StoryEditorOCM
Košarkafizički obračun

Procurila skandalozna snimka tučnjave dvojice reprezentativaca u hotelu: ‘Apsolutno osuđujemo svako nasilje‘

Piše Sport SD
15. kolovoza 2023. - 21:06

Samo dva tjedna uoči FIBA ​​Svjetskog prvenstva 2023. finska se košarka suočava s unutarnjom krizom. Internetom se proširila snimka dvojice finskih igrača, Touka Tainama Eemija Luukkonena, u kojoj se vidi kako je došlo do fizičkog obračuna tijekom ljetne košarkaške Univerzijade u Kini. Finski košarkaški savez započeo je istragu. Dvojica finskih igrača tuku se u predvorju hotela, a okružili su ih suigrači iz reprezentacije koji su svjedočili incidentu, prenose Sportske novosti.

Nakon što je vijest izbila u javnost, glasnogovornik Jukka Tirri potvrdio je za medije da se tučnjava dogodila u hotelu te je izvijestio da se o tome već razgovaralo unutar reprezentacije, a video se pojavio tek nedavno.

Finska je završila svoje sudjelovanje na Univerzijadi 6. kolovoza gdje je zauzela 5. mjesto u konačnom poretku nakon pobjede nad Rumunjskom - što je najviši plasman u povijesti zemlje.

- Na natjecanjima pod jurisdikcijom Olimpijskog odbora svi članovi reprezentacije potpisuju ugovor o članstvu u momčadi koji definira kako igrači trebaju postupati u takvim slučajevima. Olimpijski odbor apsolutno osuđuje svako nasilje - rekla je Leena Paavolainen, čelnica Finskog olimpijskog odbora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 05:30