Sport Košarka

ostaje još cibona

Na pragu 'jedinice' pred doigravanje: uvjerljiva pobjeda 'žutih' protiv Zaboka

ostaje još cibona

Rutinskom pobjedom protiv Zaboka Split se u kombinaciji s domaćim porazom Šibenika od Cibone vratio na prvo mjesto, na pragu "jedinice" pred doigravanje, ali ujedno je ovim trijumfom i osigurao najmanje drugo mjesto pred play off. Pred susrete posljednjeg kola "žuti" sada imaju pobjedu više od Šibenika.

U zadnjem kolu Split je u nedjelju gost Cibone, a Šibenik Cedevite. Naravno, pobjedom bi Split zadržao "jedinicu" za doigravanje kao i porazom Šibenika kod prvaka. U slučaju da oba kluba sezonu završe s istim brojem pobjeda prvo mjesto pripast će Šibeniku zbog boljeg međusobnog skora (koš razlike u međusobnim ogledima).

Bez poteškoća se Split obračunao sa oslabljenim Zabokom prevođen razigranim i raspoloženim Filipovićem (trice 3/3 i čak 12 asistencija) te raspucanim Rančićem (šest trica). Nakon početnih 22:8 gosti su se samo primakli na 25:22, a sve kasnije bila je jednosmjerna ulica.

Iako ovaj put nije bio u glavnoj ulozi opet se s tribina u više navrata skandiralo Širku, miljeniku navijača. Bilo je dovoljno manevarskog prostora da u zadnjih šest-sedam minuta priliku dobiju i Galić, te juniori Vrgoč i Marić koji su serijom dobrih poteza pokazali da se i na njih itekako može računati u budućnosti.

- Svi sada prate rasplet. Ostaje nam još Cibona, nadam se da ćemo to odraditi na pravi način... Normalno je da nekim momcima u ovakvoj utakmici dam priliku, a i za publiku je bilo zanimljivo da vidi nova lica koja će gledati u budućnosti. Ali, igrač se postaje pri neriješenom rezultatu, na primjer na vrućem gostovanju u Zaboku, ne na ovakvom susretu – rekao je trener Splita Ivica Skelin.

- Nismo bili ozbiljni da bismo mogli napraviti rezultat, nešto smo se šuljali u prvom poluvremenu, ali... Nije slučajno Splitu tu gdje je – kazao je trener Zaboka Dragutin Črnjević.   

Split – Zabok 105:68 (30:23, 29:19, 22:15, 24:11)
 
Split – Dvorana na Gripama. Gledatelja 800. Susret kola A-1 lige: Split – Zabok 105:68 (30:23, 29:19, 22:15, 24:11). Suci: Hadžić (Pula), Terlević (Rijeka) i Galiot (Zagreb).
 
Split: Subotić, Kalajžić (12), Kedžo (10), Rančić (22), Vrgoč, Dijan (6), Najev (6), Jukić (10), Filipović (20), Marić (4), Galić (4), Širko (11).
 
Zabok: Tomsick (10), Kapusta (14), Lež (3), Vodopija (12), Babić (8), Črnjević (5), Polutak (2), Palac, Vrlika (14), Jambrović.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka