stdClass Object ( [id] => 1346259 [title] => Mario Hezonja, motor Real Madrida progovorio za ‘Slobodnu‘: Uf što mi je krivo što nisu dobili doma i Dinama [alias] => mario-hezonja-motor-real-madrida-za-slobodnu-progovorio-o-odnosima-u-svlacionici-reprezentaciji-planovima [catid] => 278 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

‘Super Mario‘ Hezonja je novi vođa Real Madrida. Njegova razina je ‘super‘, baš kao i taj nadimak koji ga prati otkako je bio veliki biser Barce(lone). Uloga Hrvata u ‘Bijeloj kući‘ doživjela je svakakve epizode. Složeni trenuci, također briljantni kao u odlučujućoj dionici prošle Eurolige (četvrtfinala protiv Partizana u Beogradu i Final Four, gdje je Real osvojio naslov). I ove sezone je tako. Njegovi resursi su neograničeni: sposoban je zabijati s bilo koje pozicije!

I dok ga čekamo ispred svlačionice u Pireju nakon 77:71 pobjede proti Olympiacosa, čitamo riječi trenera Reala Chus Matea: ‘Hezonja može igrati na pozicijama dva, tri i četiri, može po potrebi i na petici, a ako ga stavim na jedinicu, i to će dosta dobro odraditi. Na svim pozicijama je odličan‘.

- Može zaustaviti svakog, i može svakom zabiti – govori nam Džanan Musa nakon što je BH reprezentativac potvrdio kako je Hezonja još uvijek u svlačionici, te kako će brzo i on izaći. Njih dvojica su ‘ubila‘ Olympiacos. 28-godišnji Dubrovčanin je povukao, četiri godine mlađi Musa je 21 od svoja 23 koša ubacio u nastavku. Kad se opet uključio Hezonja bila je pjesma. Ostvario je Mario ‘double double‘ (18 koševa i 10 skokova), a dva dana poslije opet je bio sjajan kod Panathinaikosa.

- S Olympiacosom smo igrali prošle sezone finale, te smo ih odlično znali – kaže Hezonja nakon što je napustio svlačionicu u Dvorani Mira i prijateljstva. On je ljubimac navijača Panathinaikosa, to je potvrđeno 48 sati poslije. Dočekan je ovacijama, nakon što je bio najbolji u novoj pobjedi Reala, ispraćen je na isti način. Nakon što se vratio u Europu iz NBA-a, s Panathinaikosom je osvojio u Grčkoj duplu krunu, a i prije toga se već bio uvukao ‘pod kožu‘ navijačima ‘zelenih‘ kad je izjavio kako su najbolji navijači na svijetu.

Vrući doček

I kad se to zna, očekivao se ‘vrući‘ doček za njega u domu Olympiacosa, ali, iako je bilo zvižduka, dobio je i pljesak. Čak se i slikavao s navijačima ljutog rivala Panathinaikosa. Tad je, dok se zagrijavao u Pireju, dobacio: Kako bi bilo lijepo kad bi uspjeli obraniti naslov prvaka Europe!

- Da, baš tako. Daj Bože, daj Bože… Prošle sezone smo imali odličnu kemiju na kraju sezone – rekao je Hezonja. Real je ove sezone krenuo odlično.

---

image

Pirej, Euroliga: Olympiacos - Real Madrid (Mario Hezonja, Dubrovčain u dresu Reala)

Tonči Vlašić/
---

- Upravo zbog toga, te kemije. Prošle sezone smo imali problema zbog previše igrača. Naravno, oni što ne igraju se počnu ljutit, znaš kako to već ide. Ove sezone i dalje imamo dosta kvalitetnih igrača, i dalje je svaki od njih klasa, ali svatko od nas sve više i više razumije kad treba ući i što treba raditi, te je puno jednostavnije i bolje ove sezone. Da, zbog te kemije smo počeli kako smo počeli. Ali, kad pričam o tome onda kažem kako nam to ništa neće značiti ako ne pobijedimo u veljači, te u svibnju.

U veljači se odlučuje o pobjedniku španjolskog Kupa kralja, u svibnju o prvaku Europe i Španjolske. Real Madrid je s prve dvije pobjede ove sezone osvojio prvi trofej – španjolski Superkup. Prvih 19 utakmica ove sezone je riješio u svoju korist, a zatim se dogodio poraz od Unicaje kod kuće u domaćem prvenstvu. U Euroligi je imao 10/0, a zatim poraz u produžetku protiv Fenerbahčea u Istanbulu.

- Dobri smo, baš smo dobri. Samo dva poraza, a već smo odigrali gotovo 30 utakmica. Ritam je takav, prošli tjedan tri utakmice, ovaj također. Danas se manje zbog toga trenira, pogotovo kad se uspoređuje s onim vremenom kad sam prvi put igrao Euroligu, a to je bilo prije gotovo deset godina. Tad je bila jedna euroligaška utakmica tjedno. Pripremao si se za nju kao da je zadnja utakmica na svijetu. Sad je drugačije. Mislim kako je ovo bolje za navijače, za nas jest. Tko voli košarku, taj voli igrati.

U španjolskom prvenstvu Real ima 11/1. U vitrinama Barcelona je ‘kanta‘ prvaka.

- Meni se čini kako smo najbolja ekipa, ali se ne možeš opustiti u niti jednoj utakmici. Evo ti utakmica s Unicajom, jedina koju smo izgubili. Unicaja je ekipa koja je naporna do zla boga. Vodimo 20 razlike, misliš da je gotovo, staviš neke druge igrače i evo ih u egalu, i ode utakmica na njihovu stranu. Naporni su, i svi naši suparnici misle kako nas mogu dobiti. Malo me to i nervira ta njihova nonšalantnost: ‘Igram protiv Real Madrida i baš me briga‘. Slušam ih za vrijeme minute odmora. Pričaju neke gluposti. Baš sam obratio pozornost. Kažem, treba biti spreman za svaku utakmicu. Zatim, nedjeljom igramo matineju. Tako da je teško i iz tog razloga, ali ja obožavam te izazove kad je utakmica izvan zora, kad iz kreveta dolaziš na utakmicu.

Super Mario

Smije se Musa, koji je nahvalio Dubrovčanina. Što ‘Super Mario‘ kaže o Musi?

- Trener ga sve više i više stavlja u kalup. Znam kako on voli zabijati, ali kad shvati da mora igrat u oba smjera, to je važnije. Ja sam to prošao. Meni je to bilo naporno slušat. Sve koji su mi to govorili želio sam ‘ubiti‘, ali kad sam napokon poslušao, vidio sam kako te respektira ostatak ekipe, kako te više poštuju te mi je baš drago kad vidim kako i Musa mijenja stranicu, kako nisam jedini koji se uspio ‘okrenuti‘.

Hezonjina slika iz vremena kad je igrao u dresu New York Knicksa protiv LA Lakersa u Medisonu, i to onaj trenutak kad je opalio ‘bananu‘ velikom Jamesu LeBronu, krasi ulaz u kancelariju Košarkaškog kluba Dubrovnik, povratnika u najveći rang, Premijer ligu. U Gospinom polju prate kako igra njihov ‘mali‘.

- Ha, a ja pratim kako Dubrovnik igra. Uf, što mi je krivo što nisu dobili doma i Dinama. To sam gledao. Ostale utakmice sam pogledao u snimci. Dobro je. Šest pobjeda u jedanaest utakmica prvog dijela.

---

image

Mario Hezonja (Real Madrid) proti Olympiacosa u Pireju

Tonči Vlašić/
---

Hrvatska je neki dan doznala suparnike u zadnjem krugu kvalifikacija za Olimpijske igre. Igra se početkom srpnja u Grčkoj.

- Da, Slovenija i Novi Zeland u skupini. Grčka je s Dominikanskom republikom te Egipćanima u drugoj skupini. O njoj ćemo nakon što riješimo našu skupinu. Neka cijeli svijet priča o Sloveniji, pa i o Grčkoj, mi znamo kako ćemo, i što ćemo. Iskreno, bolje da nas nitko ne spominje. Kad je tako, kad nas svi otpišu, uvijek smo bili najbolji. Bit ćemo i ovaj put. Mene, da ti budem iskren, više brinu kvalifikacije za Eurobasket. U skupini imamo Cipar, koji je jedan od domaćina Eurobasketa i koji kao takav ima osiguran plasman, te moramo biti bolji ili od Bosne, ili od Francuske, preostala dva suparnika. Znam kako neće biti lako. Moramo dobiti Bosnu, a onda ćemo nekako protiv Francuza kojima sam već počeo govorit kako ćemo ih razbit. Sve su to euroligaški igrači, mi nemamo toliko takvih igrača, ali imamo igrače koji su gladni i koji žele doći na taj nivo tako da smo, mislim, u boljoj situaciji.

Dario Šarić u GSW, Ivica Zubac u Clippersima, kao i povratnik pod koševe Bojan Bogdanović u Pistonsima igraju odlično.

- Nisam pogledao NBA utakmicu od moje zadnje utakmice tamo kad sam s Portlandom izgubio od Lakersa u doigravanju. Ako što ‘izleti‘ na društvenim mrežama, to vidim, ako ne, ništa. Jest nama gužva, ali sramota me da ne znam, međutim, tako je… - i tu je razgovoru došao kraj. Koju sekundu poslije već je bio na svom mjestu u autobusu s ostalim igračima, trenerima i vodstvom Reala, aktualnog prvaka Europe i lidera Eurolige, te španjolskog prvenstva.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => veliki intervju [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => veliki intervju 2 0 7139 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-12-08 12:17:59 [created_by] => 3219 [created_by_alias] => Tonči Vlašić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-12-10 08:52:50 [modified_by] => 3219 [publish_up] => 2023-12-10 08:23:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 278 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz košarke. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, košarka [secure] => 0 [page_title] => Košarka [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Mario Hezonja, motor Real Madrida za 'Slobodnu' progovorio o odnosima u svlačionici, reprezentaciji, planovima... page_title=Mario Hezonja, motor Real Madrida za 'Slobodnu' progovorio o odnosima u svlačionici, reprezentaciji, planovima... [metakey] => Mario Hezonja, Real Madrid, [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/12\/08\/26168641.jpg","\/images\/slike\/2023\/12\/08\/26168640.jpg","\/images\/slike\/2023\/12\/08\/26170750.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Ton\u010di Vla\u0161i\u0107\/","Ton\u010di Vla\u0161i\u0107\/","Ton\u010di Vla\u0161i\u0107\/"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Pirej, Euroliga: Olympiacos - Real Madrid (Mario Hezonja, Dubrov\u010dain u dresu Reala)<\/p>","

Pirej, Euroliga: Olympiacos - Real Madrid (Mario Hezonja, Dubrov\u010dain u dresu Reala)<\/p>","

Mario Hezonja (Real Madrid) proti Olympiacosa u Pireju<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1225","hd_26168641_1920.jpg":"1920x1080","k_26168641_1280.jpg":"1280x1280","k_26168641_1024.jpg":"1024x1024","k_26168641_640.jpg":"640x640","k_26168641_480.jpg":"480x480","k_26168641_340.jpg":"340x340","k_26168641_220.jpg":"220x220","o_26168641_1280.jpg":"1280x816","o_26168641_1024.jpg":"1024x653","o_26168641_640.jpg":"640x408","o_26168641_480.jpg":"480x306","o_26168641_340.jpg":"340x216","o_26168641_220.jpg":"220x140","h_26168641_1280.jpg":"1280x854","h_26168641_1024.jpg":"1024x683","h_26168641_640.jpg":"640x427","h_26168641_480.jpg":"480x320","h_26168641_340.jpg":"340x227","h_26168641_220.jpg":"220x147","pp_26168641_1280.jpg":"1280x1628","pp_26168641_1024.jpg":"1024x1303","pp_26168641_640.jpg":"640x814","pp_26168641_480.jpg":"480x611","pp_26168641_340.jpg":"340x432","pp_26168641_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26168640_1920.jpg":"1920x1080","k_26168640_1280.jpg":"1280x1280","k_26168640_1024.jpg":"1024x1024","k_26168640_640.jpg":"640x640","k_26168640_480.jpg":"480x480","k_26168640_340.jpg":"340x340","k_26168640_220.jpg":"220x220","o_26168640_1280.jpg":"1280x853","o_26168640_1024.jpg":"1024x682","o_26168640_640.jpg":"640x426","o_26168640_480.jpg":"480x320","o_26168640_340.jpg":"340x226","o_26168640_220.jpg":"220x146","h_26168640_1280.jpg":"1280x854","h_26168640_1024.jpg":"1024x683","h_26168640_640.jpg":"640x427","h_26168640_480.jpg":"480x320","h_26168640_340.jpg":"340x227","h_26168640_220.jpg":"220x147","pp_26168640_1280.jpg":"1280x1628","pp_26168640_1024.jpg":"1024x1303","pp_26168640_640.jpg":"640x814","pp_26168640_480.jpg":"480x611","pp_26168640_340.jpg":"340x432","pp_26168640_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26170750_1920.jpg":"1920x1080","k_26170750_1280.jpg":"1280x1280","k_26170750_1024.jpg":"1024x1024","k_26170750_640.jpg":"640x640","k_26170750_480.jpg":"480x480","k_26170750_340.jpg":"340x340","k_26170750_220.jpg":"220x220","o_26170750_1280.jpg":"1280x853","o_26170750_1024.jpg":"1024x682","o_26170750_640.jpg":"640x426","o_26170750_480.jpg":"480x320","o_26170750_340.jpg":"340x226","o_26170750_220.jpg":"220x146","h_26170750_1280.jpg":"1280x854","h_26170750_1024.jpg":"1024x683","h_26170750_640.jpg":"640x427","h_26170750_480.jpg":"480x320","h_26170750_340.jpg":"340x227","h_26170750_220.jpg":"220x147","pp_26170750_1280.jpg":"1280x1628","pp_26170750_1024.jpg":"1024x1303","pp_26170750_640.jpg":"640x814","pp_26170750_480.jpg":"480x611","pp_26170750_340.jpg":"340x432","pp_26170750_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 278 [name] => Košarka [alias] => kosarka [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 4 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 15063388 Threads: 5 Questions: 3156621227 Slow queries: 7054320 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 235084969 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 51 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/kosarka ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 278 [name] => Košarka [alias] => kosarka [parent] => 255 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /sport/kosarka ) ) [link] => /sport/kosarka/mario-hezonja-motor-real-madrida-za-slobodnu-progovorio-o-odnosima-u-svlacionici-reprezentaciji-planovima-1346259 [printLink] => /sport/kosarka/mario-hezonja-motor-real-madrida-za-slobodnu-progovorio-o-odnosima-u-svlacionici-reprezentaciji-planovima-1346259?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 369870 [name] => Mario Hezonja [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => mario-hezonja [link] => /tag/mario-hezonja ) [1] => stdClass Object ( [id] => 321042 [name] => real madrid [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => real-madrid [link] => /tag/real-madrid ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => veliki intervju [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Mario Hezonja, motor Real Madrida progovorio za ‘Slobodnu‘: Uf što mi je krivo što nisu dobili doma i Dinama [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3219 [name] => Tonči Vlašić [username] => ton-i-vla-i [email] => ton-i-vla-i@sd.hr [password] => $2y$10$r2nyeBJRVK2nwuDlUByGFuSwtf6oWSVrPEJM6S0JbldCchAQCUtrO [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/tonci-vlasic-3219 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1737 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/cec9af730e333a4506ea2e35e9dedce2?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/08/26168641.jpg [galleryCount] => 3 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Tonči Vlašić/ [mainImageDesc] =>

Pirej, Euroliga: Olympiacos - Real Madrid (Mario Hezonja, Dubrovčain u dresu Reala)

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/08/26168641.jpg [title] =>

Pirej, Euroliga: Olympiacos - Real Madrid (Mario Hezonja, Dubrovčain u dresu Reala)

Tonči Vlašić/ ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/08/26168640.jpg [title] =>

Pirej, Euroliga: Olympiacos - Real Madrid (Mario Hezonja, Dubrovčain u dresu Reala)

Tonči Vlašić/ ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/08/26170750.jpg [title] =>

Mario Hezonja (Real Madrid) proti Olympiacosa u Pireju

Tonči Vlašić/ ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

‘Super Mario‘ Hezonja je novi vođa Real Madrida. Njegova razina je ‘super‘, baš kao i taj nadimak koji ga prati otkako je bio veliki biser Barce(lone). Uloga Hrvata u ‘Bijeloj kući‘ doživjela je svakakve epizode. Složeni trenuci, također briljantni kao u odlučujućoj dionici prošle Eurolige (četvrtfinala protiv Partizana u Beogradu i Final Four, gdje je Real osvojio naslov). I ove sezone je tako. Njegovi resursi su neograničeni: sposoban je zabijati s bilo koje pozicije!

I dok ga čekamo ispred svlačionice u Pireju nakon 77:71 pobjede proti Olympiacosa, čitamo riječi trenera Reala Chus Matea: ‘Hezonja može igrati na pozicijama dva, tri i četiri, može po potrebi i na petici, a ako ga stavim na jedinicu, i to će dosta dobro odraditi. Na svim pozicijama je odličan‘.

- Može zaustaviti svakog, i može svakom zabiti – govori nam Džanan Musa nakon što je BH reprezentativac potvrdio kako je Hezonja još uvijek u svlačionici, te kako će brzo i on izaći. Njih dvojica su ‘ubila‘ Olympiacos. 28-godišnji Dubrovčanin je povukao, četiri godine mlađi Musa je 21 od svoja 23 koša ubacio u nastavku. Kad se opet uključio Hezonja bila je pjesma. Ostvario je Mario ‘double double‘ (18 koševa i 10 skokova), a dva dana poslije opet je bio sjajan kod Panathinaikosa.

- S Olympiacosom smo igrali prošle sezone finale, te smo ih odlično znali – kaže Hezonja nakon što je napustio svlačionicu u Dvorani Mira i prijateljstva. On je ljubimac navijača Panathinaikosa, to je potvrđeno 48 sati poslije. Dočekan je ovacijama, nakon što je bio najbolji u novoj pobjedi Reala, ispraćen je na isti način. Nakon što se vratio u Europu iz NBA-a, s Panathinaikosom je osvojio u Grčkoj duplu krunu, a i prije toga se već bio uvukao ‘pod kožu‘ navijačima ‘zelenih‘ kad je izjavio kako su najbolji navijači na svijetu.

Vrući doček

I kad se to zna, očekivao se ‘vrući‘ doček za njega u domu Olympiacosa, ali, iako je bilo zvižduka, dobio je i pljesak. Čak se i slikavao s navijačima ljutog rivala Panathinaikosa. Tad je, dok se zagrijavao u Pireju, dobacio: Kako bi bilo lijepo kad bi uspjeli obraniti naslov prvaka Europe!

- Da, baš tako. Daj Bože, daj Bože… Prošle sezone smo imali odličnu kemiju na kraju sezone – rekao je Hezonja. Real je ove sezone krenuo odlično.

---

image

Pirej, Euroliga: Olympiacos - Real Madrid (Mario Hezonja, Dubrovčain u dresu Reala)

Tonči Vlašić/
---

- Upravo zbog toga, te kemije. Prošle sezone smo imali problema zbog previše igrača. Naravno, oni što ne igraju se počnu ljutit, znaš kako to već ide. Ove sezone i dalje imamo dosta kvalitetnih igrača, i dalje je svaki od njih klasa, ali svatko od nas sve više i više razumije kad treba ući i što treba raditi, te je puno jednostavnije i bolje ove sezone. Da, zbog te kemije smo počeli kako smo počeli. Ali, kad pričam o tome onda kažem kako nam to ništa neće značiti ako ne pobijedimo u veljači, te u svibnju.

U veljači se odlučuje o pobjedniku španjolskog Kupa kralja, u svibnju o prvaku Europe i Španjolske. Real Madrid je s prve dvije pobjede ove sezone osvojio prvi trofej – španjolski Superkup. Prvih 19 utakmica ove sezone je riješio u svoju korist, a zatim se dogodio poraz od Unicaje kod kuće u domaćem prvenstvu. U Euroligi je imao 10/0, a zatim poraz u produžetku protiv Fenerbahčea u Istanbulu.

- Dobri smo, baš smo dobri. Samo dva poraza, a već smo odigrali gotovo 30 utakmica. Ritam je takav, prošli tjedan tri utakmice, ovaj također. Danas se manje zbog toga trenira, pogotovo kad se uspoređuje s onim vremenom kad sam prvi put igrao Euroligu, a to je bilo prije gotovo deset godina. Tad je bila jedna euroligaška utakmica tjedno. Pripremao si se za nju kao da je zadnja utakmica na svijetu. Sad je drugačije. Mislim kako je ovo bolje za navijače, za nas jest. Tko voli košarku, taj voli igrati.

U španjolskom prvenstvu Real ima 11/1. U vitrinama Barcelona je ‘kanta‘ prvaka.

- Meni se čini kako smo najbolja ekipa, ali se ne možeš opustiti u niti jednoj utakmici. Evo ti utakmica s Unicajom, jedina koju smo izgubili. Unicaja je ekipa koja je naporna do zla boga. Vodimo 20 razlike, misliš da je gotovo, staviš neke druge igrače i evo ih u egalu, i ode utakmica na njihovu stranu. Naporni su, i svi naši suparnici misle kako nas mogu dobiti. Malo me to i nervira ta njihova nonšalantnost: ‘Igram protiv Real Madrida i baš me briga‘. Slušam ih za vrijeme minute odmora. Pričaju neke gluposti. Baš sam obratio pozornost. Kažem, treba biti spreman za svaku utakmicu. Zatim, nedjeljom igramo matineju. Tako da je teško i iz tog razloga, ali ja obožavam te izazove kad je utakmica izvan zora, kad iz kreveta dolaziš na utakmicu.

Super Mario

Smije se Musa, koji je nahvalio Dubrovčanina. Što ‘Super Mario‘ kaže o Musi?

- Trener ga sve više i više stavlja u kalup. Znam kako on voli zabijati, ali kad shvati da mora igrat u oba smjera, to je važnije. Ja sam to prošao. Meni je to bilo naporno slušat. Sve koji su mi to govorili želio sam ‘ubiti‘, ali kad sam napokon poslušao, vidio sam kako te respektira ostatak ekipe, kako te više poštuju te mi je baš drago kad vidim kako i Musa mijenja stranicu, kako nisam jedini koji se uspio ‘okrenuti‘.

Hezonjina slika iz vremena kad je igrao u dresu New York Knicksa protiv LA Lakersa u Medisonu, i to onaj trenutak kad je opalio ‘bananu‘ velikom Jamesu LeBronu, krasi ulaz u kancelariju Košarkaškog kluba Dubrovnik, povratnika u najveći rang, Premijer ligu. U Gospinom polju prate kako igra njihov ‘mali‘.

- Ha, a ja pratim kako Dubrovnik igra. Uf, što mi je krivo što nisu dobili doma i Dinama. To sam gledao. Ostale utakmice sam pogledao u snimci. Dobro je. Šest pobjeda u jedanaest utakmica prvog dijela.

---

image

Mario Hezonja (Real Madrid) proti Olympiacosa u Pireju

Tonči Vlašić/
---

Hrvatska je neki dan doznala suparnike u zadnjem krugu kvalifikacija za Olimpijske igre. Igra se početkom srpnja u Grčkoj.

- Da, Slovenija i Novi Zeland u skupini. Grčka je s Dominikanskom republikom te Egipćanima u drugoj skupini. O njoj ćemo nakon što riješimo našu skupinu. Neka cijeli svijet priča o Sloveniji, pa i o Grčkoj, mi znamo kako ćemo, i što ćemo. Iskreno, bolje da nas nitko ne spominje. Kad je tako, kad nas svi otpišu, uvijek smo bili najbolji. Bit ćemo i ovaj put. Mene, da ti budem iskren, više brinu kvalifikacije za Eurobasket. U skupini imamo Cipar, koji je jedan od domaćina Eurobasketa i koji kao takav ima osiguran plasman, te moramo biti bolji ili od Bosne, ili od Francuske, preostala dva suparnika. Znam kako neće biti lako. Moramo dobiti Bosnu, a onda ćemo nekako protiv Francuza kojima sam već počeo govorit kako ćemo ih razbit. Sve su to euroligaški igrači, mi nemamo toliko takvih igrača, ali imamo igrače koji su gladni i koji žele doći na taj nivo tako da smo, mislim, u boljoj situaciji.

Dario Šarić u GSW, Ivica Zubac u Clippersima, kao i povratnik pod koševe Bojan Bogdanović u Pistonsima igraju odlično.

- Nisam pogledao NBA utakmicu od moje zadnje utakmice tamo kad sam s Portlandom izgubio od Lakersa u doigravanju. Ako što ‘izleti‘ na društvenim mrežama, to vidim, ako ne, ništa. Jest nama gužva, ali sramota me da ne znam, međutim, tako je… - i tu je razgovoru došao kraj. Koju sekundu poslije već je bio na svom mjestu u autobusu s ostalim igračima, trenerima i vodstvom Reala, aktualnog prvaka Europe i lidera Eurolige, te španjolskog prvenstva.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Tonči Vlašić/ Tonči Vlašić/ Tonči Vlašić/
Tonči Vlašić/

Pirej, Euroliga: Olympiacos - Real Madrid (Mario Hezonja, Dubrovčain u dresu Reala)

Tonči Vlašić/

Pirej, Euroliga: Olympiacos - Real Madrid (Mario Hezonja, Dubrovčain u dresu Reala)

Tonči Vlašić/

Mario Hezonja (Real Madrid) proti Olympiacosa u Pireju

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/kosarka/mario-hezonja-motor-real-madrida-za-slobodnu-progovorio-o-odnosima-u-svlacionici-reprezentaciji-planovima-1346259 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=78294b7504aeb1e8ab5c0275a26988762646352d [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Mario+Hezonja%2C+motor+Real+Madrida+progovorio+za+%E2%80%98Slobodnu%E2%80%98%3A+Uf+%C5%A1to+mi+je+krivo+%C5%A1to+nisu+dobili+doma+i+Dinama&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fkosarka%2Fmario-hezonja-motor-real-madrida-za-slobodnu-progovorio-o-odnosima-u-svlacionici-reprezentaciji-planovima-1346259 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fkosarka%2Fmario-hezonja-motor-real-madrida-za-slobodnu-progovorio-o-odnosima-u-svlacionici-reprezentaciji-planovima-1346259 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => veliki intervju [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
Košarkaveliki intervju

Mario Hezonja, motor Real Madrida progovorio za ‘Slobodnu‘: Uf što mi je krivo što nisu dobili doma i Dinama

Piše Tonči Vlašić
10. prosinca 2023. - 09:23

‘Super Mario‘ Hezonja je novi vođa Real Madrida. Njegova razina je ‘super‘, baš kao i taj nadimak koji ga prati otkako je bio veliki biser Barce(lone). Uloga Hrvata u ‘Bijeloj kući‘ doživjela je svakakve epizode. Složeni trenuci, također briljantni kao u odlučujućoj dionici prošle Eurolige (četvrtfinala protiv Partizana u Beogradu i Final Four, gdje je Real osvojio naslov). I ove sezone je tako. Njegovi resursi su neograničeni: sposoban je zabijati s bilo koje pozicije!

I dok ga čekamo ispred svlačionice u Pireju nakon 77:71 pobjede proti Olympiacosa, čitamo riječi trenera Reala Chus Matea: ‘Hezonja može igrati na pozicijama dva, tri i četiri, može po potrebi i na petici, a ako ga stavim na jedinicu, i to će dosta dobro odraditi. Na svim pozicijama je odličan‘....

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2024 19:27