Sport Košarka

aba liga

Umjesto pobjede Zadrani se počastili porcijom razočaranja: spas će tražiti u dodatnim kvalifikacijama s finalistom Druge lige

aba liga

Spas od ispadanja iz regionalne košarkaške ABA lige, Zadar će 27. travnja krenuti tražiti kroz kvalifikacije, s finalistom doigravanja za prvaka ABA 2 lige! Iako se kroz najavu dvoboja s Igokeom, pardon, za dvoboj je potrebno dvoje, najavljivalo slavlje, umjesto toga stigla je porcija razočaranja i žalosti od igre, ma kakve igre kad toga sa zadarske strane nije bilo. Dozvolili su da ih suparnik, koji nije neka NBA momčad, razbije i "gurne na konope" s kojih se nikako nisu mogli skinuti. Jest, na trenutak se činilo kako se neko sportsko čudo moglo dogoditi, ali se pokazalo bez valjanih temelja.

Inače, za one koji su uvijek optimisti Zadar je krenuo izvrsno ili bolje kazati učinio je to Božić, zabio je pet poena iz dva napada. I onda su čini se svi u glavi pomislili kako će suci svirati kraj. Jer kako drukčije pojasniti seriju domaćina 14:2, praktički bez otpora, Lešiću je bilo svejedno šutira li izvana ili ispod obruča, nitko mu nije mogao ništa. Williams je pokraj " kamenih svatova" imao šou u zakucavanju, ostali su prolazili kao kroz "sito za krupno brašno"!.

Nešto su u napadu pokušavali Žorić, pa Krajina, ali je Igokea, "tricama" Anđušića i Lukovića, Zadranima navijestila sve teže minute, jer su u svakom svojem koraku upadali u "živo blato". Nema tko nije izgubio loptu. Obrana? Ovu riječ nikako se nije moglo ugurati u misaonu rečenicu, kamoli u radnu. I zato okruglih minus od dvadeset poena nikoga nije iznenadilo, ali je svakom poštenom navijaču Zadra prateći utakmicu uz TV ekran, zasigurno "crvenilo" obuzimalo lice !

Kako i neće , jer ako ti momčad koju voliš u jednom poluvremenu primi 61 poen, upiše 39, teško je bilo komu ne kazati - momci ovo je sramota! Slično kao na otvaranju utakmice, Zadar je krenuo sa sedam poena u nizu, pa je kod optimista opet proradila nada , vrlo brzo će se pokazati lažna. Igokea se nije dala navući na tanak led, pribrali su u kratkom vremenskom razdoblju i uz manje zastoje nastavili sigurno broditi utakmicom!

Najniže zadarsko spuštanje bilo je na minus 14, "tricu" je uoči devetnaestog rođendana zabio Planinić (74:6)pet i pol minuta prije kraja, Žorić je pak spustio na minus devet, Planinić s tri slobodna još malo niže (82:76)! Ostalo je iza ovoga omjera još nešto manje od pet minuta, Bašić je poveo napad, proklizao je i napravio nesportsku. I tu bijaše kraj! Jer je stigla kazna, odnosno, jedno slobodno bacanje, pa Lukovićev lagani poen, potom trica Musića!

Semafor

Igokea - Zadar 100:82 (26:14, 35:25, 18:23, 21:20).

LAKTAŠI - Dvorana "Laktaši". Gledatelja: 1400. Suci: Javor i Nedović (Slovenija), Jovčić (Srbija).

IGOKEA: Musić (11), Talić, Lešić (14), Adamović (3), Milošević (2), Jerrett, Radivojević (4), Williams (16), Ilić (4), Anđušić (29), Rikić (3), Luković (14).

ZADAR: Bašić (9), Marić (8), Žorić (23), Krajina (6), Vuković (4), Brzoja, Špralja, Little (7), Božić (15), Planinić (10).

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka