stdClass Object ( [id] => 262024 [title] => Zdravko Reić: ‘Žuti’ zauvijek ponos Splita [alias] => zdravko-reic-zuti-zauvijek-ponos-splita [catid] => 278 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Košarkaši klub Split, alias Jugoplastika, Pop 84, Slobodna Dalmacija, Croatia osiguranje, slavi ove godine 70. obljetnicu postojanja i to je prilika, da u najtužnijoj sezoni od postanka, podsjetim na slavnu prošlost “žutih“. Vinko Bajrović, najtrajniji svjedok kluba s Gripa, nedavno je u razgovoru s Mirtom Šurjak, reporterkom HRT-a, sažeo sudbu voljenog kluba u jednoj rečenici:

- U povodu 60 godina kluba izdali smo monografiju kluba pod naslovom “Od Starog placa do Olimpa“, sad bi trebalo izdati dopunsku verziju “Od Olimpa do splitskog podruma“.

Zaista, veterani “žutih“ dosjetili su se da u povodu jubileja, “jer je neizvjesno hoće li naš klub doživjeti dijamantnu proslavu, ono do 75 godina postojanja“, objave jednu knjigu sjećanja, pravi “Spomenar slave“, koja neće biti kronologija događanja, nego jedan memento na prošlost kluba.

Radi se o projektu, uz pomoć Branka Roglića, jednog od bivših predsjednika kluba, inače uspješnog poduzetnika, u kojem će svoja sjećanja objaviti bivši igrači i treneri, dužnosnici kluba, naravno i igračice koje su dugo bila temelj kluba, zatim novinari, sportski kroničari, ali i drugi, pogotovo renomirani kolumnisti i pisci, onda drugi akteri iz Europe, bivše države, naravno Hrvatske…

Nevjerojatna vizija

Svoja sjećanja moći će ponuditi i oni najvažniji, to jest navijači, prijatelji kluba, odnosno košarke među kojima je jedan svojevremeno istaknuo parolu “od 1945. infišan san ute“ (prvi prilog dobili smo, na primjer, od Ratka Vujovića iz Kotora, zaljubljenika Hajduka i Jugoplastike, koji i danas koristi priliku skoknuti do Splita i vidjeti “bijele“ i “žute“).

A bilo je tih događaja u proteklih 70 godina, koji su oduševljavali, dovodili do euforije stotine tisuća poklonika košarke. U početku je sve to bilo nekako sramežljivo, košarka je krenula kao sekcija Hajduka, igralo se iza istočne tribine. U stvari, igrale su košarkašice, jer je košarka bila tretirana kao ženski sport.

Košarkašice Splita predvođene nenadmašnom Tatjanom Zoković-Krvavica, zvali su je košarkaški Vukas, nikad nisu bile prvakinje države, maksimum je bilo osvajanje drugog mjesta, ali je i to bilo dovoljno da se na malom igralištu u Spinutu okupljaju gledatelji. Onda se u Split iz Beograda vratio Branko Radović, s fiks-idejom da će i košarkaši postati prvoligaši, dapače tumačio je svoju nevjerojatnu viziju: Stvorit ću prvaka države.

Kao mlad novinar, početnik u sportskoj Slobodne, dobio sam u sektor košarkaše (tadašnji urednik s početka šezdesetih godina prošlog stoljeća Joško Frančeski zadržao je praćenje košarkašica koje su ipak igrale prvu ligu). Vjerujte mi, pobožno sam slušao navještaje Radovića u Istarskoj 2, gdje je radio u tadašnjem Zavodu za pripremu gradilišta, o tome kako će Petar Skansi, Rato Tvrdić i Zdenko Prug ubrzo biti reprezentativci.

I košarkaši Splita su se 1963. plasirali u prvu ligu, debitirali su u Zagrebu protiv Lokomotive i priredili senzaciju, pobijedili s 55:50!

Radović je bio i trener i igrač, premda je imao problema s bubrezima ipak je igrao, pa je tako u odlučnoj kvalifikacijskoj utakmica za plasman u prvu ligu, ušao i u posljednje četiri minute postigao nevjerojatnih 16 koševa za presudnu pobjedu.

On je bio baš igračina, na primjer prvi koji je u bivšoj državi zakucavao loptu u koš. Zanimljivo, bio je i samokritičan, znao je da mu nedostaje trenerskog znanja, pa je iz Zadra doveo Enza Sovittija, tvorca zadarske megamomčadi, koji je, nažalost, na klupi “žutih“ umro od srčanog udara (9. veljače 1969.) na utakmici s Olimpijom. I ne samo to, nego je 1970. angažirao američkog trenera naših korijena Georga Stanicha, koji je u mnogim detaljima dotjerao igrače i zajedno s Radovićem odveo ih do naslova prvaka 1971.

Nedostižni pečat

Bilo je to veliko slavlje, tridesetak tisuća Splićana dočekalo je nove prvake Jugoslavije. Odlučnu pobjedu “žuti“ su izborili u Zagrebu, protiv Lokomotive (3. travnja 1971., 87:83), koja je bila u prednosti s obzirom na činjenicu da su “lokosi“ dobili utakmicu u Splitu (tada su preuranjeno slavili Nikola Plećaš i drugi, zajedno s predsjednikom Perom Zlatarom, bacali su se u odijelima u bazen hotela Marjan).

Poparu je na kraju Zagrepčanima skuhao Zoran Grašo, koji je do tada rijetko ulazio u igru…Mobilizacija navijača Jugoplastike bila je potpuna, jer u nedjelju od ranog jutra desetak automobila rent-a-cara Putnik (šef Mladen Kuzmanić) obilazilo je gradske rejone i pozivalo na doček Marjan ekspresa. Na neki način, slavlje košarkaša bilo je najava trijumf Hajduka te sezone kad su “bijeli“ poslije 16 godina posta osvojili prvenstvo Jugoslavije.

Ciklus te generacije zaključen je 1977., trostrukim trijumfom u kupu i prvenstvu države, te u Kupu Radivoja Koraća. Bila je to najluđa godina košarke kako ju je u svojim sjećanjima opisao Predrag Lucić za budući spomenar. Dramatična “majstorica“ u Beogradu protiv Bosne okončana je pobjedom splitske momčadi, pobjedonosni koš u posljednjim sekundama, točnije u isteku vremena postigao je Damir Šolman (te četiri fotosekvence, doslovno jedinstvene, ovjekovječio je beogradski fotoreporter Vlada Đurović, to da se vidi izbačaj lopte od Šolmana do koša i ujedno kako na semaforu istječe posljednja sekunda).

Činilo se da više nikada splitski košarkaši neće dosegnuti šampionske visine, ali je onda došla jedna generacija, doslovno nenadmašna, koja je tri puta uzastopno osvojila naslov prvaka Europe, ali i četiri titule prvaka Jugoslavije uz dva dobivena kupa. Rukovodstvo kluba, predsjednik Ante Njegovan, mastermind uprave (ali i gospodarstva) Zoran Milas, sjajni organizator Josip Bilić s trenerima Božom Maljkovićem (dva europska podviga, München i Zaragoza) i Željkom Pavličevićem (treći trijumf u Parizu) udarili su zauvijek nedostižni pečat u povijesti europske košarke.
Poslije toga bilo je još nekoliko bljeskova (osvojeno prvenstvo Hrvatske 2003.), ali su “žuti“ na kraju potonuli tako da su nestali s europske karte, jedva opstaju na životu.

Zato su potrebna ova prisjećanja u povodu 70. obljetnice, to da su “žuti“ kako se to pjeva u njihovoj himni u izvedbi Miše Kovača ”uvijek ponos svog Splita grada“, pa i danas svima koji su doživjeli zvjezdane trenutke prođu ježuri od dragosti “kad se sa Gripa zaori Ju-go-plastika“.

Grandiozni uspjesi

Prodefilirali su u dresu splitskog kluba brojni asovi, uz njihova trenera Branka Radovića šestorica su zaslužila mjesto počasnika u Kući slave splitskog sporta: Rato Tvrdić, Petar Skansi, Damir Šolman, Željko Jerkov, Dino Rađa i Toni Kukoč.

Od te šestorice jedini je Rato Tvrdić od prvog do posljednjeg dana karijere ostao privržen svojem klubu. I kad god razmišljam o splitskim sportašima, onima koji su sve dali za svoje klubove, onda uvijek zamišljam Ratu kao da je priboden uz kampanel svetog Duje, kao simbol odanosti svojem gradu. Jer, mnogi su zaslužni za grandiozne uspjehe, ali su isto tako odlazili u druge klubove, gradove i države, širili s jedne strane famu o vrijednosti splitskog sporta, ali su se isto tako i koristili na tim odlascima.

Uglavnom, bit će emotivna, do krajnjih granica, ta proslava predviđena za rujan ove godine. Valja se nadati da će u goste “žutima“, zapravo selekciji košarkaša iz drugih klubova koji su u karijeri igrali u dresu Splita, doći jedna atraktivna europska momčad, pa da se sve to dogodi u Spaladium Areni i da se iz desetak tisuća grla zaori: Ju-go-plastika. Naravno, bio bi poseban doživljaj da toj utakmici prisustvuju svi živi košarkaši i košarkašice Splita, Jugoplastike, Popa 84, Slobodne Dalmacije, Croatia osiguranja… Jer oni su zauvijek ponos svoga Splita grada.

ZDRAVKO REIĆ

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Bit će to emotivna, do krajnjih granica, proslava 70. godišnjice kluba, predviđena za rujan ove godine. Valja se nadati da će u goste ‘žutima’, zapravo selekciji košarkaša iz drugih klubova koji su u karijeri igrali u dresu Splita, doći jedna atraktivna e [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => GLAVA U BALUNU [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2015-02-01 21:55:37 [created_by] => 34 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2015-02-02 15:35:07 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2015-02-01 21:55:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 44 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 278 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz košarke. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, košarka [secure] => 0 [page_title] => Košarka [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2015/01/31/Spektar/ARH080104KUKOC.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "800x535" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 278 [name] => Košarka [alias] => kosarka [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 4 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 15034149 Threads: 3 Questions: 3153310735 Slow queries: 7041617 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 235022221 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 47 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/kosarka ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/kosarka/zdravko-reic-zuti-zauvijek-ponos-splita-262024 [printLink] => /sport/kosarka/zdravko-reic-zuti-zauvijek-ponos-splita-262024?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 228893 [name] => zdravkoreić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => zdravkoreic [link] => /tag/zdravkoreic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 233411 [name] => kksplit [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => kksplit [link] => /tag/kksplit ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [Subtitle] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Bit će to emotivna, do krajnjih granica, proslava 70. godišnjice kluba, predviđena za rujan ove godine. Valja se nadati da će u goste ‘žutima’, zapravo selekciji košarkaša iz drugih klubova koji su u karijeri igrali u dresu Splita, doći jedna atraktivna e [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => GLAVA U BALUNU [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Zdravko Reić: ‘Žuti’ zauvijek ponos Splita [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-13-09-20-04-34 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2015/01/31/Spektar/ARH080104KUKOC.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2015/01/31/Spektar/ARH080104KUKOC.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Košarkaši klub Split, alias Jugoplastika, Pop 84, Slobodna Dalmacija, Croatia osiguranje, slavi ove godine 70. obljetnicu postojanja i to je prilika, da u najtužnijoj sezoni od postanka, podsjetim na slavnu prošlost “žutih“. Vinko Bajrović, najtrajniji svjedok kluba s Gripa, nedavno je u razgovoru s Mirtom Šurjak, reporterkom HRT-a, sažeo sudbu voljenog kluba u jednoj rečenici:

- U povodu 60 godina kluba izdali smo monografiju kluba pod naslovom “Od Starog placa do Olimpa“, sad bi trebalo izdati dopunsku verziju “Od Olimpa do splitskog podruma“.

Zaista, veterani “žutih“ dosjetili su se da u povodu jubileja, “jer je neizvjesno hoće li naš klub doživjeti dijamantnu proslavu, ono do 75 godina postojanja“, objave jednu knjigu sjećanja, pravi “Spomenar slave“, koja neće biti kronologija događanja, nego jedan memento na prošlost kluba.

Radi se o projektu, uz pomoć Branka Roglića, jednog od bivših predsjednika kluba, inače uspješnog poduzetnika, u kojem će svoja sjećanja objaviti bivši igrači i treneri, dužnosnici kluba, naravno i igračice koje su dugo bila temelj kluba, zatim novinari, sportski kroničari, ali i drugi, pogotovo renomirani kolumnisti i pisci, onda drugi akteri iz Europe, bivše države, naravno Hrvatske…

Nevjerojatna vizija

Svoja sjećanja moći će ponuditi i oni najvažniji, to jest navijači, prijatelji kluba, odnosno košarke među kojima je jedan svojevremeno istaknuo parolu “od 1945. infišan san ute“ (prvi prilog dobili smo, na primjer, od Ratka Vujovića iz Kotora, zaljubljenika Hajduka i Jugoplastike, koji i danas koristi priliku skoknuti do Splita i vidjeti “bijele“ i “žute“).

A bilo je tih događaja u proteklih 70 godina, koji su oduševljavali, dovodili do euforije stotine tisuća poklonika košarke. U početku je sve to bilo nekako sramežljivo, košarka je krenula kao sekcija Hajduka, igralo se iza istočne tribine. U stvari, igrale su košarkašice, jer je košarka bila tretirana kao ženski sport.

Košarkašice Splita predvođene nenadmašnom Tatjanom Zoković-Krvavica, zvali su je košarkaški Vukas, nikad nisu bile prvakinje države, maksimum je bilo osvajanje drugog mjesta, ali je i to bilo dovoljno da se na malom igralištu u Spinutu okupljaju gledatelji. Onda se u Split iz Beograda vratio Branko Radović, s fiks-idejom da će i košarkaši postati prvoligaši, dapače tumačio je svoju nevjerojatnu viziju: Stvorit ću prvaka države.

Kao mlad novinar, početnik u sportskoj Slobodne, dobio sam u sektor košarkaše (tadašnji urednik s početka šezdesetih godina prošlog stoljeća Joško Frančeski zadržao je praćenje košarkašica koje su ipak igrale prvu ligu). Vjerujte mi, pobožno sam slušao navještaje Radovića u Istarskoj 2, gdje je radio u tadašnjem Zavodu za pripremu gradilišta, o tome kako će Petar Skansi, Rato Tvrdić i Zdenko Prug ubrzo biti reprezentativci.

I košarkaši Splita su se 1963. plasirali u prvu ligu, debitirali su u Zagrebu protiv Lokomotive i priredili senzaciju, pobijedili s 55:50!

Radović je bio i trener i igrač, premda je imao problema s bubrezima ipak je igrao, pa je tako u odlučnoj kvalifikacijskoj utakmica za plasman u prvu ligu, ušao i u posljednje četiri minute postigao nevjerojatnih 16 koševa za presudnu pobjedu.

On je bio baš igračina, na primjer prvi koji je u bivšoj državi zakucavao loptu u koš. Zanimljivo, bio je i samokritičan, znao je da mu nedostaje trenerskog znanja, pa je iz Zadra doveo Enza Sovittija, tvorca zadarske megamomčadi, koji je, nažalost, na klupi “žutih“ umro od srčanog udara (9. veljače 1969.) na utakmici s Olimpijom. I ne samo to, nego je 1970. angažirao američkog trenera naših korijena Georga Stanicha, koji je u mnogim detaljima dotjerao igrače i zajedno s Radovićem odveo ih do naslova prvaka 1971.

Nedostižni pečat

Bilo je to veliko slavlje, tridesetak tisuća Splićana dočekalo je nove prvake Jugoslavije. Odlučnu pobjedu “žuti“ su izborili u Zagrebu, protiv Lokomotive (3. travnja 1971., 87:83), koja je bila u prednosti s obzirom na činjenicu da su “lokosi“ dobili utakmicu u Splitu (tada su preuranjeno slavili Nikola Plećaš i drugi, zajedno s predsjednikom Perom Zlatarom, bacali su se u odijelima u bazen hotela Marjan).

Poparu je na kraju Zagrepčanima skuhao Zoran Grašo, koji je do tada rijetko ulazio u igru…Mobilizacija navijača Jugoplastike bila je potpuna, jer u nedjelju od ranog jutra desetak automobila rent-a-cara Putnik (šef Mladen Kuzmanić) obilazilo je gradske rejone i pozivalo na doček Marjan ekspresa. Na neki način, slavlje košarkaša bilo je najava trijumf Hajduka te sezone kad su “bijeli“ poslije 16 godina posta osvojili prvenstvo Jugoslavije.

Ciklus te generacije zaključen je 1977., trostrukim trijumfom u kupu i prvenstvu države, te u Kupu Radivoja Koraća. Bila je to najluđa godina košarke kako ju je u svojim sjećanjima opisao Predrag Lucić za budući spomenar. Dramatična “majstorica“ u Beogradu protiv Bosne okončana je pobjedom splitske momčadi, pobjedonosni koš u posljednjim sekundama, točnije u isteku vremena postigao je Damir Šolman (te četiri fotosekvence, doslovno jedinstvene, ovjekovječio je beogradski fotoreporter Vlada Đurović, to da se vidi izbačaj lopte od Šolmana do koša i ujedno kako na semaforu istječe posljednja sekunda).

Činilo se da više nikada splitski košarkaši neće dosegnuti šampionske visine, ali je onda došla jedna generacija, doslovno nenadmašna, koja je tri puta uzastopno osvojila naslov prvaka Europe, ali i četiri titule prvaka Jugoslavije uz dva dobivena kupa. Rukovodstvo kluba, predsjednik Ante Njegovan, mastermind uprave (ali i gospodarstva) Zoran Milas, sjajni organizator Josip Bilić s trenerima Božom Maljkovićem (dva europska podviga, München i Zaragoza) i Željkom Pavličevićem (treći trijumf u Parizu) udarili su zauvijek nedostižni pečat u povijesti europske košarke.
Poslije toga bilo je još nekoliko bljeskova (osvojeno prvenstvo Hrvatske 2003.), ali su “žuti“ na kraju potonuli tako da su nestali s europske karte, jedva opstaju na životu.

Zato su potrebna ova prisjećanja u povodu 70. obljetnice, to da su “žuti“ kako se to pjeva u njihovoj himni u izvedbi Miše Kovača ”uvijek ponos svog Splita grada“, pa i danas svima koji su doživjeli zvjezdane trenutke prođu ježuri od dragosti “kad se sa Gripa zaori Ju-go-plastika“.

Grandiozni uspjesi

Prodefilirali su u dresu splitskog kluba brojni asovi, uz njihova trenera Branka Radovića šestorica su zaslužila mjesto počasnika u Kući slave splitskog sporta: Rato Tvrdić, Petar Skansi, Damir Šolman, Željko Jerkov, Dino Rađa i Toni Kukoč.

Od te šestorice jedini je Rato Tvrdić od prvog do posljednjeg dana karijere ostao privržen svojem klubu. I kad god razmišljam o splitskim sportašima, onima koji su sve dali za svoje klubove, onda uvijek zamišljam Ratu kao da je priboden uz kampanel svetog Duje, kao simbol odanosti svojem gradu. Jer, mnogi su zaslužni za grandiozne uspjehe, ali su isto tako odlazili u druge klubove, gradove i države, širili s jedne strane famu o vrijednosti splitskog sporta, ali su se isto tako i koristili na tim odlascima.

Uglavnom, bit će emotivna, do krajnjih granica, ta proslava predviđena za rujan ove godine. Valja se nadati da će u goste “žutima“, zapravo selekciji košarkaša iz drugih klubova koji su u karijeri igrali u dresu Splita, doći jedna atraktivna europska momčad, pa da se sve to dogodi u Spaladium Areni i da se iz desetak tisuća grla zaori: Ju-go-plastika. Naravno, bio bi poseban doživljaj da toj utakmici prisustvuju svi živi košarkaši i košarkašice Splita, Jugoplastike, Popa 84, Slobodne Dalmacije, Croatia osiguranja… Jer oni su zauvijek ponos svoga Splita grada.

ZDRAVKO REIĆ

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/kosarka/zdravko-reic-zuti-zauvijek-ponos-splita-262024 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=9f03ab381cf1e1be057a68880c8bf3ce4a4f667f [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Zdravko+Rei%C4%87%3A+%E2%80%98%C5%BDuti%E2%80%99+zauvijek+ponos+Splita&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fkosarka%2Fzdravko-reic-zuti-zauvijek-ponos-splita-262024 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fkosarka%2Fzdravko-reic-zuti-zauvijek-ponos-splita-262024 )
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Bit će to emotivna, do krajnjih granica, proslava 70. godišnjice kluba, predviđena za rujan ove godine. Valja se nadati da će u goste ‘žutima’, zapravo selekciji košarkaša iz drugih klubova koji su u karijeri igrali u dresu Splita, doći jedna atraktivna e [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => GLAVA U BALUNU [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
KošarkaGLAVA U BALUNU

Zdravko Reić: ‘Žuti’ zauvijek ponos Splita

Piše PSD.
1. veljače 2015. - 22:55

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2024 11:20