećemo govoriti o imenima.

Jesu li to po vama neprimjereni uvjeti za sadašnje stanje u Hajduku, jer netko se dosjetio da je i nekadašnji predsjednik Hajduka Mate Peroš imao 54.000 kuna mjesečne plaće, doduše, prije recesije. A to oko premija pa i nije nešto strašno, samo da se osvoji titula, uđe u Europu?!

- Da, mislim da je ipak previše. Nije stvar u klupskom pravilniku, on se može i mijenjati, ali bilo nas je u Povjerenstvu koji se nismo složili s tim financijskim prohtjevima kandidata za predsjednika.

Povjerenstvo je završilo svoj posao, objavila je.

- Mislim da smo vrlo kvalitetno odradili posao. Maksimalno smo se potrudili da damo šansu svima i ne bih rekla da nije bilo nijednog zvučnog imena, jer su nas neki uvjerili kako bi mogli bez problema obnašati svoju dužnost. Šteta što nam se dogodio prijepor oko mjesta predsjednika. Nastavak priče je na Nadzornom odboru Hajduka. Ovaj Nadzorni odbor mora ponijeti svu odgovornost. Možda je natječaj trebao ići prije svega u smjeru predsjednika, ali došli smo do tri člana, a zapeli na novcu, na potraživanjima. Bitno smo suzili izbor kandidata i to je dobro. Ajmo pričekati odluku Nadzornog odbora, oni mogu prihvatiti upravu sa sva tri člana, a mogu natječaj poništiti. Bitno je da su dobili naše mišljenje, a ono ne mora biti jednoglasno.

Još jednom je podsjetila:

- Nismo glasovali čim smo vidjeli da dvije osobe ne bi prihvatile (otišli su Andabak i Luketin op. a.). Nismo bez stava, ako nemamo konsenzus. Samo što to nećemo dati u javnost. Prevelika plaća budućeg predsjednika bila je kamen spoticanja, on je rekao da neće ići ispod tih uvjeta.

Nadzorni odbor Hajduka je u krnjem sastavu, otkako su na odstup prisiljeni Miran Pelivan i Ivica Livaja, a Tomislav Gruica je sam odstupio. Zar ne bi trebalo najprije njih zamijeniti, NO kompletirati, pitali smo dogradonačelnicu.

- A znate li kakva je sad procedura po zakonu o sprječavanju sukoba javnog interesa, kako popuniti Nadzorni odbor? Gradsko vijeće kao predstavnik većinskog vlasnika mora raspisati natječaj za popunu mjesta u Nadzornom odboru Hajduka i da sve to obavi treba se sastati najmanje tri puta. A to je procedura kojoj treba vremena, možda i četiri, pet mjeseci ukupno.

S. ALFIREVIĆ, CROPIX
[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2011-04-19 20:03:35 [created_by] => 35 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2011-04-27 02:12:26 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2011-04-19 20:17:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 11190 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2011/04/20/sport/hajduk_povjerenstvo-250311.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "700x467" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 14984994 Threads: 4 Questions: 3149057491 Slow queries: 7026966 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 234941653 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 49 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/viskovic-financijski-prohtjevi-buduceg-predsjednika-su-bili-preveliki-130395 [printLink] => /sport/hajduk/viskovic-financijski-prohtjevi-buduceg-predsjednika-su-bili-preveliki-130395?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 118989 [name] => kandidathajduk [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => kandidathajduk [link] => /tag/kandidathajduk ) [1] => stdClass Object ( [id] => 218346 [name] => vjekoslavhrabar [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => vjekoslavhrabar [link] => /tag/vjekoslavhrabar ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Visković: Financijski prohtjevi budućeg predsjednika su bili preveliki [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-12-19-40-50-35 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2011/04/20/sport/hajduk_povjerenstvo-250311.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2011/04/20/sport/hajduk_povjerenstvo-250311.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}
Netko je bio dovoljno hrabar da pita za sebe preveliku plaću za današnje uvjete u Hajduku, pa su se na tome slomila kola Povjerenstva.

Nije postignut konsenzus glede prijedloga trojice kandidata za tročlanu upravu, pa kako nema suglasja između njih petoro šefica Povjerenstva, gospođa dogradonačelnica Anđelka Visković nije ni htjela ni mogla kazivati prijedlog Nadzornom odboru Hajduka za sastav tročlane uprave.

Za dvojicu su se doduše složili, bi i za trećeg, ma sve je bilo pred realizacijom, ali je pitanje predsjednika ostalo otvoreno zbog pretjeranih zahtjeva kandidata, nije tajna, Vjekoslava Hrabara iz Zagreba.

On je ostavio – ako smijemo glasine uzeti kao izvor – najbolji dojam, ali je tražio neprihvatljivo puno, previše. Kad je tako, onda ni ostatak prijedloga "lady Visković" nije željela javno obznaniti.

Da prihvate Hrabara makar i s tim faraonskim(?!) uvjetima nisu se složila najmanje dvojica u Povjerenstvu (Visković, Cuzzi, Ljubičić?), pa kad se Hrabara kao najboljeg od svih nije prihvaćalo, onda su sastanak napustili Šime Luketin i Jako Andabak. Tako se raspalo Povjerenstvo, dogodilo se u ponedjeljak navečer.

Kad je sve tako ispalo, sutradan izjutra gospođa dogradonačelnica nas je ostavila "praznog papira": nema rješenja! Ali je sve, kako kaže, podatke i razmišljanja što ih je petočlano Povjerenstvo (gđa Visković, pa Jako Andabak, Vinko Cuzzi, Šime Luketin i Vinko Ljubičić), marljivo skupljalo prošlih mjesec dana ostavila u dotu Petroslavu Sapunaru na čelu Nadzornog odbora "bijelih", pa da sve to oni upotrijebe i možda posegnu za nekim od kandidata u sklapanju nove uprave.

Zašto ne, Povjerenstvo je ionako bilo samo servis, pomoćna i savjetodavna snaga Nadzornog odbora "bijelih".

No, krenimo redom, kako je sve to jutros objavljivala Anđelka Visković:

- Mogla bih vam kao naslov za novine kazati "nemamo prijedlog za članove uprave", ali to i nije sasvim točno. Jer, to nipošto ne znači da je natječaj propao. Kako nismo u suglasju nas petoro, nemamo službenog prijedloga, a nismo do konačnog prijedloga htjeli dolaziti nadglasavanjem – rekla je.

Pa zamolila da podsjeti s koliko su marljivosti i predanosti njih petoro radili: prvi krug, drugi krug, pri čemu smo ih potanko pratili u novinama. Kandidati su predavali programe rada, bili podvrgnuti ispitivanju, svi su imali jednak tretman. Pričala je dalje:

- Pri svemu tome bitna nam je bila kombinatorika koja nam je zapravo otežala posao, neki su se kandidati izričito natjecali za mjesto predsjednika, pa je to sve kombinacije i mogućnosti bitno smanjilo.

Koji su to?

- Jedino i isključivo za predsjednika kandidirali su se Vjekoslav Hrabar i Ivica Močić. Za marketing, ali i za mjesto predsjednika Pavle Cicarelli. Kandidati za financije bili su Hrvoje Maleš i Jakša Medvidović, a po pitanjima struke Željko Kovačević i Milo Nižetić (primjećujemo da ih je gospođa Visković redala abecedno op. a.)

Nastavila je:

- Svima smo davali identična pitanja, osobno sam vodila zapisnik, neki su pričali petnaestak minuta, neki i cijeli sat, o svakome su ispisane tri stranice i to ostavljamo u klubu, da imaju sve podatke. Postavljali smo bitna pitanja, pa i ta kakva su im očekivanja glede plaće i uvjeta. Dobijali smo razne odgovore...

Na primjer:

- Nisam razmišljao, nije mi presudno, kako vi odredite, nije mi plaća motiv. I onda je jedan rekao da očekuje 7500 eura mjesečne plaće netto, automobil u vrijednosti 45.000 eura po vlastitom izboru, dodatni troškovi 500 eura mjesečno, kreditnu karticu na raspolaganju, zatim premije za prvo mjesto 40.000 eura, za drugo mjesto ako se uđe u Euroligu 40.000 eura, za ulazak u Ligu prvaka 100.000 eura, kup 20.000 eura. Zatražio je i ugovor na tri godine, a ako dođe do raskida ugovora onda otpremninu, odnosno isplatu ugovora sve do kraja. Istina je da se rečeni kandidat iskazao u svome sadašnjem poslu, ali na sportskom planu nema baš nikakva iskustva.

Uvjeti kandidata nominiranog za predsjednika bili su razlog neslaganja ili bolje rečeno izostanak konsenzusa među članovima Povjerenstva, pa "lady Visković" nije javno htjela iznijeti imena odabranih.

Zar to nije pomalo nelogično, pitalo se, jer Nadzorni odbor u krnjem sastavu zapravo je slabost Hajduka, stoga se i osnovalo Povjerenstvo da pomogne u svemu tome?

- Nemojte tako. Mi smo samo savjetodavno tijelo. Prijepor je nastao u sastavu kompletne trojice i mi nismo htjeli ništa odlučivati kad nemamo suglasje. To bi bilo još nezgodnije. A Nadzorni odbor se smije koristiti svim kandidatima i donijeti svoje odluke. Oko dvojice članova smo se suglasili, ali oko trećega nismo.

Ako je treći, tj. prvi Vjekoslav Hrabar, nisu li preostala dvojica Hrvoje Maleš i Milo Nižetić? Ili Pavle Cicarelli? Po svemu tako izgleda, po dojmovima s Povjerenstva i razgovora s kandidatima koji bi se prelili tu i tamo u ćakulama, doduše na kapaljku...

No, svejedno, koliko god se imena kriju, ipak izviru s velikom preciznošću. Ajmo dalje:

- Nadzorni odbor će donijeti odluku koliko se želi i namjerava nadalje koristiti rezultatima našeg rada. Oni će odlučiti zanimaju li ih ovi ljudi. Sve što znamo o njima smo im predali.

Znači li to da natječaj u konačnici nije uspio?

- Ne, konačnu odluku će donijeti Nadzorni odbor.

Recite nam, otkrijte, tko je to tražio uvjete iz Barcelone, bilo je još upornih iz redova sedme sile, ali je Viskovićeva ostala tvrdokorna.

- Ne, nećemo govoriti o imenima.

Jesu li to po vama neprimjereni uvjeti za sadašnje stanje u Hajduku, jer netko se dosjetio da je i nekadašnji predsjednik Hajduka Mate Peroš imao 54.000 kuna mjesečne plaće, doduše, prije recesije. A to oko premija pa i nije nešto strašno, samo da se osvoji titula, uđe u Europu?!

- Da, mislim da je ipak previše. Nije stvar u klupskom pravilniku, on se može i mijenjati, ali bilo nas je u Povjerenstvu koji se nismo složili s tim financijskim prohtjevima kandidata za predsjednika.

Povjerenstvo je završilo svoj posao, objavila je.

- Mislim da smo vrlo kvalitetno odradili posao. Maksimalno smo se potrudili da damo šansu svima i ne bih rekla da nije bilo nijednog zvučnog imena, jer su nas neki uvjerili kako bi mogli bez problema obnašati svoju dužnost. Šteta što nam se dogodio prijepor oko mjesta predsjednika. Nastavak priče je na Nadzornom odboru Hajduka. Ovaj Nadzorni odbor mora ponijeti svu odgovornost. Možda je natječaj trebao ići prije svega u smjeru predsjednika, ali došli smo do tri člana, a zapeli na novcu, na potraživanjima. Bitno smo suzili izbor kandidata i to je dobro. Ajmo pričekati odluku Nadzornog odbora, oni mogu prihvatiti upravu sa sva tri člana, a mogu natječaj poništiti. Bitno je da su dobili naše mišljenje, a ono ne mora biti jednoglasno.

Još jednom je podsjetila:

- Nismo glasovali čim smo vidjeli da dvije osobe ne bi prihvatile (otišli su Andabak i Luketin op. a.). Nismo bez stava, ako nemamo konsenzus. Samo što to nećemo dati u javnost. Prevelika plaća budućeg predsjednika bila je kamen spoticanja, on je rekao da neće ići ispod tih uvjeta.

Nadzorni odbor Hajduka je u krnjem sastavu, otkako su na odstup prisiljeni Miran Pelivan i Ivica Livaja, a Tomislav Gruica je sam odstupio. Zar ne bi trebalo najprije njih zamijeniti, NO kompletirati, pitali smo dogradonačelnicu.

- A znate li kakva je sad procedura po zakonu o sprječavanju sukoba javnog interesa, kako popuniti Nadzorni odbor? Gradsko vijeće kao predstavnik većinskog vlasnika mora raspisati natječaj za popunu mjesta u Nadzornom odboru Hajduka i da sve to obavi treba se sastati najmanje tri puta. A to je procedura kojoj treba vremena, možda i četiri, pet mjeseci ukupno.

S. ALFIREVIĆ, CROPIX
[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/viskovic-financijski-prohtjevi-buduceg-predsjednika-su-bili-preveliki-130395 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=e4388d4a830a2c8068b2bf130f44ae09e2b1132d [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Viskovi%C4%87%3A+Financijski+prohtjevi+budu%C4%87eg+predsjednika+su+bili+preveliki&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fviskovic-financijski-prohtjevi-buduceg-predsjednika-su-bili-preveliki-130395 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fviskovic-financijski-prohtjevi-buduceg-predsjednika-su-bili-preveliki-130395 )
Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM

Visković: Financijski prohtjevi budućeg predsjednika su bili preveliki

Piše PSD.
19. travnja 2011. - 22:17
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 21:40