StoryEditorOCM
Košarkadoigravanje

Splićani žele dvokorakom u polufinale: ‘Vjerujemo da će Bosco reagirati i da nas čeka teži posao’

Piše Frane Vulas
13. svibnja 2023. - 11:30

Košarkaši Splita igraju drugi susret četvrtfinala doigravanja prvenstva Hrvatske kod Bosca (19 sati, SD Boško Božić Pepsi). U seriji na dvije pobjede ‘žuti‘ vode 1:0 nakon uvjerljivog 104:55 slavlja u prvom susretu odigranom u srijedu na Gripama. Eventualni treći susret igrao bi se u srijedu ponovno na Gripama, momčad trenera Srđana Subotića koja je izborila ‘jedinicu‘ u play offu ima prednost domaćeg parketa. Međutim, s obzirom na viđeno u prethodnom okršaju sve osim novog slavlja Splita bi bilo veliko iznenađenje. Jedino što se možda promjeni je to da nakon što je u prva tri ovosezonska međusobna ogleda Split zabio Boscu po 104 poena što je baš nevjerojatna koincidencija, ovaj put taj broj bude ipak drugačiji. No, šalu na stranu, ‘žuti‘ maksimalno koncentrirano žele ući i u ovaj sraz.

- Spremamo se ozbiljno. Bez obzira na visoku pobjedu u prvom susretu vjerujemo da će Bosco pokazati reakciju i da nas čeka teži posao. No, jasno je što želimo, idemo u Zagreb završiti seriju – rekao je Subotić.

U tom slučaju slijedila bi im pauza do polufinala u subotu. Bolji iz ovog četvrtfinala će na pobjednika sraza Cedevite Junior i Šibenke (1:0).

- To bi nam omogućilo da se možemo pripremiti za polufinale, iako smo ove sezone navikli stalno igrati u jakom ritmu s puno utakmica pa je pitanje i kako će se pauza odraziti na nas – kazao je trener ‘žutih‘.

Nema ozlijeđenih, ali ni bilo kakvog razmišljanja o odmaranju igrača.

- Maksimalno ozbiljno dočekujemo ovaj susret, ne želimo sebi dopustiti nikakav pogrešan korak. To u sportu ne prolazi. U svakom susretu moraš ići maksimalno da bi ti se to na kraju vratilo – naglasio je Subotić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 01:50