stdClass Object ( [id] => 16156 [title] => Vučević: Igrači Hajduka ne bi smjeli napucavati loptu nebu pod oblake! (VIDEO) [alias] => vucevic-igraci-hajduka-ne-bi-smjeli-napucavati-loptu-nebu-pod-oblake-video [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

 

Hajduk je na Malti, na nacionalnom stadionu Ta'Qali pobijedio Birkirkaru rezultatom 3:0. Golove su postigli Strinić, Bartolović i Ibričić.

Formalnost na Malti, lagan zadatak, korektno odrađen, bez dramatike i padanja u nesvijest.

Svih šest bodova protiv mal-lagane, a ne mal-teške ekipe Hajduk je upisao s elegancijom, nakon Poljuda, nije bilo problema ni na stadionu Ta’Qali.

I što bi tek bilo da su igrači u bijelim dresovima bili pucački raspoloženi, mogla je to biti rekordna pobjeda, bilo je prilike da se napravi isto kao na Farskim otocima prije šest ljeta, kad se slavilo 8:0 protiv Gi Gotua.

No, ne treba pretjerivati, baš kao što ni igra „bijelih“ ne treba dodatnih hvalospjeva. Voljeli bismo da je Nikola Kalinić bio raspucan, ovako ispada da je nastavio šutirati ćorcima kao protiv Zadra, njegova municija tj. streljivo još je mokro, nije osušeno...

Što je mogao nova vidjeti trener Goran Vučević? Da je Goran Rubil najbolji kao desni branič, ali na toj poziciji priprema se Marijan Buljat.

Da je Mario Tičinović iznimno darovit i da mu fali, logično, taktičke zrelosti. Ostalo znamo, s time da nema boljih zadnjih veznih od Srđana Andrića i Josipa Skoke, kojih ovdje nije bilo.

Ruku na srce, ovo nije bio niti pravi trening, a posao je olakšan baš kao u Splitu, kad se utakmica rastvori ranim pogotkom, uspjelo je to Striniću u petoj minuti, pogodio je suprotne rašlje.

No, svejedno, dvojbi nije ni moglo biti...

Vučević: Nisam zadovoljan...

O utakmici Vučević je kazao:

- Ne mogu biti zadovoljan, makar smo visoko pobijedili. Volio bih da se više trčalo, a nanizali smo neoprostivo mnogo grešaka. Igračima Hajduka ne smije se događati da pucaju u nebo i da se dodaju krivo. To me strašno živcira.

A ovdje su uvjeti nekako posebno neugodni, nije to nikakvo opravdanje, ali je trava visoka i preoštra, kao da je umjetna, stalno sam mislio na to kako je Hrvatska ovdje igrala 1:1 i kako je ovo nimalo ugodan ambijent.

Marijan Buljat:

- Brzo smo riješili sve dvojbe i odigrali korektno utakmicu. Bila je to stvar rutine, spriječili smo da nas Maltežani iznenade. Nadam se da ću ubuduće pružati sve bolje partije.

Vjekoslav Tomić:

- Spriječili smo bilo kakvo iznenađenje i zasluženo izborili okruglu pobjedu.

Mladen Bartolović:

- Ostvarili smo dobar rezultat i sad nas zanima koga ćemo izvući za protivnika na ždrijebu. Zaboravimo Maltežane, a bilo bi dobro sad ponovno izvući nekog što je moguće lakštog protivnika.

Slaven ALFIREVIĆ

Početni sastav Hajduka na Malti / P. Paunović / CROPIX

Iz minute u minutu

1 - od prve minute u momčadi Hajduka su bili Tomić, M. Buljat, Maloča, Tičinović i Bartolović, dok je uloga zadnjeg veznog pripala Liniću. Kapetansku vrpcu ponio je Živković.

2 - ekstremna vrućina nije smetala Hajduku da starta silovito. Rubil je sve sam napravio, oduzeo je loptu Buhagiaru i ušao u šesnaesterac, opalio silovito, ali je ipak lopta otišla iznad vrata.

0:1 Ivan Strinić

5 - M. Buljat se po desnoj strani sjurio u šesnaesterac, probio uz gol-aut crtu, te vratio povratnu loptu za Linića čiji se udarac u gužvi odbio do Strinića. Lijevi bek Splićana silovito ju je sa sedam-osam metara zabio u rašlje domaćih vrata za vodstvo Hajduka.

9 - na dodavanje Živkovića u izglednoj se šansi našao Kalinić, ali je u njegov šut ušao vratar Bernard Paris.

12 - potpuna dominacija Hajduka, domaćin uopće nije mogao prijeći centar. Rubilov ubačaj pred vrata domaćih primirio je Kalinić iako je možda bilo bolje da je propustio loptu do usamljenog Bartolovića. Oprobao je svoj udarac, ali nije uspio povisiti vodstvo. Lopta je prošla pored vratnice.

13 - Kalinić je u domaćem šesnaestercu primirio loptu i idealno uposlio Maloču čiji je opasni prizemni udarac ipak uspio zaustaviti vratar Paris.

15 - Gabrićev udarac s dvadesetak metara otišao je preko gola.

20 - velika prigoda za povećanje vodstva “bijelih”. Gabrić je ubacio poluvisoku loptu pred vrata domaćina, a Kalinić je spretno s čuvarom na leđima loptu u skoku nogom poslao u vratnicu.

Minuta odmora

29 - minuta odmora za osvježenje. Irski sudac McKeon je, kako je i najavio prije početka susreta, zaustavio igru na šezdesetak sekundi kako bi se igrači odmorili i utažili žeđ u tropskim, nenogometnim uvjetima.

32 - priliku nakon lošeg ispucavanja vratara Parisa nije iskoristio Kalinić.

36 - prvi šut Birkirkare prema vratima Hajduka. Zbog prekršaja na Galei požutio je strijelac Strinić i dao domaćinu prigodu da konačno dođe do daha i pokuša ugroziti vrata Hajduka iz slobodnog udarca. Šut je s dvadesetak metara oprobao Tabone, ali je lopta otišla daleko od vrata Tomića.

42 - Gabriću je neopravdano dosuđeno zaleđe kada se trebao naći sam pred domaćim vratarom iako je utrčao iz drugog plana. “Krivac” je bio Bartolović koji nije imao namjeru igrati s loptom.

0:2 Mladen Bartolović

45+1 - Rubil je idealnom loptom kroz srce obrane domaćih uposlio Bartolovića. Iskusni napadač se obranio od svojih čuvara i rutinirano sa 16 metara matirao domaćeg vratara. 

46 - umjesto Kalinića i Strinića u igru su ušli Ibričić i Oremuš. Već na početku nastavka zaprijetili su domaćini. Centrirao je Zerafa, a ispred Galeae u posljednji je trenutak loptu glavom izbacio Gabrić.

48 - Tičinović je s oko 25 metara pokušao lobom iznenaditi domaćega vratara, no lopta je završila metar-dva iznad grede.

49 - Ibričić je odlično uposlio Bartolovića iza obrane Birkirkare. Bartolović je loptu primirio desnom nogom, ali volej lijevom nije pronašao cilj.

51 - nakon ubačaja Gabrića Oremuš je neometan glavom mogao povisiti vodstvo, ali je ostao nekoliko centimetara prekratak da bi dobro iskontrolirao loptu.

54 - Hitronogi Oremuš je probio desnu stranu i zavrnuo loptu za Bartolovića čiji udarac je završio u bloku.

59 - bakljada Torcide primorala je policajce na snažnu intervenciju pendrecima.

60 - odlični Oremuš bio je konstantna opasnost po desnoj strani. Spretno se snašao u petercu domaćih, ali je lopta prošla pored vratnice. Mijenjali su i domaćini, ušao je Triganza umjesto Tabonea.

0:3 Senijad Ibričić

90+1 - Ibričić je nastavio u svom stilu Tri službene utakmice za Hajduk - tri gola! Jedan ljepši od drugoga. Probio se lijevom stranom, nanizao nekoliko Maltežana te prizemno, iz mrtvoga kuta, poslao loptu pored vratara Parisa.

                                                                                                                          S. ALFIREVIĆ

 

Torcida na Malti / P. Paunović / CROPIX

Najbolji Strinić i Bartolović

Tomić – bez posla i ocjene

M. Buljat 6,5 – igrao je na sunčanoj strani, nije kompliment kad se igra u ljetno popodne, što ga nije omelo za nekoliko dobrih poteza

Strinić 7 – krasan pogodak, mnogo agilnosti

(od 46. Ibričić 6) – igrao je samo u slabijem poluvremenu Hajduka, dao lijep gol u zadnjoj sekundi.

Linić 6 – osrednji učinak na sredini terena

Maloča 6,5 – povratak s ugovorom u džepu, malo posla, ali vrlo dobar dojam

Živković 6 – kapetan, uglavnom gledatelj

Rubil 6 – dvije-tri dobre asistencije
  (od 75. Pezo -)

Tičinović 6,5 – prvi put u prvoj postavi, od prve minute. Stječe iskustvo krupnim koracima i dopada nam se bez zadrške.

Kalinić 5,5 – nije u formi, ne ljubi ga gol, zapravo je ocjena pet, ali je pogodio jednom stativu, što u nijansi daje popust

(od 46. Oremuš 6) – življi od Ibričića, uspješan u ponekom prodoru

Gabrić 6 – pokušaj da bude i lijevi branič, nakon što je izašao Strinić

Bartolović 7 – ponajbolji, strijelac, pokazao da je i te kako upotrebljiv

Birkirkara - Hajduk 0:3 (0:2)

Malta: Nacionalni stadion Ta’Qali.

Gledatelja oko 400.

Uzvratna utakmica prvog pretkola Kupa UEFA. U prvoj utakmici u Splitu slavio je Hajduk s 4:0, pa se plasirao dalje s ukupnim rezultatom 7:0 .

Sudac: David McKeon (Irska) – 6,5.

Žuti karton: Strinić (Hajduk)

Strijelci: 0:1 Strinić (5), 0:2 Bartolović (45), 0:3 Ibričić (90+1)

Najbolji igrač: Mladen Bartolović (Hajduk)

Birkirkara: B. Paris (5,5), T. Paris (5) (od 79. Sammut -), Zerafa (5), Fenech (5,5), Jančev (5,5), Hartvig (5,5), Anastasi (5), Mallia (5,5), Galea (5) (od 84. Sciberras -), Tabone (5) (od 62. Triganza -), Buhagiar (5).

Hajduk: Tomić (-), M. Buljat (6,5), Strinić (7) (od 46. Ibričić 6), Linić (6), Maloča (6,5), Živković (6), Rubil (6) (od 75. Pezo -), Tičinović (6,5), Kalinić (5,5) (od 46. Oremuš 6), Gabrić (6), Bartolović (7).

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => la valleta: uzvratna utakmica 1. pretkola kupa uefa: birkirkara - hajduk 0:3 [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2008-07-31 17:46:30 [created_by] => 35 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2008-08-01 00:27:10 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2008-07-31 21:35:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 10565 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2008/08/01/sport/dava/torcidamalaail.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "350x212" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 15459580 Threads: 4 Questions: 3197745874 Slow queries: 7193639 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 235929320 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 49 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/vucevic-igraci-hajduka-ne-bi-smjeli-napucavati-loptu-nebu-pod-oblake-video-16156 [printLink] => /sport/hajduk/vucevic-igraci-hajduka-ne-bi-smjeli-napucavati-loptu-nebu-pod-oblake-video-16156?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 21827 [name] => birkirkara [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => birkirkara [link] => /tag/birkirkara ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => la valleta: uzvratna utakmica 1. pretkola kupa uefa: birkirkara - hajduk 0:3 [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Vučević: Igrači Hajduka ne bi smjeli napucavati loptu nebu pod oblake! (VIDEO) [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-18-07-30-35-35 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2008/08/01/sport/dava/torcidamalaail.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2008/08/01/sport/dava/torcidamalaail.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

 

Hajduk je na Malti, na nacionalnom stadionu Ta'Qali pobijedio Birkirkaru rezultatom 3:0. Golove su postigli Strinić, Bartolović i Ibričić.

Formalnost na Malti, lagan zadatak, korektno odrađen, bez dramatike i padanja u nesvijest.

Svih šest bodova protiv mal-lagane, a ne mal-teške ekipe Hajduk je upisao s elegancijom, nakon Poljuda, nije bilo problema ni na stadionu Ta’Qali.

I što bi tek bilo da su igrači u bijelim dresovima bili pucački raspoloženi, mogla je to biti rekordna pobjeda, bilo je prilike da se napravi isto kao na Farskim otocima prije šest ljeta, kad se slavilo 8:0 protiv Gi Gotua.

No, ne treba pretjerivati, baš kao što ni igra „bijelih“ ne treba dodatnih hvalospjeva. Voljeli bismo da je Nikola Kalinić bio raspucan, ovako ispada da je nastavio šutirati ćorcima kao protiv Zadra, njegova municija tj. streljivo još je mokro, nije osušeno...

Što je mogao nova vidjeti trener Goran Vučević? Da je Goran Rubil najbolji kao desni branič, ali na toj poziciji priprema se Marijan Buljat.

Da je Mario Tičinović iznimno darovit i da mu fali, logično, taktičke zrelosti. Ostalo znamo, s time da nema boljih zadnjih veznih od Srđana Andrića i Josipa Skoke, kojih ovdje nije bilo.

Ruku na srce, ovo nije bio niti pravi trening, a posao je olakšan baš kao u Splitu, kad se utakmica rastvori ranim pogotkom, uspjelo je to Striniću u petoj minuti, pogodio je suprotne rašlje.

No, svejedno, dvojbi nije ni moglo biti...

Vučević: Nisam zadovoljan...

O utakmici Vučević je kazao:

- Ne mogu biti zadovoljan, makar smo visoko pobijedili. Volio bih da se više trčalo, a nanizali smo neoprostivo mnogo grešaka. Igračima Hajduka ne smije se događati da pucaju u nebo i da se dodaju krivo. To me strašno živcira.

A ovdje su uvjeti nekako posebno neugodni, nije to nikakvo opravdanje, ali je trava visoka i preoštra, kao da je umjetna, stalno sam mislio na to kako je Hrvatska ovdje igrala 1:1 i kako je ovo nimalo ugodan ambijent.

Marijan Buljat:

- Brzo smo riješili sve dvojbe i odigrali korektno utakmicu. Bila je to stvar rutine, spriječili smo da nas Maltežani iznenade. Nadam se da ću ubuduće pružati sve bolje partije.

Vjekoslav Tomić:

- Spriječili smo bilo kakvo iznenađenje i zasluženo izborili okruglu pobjedu.

Mladen Bartolović:

- Ostvarili smo dobar rezultat i sad nas zanima koga ćemo izvući za protivnika na ždrijebu. Zaboravimo Maltežane, a bilo bi dobro sad ponovno izvući nekog što je moguće lakštog protivnika.

Slaven ALFIREVIĆ

Početni sastav Hajduka na Malti / P. Paunović / CROPIX

Iz minute u minutu

1 - od prve minute u momčadi Hajduka su bili Tomić, M. Buljat, Maloča, Tičinović i Bartolović, dok je uloga zadnjeg veznog pripala Liniću. Kapetansku vrpcu ponio je Živković.

2 - ekstremna vrućina nije smetala Hajduku da starta silovito. Rubil je sve sam napravio, oduzeo je loptu Buhagiaru i ušao u šesnaesterac, opalio silovito, ali je ipak lopta otišla iznad vrata.

0:1 Ivan Strinić

5 - M. Buljat se po desnoj strani sjurio u šesnaesterac, probio uz gol-aut crtu, te vratio povratnu loptu za Linića čiji se udarac u gužvi odbio do Strinića. Lijevi bek Splićana silovito ju je sa sedam-osam metara zabio u rašlje domaćih vrata za vodstvo Hajduka.

9 - na dodavanje Živkovića u izglednoj se šansi našao Kalinić, ali je u njegov šut ušao vratar Bernard Paris.

12 - potpuna dominacija Hajduka, domaćin uopće nije mogao prijeći centar. Rubilov ubačaj pred vrata domaćih primirio je Kalinić iako je možda bilo bolje da je propustio loptu do usamljenog Bartolovića. Oprobao je svoj udarac, ali nije uspio povisiti vodstvo. Lopta je prošla pored vratnice.

13 - Kalinić je u domaćem šesnaestercu primirio loptu i idealno uposlio Maloču čiji je opasni prizemni udarac ipak uspio zaustaviti vratar Paris.

15 - Gabrićev udarac s dvadesetak metara otišao je preko gola.

20 - velika prigoda za povećanje vodstva “bijelih”. Gabrić je ubacio poluvisoku loptu pred vrata domaćina, a Kalinić je spretno s čuvarom na leđima loptu u skoku nogom poslao u vratnicu.

Minuta odmora

29 - minuta odmora za osvježenje. Irski sudac McKeon je, kako je i najavio prije početka susreta, zaustavio igru na šezdesetak sekundi kako bi se igrači odmorili i utažili žeđ u tropskim, nenogometnim uvjetima.

32 - priliku nakon lošeg ispucavanja vratara Parisa nije iskoristio Kalinić.

36 - prvi šut Birkirkare prema vratima Hajduka. Zbog prekršaja na Galei požutio je strijelac Strinić i dao domaćinu prigodu da konačno dođe do daha i pokuša ugroziti vrata Hajduka iz slobodnog udarca. Šut je s dvadesetak metara oprobao Tabone, ali je lopta otišla daleko od vrata Tomića.

42 - Gabriću je neopravdano dosuđeno zaleđe kada se trebao naći sam pred domaćim vratarom iako je utrčao iz drugog plana. “Krivac” je bio Bartolović koji nije imao namjeru igrati s loptom.

0:2 Mladen Bartolović

45+1 - Rubil je idealnom loptom kroz srce obrane domaćih uposlio Bartolovića. Iskusni napadač se obranio od svojih čuvara i rutinirano sa 16 metara matirao domaćeg vratara. 

46 - umjesto Kalinića i Strinića u igru su ušli Ibričić i Oremuš. Već na početku nastavka zaprijetili su domaćini. Centrirao je Zerafa, a ispred Galeae u posljednji je trenutak loptu glavom izbacio Gabrić.

48 - Tičinović je s oko 25 metara pokušao lobom iznenaditi domaćega vratara, no lopta je završila metar-dva iznad grede.

49 - Ibričić je odlično uposlio Bartolovića iza obrane Birkirkare. Bartolović je loptu primirio desnom nogom, ali volej lijevom nije pronašao cilj.

51 - nakon ubačaja Gabrića Oremuš je neometan glavom mogao povisiti vodstvo, ali je ostao nekoliko centimetara prekratak da bi dobro iskontrolirao loptu.

54 - Hitronogi Oremuš je probio desnu stranu i zavrnuo loptu za Bartolovića čiji udarac je završio u bloku.

59 - bakljada Torcide primorala je policajce na snažnu intervenciju pendrecima.

60 - odlični Oremuš bio je konstantna opasnost po desnoj strani. Spretno se snašao u petercu domaćih, ali je lopta prošla pored vratnice. Mijenjali su i domaćini, ušao je Triganza umjesto Tabonea.

0:3 Senijad Ibričić

90+1 - Ibričić je nastavio u svom stilu Tri službene utakmice za Hajduk - tri gola! Jedan ljepši od drugoga. Probio se lijevom stranom, nanizao nekoliko Maltežana te prizemno, iz mrtvoga kuta, poslao loptu pored vratara Parisa.

                                                                                                                          S. ALFIREVIĆ

 

Torcida na Malti / P. Paunović / CROPIX

Najbolji Strinić i Bartolović

Tomić – bez posla i ocjene

M. Buljat 6,5 – igrao je na sunčanoj strani, nije kompliment kad se igra u ljetno popodne, što ga nije omelo za nekoliko dobrih poteza

Strinić 7 – krasan pogodak, mnogo agilnosti

(od 46. Ibričić 6) – igrao je samo u slabijem poluvremenu Hajduka, dao lijep gol u zadnjoj sekundi.

Linić 6 – osrednji učinak na sredini terena

Maloča 6,5 – povratak s ugovorom u džepu, malo posla, ali vrlo dobar dojam

Živković 6 – kapetan, uglavnom gledatelj

Rubil 6 – dvije-tri dobre asistencije
  (od 75. Pezo -)

Tičinović 6,5 – prvi put u prvoj postavi, od prve minute. Stječe iskustvo krupnim koracima i dopada nam se bez zadrške.

Kalinić 5,5 – nije u formi, ne ljubi ga gol, zapravo je ocjena pet, ali je pogodio jednom stativu, što u nijansi daje popust

(od 46. Oremuš 6) – življi od Ibričića, uspješan u ponekom prodoru

Gabrić 6 – pokušaj da bude i lijevi branič, nakon što je izašao Strinić

Bartolović 7 – ponajbolji, strijelac, pokazao da je i te kako upotrebljiv

Birkirkara - Hajduk 0:3 (0:2)

Malta: Nacionalni stadion Ta’Qali.

Gledatelja oko 400.

Uzvratna utakmica prvog pretkola Kupa UEFA. U prvoj utakmici u Splitu slavio je Hajduk s 4:0, pa se plasirao dalje s ukupnim rezultatom 7:0 .

Sudac: David McKeon (Irska) – 6,5.

Žuti karton: Strinić (Hajduk)

Strijelci: 0:1 Strinić (5), 0:2 Bartolović (45), 0:3 Ibričić (90+1)

Najbolji igrač: Mladen Bartolović (Hajduk)

Birkirkara: B. Paris (5,5), T. Paris (5) (od 79. Sammut -), Zerafa (5), Fenech (5,5), Jančev (5,5), Hartvig (5,5), Anastasi (5), Mallia (5,5), Galea (5) (od 84. Sciberras -), Tabone (5) (od 62. Triganza -), Buhagiar (5).

Hajduk: Tomić (-), M. Buljat (6,5), Strinić (7) (od 46. Ibričić 6), Linić (6), Maloča (6,5), Živković (6), Rubil (6) (od 75. Pezo -), Tičinović (6,5), Kalinić (5,5) (od 46. Oremuš 6), Gabrić (6), Bartolović (7).

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/vucevic-igraci-hajduka-ne-bi-smjeli-napucavati-loptu-nebu-pod-oblake-video-16156 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=c920e31f601a99b6add75fc1373bff92094afaf1 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Vu%C4%8Devi%C4%87%3A+Igra%C4%8Di+Hajduka+ne+bi+smjeli+napucavati+loptu+nebu+pod+oblake%21+%28VIDEO%29&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fvucevic-igraci-hajduka-ne-bi-smjeli-napucavati-loptu-nebu-pod-oblake-video-16156 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fvucevic-igraci-hajduka-ne-bi-smjeli-napucavati-loptu-nebu-pod-oblake-video-16156 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => la valleta: uzvratna utakmica 1. pretkola kupa uefa: birkirkara - hajduk 0:3 [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Hajdukla valleta: uzvratna utakmica 1. pretkola kupa uefa: birkirkara - hajduk 0:3

Vučević: Igrači Hajduka ne bi smjeli napucavati loptu nebu pod oblake! (VIDEO)

Piše PSD.
31. srpnja 2008. - 23:35

 

Hajduk je na Malti, na nacionalnom stadionu Ta'Qali pobijedio Birkirkaru rezultatom 3:0. Golove su postigli Strinić, Bartolović i Ibričić.

Formalnost na Malti, lagan zadatak, korektno odrađen, bez dramatike i padanja u nesvijest.

Svih šest bodova protiv mal-lagane, a ne mal-teške ekipe Hajduk je upisao s elegancijom, nakon Poljuda, nije bilo problema ni na stadionu Ta’Qali.

I što bi tek bilo da su igrači u bijelim dresovima bili pucački raspoloženi, mogla je to biti rekordna pobjeda, bilo je prilike da se napravi isto kao na Farskim otocima prije šest ljeta, kad se slavilo 8:0 protiv Gi Gotua.

No, ne treba pretjerivati, baš kao što ni igra „bijelih“ ne treba dodatnih hvalospjeva. Voljeli bismo da je Nikola Kalinić bio raspucan, ovako ispada...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2024 09:30