Sport Košarka

košarka na refule

Šibenčani se probudili tek u drugom dijelu

košarka na refule

Nema dobre košarke bez čvrste obrane. U tu staru sportsku istinu Šibenčani su se još jednom uvjerili u prvom poluvremenu, kad su ih gosti lako probijali preciznim bočnim proigravanjima i dobrim šutom s odstojanja. Domaćin je mogao i gore proći u prvih dvadeset minuta igre da sve konce u napadu nije na uvjerljiv način držao Martin Junaković. 

Šibenčani i Goričani nadmetali su se na refule. Najprije su „narančasti“ imali dobru seriju od 9:0, a onda je Gorica uzvratila žestoko (15:2 i 17:5).

Očito je trener Miro Jurić u poluvremenu svojim igračima održao predavanje o obrambenim zadaćama. Naime, treću je četvrtinu domaćin završio rezultatom 28:14. 

Ostaje dvojba je li se u zadnjem dijelu susreta Junaković umorio ili ga je uhvatila manija soliranja. Srećom za domaćina, Jurić ga je pravodobnim timeoutom vratio u normalni kolosijek. 

Sve je bilo riješeno tricom iskusnog Bašića (80:67), makar su gosti imali još jedan reful (7:0), koji im je vrijedio tek kao kozmetičko ublažavanje poraza.

ŠIBENIK – GORICA 86:79 (17:19, 20:24, 28:14, 21:22)

ŠIBENIK – Dvorana Baldekin. Gledatelja 600.

Suci: Srđan Dožai (Zagreb), Ante Čanković (Zadar), Marko Mustapić (Zagreb).

ŠIBENIK: Poščić (9), Šarić (3), Vuko (9), Gulin, Bašić (17), Jelić, Vlaić, Rajčić, Junaković (31), Nakić (9), Paić (8), Klepo.

GORICA: Jukić, Anzulović, Majcunić (8), Prgomet (16), Mašić (17), Zrnić (13), Baković (13), Vučić (6), Kapusta (4), Mikšić (2).

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka