StoryEditorOCM
KošarkaEPILOG INCIDENATA

Odlučeno je: Zadar i Zvezda igrat će po planiranom! Reakcija ABA lige nedvosmislena, evo što su poručili

Piše Sport SD
12. studenog 2023. - 08:49

Nemili incidenti koji su se u subotu navečer dogodili na zadarskim ulicama, a uključuju napadanje ljudi iz delegacije KK Crvene zvezde, odnosno srpske novinare koji su došli pratiti dvoboj ABA lige sa Zadrom prouzročili su mnogobrojne reakcije. Reagirala je tako zadarska Policijska uprava, ali i oba kluba. Priopćenje KK Zadar, kao i čak dva priopćenja Crvene zvezde prethodila su onome koje je trebalo doći prvo. No, tek oko pola sata iza ponoči reagirala je ABA liga, čiji proglas prenosimo u cijelosti, pišu Sportske novosti.

"Nakon šokantnih scena koje su se dogodile u Zadru u subotu navečer i napada na novinara i članove delegacije Crvena zvezda Meridianbeta, uoči 7. kola AdmiralBet ABA lige između Zadra i Crvene zvezde, ABA liga j.t.d. snažno osuđuje svaki oblik nasilja te rasnu, seksualnu, vjersku, nacionalnu i bilo kakvu drugu diskriminaciju.

ABA liga j.t.d. pridružuje se apelima Zadra i Crvene zvezde prema hrvatskim Ministarstvu unutarnjih poslova, s namjerom da se svi detalji napada ispitaju što je prije moguće te da organizatori i počinitelji incidenta budu uhićeni i da im se sudi u skladu sa zakonima Republike Hrvatske, gdje su se napadi odvili.

Istovremeno, kroz komunikaciju s klubovima i osiguranjem, ABA liga j.t.d. učinit će sve da utakmica 7. kola između Zadra i Crvene zvezde prođe bez ijednog incidenta i da još jednom pokažemo da je ovo bio izoliran slučaj, koji baca sjenu na sve postulate ABA lige i temelja na kojima je osnovana.

Uvjereni smo da ćemo zajedno dobiti ovu bitku i da će, kao i prije, ABA liga i dalje spajati, a ne dijeliti ljude", stoji u priopćenju.

U svom drugom sinoćnjem priopćenju Crvena zvezda je tražila da se utakmica igra bez publike, no sudeći po reakciji ABA lige, to neće biti tako.

Utakmica 7. kola ABA lige igra se danas od 17 sati na Višnjiku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 14:13