Sport Ostalo

ništa im ne smeta

Ragbijaši u punom sjaju: Najteže je bilo oprat svo blato sa sebe

ništa im ne smeta

Nemojte da vas zbune ove slike jer se sigurno pitate odakle svo ovo blato kad u nas već neko vrime nema kiše. Niti je snimano u nas, niti su slike friške. Slučajno san nekidan na fejsu nabasa na jednu, onu s blatnjavin licen Kreše Čorića koja je kapetana, ako je to uopće moguće, još više proslavila, o kojoj govori cili “region” i zbog koje i dan danas gori internet...

Da bi je moga objavit u ‘Slobodnu’ mora san žicat original sliku kod beogradskog fotoreportera Vanje Bejina, a onda mi je on, ničim izazvan, posla cilu galeriju slika s te utakmice. Ne znaš koja je bolja. Odnosno, blatnjavija. Šteta bi bila da ih ne vidite. Ragbi u svon izvornom obliku. Sve “draži” ovoga sporta. Da su slike “normalne” sigurno ne bi izašle na dvi stranice.

Dakle, ragbijašku “U glib i druge pripovjesti” ne pripovida šjor Vjenceslav Novak nego Jure Popović, igrač splitske momčadi. Nada je u Beogradu pobijedila, pazite sad, i Partizan i Crvenu zvezdu i Rad! Svih istin rezultaton 10:3! Pari da se igra neki turnir, ali nije. Splićani su u Regionalnoj ligi nadigrali momčad imena Sportex Beograd koja je de facto reprezentacija Srbije jer je sastavljena od najboljih igrača tri beogradska kluba koja smo već spomenili: Sportex Beograd – Nada 3:10. 

Međutim, i s rezultaton van je ista baza ka i sa slikama. Da se igralo po suncu ne bi ova utakmica dobila dvi strane u Slobodnoj. A ne bi, ruku na srce, ni zato šta je Nada dobila. Blato. Blato nas zanima. Blato, glib, kaljuža... Nek’ se vidi da ragbi nije za svakoga.

Padalo dva tjedna u komadu

– Prije te utakmice u Beogradu kiša je padala dva tjedna u komadu. Blata do kolina – prepričava nam Jure Popović događanja s Ade Ciganlije.

Krešo Čorić kaže da po većen blatu nikad nije igra?

– Je, je, blato je nemilo bilo.

I tebi je to bila utakmica u najgorin uvjetima ikad?

– Bila je još jedna slična u Zagrebu, ali je ova definitivno najgora. Utakmica je bila jako teška i iscrpljujuća, a najveći uspjeh je bia svo ono blato posli sprat ladnon vodon ha, ha!

Nego, kad je takav teren sigurno ima promjena u taktici? Nije isto igrat po suvome terenu i u blatu do kolina.

– Ima promjena, naravno da ima... Igra se puno uže i bez dodavanja. Fizički je baš zahtjevno, a i puno je kontakta.

Uspili ste dobit.

– Jesmo, dobili smo, ali je bilo utisno zbog očajnih uvjeta za igranje. A ni oni nisu za bacit, to je njihova reprezentacija bez par igrača koji igraju u inozemstvu. Partizan, Zvezda i Rad zajedno. 

Popa, kako se proslavilo? Ili nije za javnost?

– Slavilo se u busu 13 sati na povratku nazad ha, ha... Bilo bi lipo da smo mogli ostat tamo proslavit...

Onda ne bi bilo za javnost.

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo