stdClass Object ( [id] => 281811 [title] => Zdravko Reić: Oprez mladići! Još uvijek nije 'game over'... [alias] => zdravko-reic-oprez-mladici-jos-uvijek-nije-game-over [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] => Hajduk nastavlja sa svojim ludim i radosnim ljetnim noćima, “bijeli” su pobjedom od 2:0 nad norveškim predstavnikom Stromgodsetom zakoračili u doigravanje za Euroligu.

Trener Hajduka Damir Burić ima sva prava na zadovoljstvo, sad mu više ne bi trebalo spominjati onih žalosnih 1:4 u Puli, jer je to bila ipak samo jedna utakmica od njih 33 koliko ih je preostalo do kraja prvenstva.

Burićev izbor oko sastava momčadi, riskiranje protiv Istre 1961, itekako se isplatilo, jer je Hajduk u mnogostruko važnijoj predstavi prikazao vrlo dobru igru i ostvario solidnu zalihu, na neki način sigurnu prednost uoči revanša u Drammenu.

Prvi zadatak na europskoj sceni u domaćoj utakmici uvijek se svodio na čuvanje svoje mreže, pa zato ni dugo izglednih 0:0 nikako nije bilo loše. Dapače, prvi put, uz onu igru protiv Dinama, obrana Hajduka djelovala je sigurno.

A kad je u 67. minuti Andrija Balić postigao gol, dostojan za prikazivanje na mondoviziji, sve je postalo neusporedivo ljepše, da bi drugi gol, ovaj Tomislava Kiša u sudačkoj nadoknadi, odveo “bijele” sa svojim navijačima u pravu ekstazu.

E to je trebalo doživjeti, dva maestralna gola i onda tsunami sreće na tribinama.

Ipak, oprez mladići, u uzvratu može biti jako teško, još uvijek to nije “game over”, što su norveški igrači, vrlo razočarani poslije utakmice i najavili. A o tome kako se prednost od dva pa i tri gola lako istopi mogu osobno svjedočiti zajedno s bivšim generacijama Hajduka, kao i brojni sad vremešni navijači.

Nikako ne želim biti zloguki prorok, ali hoćeš-nećeš doživio sam takve gorke preokrete. Znate već, St.Etienne od 4:1 do 1:5, PSV od 2:0 do 0:3, Bordeaux od 4:1 do 0:4… A tada, u tim vremenima, Hajduk je bio znatno moćniji, iskusniji, daleko kvalitetniji i pojedinačno i momčadski.

Sjećam se kako je jedan od navijača, od onih poklonika Hajduka – kako se to kaže – “s dna kace”, na žalost sad pokojni Ante Dorić poslije pobjede nad PSV-om od 2:0 govorio: “A ko će nan sad dočekat revanš, tih 15 dan će me izludit.”

I doživio je razočaranje, Hajduk je u Eindhovenu izgubio s 0:3 poslije produžetaka, a pošteni Ante, koji je gledao televizijski prijenos, sam zatvoren u svojem dnevnom boravku, poslije šokantnog poraza, od muke je dugo sjedio na balkonu, sav smeten i oznojan, nije ni osjetio marčanu buru, razbolio se…

Možda bi stručni stožer Hajduka trebao prikazati snimke tih utakmica da dječaci zorno vide kako još nije sve gotovo i kako bi baš neoprostivo bilo izgubiti, da ne kažem proćerdati ono što je s mukom dobiveno.

Burić boysi su od početka sezone odigrali osam teških utakmica, u većini predstava su oscilirali, prva konstantna partija bila je ova protiv Stromsgodseta, tako da treba vjerovati da neće dozvoliti ružne preokrete. Dapače, sad se može očekivati da Hajduk i u Norveškoj ostvari pozitivan rezultat.

Jer, momci Bjorna Pettera Ingebretsena nemaju drugog izlaza nego krenuti u sveopće juriše, baš ono grlom u jagode, što u pravilu ne donosi željenu korist.

Sve bi to bilo lako da Hajduk ima stabilniju obranu. Na dosadašnjih osam utakmica inkasirano je čak 12 golova. Osim ove posljednje utakmice, Goran Milović sa svojim suigračima još je jedino protiv Splita sačuvao mrežu nedirnutu.

Radi se o tome da “bijeli” nisu bunkeraški sposobni, dva mlada beka su obrambeno klimava, dva stopera znaju početnički griješiti, vratar Lovre Kalinić snosi krivnju barem za trećinu primljenih golova, tako da je sve to alarmantan pokazatelj.

Još nešto, osim Jeffersona de Jesusa Santosa u veznom redu nema igrača s defenzivnim navikama, svi su odreda okrenuti napadu, u obrambenim zadacima nedovoljno čvrsti. Naravno, to se može pokazati i kao pozitivno, kako to statistika govori: jedino protiv Splita “bijeli” nisu dali gol. A pogodak u Drammenu bio bi najbolje rješenje…

Činjenica je da je ovo paklen ritam za mladu momčad Hajduka. Do stanke zbog obveza reprezentacije, znači do 29. kolovoza, u ovih 30 dana “bijele”, uz uzvrat u Norveškoj, čeka još pet utakmica u prvenstvu, pa ako Bog da i prođe se Stromsgodset, onda još dvije europske.

Moguće je da se nastavi non-stop program nedjelja-četvrtak s jednim petodnevnim predahom između dva gostovanja protiv Lokomotive i Rijeke. Dakle, nema vremena za treninge za kojima toliko žudi Burić.
Radi se o tome da ova momčad Hajduka nije ni izbliza tako sazrela da svoju formu održava isključivo odigravanjem utakmica.

Takva je, na primjer, svojevremeno bila momčad košarkaša Jugoplastike, koji su dosegli takvu fazu uigranosti i pripremljenosti da su im treninzi služili kao svojevrsno osvježavanje za eksploziju na utakmicama u prvenstvu i europskoj ligi.

Što se tiče Hajdukova kadra, većini treba onaj dugoročan rad na formiranju, stvaranju određenih navika, uigravanju shema. Tu se javlja i realna mogućnost da do kraja kolovoza, do kada traje prijelazni rok, Uprava proda nekog igrača, premda bi to bio grijeh.

Dapače, Hajduku treba pojačanje, u prvom redu u obrani, no pitanje je ima li ova Uprava force, pa i pripremljenosti da izvede to čudo.

Eto, uzmimo kao slatku pretpostavku da će Hajduk proći Stromsgodetsa i dobiti mogućnost da kroz dvije utakmice play-offa dosegne grupno natjecanje Eurolige, što bi - bit ću iskren - bio podvig dostojan svakog divljenja.

Premda nije baš red ulaziti u ta preoptimistična razmatranja, ali neka bude dozvoljeno dati mašti na volju. Uostalom i ovo do sada, što se tiče Hajduka na europskoj sceni, prava je fantazija, premda izgleda nekako kao normalno da “bijeli”, na osnovu svoje tradicije, pa i sretnijeg ždrijeba, znatno bolje kotiraju od do sada preskočenih predstavnika Estonije i Slovenije, vrlo vjerojatno i Norveške.

U doigravanju za Euroleague, onima koji prođu tri pretkola, priključuju se znatno jači klubovi, njih 16, uglavnom znatno višeg ranga od Hajduka.

Ali, dobro, snivajmo, pa pretpostavimo da će poslije prolaza kroz Drammen, doći i taj uspjeh u doigravanju i čudesni plasman u grupna nadmetanja, pitanje je ima li rukovodstvo Hajduka moći da odmah poslije 27. kolovoza, u ta tri dana do kraja prijelaznog roka, pribavi pojačanje. Glupost, jel’da?

Takav transfer-podvig teško je zamisliti, jer s jedne strane zvuči kao znanstvena fantastika da štedljivi predsjednik Marin Brbić uopće pomišlja na takav izdatak, a također ne vjerujem da su u Poljudu spremni za takvu akrobaciju. Domet Hajduka je pokušaj angažmana Hrvoja Milića bez plaćanja odštete…

Takve poslovne poteze mogu priuštiti znatno bolje organizirani i financijski moćniji klubovi. Sjećam se kako su u Juventusu, u ljeto 2004., čekali hoće li proći kvalifikacijska kola, pa kad se to dogodilo (Djurgarden 2:2 i 4:1), tada je veliki gazda calcio-mercata Luciano Moggi izveo udar i jednostavno Romi preoteo Zlatana Ibrahimovića, što je potajno pripremao duže vrijeme.

Isplatila se ta investicija od dvadeset milijuna eura, Juventus je u svojoj grupi pobijedio na pet utakmica uz jednu neriješenu, u četvrtfinalu je eliminiran od Liverpoola (usput, mogućeg protivnika Hajduka u, nadajmo se, sljedećoj rundi).

Nužno je zaključiti ova razmatranja podsjećanjem da Split poslije tri kola vodi na ljestvici, momčad Zorana Vulića poslije sjajnog starta čekaju teški ispiti (Inter i Rijeka u gostima, Dinamo i Istra u Parku mladeži), pa će se tek tada realnije moći procijeniti koji su dometi “crvenih”.

Zdravko Reić, foto: joško ponoš / cropix
[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => glava u balunu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2015-08-02 14:25:00 [created_by] => 33 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2015-08-02 14:32:29 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2015-08-02 14:31:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 9391 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2015/08/01/hajduk_stromsgodset43-300715.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "800x499" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7558866 Threads: 6 Questions: 1544720847 Slow queries: 4703176 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111043228 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 48 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/zdravko-reic-oprez-mladici-jos-uvijek-nije-game-over-281811 [printLink] => /sport/hajduk/zdravko-reic-oprez-mladici-jos-uvijek-nije-game-over-281811?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 232252 [name] => glavaubalunu [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => glavaubalunu [link] => /tag/glavaubalunu ) [1] => stdClass Object ( [id] => 228893 [name] => zdravkoreić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => zdravkoreic [link] => /tag/zdravkoreic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => glava u balunu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Zdravko Reić: Oprez mladići! Još uvijek nije 'game over'... [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-13-18-56-40-33 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2015/08/01/hajduk_stromsgodset43-300715.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2015/08/01/hajduk_stromsgodset43-300715.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}Hajduk nastavlja sa svojim ludim i radosnim ljetnim noćima, “bijeli” su pobjedom od 2:0 nad norveškim predstavnikom Stromgodsetom zakoračili u doigravanje za Euroligu.

Trener Hajduka Damir Burić ima sva prava na zadovoljstvo, sad mu više ne bi trebalo spominjati onih žalosnih 1:4 u Puli, jer je to bila ipak samo jedna utakmica od njih 33 koliko ih je preostalo do kraja prvenstva.

Burićev izbor oko sastava momčadi, riskiranje protiv Istre 1961, itekako se isplatilo, jer je Hajduk u mnogostruko važnijoj predstavi prikazao vrlo dobru igru i ostvario solidnu zalihu, na neki način sigurnu prednost uoči revanša u Drammenu.

Prvi zadatak na europskoj sceni u domaćoj utakmici uvijek se svodio na čuvanje svoje mreže, pa zato ni dugo izglednih 0:0 nikako nije bilo loše. Dapače, prvi put, uz onu igru protiv Dinama, obrana Hajduka djelovala je sigurno.

A kad je u 67. minuti Andrija Balić postigao gol, dostojan za prikazivanje na mondoviziji, sve je postalo neusporedivo ljepše, da bi drugi gol, ovaj Tomislava Kiša u sudačkoj nadoknadi, odveo “bijele” sa svojim navijačima u pravu ekstazu.

E to je trebalo doživjeti, dva maestralna gola i onda tsunami sreće na tribinama.

Ipak, oprez mladići, u uzvratu može biti jako teško, još uvijek to nije “game over”, što su norveški igrači, vrlo razočarani poslije utakmice i najavili. A o tome kako se prednost od dva pa i tri gola lako istopi mogu osobno svjedočiti zajedno s bivšim generacijama Hajduka, kao i brojni sad vremešni navijači.

Nikako ne želim biti zloguki prorok, ali hoćeš-nećeš doživio sam takve gorke preokrete. Znate već, St.Etienne od 4:1 do 1:5, PSV od 2:0 do 0:3, Bordeaux od 4:1 do 0:4… A tada, u tim vremenima, Hajduk je bio znatno moćniji, iskusniji, daleko kvalitetniji i pojedinačno i momčadski.

Sjećam se kako je jedan od navijača, od onih poklonika Hajduka – kako se to kaže – “s dna kace”, na žalost sad pokojni Ante Dorić poslije pobjede nad PSV-om od 2:0 govorio: “A ko će nan sad dočekat revanš, tih 15 dan će me izludit.”

I doživio je razočaranje, Hajduk je u Eindhovenu izgubio s 0:3 poslije produžetaka, a pošteni Ante, koji je gledao televizijski prijenos, sam zatvoren u svojem dnevnom boravku, poslije šokantnog poraza, od muke je dugo sjedio na balkonu, sav smeten i oznojan, nije ni osjetio marčanu buru, razbolio se…

Možda bi stručni stožer Hajduka trebao prikazati snimke tih utakmica da dječaci zorno vide kako još nije sve gotovo i kako bi baš neoprostivo bilo izgubiti, da ne kažem proćerdati ono što je s mukom dobiveno.

Burić boysi su od početka sezone odigrali osam teških utakmica, u većini predstava su oscilirali, prva konstantna partija bila je ova protiv Stromsgodseta, tako da treba vjerovati da neće dozvoliti ružne preokrete. Dapače, sad se može očekivati da Hajduk i u Norveškoj ostvari pozitivan rezultat.

Jer, momci Bjorna Pettera Ingebretsena nemaju drugog izlaza nego krenuti u sveopće juriše, baš ono grlom u jagode, što u pravilu ne donosi željenu korist.

Sve bi to bilo lako da Hajduk ima stabilniju obranu. Na dosadašnjih osam utakmica inkasirano je čak 12 golova. Osim ove posljednje utakmice, Goran Milović sa svojim suigračima još je jedino protiv Splita sačuvao mrežu nedirnutu.

Radi se o tome da “bijeli” nisu bunkeraški sposobni, dva mlada beka su obrambeno klimava, dva stopera znaju početnički griješiti, vratar Lovre Kalinić snosi krivnju barem za trećinu primljenih golova, tako da je sve to alarmantan pokazatelj.

Još nešto, osim Jeffersona de Jesusa Santosa u veznom redu nema igrača s defenzivnim navikama, svi su odreda okrenuti napadu, u obrambenim zadacima nedovoljno čvrsti. Naravno, to se može pokazati i kao pozitivno, kako to statistika govori: jedino protiv Splita “bijeli” nisu dali gol. A pogodak u Drammenu bio bi najbolje rješenje…

Činjenica je da je ovo paklen ritam za mladu momčad Hajduka. Do stanke zbog obveza reprezentacije, znači do 29. kolovoza, u ovih 30 dana “bijele”, uz uzvrat u Norveškoj, čeka još pet utakmica u prvenstvu, pa ako Bog da i prođe se Stromsgodset, onda još dvije europske.

Moguće je da se nastavi non-stop program nedjelja-četvrtak s jednim petodnevnim predahom između dva gostovanja protiv Lokomotive i Rijeke. Dakle, nema vremena za treninge za kojima toliko žudi Burić.
Radi se o tome da ova momčad Hajduka nije ni izbliza tako sazrela da svoju formu održava isključivo odigravanjem utakmica.

Takva je, na primjer, svojevremeno bila momčad košarkaša Jugoplastike, koji su dosegli takvu fazu uigranosti i pripremljenosti da su im treninzi služili kao svojevrsno osvježavanje za eksploziju na utakmicama u prvenstvu i europskoj ligi.

Što se tiče Hajdukova kadra, većini treba onaj dugoročan rad na formiranju, stvaranju određenih navika, uigravanju shema. Tu se javlja i realna mogućnost da do kraja kolovoza, do kada traje prijelazni rok, Uprava proda nekog igrača, premda bi to bio grijeh.

Dapače, Hajduku treba pojačanje, u prvom redu u obrani, no pitanje je ima li ova Uprava force, pa i pripremljenosti da izvede to čudo.

Eto, uzmimo kao slatku pretpostavku da će Hajduk proći Stromsgodetsa i dobiti mogućnost da kroz dvije utakmice play-offa dosegne grupno natjecanje Eurolige, što bi - bit ću iskren - bio podvig dostojan svakog divljenja.

Premda nije baš red ulaziti u ta preoptimistična razmatranja, ali neka bude dozvoljeno dati mašti na volju. Uostalom i ovo do sada, što se tiče Hajduka na europskoj sceni, prava je fantazija, premda izgleda nekako kao normalno da “bijeli”, na osnovu svoje tradicije, pa i sretnijeg ždrijeba, znatno bolje kotiraju od do sada preskočenih predstavnika Estonije i Slovenije, vrlo vjerojatno i Norveške.

U doigravanju za Euroleague, onima koji prođu tri pretkola, priključuju se znatno jači klubovi, njih 16, uglavnom znatno višeg ranga od Hajduka.

Ali, dobro, snivajmo, pa pretpostavimo da će poslije prolaza kroz Drammen, doći i taj uspjeh u doigravanju i čudesni plasman u grupna nadmetanja, pitanje je ima li rukovodstvo Hajduka moći da odmah poslije 27. kolovoza, u ta tri dana do kraja prijelaznog roka, pribavi pojačanje. Glupost, jel’da?

Takav transfer-podvig teško je zamisliti, jer s jedne strane zvuči kao znanstvena fantastika da štedljivi predsjednik Marin Brbić uopće pomišlja na takav izdatak, a također ne vjerujem da su u Poljudu spremni za takvu akrobaciju. Domet Hajduka je pokušaj angažmana Hrvoja Milića bez plaćanja odštete…

Takve poslovne poteze mogu priuštiti znatno bolje organizirani i financijski moćniji klubovi. Sjećam se kako su u Juventusu, u ljeto 2004., čekali hoće li proći kvalifikacijska kola, pa kad se to dogodilo (Djurgarden 2:2 i 4:1), tada je veliki gazda calcio-mercata Luciano Moggi izveo udar i jednostavno Romi preoteo Zlatana Ibrahimovića, što je potajno pripremao duže vrijeme.

Isplatila se ta investicija od dvadeset milijuna eura, Juventus je u svojoj grupi pobijedio na pet utakmica uz jednu neriješenu, u četvrtfinalu je eliminiran od Liverpoola (usput, mogućeg protivnika Hajduka u, nadajmo se, sljedećoj rundi).

Nužno je zaključiti ova razmatranja podsjećanjem da Split poslije tri kola vodi na ljestvici, momčad Zorana Vulića poslije sjajnog starta čekaju teški ispiti (Inter i Rijeka u gostima, Dinamo i Istra u Parku mladeži), pa će se tek tada realnije moći procijeniti koji su dometi “crvenih”.

Zdravko Reić, foto: joško ponoš / cropix
[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/zdravko-reic-oprez-mladici-jos-uvijek-nije-game-over-281811 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=b9146d98bf55dfcf84075398e45071647fa9e32b [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Zdravko+Rei%C4%87%3A+Oprez+mladi%C4%87i%21+Jo%C5%A1+uvijek+nije+%26%23039%3Bgame+over%26%23039%3B...&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fzdravko-reic-oprez-mladici-jos-uvijek-nije-game-over-281811 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fzdravko-reic-oprez-mladici-jos-uvijek-nije-game-over-281811 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => glava u balunu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Hajdukglava u balunu

Zdravko Reić: Oprez mladići! Još uvijek nije 'game over'...

Piše PSD.
2. kolovoza 2015. - 16:31
Hajduk nastavlja sa svojim ludim i radosnim ljetnim noćima, “bijeli” su pobjedom od 2:0 nad norveškim predstavnikom Stromgodsetom zakoračili u doigravanje za Euroligu.

Trener Hajduka Damir Burić ima sva prava na zadovoljstvo, sad mu više ne bi trebalo spominjati onih žalosnih 1:4 u Puli, jer je to bila ipak samo jedna utakmica od njih 33 koliko ih je preostalo do kraja prvenstva.

Burićev izbor oko sastava momčadi, riskiranje protiv Istre 1961, itekako se isplatilo, jer je Hajduk u mnogostruko važnijoj predstavi prikazao vrlo dobru igru i ostvario solidnu zalihu, na neki način sigurnu prednost uoči revanša u Drammenu.

Prvi zadatak na europskoj sceni u domaćoj utakmici uvijek se svodio na čuvanje svoje mreže, pa zato ni dugo izglednih 0:0 nikako nije bilo loše. Dapače, prvi p...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2024 20:56