stdClass Object ( [id] => 487391 [title] => Košarka se vratila na Gripe: direktor 'žutih' otvoreno o prilici za plasman u Ligu prvaka [alias] => kosarka-se-vratila-na-gripe-direktor-zutih-otvoreno-o-prilici-za-plasman-u-ligu-prvaka [catid] => 278 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Košarka se definitivno ove sezone vratila u grad pod Marjanom, a možda se iduće nakon čak 14 godina vrati i košarkaška Europa u vidu nastupa Splita u Champions League. O tim temama razgovarali smo s direktorom “žutih” Robertom Andrijićem. 

– Sportski je težiti stalnom napretku. Godi interes Fibe da nas vidi u natjecanju. To bi sigurno bio sportski iskorak, ali moramo paziti da ne precijenimo mogućnosti i ne izgubimo snagu identiteta kojeg gradimo. No, ostaje ipak da još konkretnije razmotrimo sve aspekte, te se po odluci NO-a, odnosno gradske uprave prikladno pozicioniramo – rekao je Andrijić.

Liga prvaka bila bi logična stepenica više nakon što je u zadnje dvije godine klub od kvalifikacija za ostanak, pa Lige za prvaka, došao do drugog mjesta u A-1 ligi te polufinala play offa?

– Natjecateljski apsolutno. Logična priprema sezone bi nas postavila u proces kreiranja momčadi koja je kvalitetom među četiri u državi, angažiranja tri-četiri igrača u cilju podizanja atraktivnosti igre i optimalnog razvoja naših mladih, a takva momčad ne bi trebala biti daleko od tražene konkurentnosti u Champions league.

Jaka proizvodnja

Što Splitu treba za igranje Europe?

– Kratkoročno, dodatna ulaganja u momčad i infrastrukturu. Dugoročno, jaka proizvodnja.

A gdje bi Split igrao?

– U našoj dvorani ne bismo mogli, u obzir bi došle Spaladium Arena ili velika dvorana na Gripama. Trenutno nemamo adekvatne uvjete tehničke sigurnosti u našoj dvorani. U obvezi smo ulaganja oko 350-400 tisuća kuna za uvođenje elektroinstalacija, sigurnosne rasvjete, gromobrana... I parket bi skoro trebalo promijeniti. Vrijeme je da se sagleda dugoročna perspektiva dvorane i bližeg okružja, da se povuku potezi koji dugoročno mogu riješiti situaciju. Dvorana treba ozbiljnu rekonstrukciju, parcijalnim saniranjem trošimo novac bez pravog dugoročnog učinka.

Što je rješenje?

– Odluke o dugoročnom pozicioniranju kluba. Što želimo biti i gdje želimo stići? U ovom mandatu smo djelovali u cilju čistog spašavanja kluba koje je podrazumijevalo postavljanje temelja za ulazak u dugoročni ciklus na jasno određenoj viziji. Mislim da je taj dio zadatak kvalitetno odrađen. Napravili smo nužno, potom moguće, a onda je došlo i ono što smo smatrali nemogućim. Ono što imamo je relativno dobar “good will” kroz tradiciju, struku, ostatke mentaliteta i prirodni talent. Odličan resurs Gripa kroz koncesiju koju klub ima u dugom roku i koja bi uklopljena u opću razvojnu strategiju Grada trebala riješiti sport na Gripama. Treba sagledati u kakvom konceptu iskoristiti te resurse i potencijale te postaviti dugoročnu strategiju.

Vrlo brzo s onim tko dobije izbore u Gradu morate razgovarati. Vremena nema, rok za apliciranje za Ligu prvaka je 23. lipnja?

– Tako je. A treba nam što prije i odluka o dugoročnom pozicioniranju kluba bez koje bi Liga prvak bila rizična avantura.

Ovisnost o izborima

Bojite li se da zbog izbora klub na upadne u cajtnot po pitanju Europe?

– Na neke stvari ne možemo utjecati. Nema tko to riješiti dok se ne ustoliči nova gradska vlast. Učinit ćemo sve da onaj tko bude odlučivao o sudbini kluba ima sve relevatne podatke, scenarije, pa se nadamo da se to može riješiti u brzom postupku.

Procjena se kreće da treba dodatnih oko 250 tisuća eura za momčad. Kako bi našli sredstva?

– Kroz sponzore. Rezultat i pozitivan sentiment koji je izazvala momčad kroz punu dvoranu donio nam je interes sponzora. U razgovorima smo s potencijalnim sponzorima, tvrtkama koji bi bili malo jači sponzori. Kroz 10-15 dana možda bismo mogli i definirati iznose na koje bismo mogli računati. Pored toga ima i zainteresiranih investitora – strateških partnera, a što je povezano za moguće investicije u dvoranu i obuhvat oko nje, a na koju klub ima koncesiju još 24 godine.

Čemu ste skloniji, igranju u Spaladiumu ili velikoj dvorani na Gripama?

– Ako Gripe trenutno nisu uvjetne, onda bih volio Spaladium Arenu. U Spaladiumu je moguće kreiranje spektakla, showa koji bi dopunio košarkašku predstavu. Gradu to treba, da to bude dvije ure zabave.  

I sama Arena vapi za takvim događanjima?

– Naravno, ali tu se vraćamo na priču oko statusa dvorane. Kada govorimo da bi dugoročno gledano klubu trebala dvorana, rekonstruirana ili nova, priča se da je nema smisla graditi jer imamo dvoranu. A nemamo je, jer je tu neizvjesnost oko Spaladiuma.      

U sezoni su nadmašena sva očekivanja?

– Sezona je uspješna. Servisirali smo uglavnom sve obveze, poboljšali uvjete rada, ostvarili sportske ciljeve, izazvali interes publike, medija i sponzora. Dužno poštovanje seniorima, treneru Skelinu, stručnom stožeru, fizioterapeutu i liječnicima, posebno kapetanu. Bez kiksa su odradili sezonu i vratili publiku. A najveća nagrada je iskazano poštovanje i emocija koje nam je dala publika.

Nakon isteka prvotnog, produžili ste ugovor?

– Dogovorili smo produžetak suradnje koja će s moje strane ovisiti o viziji buduće gradske vlasti u odnosu na klub.

Ostaje li trener Skelin?

– Bilo bi ga šteta izgubiti, a ima volju ostati.

Možete li zadržati Širka, Kedžu, Filipovića, Kalajžića...?

– Sa svakim od njih razgovoramo o ostanku. Filipović i Kalajžić su pod ugovorima. Kedžo je otvoren za razgovor. Širko ima opciju odlaska uz odštetu. Sve ovisi o smjeru kojim ćemo krenuti. 

Zadržati domaće igrače

Vjerujete li da bi svi ostali ako Split igra Ligu prvaka, jer u suprotnom se momčad može osuti?

– Vjerujem. Oni predstavljaju bazu na kojoj dalje gradimo koncept. Ako budemo išli korak dalje mislim da će ostati.       

Možete li još kojeg bivšeg igrača vratiti?

– Scenarij iskoraka podrazumijeva zadržavanje prepoznatljivog identiteta, da većinu čine igrači ponikli u klubu ili s ovih prostora. To mislimo održati pod svaku cijenu. Uvijek ćemo se prije odlučiti za takvog igrača.

Koji su po vama ključni potezi za rješavanje dugoročne strategije kluba?

– To je kompleksno pitanje jer djelujemo u nedefiniranom, teško održivom sustavu. U statusu smo nekakvog nedefiniranog profi-amaterizma, pozicija sporta u društvu nije definirana. Klubovi privatnog kapitala imaju financijsku stabilnost i definiran cilj, mi ostali improviziramo u kratkom roku. Npr. Cedevita kreira momčad za sezonu, postavi potražnju koju oni mogu servisirati za razliku od većine ostalih koji pokušavamo to pratiti uzdajući se najčešće u politiku koja će uslijediti na špalama politike u klupskim odborima, a koja bi trebala donijeti novce iz neke državne tvrtke – priča Andrijić.

– Takvi su scenariji sve neizgledniji, nerealniji pa nam ostaje da se korigiramo u okvire koje nam postavljaju sponzori u realnoj tržišnoj valorizaciji, a to će bojim se biti poprilično u odmaku od postavljenih standarda. Tko se dobro pozicionira u odnosu na predstojeću konsolidaciju odnosa u sportu i društvu, imat će šansu. Bilo bi dobro nastaviti sa započetim procesima stvaranja sustava košarkaške-sportske izvrsnosti koja podrazumijeva postavljanje jake proizvodnje uz prioritet razvoja mladih posvećenih trenera snažne energije koji će biti u stanju odgojit selekcije u pobjedničkom duhu, a onda će s vremenom doći i rezultati, sportski i drugi.  

Gradski milijuni su nužni

Klub koji je i dalje u procesu predstečajne nagodbe ne bi mogao plaćati obveze iz nagodbe i funkcionirati bez iznosa od nešto više od 4 milijuna kuna koji godišnje ima od Grada?

– Tako je. Bilo bi dobro postaviti temelje dugoročne financijske stabilnosti kluba, bez obzira na kratkoročnu razinu prilagodbe u seniorskoj konkurenciji koja će to zahtjevati. Grad bi se kao većinski vlasnik trebao pobrinuti za temelj, omladinski pogon i infrastrukturu. Seniorska momčad je nadogradnja koja je nužna u postizanju željene masovnosti, a može se osigurati kroz investicijski projekt koji će se odnositi na prostor na koji klub ima koncesiju.

Kao otegotna okolnost iduće godine stiže i najveća rata iz predstečajne nagodbe na naplatu?

– Točno, 4,6 milijuna kuna smo u obvezi isplate u idućoj godini. Bilo bi dobro pokazati da smo naučili lekciju i očistili sivi dio prošlosti.

Ima novih sponzora na vidiku?

– Ostvarenim uspjesima, privlačenjem medija i publike dobili smo alat za rad. Iz godine u godinu duplamo prihode od sponzora i donacija. Postali smo zanimljivi. Dobar je sentiment publike i šireg okružja prema klubu što otvara marketinške potencijale. Osim sponzora iskazan je interes i nekih investitora u smislu strateškog partnerstva i investicije u ovo područje u sklopu koncesije. To bi mogao biti temelj za dugoročnu razvojnu politiku kluba.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => uspješna sezona [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2017-05-22 11:58:59 [created_by] => 3119 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2017-05-22 13:12:08 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2017-05-22 11:58:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 8486 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 278 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz košarke. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, košarka [secure] => 0 [page_title] => Košarka [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/Images/2017/05/22/SD Portal/8733122.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "1200x800" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 278 [name] => Košarka [alias] => kosarka [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 4 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7564785 Threads: 2 Questions: 1612430778 Slow queries: 4785741 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 110821617 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 49 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/kosarka ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/kosarka/kosarka-se-vratila-na-gripe-direktor-zutih-otvoreno-o-prilici-za-plasman-u-ligu-prvaka-487391 [printLink] => /sport/kosarka/kosarka-se-vratila-na-gripe-direktor-zutih-otvoreno-o-prilici-za-plasman-u-ligu-prvaka-487391?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 679263 [name] => KK Split [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => kk-split [link] => /tag/kk-split ) [1] => stdClass Object ( [id] => 293212 [name] => Robert Andrijić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => robert-andrijic [link] => /tag/robert-andrijic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => uspješna sezona [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Košarka se vratila na Gripe: direktor 'žutih' otvoreno o prilici za plasman u Ligu prvaka [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3119 [name] => Frane Vulas [username] => frane-vulas [email] => frane-vulas@sd.hr [password] => $2y$10$.2A9D/90PPIqW47kf/JLQOTC7/Z1acGaABYnEiIC.WrY0kMbQMxJa [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/frane-vulas-3119 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1637 [gender] => m [description] => [image] => 1637.png [url] => [group] => 4 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/authors/1637.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2017/05/22/SD Portal/8733122.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2017/05/22/SD Portal/8733122.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Košarka se definitivno ove sezone vratila u grad pod Marjanom, a možda se iduće nakon čak 14 godina vrati i košarkaška Europa u vidu nastupa Splita u Champions League. O tim temama razgovarali smo s direktorom “žutih” Robertom Andrijićem. 

– Sportski je težiti stalnom napretku. Godi interes Fibe da nas vidi u natjecanju. To bi sigurno bio sportski iskorak, ali moramo paziti da ne precijenimo mogućnosti i ne izgubimo snagu identiteta kojeg gradimo. No, ostaje ipak da još konkretnije razmotrimo sve aspekte, te se po odluci NO-a, odnosno gradske uprave prikladno pozicioniramo – rekao je Andrijić.

Liga prvaka bila bi logična stepenica više nakon što je u zadnje dvije godine klub od kvalifikacija za ostanak, pa Lige za prvaka, došao do drugog mjesta u A-1 ligi te polufinala play offa?

– Natjecateljski apsolutno. Logična priprema sezone bi nas postavila u proces kreiranja momčadi koja je kvalitetom među četiri u državi, angažiranja tri-četiri igrača u cilju podizanja atraktivnosti igre i optimalnog razvoja naših mladih, a takva momčad ne bi trebala biti daleko od tražene konkurentnosti u Champions league.

Jaka proizvodnja

Što Splitu treba za igranje Europe?

– Kratkoročno, dodatna ulaganja u momčad i infrastrukturu. Dugoročno, jaka proizvodnja.

A gdje bi Split igrao?

– U našoj dvorani ne bismo mogli, u obzir bi došle Spaladium Arena ili velika dvorana na Gripama. Trenutno nemamo adekvatne uvjete tehničke sigurnosti u našoj dvorani. U obvezi smo ulaganja oko 350-400 tisuća kuna za uvođenje elektroinstalacija, sigurnosne rasvjete, gromobrana... I parket bi skoro trebalo promijeniti. Vrijeme je da se sagleda dugoročna perspektiva dvorane i bližeg okružja, da se povuku potezi koji dugoročno mogu riješiti situaciju. Dvorana treba ozbiljnu rekonstrukciju, parcijalnim saniranjem trošimo novac bez pravog dugoročnog učinka.

Što je rješenje?

– Odluke o dugoročnom pozicioniranju kluba. Što želimo biti i gdje želimo stići? U ovom mandatu smo djelovali u cilju čistog spašavanja kluba koje je podrazumijevalo postavljanje temelja za ulazak u dugoročni ciklus na jasno određenoj viziji. Mislim da je taj dio zadatak kvalitetno odrađen. Napravili smo nužno, potom moguće, a onda je došlo i ono što smo smatrali nemogućim. Ono što imamo je relativno dobar “good will” kroz tradiciju, struku, ostatke mentaliteta i prirodni talent. Odličan resurs Gripa kroz koncesiju koju klub ima u dugom roku i koja bi uklopljena u opću razvojnu strategiju Grada trebala riješiti sport na Gripama. Treba sagledati u kakvom konceptu iskoristiti te resurse i potencijale te postaviti dugoročnu strategiju.

Vrlo brzo s onim tko dobije izbore u Gradu morate razgovarati. Vremena nema, rok za apliciranje za Ligu prvaka je 23. lipnja?

– Tako je. A treba nam što prije i odluka o dugoročnom pozicioniranju kluba bez koje bi Liga prvak bila rizična avantura.

Ovisnost o izborima

Bojite li se da zbog izbora klub na upadne u cajtnot po pitanju Europe?

– Na neke stvari ne možemo utjecati. Nema tko to riješiti dok se ne ustoliči nova gradska vlast. Učinit ćemo sve da onaj tko bude odlučivao o sudbini kluba ima sve relevatne podatke, scenarije, pa se nadamo da se to može riješiti u brzom postupku.

Procjena se kreće da treba dodatnih oko 250 tisuća eura za momčad. Kako bi našli sredstva?

– Kroz sponzore. Rezultat i pozitivan sentiment koji je izazvala momčad kroz punu dvoranu donio nam je interes sponzora. U razgovorima smo s potencijalnim sponzorima, tvrtkama koji bi bili malo jači sponzori. Kroz 10-15 dana možda bismo mogli i definirati iznose na koje bismo mogli računati. Pored toga ima i zainteresiranih investitora – strateških partnera, a što je povezano za moguće investicije u dvoranu i obuhvat oko nje, a na koju klub ima koncesiju još 24 godine.

Čemu ste skloniji, igranju u Spaladiumu ili velikoj dvorani na Gripama?

– Ako Gripe trenutno nisu uvjetne, onda bih volio Spaladium Arenu. U Spaladiumu je moguće kreiranje spektakla, showa koji bi dopunio košarkašku predstavu. Gradu to treba, da to bude dvije ure zabave.  

I sama Arena vapi za takvim događanjima?

– Naravno, ali tu se vraćamo na priču oko statusa dvorane. Kada govorimo da bi dugoročno gledano klubu trebala dvorana, rekonstruirana ili nova, priča se da je nema smisla graditi jer imamo dvoranu. A nemamo je, jer je tu neizvjesnost oko Spaladiuma.      

U sezoni su nadmašena sva očekivanja?

– Sezona je uspješna. Servisirali smo uglavnom sve obveze, poboljšali uvjete rada, ostvarili sportske ciljeve, izazvali interes publike, medija i sponzora. Dužno poštovanje seniorima, treneru Skelinu, stručnom stožeru, fizioterapeutu i liječnicima, posebno kapetanu. Bez kiksa su odradili sezonu i vratili publiku. A najveća nagrada je iskazano poštovanje i emocija koje nam je dala publika.

Nakon isteka prvotnog, produžili ste ugovor?

– Dogovorili smo produžetak suradnje koja će s moje strane ovisiti o viziji buduće gradske vlasti u odnosu na klub.

Ostaje li trener Skelin?

– Bilo bi ga šteta izgubiti, a ima volju ostati.

Možete li zadržati Širka, Kedžu, Filipovića, Kalajžića...?

– Sa svakim od njih razgovoramo o ostanku. Filipović i Kalajžić su pod ugovorima. Kedžo je otvoren za razgovor. Širko ima opciju odlaska uz odštetu. Sve ovisi o smjeru kojim ćemo krenuti. 

Zadržati domaće igrače

Vjerujete li da bi svi ostali ako Split igra Ligu prvaka, jer u suprotnom se momčad može osuti?

– Vjerujem. Oni predstavljaju bazu na kojoj dalje gradimo koncept. Ako budemo išli korak dalje mislim da će ostati.       

Možete li još kojeg bivšeg igrača vratiti?

– Scenarij iskoraka podrazumijeva zadržavanje prepoznatljivog identiteta, da većinu čine igrači ponikli u klubu ili s ovih prostora. To mislimo održati pod svaku cijenu. Uvijek ćemo se prije odlučiti za takvog igrača.

Koji su po vama ključni potezi za rješavanje dugoročne strategije kluba?

– To je kompleksno pitanje jer djelujemo u nedefiniranom, teško održivom sustavu. U statusu smo nekakvog nedefiniranog profi-amaterizma, pozicija sporta u društvu nije definirana. Klubovi privatnog kapitala imaju financijsku stabilnost i definiran cilj, mi ostali improviziramo u kratkom roku. Npr. Cedevita kreira momčad za sezonu, postavi potražnju koju oni mogu servisirati za razliku od većine ostalih koji pokušavamo to pratiti uzdajući se najčešće u politiku koja će uslijediti na špalama politike u klupskim odborima, a koja bi trebala donijeti novce iz neke državne tvrtke – priča Andrijić.

– Takvi su scenariji sve neizgledniji, nerealniji pa nam ostaje da se korigiramo u okvire koje nam postavljaju sponzori u realnoj tržišnoj valorizaciji, a to će bojim se biti poprilično u odmaku od postavljenih standarda. Tko se dobro pozicionira u odnosu na predstojeću konsolidaciju odnosa u sportu i društvu, imat će šansu. Bilo bi dobro nastaviti sa započetim procesima stvaranja sustava košarkaške-sportske izvrsnosti koja podrazumijeva postavljanje jake proizvodnje uz prioritet razvoja mladih posvećenih trenera snažne energije koji će biti u stanju odgojit selekcije u pobjedničkom duhu, a onda će s vremenom doći i rezultati, sportski i drugi.  

Gradski milijuni su nužni

Klub koji je i dalje u procesu predstečajne nagodbe ne bi mogao plaćati obveze iz nagodbe i funkcionirati bez iznosa od nešto više od 4 milijuna kuna koji godišnje ima od Grada?

– Tako je. Bilo bi dobro postaviti temelje dugoročne financijske stabilnosti kluba, bez obzira na kratkoročnu razinu prilagodbe u seniorskoj konkurenciji koja će to zahtjevati. Grad bi se kao većinski vlasnik trebao pobrinuti za temelj, omladinski pogon i infrastrukturu. Seniorska momčad je nadogradnja koja je nužna u postizanju željene masovnosti, a može se osigurati kroz investicijski projekt koji će se odnositi na prostor na koji klub ima koncesiju.

Kao otegotna okolnost iduće godine stiže i najveća rata iz predstečajne nagodbe na naplatu?

– Točno, 4,6 milijuna kuna smo u obvezi isplate u idućoj godini. Bilo bi dobro pokazati da smo naučili lekciju i očistili sivi dio prošlosti.

Ima novih sponzora na vidiku?

– Ostvarenim uspjesima, privlačenjem medija i publike dobili smo alat za rad. Iz godine u godinu duplamo prihode od sponzora i donacija. Postali smo zanimljivi. Dobar je sentiment publike i šireg okružja prema klubu što otvara marketinške potencijale. Osim sponzora iskazan je interes i nekih investitora u smislu strateškog partnerstva i investicije u ovo područje u sklopu koncesije. To bi mogao biti temelj za dugoročnu razvojnu politiku kluba.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/kosarka/kosarka-se-vratila-na-gripe-direktor-zutih-otvoreno-o-prilici-za-plasman-u-ligu-prvaka-487391 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=fed2baf25f7b57db392edbe6957417d6b51615da [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Ko%C5%A1arka+se+vratila+na+Gripe%3A+direktor+%26%23039%3B%C5%BEutih%26%23039%3B+otvoreno+o+prilici+za+plasman+u+Ligu+prvaka&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fkosarka%2Fkosarka-se-vratila-na-gripe-direktor-zutih-otvoreno-o-prilici-za-plasman-u-ligu-prvaka-487391 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fkosarka%2Fkosarka-se-vratila-na-gripe-direktor-zutih-otvoreno-o-prilici-za-plasman-u-ligu-prvaka-487391 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => uspješna sezona [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Košarkauspješna sezona

Košarka se vratila na Gripe: direktor 'žutih' otvoreno o prilici za plasman u Ligu prvaka

22. svibnja 2017. - 13:58

Košarka se definitivno ove sezone vratila u grad pod Marjanom, a možda se iduće nakon čak 14 godina vrati i košarkaška Europa u vidu nastupa Splita u Champions League. O tim temama razgovarali smo s direktorom “žutih” Robertom Andrijićem. 

– Sportski je težiti stalnom napretku. Godi interes Fibe da nas vidi u natjecanju. To bi sigurno bio sportski iskorak, ali moramo paziti da ne precijenimo mogućnosti i ne izgubimo snagu identiteta kojeg gradimo. No, ostaje ipak da još konkretnije razmotrimo sve aspekte, te se po odluci NO-a, odnosno gradske uprave prikladno pozicioniramo – rekao je Andrijić.

Liga prvaka bila bi logična stepenica više nakon što je u zadnje dvije godine klub od kvalifikacija za ostanak, pa Lige za prvaka, došao do drugog mjesta u A-1 ligi te polufinala play of...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 23:10