stdClass Object ( [id] => 250740 [title] => Vučević: Hajduk se mora boriti za nešto veliko, ali treće mjesto je sada realnost [alias] => vucevic-hajduk-se-mora-boriti-za-nesto-veliko-ali-trece-mjesto-je-sada-realnost [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] => Goran Vučević je konačno otvorio dušu, a ona ga – boli:

- Boli me duša kad kažem da je realno da se borimo za treće mjesto. To je realnost, ali to već sutra ne smije biti. To je danas, ali tako ne smije biti sutra. Ne može se dogoditi da se stalno borimo za treće mjesto, ta realnost mora brzo prestati. I to je moj najvažniji cilj. Hajduk se mora boriti za nešto veliko – počeo je sportski direktor Hajduka svoju tiradu.

Dugo ste izbjegavali razgovor, jer - nije pogodan trenutak?

- Sad možemo ako nećemo dirati Dinamo, Rijeku, odnos sa HNS-om. Nego se drž’mo svoga dvorišta, kako unaprijediti naš rad. Puno se priča o manje bitnom, o ovome i onome, ponese nas euforija. Ljudi su previše željni dobrih utakmica, fale im. Sve se fokusira na trenutak. Sad je nekako mirnije doba svakodnevice, pogodno da kažem kako smo se organizacijski znatno ekipirali.

Vjerujemo, ali...

- Napravili smo iskorak koji se ne vidi kroz trenutačni položaj na ljestvici, ali dat će ploda. Uz jasnu obavezu da se borimo za nešto više nego je to danas. Zadovoljan sam postavljenim temeljima u ovih deset mjeseci otkad sam na ovoj funkciji. Osnovna riječ je – selekcija.

I što je nova? Kako se snašao Srđan Andrić kao šef škole?

- Uklopio se i te kako! Jako dobro.

A selekcija, to je, dakle, čarobna riječ?

- Tako je, selekcija je ključ, kako napraviti iskorak u bolje, kako stvoriti čudo. Novost je što smo potpisali ugovore sa 29 tajnih skauta, premrežili smo Hrvatsku, ali i šire područje, od Austrije, Slovenije, sve do Kosova, Makedonije... Taj projekt mora donijeti boljitak. Ali dugoročno. Ništa preko noći.

Sve je pod vašom ingerencijom?

- Da, ali šef službe je Neno Pralija, a Teo Pirija je administrativni komunikator.

Kako ste animirali skaute, jer, da ne shvatite pogrešno, ne može se u Hajduk samo doći iz ljubavi. Lijepi grb, slavna tradicija i nova trava?!

- U pravu ste, bit će skauti premirani. I to triput. Kad pronađeni talenat potpiše stipendijski, pa profesionalni ugovor i na kraju kad se proda u inozemstvo.

To već zvuči ozbiljno. Kako gledate na prvu momčad, u deset mjeseci, unijeli ste trud u popunu, od Vasilja i Abduholikova, preko Joa, Milevskog, Gotala, Mezge???

- Ne bih ja to secirao, dovodili smo igrače po potrebama, u zadanim uvjetima.

Bez novca?

- Bolje da vi to kažete. To je poznato. Kad nemaš novca za veliki transfer onda se događaju razne stvari, budeš nezadovoljan igračem.

Kao na primjer sa Joom? Odmah ste ga škartirali?

- Bitno je da u džepu uvijek imaš opciju za povoljan raskid. Na sve te igrače treba tako gledati. U situaciji smo da se popunjavamo kako znamo, ali čim stranac koji dođe, a ne nametne se ispred naše djece, odmah nema tu što tražiti!

Da preskočimo malo i na projekt B momčadi?

- E tu sam posebno vezan, jer duboko sam uvjeren da je to pun pogodak! Ne treba gledati na rezultat koji postiže ta momčad, nego kao poligon za napredovanje i stvaranje igrača. U konačnici nam je želja da ta momčad uđe i u drugu ligu, ali zasad ni to nije realno.

U B momčadi su nam Maloku i Balić, ja njih dvojicu držim kao kap vode na dlanu, kao našu budućnost. Vidite, mali Vlašić već može u prvu momčad i on je veliko iznenađenje kako je odmah stasao u prvotimca. On može već, a Balić i Maloku će sigurno moć’! Volio bih i da se mali Bašić, pa i Mikanović kale kroz B momčad, međutim oni su budu potrebni prvoj. Spomenuo bih i talent Hairlahovića.

A odnosi s trenerom Igorom Tudorom? Bilo je iskri, pa i svađa?

- Bilo je razlike u mišljenjima, ali ništa strašno. Naš odnos je jako dobar. Bude različitih pogleda, kao u obitelji, ali sve štima. Moj zadatak je da mu ponudim opcije za svaku poziciju, po trojicu, četvoricu, a onda trener ima finalnu riječ. Naravno, sve mora potvrditi potom i Nadzorni odbor, oni odobravaju financije.

A Tudorova pozicija kao trenera? Bude ćakula da je upitan?!

- Znate što ću vam reć: da je bio upitan, danas ne bi bio trener! Mislim da sam više nego jasan.

Neupitno. Nego, koji vam je prvi zadatak na zimu?

- Ne želim ni jednom riječju poljuljati sadašnju momčad, oni su za mene najbolji na svijetu.

Hm, malo pretjerujete. Trebat će zahvata?

- Sve što bude trebalo riješit ćemo u hodu. Sigurno je da ćemo trebati jednog starijeg golmana, iskusnijeg, da pristane biti pričuva. Da bude sigurnost za svaki slučaj, da želi takvu ulogu iz sjene. Stipica nam se ozbiljno ozlijedio...

Ne želite spominjati igrače s kojima ste ljetos kombinirali, a nisu došli?


- Nismo mogli dovesti nikoga tko je bio skup.

Zec, Benko, Jajalo?


- Slobodno ih vi nabrajajte! Rekao sam: nitko tko je skup!

Koga ćete prodati?

- Nemamo ponuda ni za koga. Razgovora ima. Uvijek bude. Ali ponuda nema.

slaven alfirević
foto: božidar vukičević / cropix

Napredak, čvršći temelji

Poslanica za kraj ovoga razgovora?

- Radim skoro godinu dana i moram ostaviti trag, da klub bude bolji. Da se nakon dvije godine osjeti, opipa da smo bolji nego prije. Ako ostanemo na istom mjestu, ne valja posao. Onda ni ja ne vrijedim!

Mene se pamti kao igrača koji je napravio neki potez, a volio bih da me se prepozna u kontinuitetu, da mi kažu bio si najbolji igrač te i te sezone. Ne, mi smo takvi da pamtimo trenutak, bljesak. A ja želim Hajduku usaditi sustavan napredak. Čvršće temelje. I to je moj pravi cilj.

Milevski, budi naš Totti!

Milevski u posebnom okviru. Kad će više Tjoma, koliko mu treba?

- On je naš Totti, kad može Totti sa 39 na leđima biti nosilac u igri Rome, onda i Milevski sa 29 može nama pomoći. Znanje i vrhunska kvaliteta su neupitni i sve je na njemu da se vrati u formu. Strpljivi smo. Pratimo ga i jako je ozbiljan na treningu.

Tonći Mujan

- Strašno sam zadovoljan što se vratio Tonći Mujan i što se polako oporavlja i napreduje kroz našu B momčad. Dobro je da je s nama, ja njega vidim kao velikog talenta na putu dokazivanja i od njega u perspektivi očekujem mnogo - kaže Vučević.

JEDANAESTERAC

1. PRVENSTVO Igramo valovito, da smo pobijedili Dinamo bilo bi bolje, to nas je psihički bacilo. Sad smo imali dobru seriju, bodovi rastu i vjerujem da će se još puno povećati.

2. EUFORIJA Takvi smo, ali razumijem to, čas smo gore, čas smo dolje. A nama treba kontinuitet.

3. IGRA Mora se namjestiti po igračima, a treneru to nije uvijek lako.

4. MOMČAD Kalinić i Sušić, pa Vlašić kao veliko iznenađenje, desno Kouassi i špicevi Gotal i Maglica. I stoperi su standardni. To je naša kičma.

5. GOTAL Nismo ga uzeli napamet, njega sam osobno skautirao po Austriji i vjerujem da će nam se isplatiti i dati još više.

6. ABDUHOLIKOV Nije se nametnuo, on ne treba igrati za B, da ne zatvara prostor mlađima. Pričekajmo još...

7. NOVI UGOVORI MILOVIĆA I VRŠAJEVIĆA Nemamo još dogovor, ali sam tražio od Nadzornog odbora da ne bude krut u odluci, da ih se pusti do kraja zime da igraju jer su dosta dobri i potrebni su nam.

8. TOMISLAV KIŠ Pratimo ga i te kako u Gorici, prazimo ga i kad ne zna da ga mi gledamo. Uvijek je netko na tribinama.

9. JOZINOVIĆ Držim ga kao naše dite, kao hajdučko srce. Ali s njim još nismo otvorili pregovore za novi ugovor jer ne znamo kako će se razvijati situacija na lijevom beku.

10. ARKORFUL Kako-tako. Počeo je dobro, treba mu da se navikne na ambijent.

11. POSUDBE Kiš, Vasilj, Jonjić, Tomaš i Tomičić. Vratit će se kako bude trener tražio.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => otvorio dušu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2014-10-22 09:45:01 [created_by] => 39 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2014-10-22 16:56:05 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2014-10-22 09:48:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 9027 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2014/10/22/Sport/VUCEVIC00.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "680x480" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 15032956 Threads: 7 Questions: 3153191971 Slow queries: 7041262 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 235019901 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 48 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/vucevic-hajduk-se-mora-boriti-za-nesto-veliko-ali-trece-mjesto-je-sada-realnost-250740 [printLink] => /sport/hajduk/vucevic-hajduk-se-mora-boriti-za-nesto-veliko-ali-trece-mjesto-je-sada-realnost-250740?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 230932 [name] => goranvučević [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => goranvucevic [link] => /tag/goranvucevic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => otvorio dušu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Vučević: Hajduk se mora boriti za nešto veliko, ali treće mjesto je sada realnost [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-13-09-00-11-39 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2014/10/22/Sport/VUCEVIC00.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2014/10/22/Sport/VUCEVIC00.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}Goran Vučević je konačno otvorio dušu, a ona ga – boli:

- Boli me duša kad kažem da je realno da se borimo za treće mjesto. To je realnost, ali to već sutra ne smije biti. To je danas, ali tako ne smije biti sutra. Ne može se dogoditi da se stalno borimo za treće mjesto, ta realnost mora brzo prestati. I to je moj najvažniji cilj. Hajduk se mora boriti za nešto veliko – počeo je sportski direktor Hajduka svoju tiradu.

Dugo ste izbjegavali razgovor, jer - nije pogodan trenutak?

- Sad možemo ako nećemo dirati Dinamo, Rijeku, odnos sa HNS-om. Nego se drž’mo svoga dvorišta, kako unaprijediti naš rad. Puno se priča o manje bitnom, o ovome i onome, ponese nas euforija. Ljudi su previše željni dobrih utakmica, fale im. Sve se fokusira na trenutak. Sad je nekako mirnije doba svakodnevice, pogodno da kažem kako smo se organizacijski znatno ekipirali.

Vjerujemo, ali...

- Napravili smo iskorak koji se ne vidi kroz trenutačni položaj na ljestvici, ali dat će ploda. Uz jasnu obavezu da se borimo za nešto više nego je to danas. Zadovoljan sam postavljenim temeljima u ovih deset mjeseci otkad sam na ovoj funkciji. Osnovna riječ je – selekcija.

I što je nova? Kako se snašao Srđan Andrić kao šef škole?

- Uklopio se i te kako! Jako dobro.

A selekcija, to je, dakle, čarobna riječ?

- Tako je, selekcija je ključ, kako napraviti iskorak u bolje, kako stvoriti čudo. Novost je što smo potpisali ugovore sa 29 tajnih skauta, premrežili smo Hrvatsku, ali i šire područje, od Austrije, Slovenije, sve do Kosova, Makedonije... Taj projekt mora donijeti boljitak. Ali dugoročno. Ništa preko noći.

Sve je pod vašom ingerencijom?

- Da, ali šef službe je Neno Pralija, a Teo Pirija je administrativni komunikator.

Kako ste animirali skaute, jer, da ne shvatite pogrešno, ne može se u Hajduk samo doći iz ljubavi. Lijepi grb, slavna tradicija i nova trava?!

- U pravu ste, bit će skauti premirani. I to triput. Kad pronađeni talenat potpiše stipendijski, pa profesionalni ugovor i na kraju kad se proda u inozemstvo.

To već zvuči ozbiljno. Kako gledate na prvu momčad, u deset mjeseci, unijeli ste trud u popunu, od Vasilja i Abduholikova, preko Joa, Milevskog, Gotala, Mezge???

- Ne bih ja to secirao, dovodili smo igrače po potrebama, u zadanim uvjetima.

Bez novca?

- Bolje da vi to kažete. To je poznato. Kad nemaš novca za veliki transfer onda se događaju razne stvari, budeš nezadovoljan igračem.

Kao na primjer sa Joom? Odmah ste ga škartirali?

- Bitno je da u džepu uvijek imaš opciju za povoljan raskid. Na sve te igrače treba tako gledati. U situaciji smo da se popunjavamo kako znamo, ali čim stranac koji dođe, a ne nametne se ispred naše djece, odmah nema tu što tražiti!

Da preskočimo malo i na projekt B momčadi?

- E tu sam posebno vezan, jer duboko sam uvjeren da je to pun pogodak! Ne treba gledati na rezultat koji postiže ta momčad, nego kao poligon za napredovanje i stvaranje igrača. U konačnici nam je želja da ta momčad uđe i u drugu ligu, ali zasad ni to nije realno.

U B momčadi su nam Maloku i Balić, ja njih dvojicu držim kao kap vode na dlanu, kao našu budućnost. Vidite, mali Vlašić već može u prvu momčad i on je veliko iznenađenje kako je odmah stasao u prvotimca. On može već, a Balić i Maloku će sigurno moć’! Volio bih i da se mali Bašić, pa i Mikanović kale kroz B momčad, međutim oni su budu potrebni prvoj. Spomenuo bih i talent Hairlahovića.

A odnosi s trenerom Igorom Tudorom? Bilo je iskri, pa i svađa?

- Bilo je razlike u mišljenjima, ali ništa strašno. Naš odnos je jako dobar. Bude različitih pogleda, kao u obitelji, ali sve štima. Moj zadatak je da mu ponudim opcije za svaku poziciju, po trojicu, četvoricu, a onda trener ima finalnu riječ. Naravno, sve mora potvrditi potom i Nadzorni odbor, oni odobravaju financije.

A Tudorova pozicija kao trenera? Bude ćakula da je upitan?!

- Znate što ću vam reć: da je bio upitan, danas ne bi bio trener! Mislim da sam više nego jasan.

Neupitno. Nego, koji vam je prvi zadatak na zimu?

- Ne želim ni jednom riječju poljuljati sadašnju momčad, oni su za mene najbolji na svijetu.

Hm, malo pretjerujete. Trebat će zahvata?

- Sve što bude trebalo riješit ćemo u hodu. Sigurno je da ćemo trebati jednog starijeg golmana, iskusnijeg, da pristane biti pričuva. Da bude sigurnost za svaki slučaj, da želi takvu ulogu iz sjene. Stipica nam se ozbiljno ozlijedio...

Ne želite spominjati igrače s kojima ste ljetos kombinirali, a nisu došli?


- Nismo mogli dovesti nikoga tko je bio skup.

Zec, Benko, Jajalo?


- Slobodno ih vi nabrajajte! Rekao sam: nitko tko je skup!

Koga ćete prodati?

- Nemamo ponuda ni za koga. Razgovora ima. Uvijek bude. Ali ponuda nema.

slaven alfirević
foto: božidar vukičević / cropix

Napredak, čvršći temelji

Poslanica za kraj ovoga razgovora?

- Radim skoro godinu dana i moram ostaviti trag, da klub bude bolji. Da se nakon dvije godine osjeti, opipa da smo bolji nego prije. Ako ostanemo na istom mjestu, ne valja posao. Onda ni ja ne vrijedim!

Mene se pamti kao igrača koji je napravio neki potez, a volio bih da me se prepozna u kontinuitetu, da mi kažu bio si najbolji igrač te i te sezone. Ne, mi smo takvi da pamtimo trenutak, bljesak. A ja želim Hajduku usaditi sustavan napredak. Čvršće temelje. I to je moj pravi cilj.

Milevski, budi naš Totti!

Milevski u posebnom okviru. Kad će više Tjoma, koliko mu treba?

- On je naš Totti, kad može Totti sa 39 na leđima biti nosilac u igri Rome, onda i Milevski sa 29 može nama pomoći. Znanje i vrhunska kvaliteta su neupitni i sve je na njemu da se vrati u formu. Strpljivi smo. Pratimo ga i jako je ozbiljan na treningu.

Tonći Mujan

- Strašno sam zadovoljan što se vratio Tonći Mujan i što se polako oporavlja i napreduje kroz našu B momčad. Dobro je da je s nama, ja njega vidim kao velikog talenta na putu dokazivanja i od njega u perspektivi očekujem mnogo - kaže Vučević.

JEDANAESTERAC

1. PRVENSTVO Igramo valovito, da smo pobijedili Dinamo bilo bi bolje, to nas je psihički bacilo. Sad smo imali dobru seriju, bodovi rastu i vjerujem da će se još puno povećati.

2. EUFORIJA Takvi smo, ali razumijem to, čas smo gore, čas smo dolje. A nama treba kontinuitet.

3. IGRA Mora se namjestiti po igračima, a treneru to nije uvijek lako.

4. MOMČAD Kalinić i Sušić, pa Vlašić kao veliko iznenađenje, desno Kouassi i špicevi Gotal i Maglica. I stoperi su standardni. To je naša kičma.

5. GOTAL Nismo ga uzeli napamet, njega sam osobno skautirao po Austriji i vjerujem da će nam se isplatiti i dati još više.

6. ABDUHOLIKOV Nije se nametnuo, on ne treba igrati za B, da ne zatvara prostor mlađima. Pričekajmo još...

7. NOVI UGOVORI MILOVIĆA I VRŠAJEVIĆA Nemamo još dogovor, ali sam tražio od Nadzornog odbora da ne bude krut u odluci, da ih se pusti do kraja zime da igraju jer su dosta dobri i potrebni su nam.

8. TOMISLAV KIŠ Pratimo ga i te kako u Gorici, prazimo ga i kad ne zna da ga mi gledamo. Uvijek je netko na tribinama.

9. JOZINOVIĆ Držim ga kao naše dite, kao hajdučko srce. Ali s njim još nismo otvorili pregovore za novi ugovor jer ne znamo kako će se razvijati situacija na lijevom beku.

10. ARKORFUL Kako-tako. Počeo je dobro, treba mu da se navikne na ambijent.

11. POSUDBE Kiš, Vasilj, Jonjić, Tomaš i Tomičić. Vratit će se kako bude trener tražio.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/vucevic-hajduk-se-mora-boriti-za-nesto-veliko-ali-trece-mjesto-je-sada-realnost-250740 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=f88564f5794d1ffc0827e352418829f16061353f [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Vu%C4%8Devi%C4%87%3A+Hajduk+se+mora+boriti+za+ne%C5%A1to+veliko%2C+ali+tre%C4%87e+mjesto+je+sada+realnost&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fvucevic-hajduk-se-mora-boriti-za-nesto-veliko-ali-trece-mjesto-je-sada-realnost-250740 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fvucevic-hajduk-se-mora-boriti-za-nesto-veliko-ali-trece-mjesto-je-sada-realnost-250740 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => otvorio dušu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Hajdukotvorio dušu

Vučević: Hajduk se mora boriti za nešto veliko, ali treće mjesto je sada realnost

Piše PSD.
22. listopada 2014. - 11:48
Goran Vučević je konačno otvorio dušu, a ona ga – boli:

- Boli me duša kad kažem da je realno da se borimo za treće mjesto. To je realnost, ali to već sutra ne smije biti. To je danas, ali tako ne smije biti sutra. Ne može se dogoditi da se stalno borimo za treće mjesto, ta realnost mora brzo prestati. I to je moj najvažniji cilj. Hajduk se mora boriti za nešto veliko – počeo je sportski direktor Hajduka svoju tiradu.

Dugo ste izbjegavali razgovor, jer - nije pogodan trenutak?

- Sad možemo ako nećemo dirati Dinamo, Rijeku, odnos sa HNS-om. Nego se drž’mo svoga dvorišta, kako unaprijediti naš rad. Puno se priča o manje bitnom, o ovome i onome, ponese nas euforija. Ljudi su previše željni dobrih utakmica, fale im. Sve se fokusira na trenutak. Sad je nekako mirnije doba svako...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2024 11:00