Sport Košarka

škrljevo na gripama

Filipović: Ne smijemo ih podcijeniti, pobjeda nad Cedevitom pokazuje koliko su ozbiljni

škrljevo na gripama

Košarkaši Splita opet su u pozitivnom nizu, a novu pobjedu i ostanak na vrhu A1 ljestvice traže u subotu u 19.30 na Gripama protiv Škrljeva.

- Oni su se značajno promijenili u odnosu na našu prvu utakmicu. Imaju novog trenera i dva izuzetno dobra i iskusna igrača Perkovića i Štembergera. Neki koji su tada manje igrali sada igraju puno više i imaju važnije uloge poput Amerikanaca Cooka i Williamsa.

- Redizajnirana su momčad s malim brojem rotacija. Igraju mirno, pametno i strpljivo, a Perković i Štemberger ne dopuštaju iskakanje u napadu - kaže trener "žutih" Ivica Skelin.

Taktika je ista kao u svakoj utakmici:

- Morat ćemo biti koncentrirani u obrani i ne dozvoliti ispadanja iz pozicija. U obrani su agresivni, pogotovo Amerikanci koji stalno traže krađu lopte i lagane poene iz kontri. Treba nam odličan protok lopte i puno trčanja - dodao je Skelin.

Mladi razigravač Goran Filipović vratio se u momčad prošlog vikenda odličnom partijom u Velikoj Gorici.

- Bez obzira na stanje na tablici, ne smijemo ih podcijeniti. Napredovali su, a pobjeda nad Cedevitom pokazuje koliko su ozbiljni. Imamo širu rotaciju, igramo s više energije i moramo ih pokušati pobijediti u tranziciji nakon obrane.

Motivacija je, ističe Filipović, uvijek ista. Neovisno o suparniku i njegovoj poziciji na ljestvici.

- Veliki nam je motiv zadržati prvo mjesto jer za to imamo solidnu šansu. Svi smo mi sportaši i normalno je da želimo izvući najbolje iz sebe - zaključio je Filipović.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka