stdClass Object ( [id] => 262749 [title] => Zdravko Reić: Bilo je tužnih pa i tragičnih perioda, ali ovo je najružniji striptiz u povijesti Hajduka [alias] => zdravko-reic-bilo-je-tuznih-pa-i-tragicnih-perioda-ali-ovo-je-najruzniji-striptiz-u-povijesti-hajduka [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] => Kao mnogi koji prate nogomet, točnije posebno hrvatski balun, pa ajmo još specifičnije Hajduka, ostao sam i ja šokiran potezom Igora Tudora.

Zapravo zgrožen sam činjenicom da je tri dana prije nastavka prvenstva podnio ostavku, ali s druge strane sam promislio da će njegova dobrovoljna demisija napokon otvoriti katarzu, da će doći do pročišćavanja u Poljudu.

U stvari, kad sam razmišljao o svojoj kolumni, zamislio sam da krenem s pozivom, ajmo kazati imperativom: ajte svi ća!

Jer ovo što se događa to je najružniji striptiz u povijesti Hajduka. Bilo je tužnih pa i tragčnih perioda u 104 godine postojanja „bijelih“, jedan od takvih bio je skandal s lažiranjima („afera Planinić“) kad je Hajduk izbačen iz prve lige, pa se političkim pritiscima kazna svela na minus pet bodova (jedva ostali u ligi 1965./66.) ili prisjetimo se onog ludila sa suzavcem uoči uzvrata protiv Olympiquea iz Marseillea (5.11.1987.) ili niza drugih huliganskih incidenata od navijača splitskog kluba.

Međutim, i poslije svih tih ružnih događaja, ipak je postojala ideja o izlazu, kako se to kaže na otrcani način: vidjelo se svjetlo na kraju tunela.

Ni tračka svjetla

Nažalost, u ovom aktualnom trenutku nema ni tračka svjetla. U Hajduku su se, kao i oko njega, u posljednje vrijeme zanosili kako su prema izlazu iz mraka zahvaljujući navodnom sređivanju financija, osiguranju egzistencije kluba, pa se fantaziralo o projektima koji će vratiti „bijele“ u stabilnost, pa u dužem periodu i na mjesto koje mu pripada u našem nogometu, ono barem ravnopravno s Dinamom.

Tudor je odjednom sve srušio, vratio je navijače u stvarnost, uradio je to na jedan vulgaran način za koji nema opravdanja. Svojevremeno je sličan potez povukao Tomislav Ivić, on je krenuo na pripreme u ljeto 1987. pa kidnuo u Porto, ali to su bili njegovi računi: nije dobio od grada što je tražio i što su mu obećavali, u Portugalu ga je čekao faraonski angažman i otišao je, faktički nasukao Hajduka…

Ipak ovo je sasvim drugačije, jer Tudor nema neki drugi azil. Znači, došlo mu je na vrh glave, kako se kaže u žargonu „puka je“ i odlučio se povući bez obzira što poslije ovakvog čina vrlo vjerojatno nikad više neće moći na klupu Hajduka.

Zanimljiva će biti reakcija navijača, onih iz čvrste jezgre, koji su Tudora držali za svojevrsnu svetinju, ono „uno di noi“, hoće li se njegovo odstupanje tretirati kao izdaja?

Sad to možda više i nije važno, ostaje ipak mučno stanje, tegoba je u činjenici da u Poljudu nema mira. Vrtuljak se nastavlja: predsjednici, sportski direktori, šefovi omladinskog pogona, treneri i to ne samo prve momčadi, nego i mlađih sastava.

Sve se smjenjuje, a kao konstanta ostaje uzvik navijača „Hajduk živi vječno“, kao i krik protiv HNS-a, nogometne vrhuške i naravno Zdravka Mamića.

Tko će zamijeniti Tudora? Već vam je vjerojatno poznato, jer rukovodstvo – kako to u priopćenju piše – „ima zacrtan, jasan put ka svojem ozdravljenju i od toga nipošto ne želimo odustati“. Odmah me to podsjeća i na vladu Zorana Milanovića i njegove ministre, kojima je sve jasno i sve znaju, a u stvari narod sve više pati.

Logično bi bilo da na klupu sjedne Goran Vučević, kao sportski direktor, koji je u dva navrata vodio prvu momčad, bio i trener juniora, koji ima iskustva, poznaje ambijent i odnose, koji je u krajnjoj liniji i stvarao aktualni sastav.

To bi bilo pošteno i profesionalno premda ima aspiranata na pretek, uglavnom trenera koji su već omirisali klupu Hajduka i koji su na ovaj ili onaj način otišli bilo da su otpravljeni ili im je istekao rok.

Radi se o tome da bi dovođenje novog trenera baš njega ugrozilo, jer nije sudjelovao u pripremama, ne pozna situaciju i poslije tri, četiri poraza i on će biti žrtvovan.

Iz Hajduka su uputili poruku, u priopćenju, kako „na sportskom planu imamo definiran plan, koji se temelji na afirmaciji naših mladih igrača, poniklih u omladinskoj školi“. Lijepo sročeno, u stilu onih kampanja pod sloganom „naša dica“, to kako će se u omladinskom pogonu stvarati novi talenti, pa ih forsirati, afirmirati itd.

A to je, budimo pošteni, malo morgen. Jer, kao što se vidi iz prakse posljednjih godina one iskusne, da kažem i uskisle prvotimce, Hajduk ne može liferovati osim eventualno darivati. Naprotiv, mladi odlaze, nalaze nove poslodavce, pa to ne bi bilo ni po jada da ih splitski klub ne prodaje samo da bi preživio.

Još nešto, u priopćenju Hajduka, ima i dodatak kako „ćemo u skladu s mogućnostima uvijek tražiti načina da njima (onima poniklima u omladinskom pogonu) da im pridružimo prava igračka pojačanja sa strane“.

Ajde, tko sad koga zeza. To u „skladu s mogućnostima“ znači bez cente odštete, jer da je drugačije onda bi se našlo petnaestak tisuća eura za dovesti Nikolu Žižića, kad je Tudor toliko zajunio za tog igrača.

Odmah da se referiram na Žižića, kojeg nažalost nisam gledao pa možda griješim dušu, ali se pitam dokad će u Hajduka dolaziti igrači koji nisu pojačanja nego prinove. Dakle, u načelu se slažem da Hajduku ne treba igrač klase Žižića, nego je bolje forsirati neke mlade,na primjer Davida Domeja ili Lorenca Šimića (oba rođena 1996.).

Apsurd je da su iz Hajduka otišli brojni mladi igrači, neki kao afirmirani, velikog potencijala, poneki opet s neizvjesnim mogućnostima i dometima, a s druge strane dovođeni su igrači od kojih nema koristi. Kako to? Pa igraju, daju poneki gol, bljesnu, pa nestanu, dovode ih da zauzme prostor mladima, pa onda odlaze, isplaćuju ih, tjeraju…

Uzmimo Artema Milevskog, zaista pravog igrača, ruiniranog zdravlja, koji je u Hajduka došao da bi se vratio na put velikana kakav je bio prije desetak godina, pa je odmah na račun par izvanrednih, priznat ću i genijalnog dodavanja i proigravanja postao idol navijača (na stranu što je nekima drag zato što ima aureolu bekrije).

U finišu jeseni govorilo se kako „jedva čekamo Artema u punom pogonu“, napisao sam kako bi to bilo lijepo uz uvjet da odigra pravom snagom barem pedeset posto proljetnih utakmica. A to je ipak izgleda upitno.

I da poentiram: mlade se prodaje ili rasprodaje, starije se ne može nikome utrapiti, dovode se igrače koji ne samo da nisu pojačanja, nego nisu u stanju ni pomoći mladima da stasaju.

Alica u zemlji čuda

A posebno je ružno, neprobavljivo pitanje da Hajduk svoje igrače prodaje rivalima. E da, više se ne mogu vratiti vremena kad su u Split dovođeni Stjepan Deverić, Neno Gračan ili Niko Kranjčar.

Je, puno je gorčine u meni kao (zajedno s Edom Pezzijem) najstarijeg, najdugovječnijeg kroničara Hajduka i to jednostavno iz razloga što su „bijeli“ nenadoknadivo zaostali za Dinamom i Rijekom, a plašim se da će ih uskoro preskočiti i splitski „crveni“.

Zato mi predsjednica Nadzornog odbora Branka Ramljak sliči na Alicu u zemlji čuda, koja misli da je shvatila situaciju u kojoj se Hajduk nalazi, ali postojano tumači o transparentnosti poslovanja, poštenju, pozitivnoj tendenci, o tome kako će sve biti bolje, najprije do 2015., pa 2016., onda 2017…I što je najvažnije ona je zajedno sa svojim ljudima uvjerena kako vodi klub ka ozdravljenju.

Nažalost, Hajduk više nije, točnije odavno nije onaj klub koji je bio model za druge, što naravno nije ekskluzivna krivnja današnjeg vodstva. Međutim, to da ovo rukovodstvo ima svoje učinke u daljnjem srozavanju ugleda, to valjda nitko ne može poreći.

Na kraju, ostaje poslije svega dilema, ako kod nekih još ona postoji, može li Hajduk opstati po idealima navijača, kao „dite puka“ ili ga treba udomiti.

Ružno je da je uoči 104. rođendana stvoreno sumorno raspoloženje, rekao bih da ako je Hajduk bio do sada na koljenima, onda ga je Tudor polegao na pod.

zdravko reić, foto: ante čizmić / cropix


[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => glava u balunu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2015-02-07 17:47:19 [created_by] => 33 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2015-02-07 18:07:08 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2015-02-07 18:01:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 22845 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2015/02/07/hajduk_osijek24-081114.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "770x460" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7624449 Threads: 2 Questions: 1618325953 Slow queries: 4805346 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 110964955 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 52 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/zdravko-reic-bilo-je-tuznih-pa-i-tragicnih-perioda-ali-ovo-je-najruzniji-striptiz-u-povijesti-hajduka-262749 [printLink] => /sport/hajduk/zdravko-reic-bilo-je-tuznih-pa-i-tragicnih-perioda-ali-ovo-je-najruzniji-striptiz-u-povijesti-hajduka-262749?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 228893 [name] => zdravkoreić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => zdravkoreic [link] => /tag/zdravkoreic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => glava u balunu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Zdravko Reić: Bilo je tužnih pa i tragičnih perioda, ali ovo je najružniji striptiz u povijesti Hajduka [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-13-13-44-46-33 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2015/02/07/hajduk_osijek24-081114.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2015/02/07/hajduk_osijek24-081114.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}Kao mnogi koji prate nogomet, točnije posebno hrvatski balun, pa ajmo još specifičnije Hajduka, ostao sam i ja šokiran potezom Igora Tudora.

Zapravo zgrožen sam činjenicom da je tri dana prije nastavka prvenstva podnio ostavku, ali s druge strane sam promislio da će njegova dobrovoljna demisija napokon otvoriti katarzu, da će doći do pročišćavanja u Poljudu.

U stvari, kad sam razmišljao o svojoj kolumni, zamislio sam da krenem s pozivom, ajmo kazati imperativom: ajte svi ća!

Jer ovo što se događa to je najružniji striptiz u povijesti Hajduka. Bilo je tužnih pa i tragčnih perioda u 104 godine postojanja „bijelih“, jedan od takvih bio je skandal s lažiranjima („afera Planinić“) kad je Hajduk izbačen iz prve lige, pa se političkim pritiscima kazna svela na minus pet bodova (jedva ostali u ligi 1965./66.) ili prisjetimo se onog ludila sa suzavcem uoči uzvrata protiv Olympiquea iz Marseillea (5.11.1987.) ili niza drugih huliganskih incidenata od navijača splitskog kluba.

Međutim, i poslije svih tih ružnih događaja, ipak je postojala ideja o izlazu, kako se to kaže na otrcani način: vidjelo se svjetlo na kraju tunela.

Ni tračka svjetla

Nažalost, u ovom aktualnom trenutku nema ni tračka svjetla. U Hajduku su se, kao i oko njega, u posljednje vrijeme zanosili kako su prema izlazu iz mraka zahvaljujući navodnom sređivanju financija, osiguranju egzistencije kluba, pa se fantaziralo o projektima koji će vratiti „bijele“ u stabilnost, pa u dužem periodu i na mjesto koje mu pripada u našem nogometu, ono barem ravnopravno s Dinamom.

Tudor je odjednom sve srušio, vratio je navijače u stvarnost, uradio je to na jedan vulgaran način za koji nema opravdanja. Svojevremeno je sličan potez povukao Tomislav Ivić, on je krenuo na pripreme u ljeto 1987. pa kidnuo u Porto, ali to su bili njegovi računi: nije dobio od grada što je tražio i što su mu obećavali, u Portugalu ga je čekao faraonski angažman i otišao je, faktički nasukao Hajduka…

Ipak ovo je sasvim drugačije, jer Tudor nema neki drugi azil. Znači, došlo mu je na vrh glave, kako se kaže u žargonu „puka je“ i odlučio se povući bez obzira što poslije ovakvog čina vrlo vjerojatno nikad više neće moći na klupu Hajduka.

Zanimljiva će biti reakcija navijača, onih iz čvrste jezgre, koji su Tudora držali za svojevrsnu svetinju, ono „uno di noi“, hoće li se njegovo odstupanje tretirati kao izdaja?

Sad to možda više i nije važno, ostaje ipak mučno stanje, tegoba je u činjenici da u Poljudu nema mira. Vrtuljak se nastavlja: predsjednici, sportski direktori, šefovi omladinskog pogona, treneri i to ne samo prve momčadi, nego i mlađih sastava.

Sve se smjenjuje, a kao konstanta ostaje uzvik navijača „Hajduk živi vječno“, kao i krik protiv HNS-a, nogometne vrhuške i naravno Zdravka Mamića.

Tko će zamijeniti Tudora? Već vam je vjerojatno poznato, jer rukovodstvo – kako to u priopćenju piše – „ima zacrtan, jasan put ka svojem ozdravljenju i od toga nipošto ne želimo odustati“. Odmah me to podsjeća i na vladu Zorana Milanovića i njegove ministre, kojima je sve jasno i sve znaju, a u stvari narod sve više pati.

Logično bi bilo da na klupu sjedne Goran Vučević, kao sportski direktor, koji je u dva navrata vodio prvu momčad, bio i trener juniora, koji ima iskustva, poznaje ambijent i odnose, koji je u krajnjoj liniji i stvarao aktualni sastav.

To bi bilo pošteno i profesionalno premda ima aspiranata na pretek, uglavnom trenera koji su već omirisali klupu Hajduka i koji su na ovaj ili onaj način otišli bilo da su otpravljeni ili im je istekao rok.

Radi se o tome da bi dovođenje novog trenera baš njega ugrozilo, jer nije sudjelovao u pripremama, ne pozna situaciju i poslije tri, četiri poraza i on će biti žrtvovan.

Iz Hajduka su uputili poruku, u priopćenju, kako „na sportskom planu imamo definiran plan, koji se temelji na afirmaciji naših mladih igrača, poniklih u omladinskoj školi“. Lijepo sročeno, u stilu onih kampanja pod sloganom „naša dica“, to kako će se u omladinskom pogonu stvarati novi talenti, pa ih forsirati, afirmirati itd.

A to je, budimo pošteni, malo morgen. Jer, kao što se vidi iz prakse posljednjih godina one iskusne, da kažem i uskisle prvotimce, Hajduk ne može liferovati osim eventualno darivati. Naprotiv, mladi odlaze, nalaze nove poslodavce, pa to ne bi bilo ni po jada da ih splitski klub ne prodaje samo da bi preživio.

Još nešto, u priopćenju Hajduka, ima i dodatak kako „ćemo u skladu s mogućnostima uvijek tražiti načina da njima (onima poniklima u omladinskom pogonu) da im pridružimo prava igračka pojačanja sa strane“.

Ajde, tko sad koga zeza. To u „skladu s mogućnostima“ znači bez cente odštete, jer da je drugačije onda bi se našlo petnaestak tisuća eura za dovesti Nikolu Žižića, kad je Tudor toliko zajunio za tog igrača.

Odmah da se referiram na Žižića, kojeg nažalost nisam gledao pa možda griješim dušu, ali se pitam dokad će u Hajduka dolaziti igrači koji nisu pojačanja nego prinove. Dakle, u načelu se slažem da Hajduku ne treba igrač klase Žižića, nego je bolje forsirati neke mlade,na primjer Davida Domeja ili Lorenca Šimića (oba rođena 1996.).

Apsurd je da su iz Hajduka otišli brojni mladi igrači, neki kao afirmirani, velikog potencijala, poneki opet s neizvjesnim mogućnostima i dometima, a s druge strane dovođeni su igrači od kojih nema koristi. Kako to? Pa igraju, daju poneki gol, bljesnu, pa nestanu, dovode ih da zauzme prostor mladima, pa onda odlaze, isplaćuju ih, tjeraju…

Uzmimo Artema Milevskog, zaista pravog igrača, ruiniranog zdravlja, koji je u Hajduka došao da bi se vratio na put velikana kakav je bio prije desetak godina, pa je odmah na račun par izvanrednih, priznat ću i genijalnog dodavanja i proigravanja postao idol navijača (na stranu što je nekima drag zato što ima aureolu bekrije).

U finišu jeseni govorilo se kako „jedva čekamo Artema u punom pogonu“, napisao sam kako bi to bilo lijepo uz uvjet da odigra pravom snagom barem pedeset posto proljetnih utakmica. A to je ipak izgleda upitno.

I da poentiram: mlade se prodaje ili rasprodaje, starije se ne može nikome utrapiti, dovode se igrače koji ne samo da nisu pojačanja, nego nisu u stanju ni pomoći mladima da stasaju.

Alica u zemlji čuda

A posebno je ružno, neprobavljivo pitanje da Hajduk svoje igrače prodaje rivalima. E da, više se ne mogu vratiti vremena kad su u Split dovođeni Stjepan Deverić, Neno Gračan ili Niko Kranjčar.

Je, puno je gorčine u meni kao (zajedno s Edom Pezzijem) najstarijeg, najdugovječnijeg kroničara Hajduka i to jednostavno iz razloga što su „bijeli“ nenadoknadivo zaostali za Dinamom i Rijekom, a plašim se da će ih uskoro preskočiti i splitski „crveni“.

Zato mi predsjednica Nadzornog odbora Branka Ramljak sliči na Alicu u zemlji čuda, koja misli da je shvatila situaciju u kojoj se Hajduk nalazi, ali postojano tumači o transparentnosti poslovanja, poštenju, pozitivnoj tendenci, o tome kako će sve biti bolje, najprije do 2015., pa 2016., onda 2017…I što je najvažnije ona je zajedno sa svojim ljudima uvjerena kako vodi klub ka ozdravljenju.

Nažalost, Hajduk više nije, točnije odavno nije onaj klub koji je bio model za druge, što naravno nije ekskluzivna krivnja današnjeg vodstva. Međutim, to da ovo rukovodstvo ima svoje učinke u daljnjem srozavanju ugleda, to valjda nitko ne može poreći.

Na kraju, ostaje poslije svega dilema, ako kod nekih još ona postoji, može li Hajduk opstati po idealima navijača, kao „dite puka“ ili ga treba udomiti.

Ružno je da je uoči 104. rođendana stvoreno sumorno raspoloženje, rekao bih da ako je Hajduk bio do sada na koljenima, onda ga je Tudor polegao na pod.

zdravko reić, foto: ante čizmić / cropix


[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/zdravko-reic-bilo-je-tuznih-pa-i-tragicnih-perioda-ali-ovo-je-najruzniji-striptiz-u-povijesti-hajduka-262749 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=ba65aef0238811f704cc770e35b9a2b5face6d4b [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Zdravko+Rei%C4%87%3A+Bilo+je+tu%C5%BEnih+pa+i+tragi%C4%8Dnih+perioda%2C+ali+ovo+je+najru%C5%BEniji+striptiz+u+povijesti+Hajduka&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fzdravko-reic-bilo-je-tuznih-pa-i-tragicnih-perioda-ali-ovo-je-najruzniji-striptiz-u-povijesti-hajduka-262749 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fzdravko-reic-bilo-je-tuznih-pa-i-tragicnih-perioda-ali-ovo-je-najruzniji-striptiz-u-povijesti-hajduka-262749 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => glava u balunu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Hajdukglava u balunu

Zdravko Reić: Bilo je tužnih pa i tragičnih perioda, ali ovo je najružniji striptiz u povijesti Hajduka

Piše PSD.
7. veljače 2015. - 19:01
Kao mnogi koji prate nogomet, točnije posebno hrvatski balun, pa ajmo još specifičnije Hajduka, ostao sam i ja šokiran potezom Igora Tudora.

Zapravo zgrožen sam činjenicom da je tri dana prije nastavka prvenstva podnio ostavku, ali s druge strane sam promislio da će njegova dobrovoljna demisija napokon otvoriti katarzu, da će doći do pročišćavanja u Poljudu.

U stvari, kad sam razmišljao o svojoj kolumni, zamislio sam da krenem s pozivom, ajmo kazati imperativom: ajte svi ća!


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2024 15:44