StoryEditorOCM
KošarkaRijeka

Sesar otvorio kvalifikacije nestvarnom pobjedom, nejaki Irci su bili prelagana prepreka

Piše Dražen Žura
19. srpnja 2023. - 21:44

Hrvatska je 1.kolo pretkvalifikacija za Eurobasket 2025. u Opatiji lakoćom skinula Irsku reprezentaciju koja je prema prikazanom na Kvarner stigla kako bi uživali u predivnoj rivijeri. S košarkom ionako nemaju osobite dodirne točke....

Istina, imali su čast prvi upisati poene, onda su stvaralačku stanku produžili sve do osme minute. Obrana naših? Nije je uopće trebalo igrati, jer jednako kao za dvoboj trebaju dvojica, tako se i za utakmicu mora imati suparnika. Hrvatska nije imala problema s tim, Irska, doista, spada u skupinu bezopasnih momaka!

Najprije ih je bezopasnim učinio tercet iz početne postave, Roko Prkačin, Danko Branković i Roko Badžim.

Napose goste nije bilo za vidjeti na otvaranju druge četvrtine, jer su Perković s dvije „trice” te braća Mateo i Dario Drežnjak svatko s jednom, kao na vježbalištu za gađanje glinenih golubova parali mrežicu! Njima su se kasnije priključili Badžim i Goran Filipović, dovoljno za 32:12.

Ono malo publike u dvorani odlučilo je stati na stranu Iraca te su svaki njihov poen nagrađivali pljeskom, ali obzirom na njihovu (ne)preciznost nisu previše morali trošiti dlanove. Naši su na odmor otišli s omjerom 56:17! Hrvatski izbornik Josip Sesar, u svojoj premijeri kao prvi čovjek stručnog stožera, slobodno je kroz prvo poluvrijeme mogao sjediti na tribinama, svaka njegova uputa samo je mogla zbuniti naše reprezentativce.

Jer bilo kakvu taktičku opciju osim one kaubojske, „trči, pucaj i skači ” jednostavno nije trebalo koristiti. Onda je treća dionica započela razmišljanjem s obje strane: „ sudac sviraj kraj”!

Posve primjetno bilo je kako malo tko želi trošiti energiju. Ali, jedni i drugi su se nekako primorali čisto iz razloga kako im se danas sutra ne bi zamjerilo pristup utakmici. Rezultat se pak ne samo kroz treću nego i četvrtu dionicu protezao oko 40 -ak i više u korist Hrvatske!

Mora se ipak istaknuti kako su Irci burno proslavili činjenicu koja kazuje da su spomenutu treću „ rutu” dobili rezultatom 16:14!

U nedjelju, također u Opatiji, Hrvatska igra protiv Luksemburga.

Hrvatska – Irska 89: 49

OPATIJA – Dvorana „ Marino Cvetković”.

Gledatelja: 300.

Hrvatska – Irska 89: 49 (24:5, 32:12, 14:16, 19:16).

HRVATSKA: Perković (17), Filipović (3), Kapusta, Prkačin 14), Kalajžić (3), Gnjidić, Mazalin, Badžim (18), Branković (11), M.Drežnjak (8 D.Drežnjak(9), Ljubičić (6).

IRSKA: Fulton (8) Murphy 9), Flood, Dick, C.Quinn(3), Blount(2), Carroll (3), Badmus(7), Treacy (5) Alajiki, N.Quinn (12), Igiehon.

image
Damir Škomrlj/Cropix
image
Damir Skomrlj/Cropix
image
Damir Skomrlj/Cropix
image
Damir Skomrlj/Cropix
image
Damir Skomrlj/Cropix
image
Damir Skomrlj/Cropix
image
Damir Skomrlj/Cropix
image
Damir Skomrlj/Cropix
image
Damir Skomrlj/Cropix
image
Damir Skomrlj/Cropix
image
Damir Skomrlj/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 07:21