stdClass Object ( [id] => 10078 [title] => Gripe se vraćaju u stvarnost; Splite pare ili život! [alias] => gripe-se-vracaju-u-stvarnost-splite-pare-ili-zivot [catid] => 278 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Sezona Splita CO u kojoj su posljednja dva mjeseca bila kao iz snova došla je kraju. Plasmanom u dalmatinski finale sa Zadrom “žuti” su javnosti pružili pet nezaboravnih susreta. Bilo je lijepo dok je trajalo, ali uslijedilo je buđenje. Netom nakon završetka pete utakmice u zraku je ostalo pitanje: Što će biti dalje sa “žutima”?

Ne smije se dozvoliti da se baci u vjetar veliki posao napravljen u proteklih godinu dana. Od kante za napucavanje u NLB ligi, momčadi koja je strahovala i od najslabijih sastava domaćeg prvenstva, Splićani su postali legitiman kandidat za titulu prvaka Hrvatske. Mjesecima gomilana dugovanja prema aktualnom igračkom kadru ostavljena su sa strane.

Čudo i uz slučaj Akins

Momci su se skupili u trenucima kada pojedinci nisu imali ni za kavu ili gorivo, kada je Tony Akins bio suspendiran te napravili čudo. Najvažnije od svega i publika je to prepoznala, pa se košarka na velika vrata vratila na Gripe.

Ne samo u već spomenutoj završnici sezone, već je i tijekom regionalne lige dvorana bila puna kada je gostovao Partizan, Zvezda...

Zalet koji su “žuti” uhvatili međutim sada valja iskoristiti kako ovosezonski rezultat ne bi ostao samo čudo za jedan dan. U klubu već dugo rade na angažiranju sponzora.

Velika bi šteta bila da se generacija 2008. raspadne kao brojne prijašnje mladića u žutim dresovima koje su proteklih sezona mnogo obećavale. Nemoguća je misija zadržati cijelu momčad, ali u klubu namjeravaju na okupu ostaviti većinu kako bi u narednoj sezoni napravili rezultat još bolji od ovosezonskog.

Važan cilj koji je visoko na listi prioriteta je i reorganizacija omladinske škole. Razmotrit će se i mogućnosti igranja europskih natjecanja (FIBA Eurocup), a postoji i mogućnost da se iduće sezone hrvatski klubovi istodobno nastupaju u hrvatskom prvenstvu i NLB ligi.

U sjeni Hajduka “žuti” su krenuli i u već najavljeni proces privatizacije. Međutim prvi i najvažniji preduvjet za većinu navedenog je zatvaranje financijske konstrukcije.

Predsjednik kluba Dino Rađa potvrdio je kako se radi na sponzorima i planovima za iduću sezonu, ali kako još nije vrijeme da bi se o tome pričalo. Već je javno rekao kako će u narednoj sezoni “žuti” ako treba biti i na šestom mjestu domaćeg prvenstva, ali da će plaće stizati na vrijeme.

- O narednoj sezoni i momčadi ne želim niti razgovarati dok se ne pokriju svi dugovi iz prošle. Radi se na tome. Interesa ima, ali prerano je još govoriti. Ja sam po prirodi optimist - rekao je Rađa.

O Naletiliću potom ...

Na pitanje hoće li ga na mjestu predsjednika naslijediti poduzetnik Ilija Naletilić koji je proteklih godina financijski uskakao kada je trebalo (a trebalo je!) također nije dao decidirani odgovor.

- O tom potom.

Mnogo toga će ovisiti o tome hoći li autor preporoda trener Slobodan Subotić ostati na Gripama. Ni on se još nije javno izjasnio o svom ostanku, ali je znakovito odmah nakon finala i prije odlaska u Sloveniju obavio razgovore s igračima.

- “Piksi” radi svoj dio posla, a ja svoj - bio je komentar predsjednika kluba. Rađa li se opet jaki Split?

frane vulas

Privatizacija: korak iza Hajduka

Proces privatizacije “žutih” već je u velikom zamahu, a Split CO je, kako kaže direktor Petar Škovrlj, napravio sve što se u dosadašnjoj fazi od njih očekivalo.

- Još nam preostaje revizija Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te završni elaborat koji bi trebao biti gotov u ranu jesen, otprilike do kraja listopada. Znači uskoro bi i zaljubljenici u žutu boju mogli sebi priuštiti dionice najdražeg kluba, a sudeći po buđenju košarke u Splitu i ludilu na posljednim utakmicama interesenata će sigurno biti.

- Trebao bi taj proces ići u istom pravcu u kojem je išao i Hajduk. Moglo bi se reći da smo trenutno dva koraka iza Hajduka. Ali nema priše, radi se - rekao je predsjednik Dino Rađa.

FUREŠTI
Marlon Garnett (32) 10%

Američkom veteranu istekao je jednogodišnji ugovor. U većem dijelu sezone nosio je “žute” i bio ključan igrač u mnogim susretima. Priznaje kako će mu Split u razmišljanjima o idućoj sezoni svakako biti jedna od opcija, ali samo ako se klub financijski stabilizira, igrački pojača, bude mogao konkurirati za najviši plasman, te ono najvažnije ako ostane “Piksi”. Ne bi bilo na odmet ni sudjelovanje u europskim natjecanjima.

Tony Akins (28) 10%

Istekao ugovor. Možda je i 10 posto previše s obzirom da sve ovisi o milosti FIBA-e. Pokazao se kao više nego koristan playmaker, ali njegov eventualan angažman ovisi o tome hoće li mu krovna košarkaška organizacija smanjiti jednogodišnju suspenziju zbog konzumiranja marihuane. Uz kaznu smanjenu na šest mjeseci na raspolaganju bi mogao biti krajem studenoga.

Dejan Ivanov (28) 50%

Prošlog ljeta potpisao je ugovor na 1+1 sezonu, ali opcija odlaska je otvorena. Jedno od otkrića sezone. U svakom slučaju bi ga trebalo zadržati, a ni njemu ne bi bilo mrsko još jednu sezonu ostati u Splitu. Još kada bi postojala kakva mogućnost da se iz španjolske Menorce dovuče i njegov brat blizanac Kalojan također...

Bojko Mladenov (27) 0%

Istekao ugovor. Ako se već angažira stranac onda mora biti pojačanje, a ne prinova.

DOMAĆI
Igor Sumić (26) 70%

Istekao ugovor. Pokazao kako se na njega može računati, Split je njegov grad i kod kuće je najljepše, ali je imao vrlo skromnu minutažu u većem dijelu sezone.

Hrvoje Perić (22) 50%

Ima još dvije godine ugovora. Nakon što se dugo tražio protekli mjesec pokazao je svu raskoš talenta. Iako mu je tek 22 godine veteran je ove momčadi, jedini preživjeli iz šampionske 2003. Vjerojatno stoga i željan izazova. Ne smiju se zanemariti ni velika dugovanja spram njega (i ostalih igrača) koja bi se u slučaju odlaska vjerojatno uključila u “deal”.

Damjan Rudež (22) 50%

Zagrepčanin je prije dva ljeta odabrao Gripe i pogodio. Potpisao je tada ugovor na 2+1 godinu. Postoji opcija po kojoj bi uz određenu odštetu, navodno pedeset tisuća eura, mogao napustiti klub. Cibona je zainteresirana, dijete je iz njihovog dvorišta, ali pod Tornjem u blagom smislu te riječi trenutno ne vlada idila. Rudež se vratio u život, u reprezentaciju... Zašto ići s tovara na magarca? Euroliga, financije. Ionako ga to čeka u nastavku karijere.

 Ante Delaš (20) 90%

Ne smije se zaboraviti Marijevog starijeg brata. Prvi dio sezone bio je u momčadi. Nakon male minutaže među “žutima” na kaljenju je s Trogirom izborio plasman u prvu ligu.

Andrija Stipanović (21) 99%

Kapetan ima još dvije godine ugovora. Dio tria Stipanović. Perić, Rudež na kojem je izgrađena aktualna momčad. Na Stipanu bi se trebala i buduća.

Mario Delaš (18) 99%

Najveći talent u momčadi. Budućnost kluba, u njega se svi kunu da će postati igrač. Šteta što već ove sezone nije imao i veću minutažu.

Luka Klarica (19) 99%

Tek u drugom dijelu sezone priključen momčadi. Imao malu minutažu.

Josip Sobin (18) 99%

Borac. Manjak visine u borbi pod koševima je hendikep, ali pokušava ga nadoknaditi snagom koje mu zbog mladost još nedostaje.

Ante Bilobrk (25) 50%

Vidi pod Sumić. Istekao ugovor. Vrijedni i samozatajni Sinjanin bio je važan kotačić ove momčadi, ali znatno veću minutažu imao je na početku sezone.

Marko Batina (22) 99%

Ugovor ga sa Splitom CO veže do 2010. godine s opcijom produženja na još jednu sezonu. Najbolje od njega tek ćemo dočekati u narednim sezonama.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2008-06-09 22:36:44 [created_by] => 37 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2008-06-09 23:14:49 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2008-06-10 10:13:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 3376 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 278 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz košarke. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, košarka [secure] => 0 [page_title] => Košarka [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2008/06/10/sport/kksplit0.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "350x230" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 278 [name] => Košarka [alias] => kosarka [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 4 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4257583 Threads: 3 Questions: 131028819 Slow queries: 56276 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 3949504 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 49 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/kosarka ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/kosarka/gripe-se-vracaju-u-stvarnost-splite-pare-ili-zivot-10078 [printLink] => /sport/kosarka/gripe-se-vracaju-u-stvarnost-splite-pare-ili-zivot-10078?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 51920 [name] => kksplitco [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => kksplitco [link] => /tag/kksplitco ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Gripe se vraćaju u stvarnost; Splite pare ili život! [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-13-09-07-46-37 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2008/06/10/sport/kksplit0.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2008/06/10/sport/kksplit0.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Sezona Splita CO u kojoj su posljednja dva mjeseca bila kao iz snova došla je kraju. Plasmanom u dalmatinski finale sa Zadrom “žuti” su javnosti pružili pet nezaboravnih susreta. Bilo je lijepo dok je trajalo, ali uslijedilo je buđenje. Netom nakon završetka pete utakmice u zraku je ostalo pitanje: Što će biti dalje sa “žutima”?

Ne smije se dozvoliti da se baci u vjetar veliki posao napravljen u proteklih godinu dana. Od kante za napucavanje u NLB ligi, momčadi koja je strahovala i od najslabijih sastava domaćeg prvenstva, Splićani su postali legitiman kandidat za titulu prvaka Hrvatske. Mjesecima gomilana dugovanja prema aktualnom igračkom kadru ostavljena su sa strane.

Čudo i uz slučaj Akins

Momci su se skupili u trenucima kada pojedinci nisu imali ni za kavu ili gorivo, kada je Tony Akins bio suspendiran te napravili čudo. Najvažnije od svega i publika je to prepoznala, pa se košarka na velika vrata vratila na Gripe.

Ne samo u već spomenutoj završnici sezone, već je i tijekom regionalne lige dvorana bila puna kada je gostovao Partizan, Zvezda...

Zalet koji su “žuti” uhvatili međutim sada valja iskoristiti kako ovosezonski rezultat ne bi ostao samo čudo za jedan dan. U klubu već dugo rade na angažiranju sponzora.

Velika bi šteta bila da se generacija 2008. raspadne kao brojne prijašnje mladića u žutim dresovima koje su proteklih sezona mnogo obećavale. Nemoguća je misija zadržati cijelu momčad, ali u klubu namjeravaju na okupu ostaviti većinu kako bi u narednoj sezoni napravili rezultat još bolji od ovosezonskog.

Važan cilj koji je visoko na listi prioriteta je i reorganizacija omladinske škole. Razmotrit će se i mogućnosti igranja europskih natjecanja (FIBA Eurocup), a postoji i mogućnost da se iduće sezone hrvatski klubovi istodobno nastupaju u hrvatskom prvenstvu i NLB ligi.

U sjeni Hajduka “žuti” su krenuli i u već najavljeni proces privatizacije. Međutim prvi i najvažniji preduvjet za većinu navedenog je zatvaranje financijske konstrukcije.

Predsjednik kluba Dino Rađa potvrdio je kako se radi na sponzorima i planovima za iduću sezonu, ali kako još nije vrijeme da bi se o tome pričalo. Već je javno rekao kako će u narednoj sezoni “žuti” ako treba biti i na šestom mjestu domaćeg prvenstva, ali da će plaće stizati na vrijeme.

- O narednoj sezoni i momčadi ne želim niti razgovarati dok se ne pokriju svi dugovi iz prošle. Radi se na tome. Interesa ima, ali prerano je još govoriti. Ja sam po prirodi optimist - rekao je Rađa.

O Naletiliću potom ...

Na pitanje hoće li ga na mjestu predsjednika naslijediti poduzetnik Ilija Naletilić koji je proteklih godina financijski uskakao kada je trebalo (a trebalo je!) također nije dao decidirani odgovor.

- O tom potom.

Mnogo toga će ovisiti o tome hoći li autor preporoda trener Slobodan Subotić ostati na Gripama. Ni on se još nije javno izjasnio o svom ostanku, ali je znakovito odmah nakon finala i prije odlaska u Sloveniju obavio razgovore s igračima.

- “Piksi” radi svoj dio posla, a ja svoj - bio je komentar predsjednika kluba. Rađa li se opet jaki Split?

frane vulas

Privatizacija: korak iza Hajduka

Proces privatizacije “žutih” već je u velikom zamahu, a Split CO je, kako kaže direktor Petar Škovrlj, napravio sve što se u dosadašnjoj fazi od njih očekivalo.

- Još nam preostaje revizija Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te završni elaborat koji bi trebao biti gotov u ranu jesen, otprilike do kraja listopada. Znači uskoro bi i zaljubljenici u žutu boju mogli sebi priuštiti dionice najdražeg kluba, a sudeći po buđenju košarke u Splitu i ludilu na posljednim utakmicama interesenata će sigurno biti.

- Trebao bi taj proces ići u istom pravcu u kojem je išao i Hajduk. Moglo bi se reći da smo trenutno dva koraka iza Hajduka. Ali nema priše, radi se - rekao je predsjednik Dino Rađa.

FUREŠTI
Marlon Garnett (32) 10%

Američkom veteranu istekao je jednogodišnji ugovor. U većem dijelu sezone nosio je “žute” i bio ključan igrač u mnogim susretima. Priznaje kako će mu Split u razmišljanjima o idućoj sezoni svakako biti jedna od opcija, ali samo ako se klub financijski stabilizira, igrački pojača, bude mogao konkurirati za najviši plasman, te ono najvažnije ako ostane “Piksi”. Ne bi bilo na odmet ni sudjelovanje u europskim natjecanjima.

Tony Akins (28) 10%

Istekao ugovor. Možda je i 10 posto previše s obzirom da sve ovisi o milosti FIBA-e. Pokazao se kao više nego koristan playmaker, ali njegov eventualan angažman ovisi o tome hoće li mu krovna košarkaška organizacija smanjiti jednogodišnju suspenziju zbog konzumiranja marihuane. Uz kaznu smanjenu na šest mjeseci na raspolaganju bi mogao biti krajem studenoga.

Dejan Ivanov (28) 50%

Prošlog ljeta potpisao je ugovor na 1+1 sezonu, ali opcija odlaska je otvorena. Jedno od otkrića sezone. U svakom slučaju bi ga trebalo zadržati, a ni njemu ne bi bilo mrsko još jednu sezonu ostati u Splitu. Još kada bi postojala kakva mogućnost da se iz španjolske Menorce dovuče i njegov brat blizanac Kalojan također...

Bojko Mladenov (27) 0%

Istekao ugovor. Ako se već angažira stranac onda mora biti pojačanje, a ne prinova.

DOMAĆI
Igor Sumić (26) 70%

Istekao ugovor. Pokazao kako se na njega može računati, Split je njegov grad i kod kuće je najljepše, ali je imao vrlo skromnu minutažu u većem dijelu sezone.

Hrvoje Perić (22) 50%

Ima još dvije godine ugovora. Nakon što se dugo tražio protekli mjesec pokazao je svu raskoš talenta. Iako mu je tek 22 godine veteran je ove momčadi, jedini preživjeli iz šampionske 2003. Vjerojatno stoga i željan izazova. Ne smiju se zanemariti ni velika dugovanja spram njega (i ostalih igrača) koja bi se u slučaju odlaska vjerojatno uključila u “deal”.

Damjan Rudež (22) 50%

Zagrepčanin je prije dva ljeta odabrao Gripe i pogodio. Potpisao je tada ugovor na 2+1 godinu. Postoji opcija po kojoj bi uz određenu odštetu, navodno pedeset tisuća eura, mogao napustiti klub. Cibona je zainteresirana, dijete je iz njihovog dvorišta, ali pod Tornjem u blagom smislu te riječi trenutno ne vlada idila. Rudež se vratio u život, u reprezentaciju... Zašto ići s tovara na magarca? Euroliga, financije. Ionako ga to čeka u nastavku karijere.

 Ante Delaš (20) 90%

Ne smije se zaboraviti Marijevog starijeg brata. Prvi dio sezone bio je u momčadi. Nakon male minutaže među “žutima” na kaljenju je s Trogirom izborio plasman u prvu ligu.

Andrija Stipanović (21) 99%

Kapetan ima još dvije godine ugovora. Dio tria Stipanović. Perić, Rudež na kojem je izgrađena aktualna momčad. Na Stipanu bi se trebala i buduća.

Mario Delaš (18) 99%

Najveći talent u momčadi. Budućnost kluba, u njega se svi kunu da će postati igrač. Šteta što već ove sezone nije imao i veću minutažu.

Luka Klarica (19) 99%

Tek u drugom dijelu sezone priključen momčadi. Imao malu minutažu.

Josip Sobin (18) 99%

Borac. Manjak visine u borbi pod koševima je hendikep, ali pokušava ga nadoknaditi snagom koje mu zbog mladost još nedostaje.

Ante Bilobrk (25) 50%

Vidi pod Sumić. Istekao ugovor. Vrijedni i samozatajni Sinjanin bio je važan kotačić ove momčadi, ali znatno veću minutažu imao je na početku sezone.

Marko Batina (22) 99%

Ugovor ga sa Splitom CO veže do 2010. godine s opcijom produženja na još jednu sezonu. Najbolje od njega tek ćemo dočekati u narednim sezonama.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/kosarka/gripe-se-vracaju-u-stvarnost-splite-pare-ili-zivot-10078 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=26e5d24fbf1bb4c77869b552fbaa85a312752e76 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Gripe+se+vra%C4%87aju+u+stvarnost%3B+Splite+pare+ili+%C5%BEivot%21&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fkosarka%2Fgripe-se-vracaju-u-stvarnost-splite-pare-ili-zivot-10078 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fkosarka%2Fgripe-se-vracaju-u-stvarnost-splite-pare-ili-zivot-10078 )
Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM

Gripe se vraćaju u stvarnost; Splite pare ili život!

Piše PSD.
10. lipnja 2008. - 12:13

Sezona Splita CO u kojoj su posljednja dva mjeseca bila kao iz snova došla je kraju. Plasmanom u dalmatinski finale sa Zadrom “žuti” su javnosti pružili pet nezaboravnih susreta. Bilo je lijepo dok je trajalo, ali uslijedilo je buđenje. Netom nakon završetka pete utakmice u zraku je ostalo pitanje: Što će biti dalje sa “žutima”?

Ne smije se dozvoliti da se baci u vjetar veliki posao napravljen u proteklih godinu dana. Od kante za napucavanje u NLB ligi, momčadi koja je strahovala i od najslabijih sastava domaćeg prvenstva, Splićani su postali legitiman kandidat za titulu prvaka Hrvatske. Mjesecima gomilana dugovanja prema aktualnom igračkom kadru ostavljena su sa strane.

Čudo i uz slučaj Akins

Momci su se skupili u trenucima kada pojedinci nisu imali ni za kavu ili ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2024 11:07