stdClass Object ( [id] => 278916 [title] => Zdravko Reić: Trener Burić kao garancija [alias] => zdravko-reic-trener-buric-kao-garancija [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Hit vijest, prava "breaking news", u nogometnoj Hrvatskoj bila je ona o transferu Marka Roga iz Splita u Dinamo za četiri, neki tvrde pet milijuna eura, uz dodatak da će "crvenima" pripasti i 30 posto od transfera u inozemstvo.

Kolosalan posao braće Slavena i Joze Žužula, većinskih vlasnika drugog splitskog prvoligaša. Poslije toga je stigla informacija da su se dva najtalentiranija dječaka nogometne školu Hajduka Roko i Martin Baturina iz Poljuda preselili u Park Mladeži, kod Žužula što dokazuje njihovu spretnost i sposobnost, ali i vjerodostojnost. Jer, tko je ikad i pomislio da će talentirani dječaci u Splitu "crvene" pretpostaviti "bijelima", pogotovo kad je njihov tata Mate Baturina bio prvotimac Hajduka, štoviše izdanak Hajdukove škole nogometa.

Te baš nogometne vijesti brzo su zasjenjene onom o istražnim radnjama u povodu sumnji da su Zdravko i Zoran Mamić, na osnovu prijave iz Samostalnog sektora za porezne prijevare Ministarstva financija, utajili porez, te za još nekoliko kaznenih djela.

Sad svi čekaju hoće li starijeg Mamića spremiti u pritvor, ali ono što je ružno to je likovanje brojnih, koji ga procjenjuju kao Lucifera i unaprijed osuđuju. I jedna od izjava Ranka Ostojića, ministra unutarnjih poslova da će se tijekom istražnih radnji "naći sve što treba", također ispada suviše osobna da ne kažem hajkačka.

Ostavit ću Mamiće da brinu o svojim problemima, uz napomenu da se nikad ne valja naslađivati tuđim nesrećama i problemima.

Ono što sam željno čekao posljednjih dana to je nastup Hajduka u novoj sezoni, konkretno u Estoniji premda sam svjestan da jedan rezultat ne znači mnogo. Jednako tako, ne može se ni na temelju jedne igre procjenjivati stanje momčadi. I to se dogodilo u Rakvereu: rezultat od 1:1, hoćeš-nećeš, pozitivan, onaj koji otvara vrata druge runde kvalifikacija, a igra s mnogo oscilacija.

Eto odmah lekcije igračima Hajduka. Ma tko ih je tjerao da najavljuju pobjedu od 3:0, "kako bi se u revanšu izbjegla drama kao s Dundalkom"? Ili tko goni predsjednika Marina Brbića da tumači kako su "naše ambicije plasman u Euroligu"? Pa ta svoja nadanja temelji na činjenici da Hajduk nije u natjecanja po skupinama prošao za dlaku, jer su se doibro držali u trećem kolu kvalifikacija protiv ukrajinskog Dnjipra (1:2, 0:0), koji je kasnije dogurao do finala Eurolige…

Držim da nije razumno zanositi se, nadati se nečemu samo da bi se ostavljalo dojam optimističkog gledanja na budućnost, što nikako ne znači da ne treba biti ambiciozan. Kad je tema Hajduk onda nikako nije realno da se najavljuje pretjerano dobra jesen, na račun vrlo solidnih priprema i tri pobjede, koje baš i nisu neki pokazatelj, osim u rezultatskom smislu. I to zato jer današnji korpus igrača nema koru – kako bi to slikovito kazao Stanko Poklepović, katkad neshvaćeni nogometni filozof.

A ta kora je bitna, ona se stječe uz pomoć standardnog sastava, kroz niz utakmica i još važnije kroz prave tematske treninge. Maštanje o prolazu do grupnih natjecanja Eurolige nije zabranjeno kao što je dozvoljeno vjerovati da će aktualno vodstvo Hajduka do kraja prijelaznog roka realizirati višemilijunske transfere svojih igrača. Ujedno, fantaziranja kakva nude pojedini kandidati za budući Nadzorni odbor da bi Hajduk barem jednom u sljedeće četiri godine trebao osvojiti prvenstvo države, kao i druge apsurdne najave u biti otežavaju posao treneru Damiru Buriću.

U Hajduku su zbog loše politike, u sportskom smislu, tijekom proteklog desetljeća, olako žrtvovali niz vrijednih trenera, spomenut ću dvojicu posljednjih: Mišu Krstičević i Igora Tudora. Prvoga su odbacili zato što nisu mogli otrpjeti njegove dijagnoze, drugi je sam otišao kad je shvatio da nema izlaza. Krstičević je smijenjen, da tako kažem, naknadnom hrabrošću, umjesto da su ga otpustili onog trenutka kad je ispalio i krenuo s vrijeđanjima.

Dapače, makli su ga iz predostrožnosti da Hajduk s njim na klupi ne osvoji kup, pa da tako osigura opstanak na klupi. A što se tiče Tudora, jedan od članova Nadzora mi je priznao da su mu trebali uručiti otkaz onog trenutka kad su saznali da se dogovarao s predsjednikom Rijeke Damirom Miškovićem oko preuzimanja talijanskog drugoligaša La Spezie.

U oba slučaja dogodili su se propusti rukovođenja i to je ono što Hajduka najviše košta, dapače što ga – bez obzira na relativnu financijsku stabilnost – srozava. Rukovodstvo kluba ima temelja buniti se, boriti se, iskazivati nezadovoljstvo stanjem u HNS-u, ali nema pravo da se za aktualnu bespomoćnu situaciju Hajduka pravda isključivo na račun tih odnosa. Superiornost Dinama je evidentna, u svakom pogledu.

Odmah uz zagrebačke "modre", dojam je na temelju rezultata u posljednje dvije godine, Rijeka ima dominantan položaj, dok se preostali prvoligaši imaju šansu boriti za opstanak ili za utješnu treću poziciju. Naravno, za Hajduka je takva situacija nedostojna. I to ne zato, jer bi u sljedećem prvenstvu Burićeva momčad mogla biti treća ili peta, nego zato jer su u budućnosti šanse za napredovanje prema vrhu tablice minimalne.

I to treba objasniti, zašto su šanse za jačega Hajduka slabe? Zato, jer su se do sada prodavali igrači kako bi se preživjelo. Ali nije se samo prodavalo, pa čak i rasprodavalo, nego se prvotimce i otpuštalo. Krenulo je to s Marinom Tomasovom, sad prvotimcem Rijeke, koji je ne samo otpušten bez mogućnosti neke naplate od transfera, nego je i ispraćen s odštetom od 400.000 kuna. A taj slučaj se dogodio zbog nadmenosti pojedinaca iz Nadzornog odbora, koji su tumačili da "nitko nas neće ucjenjivati".

Na kraju prošle sezone donijeta je odluka otpustu osam prvotimaca, koja bi trebala značiti zaokret u stvaranju i održavanju stabilnijeg sastava momčadi. I to se čini pravilnim, sve do trenutka kad se ponovo proda neki od glavnih prvotimaca, na primjer Lovre Kalinić ili Tino Sušić. Može se dogoditi i neka od onih tzv. neodoljivih ponuda, na primjer od pet, šest milijuna eura za najtalentiranije, Andriju Balića. Pa se opet vraćamo na razinu Hajduka kao tek treće sile prvenstva Hrvatske.¸

I sad se vraćam na estonsko izdanje Hajduka. "Bijeli" nisu oduševili protiv Sillamae, prije su razočarali, što zapravo i nije bitno. Mnogo je značajnija spoznaja da trener Burić ima kapacitete stvaranja momčadi, da prinove imaju štofa za dogradnju, da sveukupno igrači pojedinačno, kao kolektiv još i više, predstavljaju potencijal za budućnost.

Tu se radi jedino o izdržljivosti da se ustraje bez obzira na oscilacije i eventualno loše ili razočaravajuće rezultate. O, da, također se treba uzdati da trener neće doći u situaciju da u jednom trenutku pukne, što mi se čini nemogućim u odnosu na ustrajni mentalitet kakvim je Burić naoružan. Dolazi novi Nadzorni odbor, vjerojatno će biti promjena i u upravi, ali trener Burić imperativno mora dobiti status nedodirljivog.

U tijeku kampanje za izbor nadzornika bilo je raznih glasina i priča o tome da se unaprijed znaju najmanje petorica od sedmorice budućih članova. Bez obzira na to da padam u napast raditi prognoze, notirat ću da je bilo pojedinaca koji su se beskrupulozno dodvoravali navijačkoj masi pokušavajući osigurati glasove. Bilo je i onih kritičkih u odnosu na razvoj Hajduka, to jest projekta "Dite puka".

Bilo bi fantastično kad bi nabubrilo članstvu udruge Naš Hajduk, što se dade zaključiti po raznim najavama. Bilo bi zanimljivo saznati koliko od članstva Udruge ima splitsku legitimaciju, jer bi takvi jednostavno morali imati dominantnu ulogu.

zdravko reić
foto: vladimir dugandžić / cropix

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => glava u balunu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2015-07-05 19:26:25 [created_by] => 38 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2015-07-06 09:05:16 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2015-07-06 09:30:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 7937 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2015/07/06/Sport/bur00.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "680x400" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38233303 Threads: 3 Questions: 7087843980 Slow queries: 3298042 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 608096251 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 48 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/zdravko-reic-trener-buric-kao-garancija-278916 [printLink] => /sport/hajduk/zdravko-reic-trener-buric-kao-garancija-278916?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 232252 [name] => glavaubalunu [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => glavaubalunu [link] => /tag/glavaubalunu ) [1] => stdClass Object ( [id] => 230336 [name] => ZdravkoReić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => zdravkoreic [link] => /tag/zdravkoreic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => glava u balunu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Zdravko Reić: Trener Burić kao garancija [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-12-23-53-42-38 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2015/07/06/Sport/bur00.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2015/07/06/Sport/bur00.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Hit vijest, prava "breaking news", u nogometnoj Hrvatskoj bila je ona o transferu Marka Roga iz Splita u Dinamo za četiri, neki tvrde pet milijuna eura, uz dodatak da će "crvenima" pripasti i 30 posto od transfera u inozemstvo.

Kolosalan posao braće Slavena i Joze Žužula, većinskih vlasnika drugog splitskog prvoligaša. Poslije toga je stigla informacija da su se dva najtalentiranija dječaka nogometne školu Hajduka Roko i Martin Baturina iz Poljuda preselili u Park Mladeži, kod Žužula što dokazuje njihovu spretnost i sposobnost, ali i vjerodostojnost. Jer, tko je ikad i pomislio da će talentirani dječaci u Splitu "crvene" pretpostaviti "bijelima", pogotovo kad je njihov tata Mate Baturina bio prvotimac Hajduka, štoviše izdanak Hajdukove škole nogometa.

Te baš nogometne vijesti brzo su zasjenjene onom o istražnim radnjama u povodu sumnji da su Zdravko i Zoran Mamić, na osnovu prijave iz Samostalnog sektora za porezne prijevare Ministarstva financija, utajili porez, te za još nekoliko kaznenih djela.

Sad svi čekaju hoće li starijeg Mamića spremiti u pritvor, ali ono što je ružno to je likovanje brojnih, koji ga procjenjuju kao Lucifera i unaprijed osuđuju. I jedna od izjava Ranka Ostojića, ministra unutarnjih poslova da će se tijekom istražnih radnji "naći sve što treba", također ispada suviše osobna da ne kažem hajkačka.

Ostavit ću Mamiće da brinu o svojim problemima, uz napomenu da se nikad ne valja naslađivati tuđim nesrećama i problemima.

Ono što sam željno čekao posljednjih dana to je nastup Hajduka u novoj sezoni, konkretno u Estoniji premda sam svjestan da jedan rezultat ne znači mnogo. Jednako tako, ne može se ni na temelju jedne igre procjenjivati stanje momčadi. I to se dogodilo u Rakvereu: rezultat od 1:1, hoćeš-nećeš, pozitivan, onaj koji otvara vrata druge runde kvalifikacija, a igra s mnogo oscilacija.

Eto odmah lekcije igračima Hajduka. Ma tko ih je tjerao da najavljuju pobjedu od 3:0, "kako bi se u revanšu izbjegla drama kao s Dundalkom"? Ili tko goni predsjednika Marina Brbića da tumači kako su "naše ambicije plasman u Euroligu"? Pa ta svoja nadanja temelji na činjenici da Hajduk nije u natjecanja po skupinama prošao za dlaku, jer su se doibro držali u trećem kolu kvalifikacija protiv ukrajinskog Dnjipra (1:2, 0:0), koji je kasnije dogurao do finala Eurolige…

Držim da nije razumno zanositi se, nadati se nečemu samo da bi se ostavljalo dojam optimističkog gledanja na budućnost, što nikako ne znači da ne treba biti ambiciozan. Kad je tema Hajduk onda nikako nije realno da se najavljuje pretjerano dobra jesen, na račun vrlo solidnih priprema i tri pobjede, koje baš i nisu neki pokazatelj, osim u rezultatskom smislu. I to zato jer današnji korpus igrača nema koru – kako bi to slikovito kazao Stanko Poklepović, katkad neshvaćeni nogometni filozof.

A ta kora je bitna, ona se stječe uz pomoć standardnog sastava, kroz niz utakmica i još važnije kroz prave tematske treninge. Maštanje o prolazu do grupnih natjecanja Eurolige nije zabranjeno kao što je dozvoljeno vjerovati da će aktualno vodstvo Hajduka do kraja prijelaznog roka realizirati višemilijunske transfere svojih igrača. Ujedno, fantaziranja kakva nude pojedini kandidati za budući Nadzorni odbor da bi Hajduk barem jednom u sljedeće četiri godine trebao osvojiti prvenstvo države, kao i druge apsurdne najave u biti otežavaju posao treneru Damiru Buriću.

U Hajduku su zbog loše politike, u sportskom smislu, tijekom proteklog desetljeća, olako žrtvovali niz vrijednih trenera, spomenut ću dvojicu posljednjih: Mišu Krstičević i Igora Tudora. Prvoga su odbacili zato što nisu mogli otrpjeti njegove dijagnoze, drugi je sam otišao kad je shvatio da nema izlaza. Krstičević je smijenjen, da tako kažem, naknadnom hrabrošću, umjesto da su ga otpustili onog trenutka kad je ispalio i krenuo s vrijeđanjima.

Dapače, makli su ga iz predostrožnosti da Hajduk s njim na klupi ne osvoji kup, pa da tako osigura opstanak na klupi. A što se tiče Tudora, jedan od članova Nadzora mi je priznao da su mu trebali uručiti otkaz onog trenutka kad su saznali da se dogovarao s predsjednikom Rijeke Damirom Miškovićem oko preuzimanja talijanskog drugoligaša La Spezie.

U oba slučaja dogodili su se propusti rukovođenja i to je ono što Hajduka najviše košta, dapače što ga – bez obzira na relativnu financijsku stabilnost – srozava. Rukovodstvo kluba ima temelja buniti se, boriti se, iskazivati nezadovoljstvo stanjem u HNS-u, ali nema pravo da se za aktualnu bespomoćnu situaciju Hajduka pravda isključivo na račun tih odnosa. Superiornost Dinama je evidentna, u svakom pogledu.

Odmah uz zagrebačke "modre", dojam je na temelju rezultata u posljednje dvije godine, Rijeka ima dominantan položaj, dok se preostali prvoligaši imaju šansu boriti za opstanak ili za utješnu treću poziciju. Naravno, za Hajduka je takva situacija nedostojna. I to ne zato, jer bi u sljedećem prvenstvu Burićeva momčad mogla biti treća ili peta, nego zato jer su u budućnosti šanse za napredovanje prema vrhu tablice minimalne.

I to treba objasniti, zašto su šanse za jačega Hajduka slabe? Zato, jer su se do sada prodavali igrači kako bi se preživjelo. Ali nije se samo prodavalo, pa čak i rasprodavalo, nego se prvotimce i otpuštalo. Krenulo je to s Marinom Tomasovom, sad prvotimcem Rijeke, koji je ne samo otpušten bez mogućnosti neke naplate od transfera, nego je i ispraćen s odštetom od 400.000 kuna. A taj slučaj se dogodio zbog nadmenosti pojedinaca iz Nadzornog odbora, koji su tumačili da "nitko nas neće ucjenjivati".

Na kraju prošle sezone donijeta je odluka otpustu osam prvotimaca, koja bi trebala značiti zaokret u stvaranju i održavanju stabilnijeg sastava momčadi. I to se čini pravilnim, sve do trenutka kad se ponovo proda neki od glavnih prvotimaca, na primjer Lovre Kalinić ili Tino Sušić. Može se dogoditi i neka od onih tzv. neodoljivih ponuda, na primjer od pet, šest milijuna eura za najtalentiranije, Andriju Balića. Pa se opet vraćamo na razinu Hajduka kao tek treće sile prvenstva Hrvatske.¸

I sad se vraćam na estonsko izdanje Hajduka. "Bijeli" nisu oduševili protiv Sillamae, prije su razočarali, što zapravo i nije bitno. Mnogo je značajnija spoznaja da trener Burić ima kapacitete stvaranja momčadi, da prinove imaju štofa za dogradnju, da sveukupno igrači pojedinačno, kao kolektiv još i više, predstavljaju potencijal za budućnost.

Tu se radi jedino o izdržljivosti da se ustraje bez obzira na oscilacije i eventualno loše ili razočaravajuće rezultate. O, da, također se treba uzdati da trener neće doći u situaciju da u jednom trenutku pukne, što mi se čini nemogućim u odnosu na ustrajni mentalitet kakvim je Burić naoružan. Dolazi novi Nadzorni odbor, vjerojatno će biti promjena i u upravi, ali trener Burić imperativno mora dobiti status nedodirljivog.

U tijeku kampanje za izbor nadzornika bilo je raznih glasina i priča o tome da se unaprijed znaju najmanje petorica od sedmorice budućih članova. Bez obzira na to da padam u napast raditi prognoze, notirat ću da je bilo pojedinaca koji su se beskrupulozno dodvoravali navijačkoj masi pokušavajući osigurati glasove. Bilo je i onih kritičkih u odnosu na razvoj Hajduka, to jest projekta "Dite puka".

Bilo bi fantastično kad bi nabubrilo članstvu udruge Naš Hajduk, što se dade zaključiti po raznim najavama. Bilo bi zanimljivo saznati koliko od članstva Udruge ima splitsku legitimaciju, jer bi takvi jednostavno morali imati dominantnu ulogu.

zdravko reić
foto: vladimir dugandžić / cropix

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/zdravko-reic-trener-buric-kao-garancija-278916 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=ca5efb235b729ea2e06c22a7749770fab87eb575 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Zdravko+Rei%C4%87%3A+Trener+Buri%C4%87+kao+garancija&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fzdravko-reic-trener-buric-kao-garancija-278916 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fzdravko-reic-trener-buric-kao-garancija-278916 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => glava u balunu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Hajdukglava u balunu

Zdravko Reić: Trener Burić kao garancija

Piše PSD.
6. srpnja 2015. - 11:30

Hit vijest, prava "breaking news", u nogometnoj Hrvatskoj bila je ona o transferu Marka Roga iz Splita u Dinamo za četiri, neki tvrde pet milijuna eura, uz dodatak da će "crvenima" pripasti i 30 posto od transfera u inozemstvo.

Kolosalan posao braće Slavena i Joze Žužula, većinskih vlasnika drugog splitskog prvoligaša. Poslije toga je stigla informacija da su se dva najtalentiranija dječaka nogometne školu Hajduka Roko i Martin Baturina iz Poljuda preselili u Park Mladeži, kod Žužula što dokazuje njihovu spretnost i sposobnost, ali i vjerodostojnost. Jer, tko je ikad i pomislio da će talentirani dječaci u Splitu "crvene" pretpostaviti "bijelima", pogotovo kad je njihov tata Mate Baturina bio prvotimac Hajduka, štoviše izdanak Hajdukove škole nogometa.

Te baš nogometne vi...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2024 01:53