Sport Košarka

A-1 liga

Jolly JBS bolji od Cibone na Baldekinu

A-1 liga

Još jednom se potvrdila teza da je Jolly JBS "crna mačka" za košarkaše Cibone. Šibenčani su i treći put ove godine svladali "vukove". Najzaslužniji za slavlje domaćina bio Amerikanac Mike Scott. Playmaker Šibenčana odigrao je najbolju utakmicu otkako je ljetos dođao na Baldekin:

- Hvala na čestitkama. Uvijek nastojim maksimalno pomoći svojoj momčadi. Imao sam dobru večer i ovaj put sam to uspio. Čeka nas još dosta teških utakmica do kraja sezone i vjerujem da će biti još ovakvih pobjeda- kazao nam je Scott.

Pred Jollyem je težak niz- gostovanje kod Cedevite, pa Alkar i GKK Šibenik na Baldekinu. No, pobjeda nad Cibonom još je vrednija, ako se zna da je prije ove utakmice Jolly imao dva poraza u nizu, u Zadru i Zaboku:

- Nismo mi igrači previše razmišljali o tim porazima. Željeli smo samo što jače odigrati protiv Cibone. Ušli smo malo bojažljivo, bez prave energije. U svlačionici smo popričali, popravili neke stvari i na koncu zasluženo došli do pobjede- rekao je Scott.

U Kupu su Jolly do pobjede nad Cibonom vukli Novačić i Bilinovac, ovaj put je trener Ivan Velić iz rukava izvadio asa u liku Scotta:

- Ja nikada ne volim isticati pojedince i da je Scott bio jedini pravi, mi ne bismo pobijedili. Međutim, Mike je naš igrač broj jedan i sinoć je to dokazao. Premda je ovo pobjeda momčadi- drži trener Jollya.

On nije skrivao zadovoljstvo nakon utakmice:

- Ma, ovo je za nas nevjerojatan uspjeh, čak veći od plasmana u finale Kupa. Tri puta za redom dobiti Cibonu velika je stvar. Moram pohvaliti svoje igrače. Pokazali su da su najbolji kad je najteže. To govorim jer su se u medijima već počele provlačiti teze o našoj krizi- dodao je Velić.

"Pokisli" su bili u redovima Cibone:

- Zaslužena pobjeda Jollya. U odlučujućim trenucima radili smo glupe greške, prvi ja- posipao se pepelom Domagoj Bošnjak.
- Jolly je bio spretniji sretniji i zaslužio je pobjedu. Zabrinjava me što nismo imali hrabrosti u odlučujućim trenucima- zaključio je Damir Mulaomerović, trener Cibone.

Jolly JBS – Cibona 80:75 (10:21, 23:20, 20:18, 27:16)

ŠIBENIK- Dvorana na Baldekinu.

Gledatelja 250.

Suci: Josip Radojković (Split), Martin Vulić (Zadar), Leo Roglić (Split).

Joly JBS: Scott (29), Penn (9), Klepo, Došen (5), Markulin (6), Marić (4), Bilinovac (3), Papac (2), Perković, Novačić (10), Brkić (12).

Cibona: Reynolds (11), Uljarević, Šakić (12), Marinelli (2), Žorić (24), Ćorić, Bošnjak (2), Rozić (11), Sulejmanović, Slavica, Joksimović (6), Gospić (7).

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka