StoryEditorOCM
Ostaloo tome se priča

Cijeli svijet je vidio sramotu ove djevojke: zajedno s tetkom pokušale su izvesti savršenu prevaru

Piše R. R.
5. kolovoza 2023. - 09:45

Nasro Ali Abukar preko noći je postala istinska, ogromna zvijezda. Njeno sudjelovanje u utrci na 100 metara na Univerzijadi u Kini vidjelo je „pola svijeta“ i svima je bilo jasno da je ova djevojka zalutala na natjecanje.

Kasnije se ispostavilo da ovaj djevojka uopće nije atletičarka. Dalo se to pretpostaviti po njemom izgledu i višku kilograma koja je prilično veća u odnosu na istinske sportašice, ali je završila u Kini zahvaljujući nepotizmu.

Njena tetka Khadijo Aden Dahir sredila je da Nasro ode na natjecanje. Kao šefica Atletske federacije Somalije falsificirala je dokumente kako bi nećakinju poslala u Kinu, a nakon što je čitav svijet vidio ovu sramotu, Khadijo je smijenjena s funkcije.

Ministar sporta Somalije Mohamed Barre Mohamud objavio je kako Khadijo Aden Dahir više ne obavlja funkciju u Atletskoj federaciji.

- Iskoristila je moć i nepotizmom je ukaljala ime nacije na internacionalnoj razini. Protiv nje će biti pokrenut kazneni postupak - istakao je Mohamud i dodao je:

- Nasro Ali Abukar uopće nije atletičarka, a ni sportašica. Njena licenca je falsificirana i predstavljena je kao član kluba koji uopće ne postoji.

Nesretna 20-godišnjakinja također bi po povratku kući mogla snositi posljedice. I ona je sudjelovala u prevari jer je samim pristankom na sve postala suučesnik.

Osramotila se pred cijelim svijetom i očigledno se prilično precijenila smatrajući da može biti rame uz rame s drugim atletičarkama, iako u životu nije potrčala. Utrku je Nasro završila s vremenom 21.81, a o kakvoj se prevari radi jasno dokazuju ostali rezultati jer je od 50 natjecateljica prva ispred nje imala vrijeme 13.64 sekundi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 01:09